Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
всеки има право да си купи кола от дъното на ценовия клас за модела. само, че после като започне оплакването не е толкова весело.
кола втора употреба си е на късмет и няма гаранция, че по-скъпата ще е безпроблема, но тея за по 10-13к (с включено докарването и печалба) са отбрани кенефи от западна европа с къде по-добре, къде по-небрежно прикрити неща шансовете ти за безаварийна работа клонят към хич.
ето ви реален пример на приятел от преди година - италианско е60 530д за 15К уникат. то е ясно, че ще има ремонти, но поне ще си знаеш че си му оправил проблемите и как. повече от 5к отгоре (цените на частите на дилърски цени и труд безплатно) и колата все още създава нови изненади.
няма лошо, може и на такива пари да се попадне нещо свястно, но всеки си поема сам риска
кола втора употреба си е на късмет и няма гаранция, че по-скъпата ще е безпроблема, но тея за по 10-13к (с включено докарването и печалба) са отбрани кенефи от западна европа с къде по-добре, къде по-небрежно прикрити неща шансовете ти за безаварийна работа клонят към хич.
ето ви реален пример на приятел от преди година - италианско е60 530д за 15К уникат. то е ясно, че ще има ремонти, но поне ще си знаеш че си му оправил проблемите и как. повече от 5к отгоре (цените на частите на дилърски цени и труд безплатно) и колата все още създава нови изненади.
няма лошо, може и на такива пари да се попадне нещо свястно, но всеки си поема сам риска

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Определено 10-13 хил от автокъща в БГ си е много голям риск. Т.к. моята е купих отвън и там километрите играеха роля при цената на модела. От тази гледна точка писах.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
kraska написа:А по въпроса със "самоделките" не разбрах мнението ти "за" или "против" си. Мен примерно ме кефи да си направя колата да изглежда така както искам....
Когато искаш да си направиш колата да изглежда по-ведро, приятно, агресивно и т.н., както те кефи, нямам нищо против. Дори много афтърмаркет неща ми допадат - примерно от онези телевизори, където са радио, навигация, видео и какво ли не, където са в средата на конзолата - забравих марката и как се наричаха

В случая визирах масовото купуване на необорудвани откъм екстри коли и се почва:
Как да си сменя фаровете?
Как да си сложа темпомат?
Как да си сложа подгряване на седалките?
Как да си сложа фейсови фарове? (Айде ако си подпрял отпред, така или иначе ще сменяш ламарини и фарове :
Как да си сложа навигация?
Как да си сменя салона с кожен?
Как да сложа ейнджъли, 'сенон, магнетофон, и т.н.
Само за ръчка към автомат май не съм видял още в подфорума да се пита...

Който държи на определена екстра/и да гледа кола с тях, а не да си сменяш изцяло фацата на колата, щото е взел най-съдраната кошница на пазара, пък после ако може ще я закърпи. Да ти липсва примерно спортен волан и да искаш да сложиш, разбирам. Но десет други неща като изредиш и става странно. То и такива хора купуват крадените части - "хем ги сърби, хем ги боли".
П.С. Имаше един спор за ГТ сплитерите тук, да спомена че съм с такива откакто я купих и си ми харесва така. Това ми е мнението за доработките и сбиротака, като диалектична разлика

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Ми то да ти кажа, тук е толкова трудно да намериш читава кола, че ако трябва да търсиш с всички екстри които искаш, вкл. и цвят то не знам човек дали ще намери.
Моята като е взех си има тук таме някоя друга екстра, ама примерно фаровете и са халогенни, но утре ще слагам ретрофита който вчера завърших, та да видим как ще светят , но определено ангелските ми очи равни нямат.
Уф, че се отплеснах.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Приемаме, че офтопикът се изчерпа!
Never mistake motion for action...
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
body написа:Не съм много съгласен за пакета,а и за задния монитор-все пак е Alpine и си е цифра.Тази кола според мен ще я лапне не човек от форума за съжаление,а някой който тотално не може да оцени какво кара но пък има едни 21 900лева
Думите ми се потвърдиха още преди 8 месеца.Колата я купи шеф на КАТ който никога не е карал Бмв преди това.Иначе тук у форума само писачи,малко разбирачи.Кара Е-36 316-ка и никога не се возил на Е90 330,ама изказва мнение неподготвен.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
здравейте , някой случайно да е гледал тази кола , беше пусната преди време на по висока цена :
http://www.mobile.bg/11391943637103741
след разговор с продавача стана ясно , че :
-произведена е края на 2005 , но е регистрирана 2007
- премахнат дпф филтър че създавал проблеми и не можело да вдигне повече от 60-70(дали и как е направен не знам )
- сменен маховик + съединител
- поставен чип , колата била към 156 коня , дали е +/- не знам , може би зависи как е поставен
съвети мнения
http://www.mobile.bg/11391943637103741
след разговор с продавача стана ясно , че :
-произведена е края на 2005 , но е регистрирана 2007
- премахнат дпф филтър че създавал проблеми и не можело да вдигне повече от 60-70(дали и как е направен не знам )
- сменен маховик + съединител
- поставен чип , колата била към 156 коня , дали е +/- не знам , може би зависи как е поставен
съвети мнения

