Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Bexim написа:...да не говорим, че като са от БГ може и за удари да ги проверите по застрахователите..

Това как става???
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
само че тези проверки излизат единствено ако съответния автомобил е влизал в оторизиран сервиз
защото вкарват инфото в ключа
за отстраняване на проблема дали на мотор на купе или по ходова част и тн.
а всички знаем че тези неща стават единствено докато автомобила има гаранция
след това 90% се прави в други сервизи

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Другата година, като се появят 90-тки по 8-9к, пак ще им търсите историите... несериозно е!
Пускаш и една диагностика в сервизче, оглед и айдеееее... и като почнете за тия удари. Това, ако не е блъскано, ще е единствената НЕблъскана кола на планетата на няколко години
Все едно се купува кола за 100,000лв, а не кокошарник за 10 бона. Цените падат (само на е30-ските се качват), но някои хора не го приемат... жалко
Пускаш и една диагностика в сервизче, оглед и айдеееее... и като почнете за тия удари. Това, ако не е блъскано, ще е единствената НЕблъскана кола на планетата на няколко години

Все едно се купува кола за 100,000лв, а не кокошарник за 10 бона. Цените падат (само на е30-ските се качват), но някои хора не го приемат... жалко

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Не само е30-ки и хубави е36-ци като твоята няма вече, между другото на мен тази е90-ка ми харесва на тази цена, прави една диагностика и ако няма нищо фатално си ти, те на е46-ци искат по 10-12к и за какво, преди година приятел си купи е46 320д за 13 и нещо к, и се почна дюзи, маховик, датчици, спирачки и т.н и стана златна, даваи смело!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Колкото и да не ни се иска цените падат адски бързо аз за 1 година изгубих 15 000 лева от един джип и това е само от разликата като я купувах и като я продавах. Това са реалните цени няма какво да се чудим. Другото по интересно за мен е че единичката държи по висока цена.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Не сте прави колеги, отново в Германия и Италия е рядко да срещнеш такава кола под 15000 лева и да е читава, за 11 тая или е била тоталка, или може да е двойник, или е въртян волана или има други скрити проблеми. 3ките като цяло държат цена и цената не пада така главоломно а пада равномерно. Догодина края да намериш за 11-12 да ама сега и е още рано.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Гецата написа:само че тези проверки излизат единствено ако съответния автомобил е влизал в оторизиран сервиз
Геца,грешиш

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
stankata777 написа:Гецата написа:само че тези проверки излизат единствено ако съответния автомобил е влизал в оторизиран сервиз
Геца,грешиш.Цялата застрохавателната история се разбира много лесно,само ти трябва познат брокер и предишните рег.номера.Изобщо не говорим за оторизирани сервизи,тоест купуваш кола от първи ,втори собственик -виждаш в кои ЗК е била застрахована през годините и виждаш всички заведени щети на този рег.номер в съответната компания щета по щета !
това не важи за нов внос

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- vicho
- старши ентусиаст
-
Nukem написа:Не само е30-ки и хубави е36-ци като твоята няма вече, между другото на мен тази е90-ка ми харесва на тази цена, прави една диагностика и ако няма нищо фатално си ти, те на е46-ци искат по 10-12к и за какво, преди година приятел си купи е46 320д за 13 и нещо к, и се почна дюзи, маховик, датчици, спирачки и т.н и стана златна, даваи смело!
Абсолютно съм на твоето мнение!

