Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Opel :P
Мечтае да кара: M3

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от mralien » 20 Апр 2014, 1:07

Да купиш кола за над 10к. е много по-различно от това да купиш такава за 4. Въпреки това за 4 месеца търсене не видях 1 търговец, с различно отношение... всичките си бяха класически тарикати,които дори не си правят труда да те убедят, че ще купиш нищо по-различно от 'италианка-милионерка'. За това всичко, което си написал е чудесно, но дори 1% от търговците не го практикеват. А за такава цена, набутването може да е брутално. В момента, как ще ме убедиш че тази кола, която си пуснал с тоя световно известен N47 мотор няма да тресне след 500 км. Ако вече не е бил в бокса и в момента не е просто закрепено положинието. Няма как, освен ако не ми предложиш пълна гаранция за 1 година. А знаеш ли колко автокъщи ми предложиха гаранция? 0-ла. За това доводите на другите по-горе са вярни. Няма как да се вземе БМВ от автокъща, освен ако не познаваш собственика или не си склонен да се оставиш на късмета. Търсенето за мен приключи, колата е 5к по-скъпа от кочините, които гледах, но предпочитам да дам 5к повече за пълната доказана история на една кола, отколкото да слушам простотии от български "търговци" на автомобили. Гаранция няма за нищо, но поне знам какво да очаквам.

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 20 Апр 2014, 2:15

Не знам какъв търговец си, като не можеш да различиш фейслифт 3-ка............
А и всички знаем че този двигател не е търсен, заради грижите които носи........ Останалите неща няма да ги коментирам относно гробниците, защото всички знаем че не са нужни много пари и време да се "напудри" една кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Апр 2014, 18:55

Колеги един приятел си търси е90 и ме пита за съвет за няколко коли и едната е тази:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6a1f0a
Аз му казах че преди я бяхме обсъждали и доколкото си спомням е Американка и имаше проблем с мотора, нали е същата кола, че пише сега някакъв немски ТУВ и т.н!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 20 Апр 2014, 23:02

kraska написа:Не знам какъв търговец си, като не можеш да различиш фейслифт 3-ка............
А и всички знаем че този двигател не е търсен, заради грижите които носи........ Останалите неща няма да ги коментирам относно гробниците, защото всички знаем че не са нужни много пари и време да се "напудри" една кола.

Мммда, форума определено е полезен. Най-малкото защото заради коментарите обърнах внимание на обявата, която помолих един от моите сътрудници да публикува - погледнах снимките и допълнителната информация по диагонал. Общо взето, сериозни глупости е натворил, а аз дори не обърнах внимание. Ама всеки с капацитета си. Колата е 320d, код: VC31, т.е. произвеждана до август 2007. Моторът е М47/Т2, 120kW. Първата регистрация не е януари 2008г., както е написал малкия - пристрастен е към Горубляне и Дупница :mhihi: - а е 04.12.2007г. Така, че предстои да я оправи тази вечер.

Относно това как "всички знаем че този двигател не е търсен" ще кажа, че не всички знаят, а и има клиенти, за които този мотор не е проблем. Основно са руснаци, украинци, молдовци, които нямат проблем с покупката на такава кола. Да, българите го подминават, но ние също подминаваме 2.5 TDI - Душегуб, който, обаче, се търси от чужденци. Така, че хора всякакви.

...... "всички знаем че не са нужни много пари и време да се "напудри" една кола". ОК, кажи как се пудри една кола без пари и в срок, щото аз не знам. Можеш да ми бъдеш полезен. Ако калник или броня са за боя, как се боядисват като хората без пари? Или ако салона е съдран, как за без пари тапицер ще ти го възстанови?

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 20 Апр 2014, 23:45

mralien написа:Да купиш кола за над 10к. е много по-различно от това да купиш такава за 4. Въпреки това за 4 месеца търсене не видях 1 търговец, с различно отношение... всичките си бяха класически тарикати,които дори не си правят труда да те убедят, че ще купиш нищо по-различно от 'италианка-милионерка'. За това всичко, което си написал е чудесно, но дори 1% от търговците не го практикеват. А за такава цена, набутването може да е брутално. В момента, как ще ме убедиш че тази кола, която си пуснал с тоя световно известен N47 мотор няма да тресне след 500 км. Ако вече не е бил в бокса и в момента не е просто закрепено положинието. Няма как, освен ако не ми предложиш пълна гаранция за 1 година. А знаеш ли колко автокъщи ми предложиха гаранция? 0-ла. За това доводите на другите по-горе са вярни. Няма как да се вземе БМВ от автокъща, освен ако не познаваш собственика или не си склонен да се оставиш на късмета. Търсенето за мен приключи, колата е 5к по-скъпа от кочините, които гледах, но предпочитам да дам 5к повече за пълната доказана история на една кола, отколкото да слушам простотии от български "търговци" на автомобили. Гаранция няма за нищо, но поне знам какво да очаквам.