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ако има фактура за сменените маховик и съединител, вероятно може и да заслужава 11к лв ,но нито стотинка повече!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- MyxomopeC
- Потребител
-
- Кара: Фокусник
- Мечтае да кара: Е60 дълго и безаварийно
Здравейте колеги,
Един младеж да пита ... http://www.cars.bg/c147262 . Как я виждате тази черната?
След като покарах ... май е ВРЕМЕ да си взема BMW
, та ако случайно видите някой "залужаващ" внимание екземпляр E90(бензин) до 15к лв. Моля, нека да ми напише на ЛС.
И се надявам да мога да се консултирам с вас, ей така за неща хванали ми окото
Благодаря ви
Един младеж да пита ... http://www.cars.bg/c147262 . Как я виждате тази черната?
След като покарах ... май е ВРЕМЕ да си взема BMW

И се надявам да мога да се консултирам с вас, ей така за неща хванали ми окото

Благодаря ви

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
на 150 000 км и вече е сменен съединителя????
хммм. съмнителна работа.
хммм. съмнителна работа.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
katronski_br написа:на 150 000 км и вече е сменен съединителя????
хммм. съмнителна работа.
щом и DPF е създавал проблеми според мен колата е на над 200 к , но ме притеснява как е направена чипа и дпф , просто исках да питам ако някой я е гледал че се продава от доста време
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Откровено изглежда доста уморена! По-добре си търси друга..
ПП Това е моето мнение
ПП Това е моето мнение

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Искам да питам следното,от доста време оглеждам Е90 главно 325/330i ,но ми прави впечатление кожата по вратите - това дефект на модела ли е ,или просто са на 300+к километри...доста от тези ,които гледам останалата част от интериора изглежда (поне на снимки) страшно запазен,някой без никакви забележки и все пак корите над подлакътника са на вълнички... 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Не е дефект,но стила на някои шофьори е да подпират там лакът непрекъснато при смяна на скорости при ръчна СК,тоест през цялото време докато са в колата,дясната ръка/лакът стои на ск.лост и подлакътника.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Някой да е има впечатление за рази диселарка: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5ofwnr
Прегледах над 10стр назад, не видях де е обсъждана. Тия километри доста ме съмняват.
За момента още си търся някое highline изпълнение на Е46 330d, но почвам да се заглеждам вече и по е90. Принципно се бях навил да си докарам Е46 от Германия, но от друга страна това, което ми харесва там (поне ще бъде нещо истинско) ще излезе с всичките занимавки и разходки колкото да си взема някаква по-обикновена Е90-ка от тук.
И един малко страничен въпрос - много ли се крадат тия Е90-ки (основно за дизелите питам)? Предвид как нагло загубих предишната си кола и това ме интрересува. С премиум изпълнение на Е46 пък вероятно съвсем бих се вкарал във филм.
Прегледах над 10стр назад, не видях де е обсъждана. Тия километри доста ме съмняват.
За момента още си търся някое highline изпълнение на Е46 330d, но почвам да се заглеждам вече и по е90. Принципно се бях навил да си докарам Е46 от Германия, но от друга страна това, което ми харесва там (поне ще бъде нещо истинско) ще излезе с всичките занимавки и разходки колкото да си взема някаква по-обикновена Е90-ка от тук.
И един малко страничен въпрос - много ли се крадат тия Е90-ки (основно за дизелите питам)? Предвид как нагло загубих предишната си кола и това ме интрересува. С премиум изпълнение на Е46 пък вероятно съвсем бих се вкарал във филм.