EGR премахване на проверка

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар

EGR премахване на проверка

Мнение от wdas » 03 Ное 2025, 11:29

Здравейте имам махнат хардуерно егр но софтуерно не е пипано, не ми се ходи да правя ремап на компютъра за една грешка, и искам да попитам може ли прсото ако намеря софтуера да спра проверката за ЕГР? Просто самата грешка да не се появява, колата си кара така много време и няма нагари или каквито и да е други грешки и не ми се иска да ходя да я ремапват. Аз ще намеря информация как да стане, просто искам да знам дали други са го правили и дали е окей така?

Колата е м47 2-ка дизел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: EGR премахване на проверка

Мнение от indocile » 05 Ное 2025, 19:11

Софтуера ще го намериш ,но с какво ще го запишеш ? Първо ....за да питаш, значи не знаеш как се прави.Първо трябва да свалиш оригиналния файл и после чрез софтуера да извършиш EGR delete.След което да го запишеш отново в ECU.Ако незнаеш какво правиш може тотално да омажеш нещата.Еди при хора които се занимават с това и не си слагай излишни главоболия.Иначе Kess v2 - за сваляне на файла от ECU и програма за манипулиране на файла.Нали не мислиш ,че ако имаш само програмата и всичко е OK.Трябва ти програматор с които да свалиш оригиналния файл и след манипулирането да го презапишеш.

Потребител
Аватар

Re: EGR премахване на проверка

Мнение от maslarov » 01 Фев 2026, 23:56

Колега, махнал си EGR хардуерно (вероятно клапана или cooler-а), но ECU все още очаква сигнал от него, което води до грешка (DTC). Искаш да спреш само проверката за EGR без пълен ремап на компютъра, за да не се появява лампата...
Да, възможно е да се деактивира само EGR мониторинга софтуерно, без цялостен ремап. Това се прави чрез инструменти като Hexprog които променят конкретни параметри в софтуера – например, изключват DTC-то за EGR, без да пипат други карти (като fuel maps или timing). Някои хора го правят чрез "patch" или просто unplug на EGR и trick на ECU (напр. с resistor или disconnect на MAF сензор, за да не се стартират тестовете), но това не е винаги стабилно и може да доведе до други проблеми.
Онлайн магазин за всички марки нови автостъкла Разгледайте всички марки качествени стъкла за автомобили, бусове и камиони от водещи производители. Бърза доставка, конкурентни цени и гаранция за оригиналност. Изберете от широка гама за всички марки и модели – предни, задни, странични, панорамни. Свържете се с нас за професионален внос и монтаж в България!

Назад към Tuning