двигателя прекъсва при движение
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
двигателя прекъсва при движение
Здравейте! От около малко повече от месец станах собственик на БМВ 3-та серия Е90 N46. Двигателя е 2.0, 150 к.с. Колата е произведена в края на 2005 г. При покупката на колата и светеше чека, направих диагностика оказа се, че проблема е в катализаторите, при огледа им се оказа, че са изтърбушени, разбрах ме се за цената и взех колата т.к. изглеждаше доста прилично, нямаше никъде дори повърхностна ръжда. Километрите разбира се бяха върнати по табло е на 232 хил. и малко, а в действителност се оказа на малко над 300 000, както и да е. Смених масло и филтри, нови свещи оригинални, сложихме нови катализатори и всичко беше наред за около 100-на километра и чека светна. Грешката беше втора сонда на втори катализатор. Майстора каза, че било нормално т.к. катализатора бил нов и му трябвало време на се разработи...До някъде има логика. Изтри грешката и продължих да си карам като след около 100-ина километра чека светна пак. Този път беше втора сонда на първи катализатор. Пак същия отговор, катализатора се разработва. Та така продължих да си карам като в един момент се получи нещо ново, при движение на скорост двигателя почна да прекъсва се едно някой цилиндър изчезваше ту се появяваше, но на таблото не светеше нищо, което да подскаже, че има някакъв проблем. Едва се добрах до сервиза, направиха диагностика, но нямаше нищо записано. Както и да е, оставих колата там да я тестват и проверят по обстойно като в същото време поисках да и сменят веригите и всичко покрай тях като гарнитури, О-пръстени, семеринги, водна помпа, термостат, всмукателната тръба на маслената помпа и т.н. След около половин месец отидох да си прибера колата, всичко сменено, но за проблема с придърпването нищо не открили, кара ли колата, но нищо не се появило. Взех си я така или иначе и излязох да я тествам малко извън градско, от начало всичко беше наред, но в един момент чека светна и след около километър колата отново взе да прекъсва по описания начин все едно някой цилиндър спираше да работи. На празен ход няма индикации за проблем, но в движение е пълен ужас, едва се прибрах. Та утре се разбрах отново за диагностика и да видим ще открият ли този път нещо. Твърдо мислех, че при такова прекъсване ще е записала мис файър в някои цилиндър, но уви нямаше никакви грешки първия път, сега може и да има. Ще ми интересно какво мислите по въпроса и в случай, че там пак нищо не открият да ми препоръчате сервиз където разбират от БМВ-та в гр. Шумен. Благодаря!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: двигателя прекъсва при движение
Провери си бобините в какво състояние са
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
Днес правихме диагностика и причината, за да свети чека се оказват втора сонда на втори катализатор и първа сонда на първи катализатор. От както го смених вече за 3-ти пъти дава грешки свързани със сондите, което ми се струва странно, най - вероятно нещо катализатора не става, но това ще стане ясно вече другата седмица. Относно придърпването или по - скоро като ритане грешки нямаше никакви. Четох една тема за тракшън контрола и тази сутрин като отивах към сервиза го изключих и проблем нямах никакъв. После се качихме в колата и гледахме живи данни и до като пътувахме по едно време започна пак да рита, почнах да карам с 40 км. в час поддържайки ги постоянно и се оказва, че задно дясно колело показва, че се движи с 40 км, но задно ляво скача от 40 км на 80 км, от 40км на 60 км и т.н., та набедихме датчика на АБС или гривната. Та сега карам с изключен тракшън иначе в момента в който го пусна почва веднага почва да рита. Гледах едно видео как подлагат шайба под датчика с идеята да го отдалечат малко от гривната и мисля утре да го пробвам като си сменям спирачките. Иначе съм поръчал нова гривна и датчик. 
Колега, провери дали сондите работят правилно със живи данни, най вероятно е те не са наред, щом дават грешки. Иначе могат да ти повредят новите катализатори ако вкарват повече гориво. На мен ми се наложи вчера и оня ден да правя подобноннещо понеже имах завишен разход и сменях дебитомера.
Иначе номера с ръждясала гривна съм го имал и аз, затова ги сменяй и тях. Това обаче е съвсем друг проблем
Иначе номера с ръждясала гривна съм го имал и аз, затова ги сменяй и тях. Това обаче е съвсем друг проблем
4 мнения
• Страница 1 от 1