Прекрасно те разбирам. Никой не иска да бъде мамен. Аз също. Но монетата винаги има две страни. Ако произволно въведеш следните параметри в портал за автомобили - БМВ 530d, автомат, кожа, Германия, сервизна книжка, километри до 140-150.000 - ще видиш, че цените на тези коли започват от една сума, от която започват и тези, предлагани в България. Само, че там са в евро, а тук в левове. Е, мисля, че е пределно ясно, че не е същата кола. И идва един клиент при мен, който иска точно такава кола, ама ако е възможно цената да е в левове. Да му я нарисувам, евентуално, нали !? Или пък дежурното "искам преглед в Ауто Бавария". ОК, отиди при дилъра и си купи такава. Ама била с десет хиляди по-скъпа!? Е, аз какво да направя!? Има и друго - тоя филм съм го играл - идва клиент, харесва колата и иска сервиз при официален дилър. Добре, отиваме там. Само, че там продават същата кола и естествено моята се оказва кош, като клиента се примамва да купи тяхната, която струва 50% отгоре. Мисля, че разбираш какво казвам. Все едно конкурента ми да оценява моя продукт, при положение, че продава същата кола. Мислиш ли, че оценката му ще е обективна? Да не говорим, че половината дилъри в премиум представителствата / включително монтьори и приемчици / са на хранилка при някои от най-големите автокъщи. А най-смешното е, че често една кола, продавана в second hand при дилър изобщо не е тяхна, а на някой като мен, който е сключил комисионен договор с дилъра, като след продажбата на колата му превежда по сметка 5% от стойността на сделката. Иначе, продават същата кола, само дето е опъната на черен мрамор и обградена с френски прозорци. Общо взето, тоя бизнес е брутален и много трудно се оцелява в него. С най-малко доверие се ползват обикновени търговци, които продават по няколко автомобила. С най-високо - официалните представителства. Само, че хората не знаят за какви игри става въпрос там и какви суми се разпределят под масата в ущърб на клиента. Но някак си е по-лесно да им повярваш на тях, отколкото на някой, който е опънал една или две коли на чакъла. Няма да споменавам конкретни имена на водещи автокъщи в България, но има такива, чиито автовози преминават транзит през цяла Италия и Швейцария, влизат в Германия, а колите стават собственост на немско дружество. То всъщност е собственост на българската фирма. Автомобилите се регистрират в Германия, респективно след известно време пристигат в България. А клиента изобщо и не подозира, че колата идва от Италия. Дори и не задава този въпрос. Това се случва и в Германия. Има десетки автокъщи, които купуват ударени коли, прекарват ги до Сърбия, където труда е по-евтин, колите се изправят и вече отремонтирани поемат към Германия. Там се продават на албанци, сърби, македонци и всякаква друга паплач като немски коли. Винаги можеш да провериш откъде е колата, но рядко някой се сеща да зададе този въпрос. Да не говорим колко лесно срещу съответната сума може напълно да бъде манипулирана историята на една кола, включително и в информационните масиви на официални представителства. Така, че ..... всичко е късмет.

Изобщо няма да коментирам прането на пари в сектора, което е бич за нормалните автотърговци и създава заблуди у клиентите, че еди коя си кола от конкретна година и модел струва еди колко си пари.

Весели празници на всички!

Потребител
Аватар

Мнение от tribi » 21 Апр 2014, 1:01

Колегата с автокъщата е прав за себе си.Аз и като чета доста колеги в форума сме на"пангара" да търсим святна кола за добри пари,никой не иска подаръци! Обиколил съм повечето автокъщи в Пловдив,Асеновград и голямата гробница с.Труд и единственото ми впечатлние беше че джамбазите те гледат в очите и те правят на будала все едно си сляп.При един оглед дори ми се случи да ми остане в ръката тръбата за охлаждане и петна от черен спрей по ръцете от бронята (боядисана на крак преди 5-10мин.) и единственото арогантно обяснение беше-А нищо и няма бе кво има,сега ще го оправим...

Веселе празници!!! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 21 Апр 2014, 2:05

Дискусията, която водите е интересна :-)

При сиско ауто в Пловдив има три Е90-ки. Видях двете, за които питах по-рано -32д на 17 000лв.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6a61uu
мотора работи доста шумно, дори след време не утихна, парктрониците бяха с цвят нещо като грунд,
вътре беше доста захабена като пластмаси, общи части и подобни, кутийката на ключа беше по-различна
от тези до сега съм гледал. Гърнето отзад много черно, не пуши при старт или газ. Не съм я карал.

330хд на 18 000лв http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6a61uu
- отпред в дясно боядисвана с четка, отзад в ляво по същия начин. Вътре е с една жълта
кожа клоняща към бяло, но прилича на .... евтина не знам как да го кажа. Нещо не ми се видя
естествена, също много захабена от вътре, задна дясна врата се затваря тегаво. Алуминиевата лайсна
на същата врата е разлепена и хлопаше.

