Боядисване на спирачни барабани и апарати

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар

Боядисване на спирачни барабани и апарати

Мнение от alexand » 20 Май 2008, 13:28

Трябва да освежа външния вид със горната операция. Намислил съм да ползвам бронз за печки. Сребрист цвят и издържа висока температура, а и ще се разбере идеално с чугунените барабани (май са такива). Колата е бордо с джанта (в галерията). Интересно ми е да разбера, ако някой има опит, какъв цвят ще отива най-много. Ако бях с дискови спирачки навсякъде, щяха да са червени естествено, но с тея барабани ще заприличам на Полото на съседа ... Казвайте какъв цвят да слагам, че е много сложно.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 20 Май 2008, 13:34

Как бронзирани бе :mhihi: , пръсни ги кармаза така ше й мяза най-много
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Май 2008, 13:36

Намислил съм да ползвам бронз за печки. Сребрист цвят и издържа висока температура, а и ще се разбере идеално с чугунените барабани (май са такива)

Аз си мислях за боядисване на барабаните в цвета на колата,ако се бодиса при бояджия дали ще има проблем с температурата и да падне боята!
И sorry,че използвам темата на колегата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 20 Май 2008, 13:37

Червени ли, бе брат ? С тея барабанчета няма ли да е турбо-фолк :roll:
Nukem, aма тя затова е темата. Не ти трябва бояджия. Във всеки голям магазин, Метро, Практикер и незнам си какво, има "Brake calippers paint" разни цветове, която е предвидена за тая цел. От теб се иска, да махнеш джантурите, да свалиш и почистиш мястото. Има и препарат за почистване на спирачни челюсти, така че задачата ти е лесничка.

ps. И аз съм с това ключодържателче :twisted: Прави те 10см по-висок :mhihi:
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 20 Май 2008, 14:55

...верно е имало петвековно турско "присъствие" ама е крайно време да се оттърсим :mhihi: ....пръсни ги с черен мат -стига с тея цигании :winky:(лично мнение)
Последна промяна Бибо на 20 Май 2008, 15:05, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 20 Май 2008, 15:03

м незнам ама моите са цвят ръжда :mhihi: ,иначе то зависи малко и от цвета на джантите,ама аз си мисля че жълто,черно или цвета на колата ще им отива ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 20 Май 2008, 15:03

Е те и моите в момента са цвят ръжда. :mhihi:
Бисере, мерси, но ми се струва, че на твойта талига черното стои бая по-добре отколкото ще стои на моята. Ще си помисля за черното. Има тъмно сиво, което го водят прозрачно.. може да стане добре, след като ги мина с теления шлайф. Отказах се от ярко червено и сребристо :no:
Така като си поразгледах снимките, ми се струва, че черно ще е добре, да не ми изпъква някакъв барабан изпод джантата.. Първо ще тествам прозрачно-сивото все пак.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Май 2008, 15:10

ps. И аз съм с това ключодържателче Twisted Evil Прави те 10см по-висок muhihihihi

Ключодържателят е страшен и всичките познати с бмв са зарибени явно! рвсички са се оборудвали x5,6,3,5 голяма зарибявка са ,малко се дразня че постояноо се удрят този 3-та и този ключ. на форума и тракат ,но не мога да се откажа нито от единия нито от другия!
А сега по темата не вярвам да намеря спреи tehno viollet metalic 8) ,oсвен ако не зема два-три спрея и взема да се правя на алхимик! :mhihi: !Така че или на бояджия или червени и яко циганиика :D ,важно е да си ги харесваме!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 20 Май 2008, 15:13

Това виолетовото съм го виждал. Има сини отенъци, като прегорен метал. На една лилава хонда. Така се бях зазяпал, че за малко да се спра в предния на кръстовището. Доста извратен цвят, но ако ти е лилава или синя колата ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 20 Май 2008, 16:16

Алекс... аз се си мисля че черното ше тича повече на нашия цвят, бордо механизми и барабани със черни джанти ше е още по-шукарско :winky:
Но черното да е някво лъскаво, че да се вижда, че 15ски джанти (нз ти с такива ли си) и черен мат е малко... :puke: Ако са ти сиви праговете и долната част на бронята може и тях да ги направиш някво черно или в цвета на колата.
П.с. то си зависи разбирасе къв ефект търсиш :) Пробвай да си поиграеш с фотошопа и да разбереш :winky:

Нюкън... ами не би трябвало да има проблем при бояджия стига да му се занимава и да си сигуен че ше ги пръсне с хубава боя.
Иначе дори и да имаш малка разлика в цвета няма да се забелязва много ;)

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 20 Май 2008, 16:19

alexand написа:Е те и моите в момента са цвят ръжда. :mhihi:
Бисере, мерси, но ми се струва, че на твойта талига черното стои бая по-добре отколкото ще стои на моята. Ще си помисля за черното. Има тъмно сиво, което го водят прозрачно.. може да стане добре, след като ги мина с теления шлайф. Отказах се от ярко червено и сребристо :no:
Така като си поразгледах снимките, ми се струва, че черно ще е добре, да не ми изпъква някакъв барабан изпод джантата.. Първо ще тествам прозрачно-сивото все пак.

Първо извинявай, че ти полазвам тема, но и мойта 3-ка е със същия цвят като твоята и мойте барабани са оцветени с цват "ръжда" :mhihi: . Може ли да ми обясните точно процедурата със премахванете на тая ръжда и последвалото го боядисване, щот съм новак в такива процедури и ще взема да пр**ба нещо. Благодаря предварително.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 20 Май 2008, 16:40

Сваляш. Търкаш със шлайф с накрайник тип "телена четка", до метал. Купуваш боя за спирачни механизми от магазина и пръскаш.

Мързи ме да си играя с фотошопа, пръскам ги тъмно сиво, ако не ми хареса ги правя, черни и да заминават. Търсения ефект е - да не ми се виждат некви ръждиви барабани и по възможност джантите да изглеждат още по големи. 15" са и си стоят доста добре на колата. С бордо ще прозират отдолу ми се струва.

пс. Да си направим клубче на Бордото !! :mhihi:

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 20 Май 2008, 16:46

alexand написа:
пс. Да си направим клубче на Бордото !! :mhihi:

Айде :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 20 Май 2008, 16:50

айде сега да ви задам един куест... на сив металик къв цвят наклатки и барабани ще му отиват ? :mhihi:

единия от вариантите който мисля е светло синьо ( цвета на емблемата на бмв ) другия варант е сиво но... незнам нещо немога да си го представя... и 3-тия вариант черен мат но и за него незнам все още... давайте идеи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 20 Май 2008, 16:52

Черен не-мат !!

Следваща

Назад към Tuning