На Гецата 320д-то е в страхотно състояние и с м-пакет, а цената е близка до тази на показаната е90-тка. Всмисъл такъв, че като наредиш М-пакет, регистрираш и обслужиш, идваш на същите пари, че и по-големи.
Taruno написа:Не сте прави колеги, отново в Германия и Италия е рядко да срещнеш такава кола под 15000 лева и да е читава, за 11 тая или е била тоталка, или може да е двойник, или е въртян волана или има други скрити проблеми. 3ките като цяло държат цена и цената не пада така главоломно а пада равномерно. Догодина края да намериш за 11-12 да ама сега и е още рано.
За теб лъжа, за нас истина... няма как да промениш мирогледа на хората! Приемайте и зачитайте мнението на хората.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ахахах смях брат, аз говоря във факти - тая истина дето е от хвърчащи думи не е истина а заблуда.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Все едно и също си говорим...
Фактите излизат в mobile.bg/търсене/БМВ 3 серия. Дали са двойници, въртяни волани, сглобени от крадени части тоталки или каквито и да били други схеми, докато излизат 15-20 обяви на такива коли по 12 к, продаващият читавата си кола собственик трябва да се съобрази с тях, а не с нашите претенции и експертни мнения тук. Докато ги има тези коли на тези цени на пазара, той няма как да иска 20 на своята, защото не я продава в Италия или Германия а тук. На Гецата цената си е дори ниска, ама така си стои и 20 човека в тая тема питат за горублянските екземпляри, защо?
Фактите излизат в mobile.bg/търсене/БМВ 3 серия. Дали са двойници, въртяни волани, сглобени от крадени части тоталки или каквито и да били други схеми, докато излизат 15-20 обяви на такива коли по 12 к, продаващият читавата си кола собственик трябва да се съобрази с тях, а не с нашите претенции и експертни мнения тук. Докато ги има тези коли на тези цени на пазара, той няма как да иска 20 на своята, защото не я продава в Италия или Германия а тук. На Гецата цената си е дори ниска, ама така си стои и 20 човека в тая тема питат за горублянските екземпляри, защо?
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Kalin Kulev написа:Bexim написа:...да не говорим, че като са от БГ може и за удари да ги проверите по застрахователите..
![]()
Това как става???
Виж, колега, Станката777 го е обяснил..
През застрахователите - и всичко излиза..

ПП Относно ударите да се включа - то е ясно, че няма кола втора ръка без леки удари и пребоядисвани детайли, но тук говорим за нещо силно, което вече е от значение

Последна промяна Bexim на 07 Фев 2014, 11:49, променена общо 1 път
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Споделям мнението на Калин Кулев. И по-напред в темата съм го писал същото. И с тия удари като се почне, все едно не подлежи на ремонт. Те да не са стъклени тези коли?! Като е направена като хората и не си личи, какво толкова има.
Иначе се купуват и се пита за коли, на които половината модификации ги няма по ВИН. Сменяни фарове, маски, капаци. Преправяни от пре-фейс на фейс, въобще всякакви самоделки. Тук един колега си направи ново Е90, което утре ако му провериш ВИН-а, сигурно само двигателя ще му излезе едно към едно. И предполагам след време ще го изтъргува като УНИКАТ
Айде да не спамя повече, че тя темата е безкрайна.
Иначе се купуват и се пита за коли, на които половината модификации ги няма по ВИН. Сменяни фарове, маски, капаци. Преправяни от пре-фейс на фейс, въобще всякакви самоделки. Тук един колега си направи ново Е90, което утре ако му провериш ВИН-а, сигурно само двигателя ще му излезе едно към едно. И предполагам след време ще го изтъргува като УНИКАТ

Айде да не спамя повече, че тя темата е безкрайна.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Не всяка застрахователна компания ще ти даде информация за кола която искаш да купиш. Иначе за тези удари не знам какво се плашат всички, ако е тоталка е друг въпроса. А по въпроса със "самоделките" не разбрах мнението ти "за" или "против" си. Мен примерно ме кефи да си направя колата да изглежда така както искам, с броните които искам, фаровете които искам, ако реша и салона ще претапицирам, бъбреците ще сменя, не знам как това би навредило на колата като вървене или возия или по някакъв друг начин освен визуален. Все пак след година тези коли стават на 10 години и оригиналното е отдавна "демоде". Това си е мое мнение. А дали си струва да дадеш 20 бона за кола на 150 000км или 12-13 на такава на 250 000км всеки сам ще си реши, но аз бих заложил на тази за 12-13 т.к. и двете се обслужват на една цена при еднакви модели разбира се. А дали и кога ще изскочи нещо за ремонт си е чист късмет. Колата запазена ли е то си личи, ако ще и на 300 000 да е, пак ще изкара още толкова.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Ахахах смях брат, аз говоря във факти - тая истина дето е от хвърчащи думи не е истина а заблуда.
Всички дружно се смеем само, че не на мен

Разбрахме! Не сме прави

п.с. фактите са 16 е90-тки (в мобиле.бг) до 13,000лв. - пазар му се казва