И двете кори хич не ми харесаха. На външен вид и другите коли на автокъщата трудно ще ви впечатлят според мене.
Търговеца нагъл и брутален. Неговите коли не ходили по сервизи. Думите му:
- Майстори работещи за по 500лв. няма да ми дават оценка за колите ми. Викаш майстор и тук я гледа на място.

Думи нямам.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 21 Апр 2014, 6:59

Дааммм... "търговците" отказващи преглед на колата поради "Майстори работещи за по 500лв. няма да ми дават оценка за колите ми." или друга "солидна" причина са силно дразнещи и съветвам да се избягват ... Също така като по калъп имат дразнещ , неугледен вид и нагло/грубо поведение , което още повече вбесява . :no:

@asroma -Не го приемай като заяждане , защото не е . На мен лично ми е много интересно да видя автокъща , която очевидно пере пари продавайки автомобили в много добро състояние на нереално ниски цена. Аз за такава не съм чувал и не съм виждал - та дай поне един пример. Ако има такава дай да се възползваме .
Последна промяна Alek_SV на 21 Апр 2014, 11:17, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 21 Апр 2014, 9:39

Естествено е да сме изпълнени с недоверие към джамбазите по дифолт,но причините за това са пределно ясни и са в търговците.
Колегата асрома казва някои истини,но и премълчава страшно много.Схемата за вноса от немско е пределна ясна на всеки,който не е абсолютен лаик - който не я знае,да си запише,че и коли висок клас от Бг се карат по автовози и се продават по немските автокъщи като немски...
А това за дилърите и техните конкурентните автомобили - е как бе всеки джамбазин повтаря като папагал едно и също,че там има подобна кола и ще "очернят"моята?Те в Аутобавария Люлин или Дару дали имат и един 10год автомоби,но нейсе...Повечето кандидат купувачи отиват да проверят км,сервизна история и записани грешки! Какво точно ще манипулира дилъра?
Асрома,вместо да защитаваш голословно колегите си измамници,като по-интелигентен техен представител - постни тук локацията на твоят плац в Горубляне,за да не бъдат поне съфорумниците измамени от твоите коли...Сигурен съм,че модераторите ще направят изключение и няма да го сметнат за реклама!Успех! :driving:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 21 Апр 2014, 17:26

Nukem написа:Колеги един приятел си търси е90 и ме пита за съвет за няколко коли и едната е тази:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6a1f0a
Аз му казах че преди я бяхме обсъждали и доколкото си спомням е Американка и имаше проблем с мотора, нали е същата кола, че пише сега някакъв немски ТУВ и т.н!

Колега, в спора с търговеца направо ти подминаха мнението като малка гара :mhihi:

Иначе информацията за тази кола е на 43-та страница на темата. Била е наводнявана или поне така се твърди.

viewtopic.php?f=112&t=259838&hilit=%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0&start=630
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Апр 2014, 9:17

нашите търгаши сами си сринаха реномето като масово въртят км съживяват тоталки фалшифицират серв. книжки пренабиват номера реескпортват италианки и незнайни кочини така че сега и да се мънка по форумите файда няма .. като за начало почнете да пишете реалния пробег 300-400к да знае човека какво купува то няма едно Е60 или Е90 на повече от 150-180к било то и 10 годишно .. дайте на клиента истинскате серв книжка ,да се види кога какво е сменяно и т.н. има хора ще го оценят това .. а не някакъв кош на 500к върнат на 150 пръснат с лак набързо да изглежда лъскав салона изпран боядисан волана претапициран и айде 16-18к а той е 3-4к евра навън .. искате лесна печалба и доста години така си и беше но тия времена минаха ..балъците са все по малко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Апр 2014, 18:30

Лятото ходихме до Дупница за голф 4 за мой приятел. 6 часа обикаляхме и само коптори в същото време гледах за мен за е60, като почти нямаше. Накрая в една автокъща видяхме нашия голф и там си харесах една е60 530д . Неможах да се хвана за нищо от интериор и екстериор, покарах я тиха стегната кола, плавно реди скоростите автомата с две думи хубава кола. Бяха и пребоядисани броните и то перфетно. Въпреки че се гласях за 525 много се заколебах.. Говорих със собственика за цена от 16500 смъкна 1000 лв показа ми фактурата и и цената, на която са я взели от Италия беше 4800евро. Заколебах се и след седмица колата се продаде. После гледах много леш е60 е 90 масово със свалени катализатори и забележки. Наскоро една е 90ка на драгичево ми направи впечатление как километрите по обявата и километража се разминаваха с едни 98000...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 22 Апр 2014, 19:01

Колеги да запитам и аз нещо,скоро мисля се хвърля на една 3-ка 2011 година 328i ,обаче освен външен фейслифт има ли други разлики с преди фейслифта за пример 2006 година?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 22 Апр 2014, 19:12

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 23 Апр 2014, 19:16

Колеги, вашето мнение за тази:
http://www.cars.bg/c690884
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93