Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от vvasilev1 » 15 Май 2017, 20:56

bai_ILIA написа:Колега, прав си за съжаление :yes: Скъпата кола от магазина е скъпа и в последствие...Затова съм си взел по-старичко автомобилче подръжката да не представлява никакъв проблем. Мен веригите не ме бъркат и затова ги смених има няма 6 цифрен пробег преди необходимото ей така за по-сигурно, дал съм почти 6500лв (не е печатна грешка) за джанти и гуми...Продължавам да твърдя, че много хора в БГ карат разни коли на всяка цена и това не е правилно :yes:

Тук вече съм съгласен за диспропорцията доходи/автомобил.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 15 Май 2017, 21:04

На мен от поддръжката най-много ми тежи данъка. Не за друго, просто вместо тези пари да отидат в моя резервоар, отиват в на някого S класата и много ме е яд от този факт. :lol:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M3 CSL
Детайли за колата: 325/625

Мнение от Bokoftw » 15 Май 2017, 21:49

(h)aman написа:На мен от поддръжката най-много ми тежи данъка. Не за друго, просто вместо тези пари да отидат в моя резервоар, отиват в на някого S класата и много ме е яд от този факт. :lol:

Абсолютно съм съгласен.Като цяло при закупуване на що годе качествен автомобил,разходите се свеждат до една първоначална инвестиция в масло,ремъци,ролки,раздатки и пр(ако има реално нужда) и всичко друго е каско,гражданска и нафта/бензин или газ(да не дава господ).На мен ми е странно защо хората бягат от т.нар. "големи мотори" 325/330/335 като дявол от тамян.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Май 2017, 8:24

Bokoftw написа:
(h)aman написа:На мен от поддръжката най-много ми тежи данъка. Не за друго, просто вместо тези пари да отидат в моя резервоар, отиват в на някого S класата и много ме е яд от този факт. :lol:

Абсолютно съм съгласен.Като цяло при закупуване на що годе качествен автомобил,разходите се свеждат до една първоначална инвестиция в масло,ремъци,ролки,раздатки и пр(ако има реално нужда) и всичко друго е каско,гражданска и нафта/бензин или газ(да не дава господ).На мен ми е странно защо хората бягат от т.нар. "големи мотори" 325/330/335 като дявол от тамян.

Бягат защото ги е шубе от големите разходи, там вместо по 4-ри плащаш по 6.
Разликата в употребата обаче е умопомрачителна, едното доставя истинско удоволствие, другото е посредствено.
Ако си имал едното и другото и накрая теглиш чертата нещата са почти еднакви обаче.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 16 Май 2017, 8:37

Bojestven написа:Здравейте БМВ фенове, отдавна се ослушвам за Е90-ка, но понеже не ми е спешно реших първо да изчета де що има отзиви в интернет. Общо взето картинката не е никак розова, особено за премиум автомобил, но както и да е. По принцип предпочитам бензин, но гледайки че на практика всички 6-таци имат не-малко (а и никак евтини за оправяне) проблеми се насочих към дизелите. И по-точно към фейслифтова 325-ца но с М57. За съжаление няма много избор на нашия пазар и единствената, която ми хвана окото е ето тази бройка:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11476377088584768&slink=384dut

Седан, ръчни скорости и задно предаване - точно каквото искам. На снимките на мен ми изглежда доста запазена (кой знае, може и километрите да са реални :mhihi: ). Това което ме притеснява е че седи от доста време на пазара, аз мисля че я видях за първи път преди поне 6 месеца. Отначало беше обявена за 22700 и седя доста време така, после по някое време я намалиха на ~20000, a от може би месец е на сегашните 19000 и ме притеснява да няма по-сериозен проблем или да е удряна. Какво е вашето мнение за тази кола и за автокъщата, някой ходил ли е да я гледа на живо? Всяка информация е полезна, благодаря предварително!

Тази кола е доста постна от към екстри, седан с ръчна кутия..., няма навигация, която при фейслифта е много хубва и приятна за употреба, няма подгрев на седалките...
От опит поддръжката на ръчната кутия не е по евтина от тази на автоматика.
Аз бих се ориентирал към комбито пуснато преди няколко страници, ако търсех кола с този мотор: http://www.cars.bg/c1934810
Екстрите са му доста повече, има читава история, от Швейцария е и тн.
Шанса да е добре поддържано е много голям, докато за тази... не знам кой си купува БМВ с голям мотор без екстри..., вероятно е била служебна и бюджета не е стигнал да я оборудват подобаващо :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 16 Май 2017, 10:12

Иначе има визия. Този цвят ми е любим. Е, има и спортпакет и ксенон. Не е баш гола като врабче. Пиано лака бил ли е опция по това време, или някой е мазал върху лайсните?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 16 Май 2017, 10:14

vld написа:
Bojestven написа:Здравейте БМВ фенове, отдавна се ослушвам за Е90-ка, но понеже не ми е спешно реших първо да изчета де що има отзиви в интернет. Общо взето картинката не е никак розова, особено за премиум автомобил, но както и да е. По принцип предпочитам бензин, но гледайки че на практика всички 6-таци имат не-малко (а и никак евтини за оправяне) проблеми се насочих към дизелите. И по-точно към фейслифтова 325-ца но с М57. За съжаление няма много избор на нашия пазар и единствената, която ми хвана окото е ето тази бройка:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11476377088584768&slink=384dut

Седан, ръчни скорости и задно предаване - точно каквото искам. На снимките на мен ми изглежда доста запазена (кой знае, може и километрите да са реални :mhihi: ). Това което ме притеснява е че седи от доста време на пазара, аз мисля че я видях за първи път преди поне 6 месеца. Отначало беше обявена за 22700 и седя доста време така, после по някое време я намалиха на ~20000, a от може би месец е на сегашните 19000 и ме притеснява да няма по-сериозен проблем или да е удряна. Какво е вашето мнение за тази кола и за автокъщата, някой ходил ли е да я гледа на живо? Всяка информация е полезна, благодаря предварително!

Тази кола е доста постна от към екстри, седан с ръчна кутия..., няма навигация, която при фейслифта е много хубва и приятна за употреба, няма подгрев на седалките...
Аз бих се ориентирал към комбито пуснато преди няколко страници, ако търсех кола с този мотор: http://www.cars.bg/c1934810
Шанса да е добре поддържано е много голям, докато за тази... не знам кой си купува БМВ с голям мотор без екстри..., вероятно е била служебна и бюджета не е стигнал да я оборудват подобаващо :mhihi:

е баш постна едва ли е има си всичко необходимо : про музика кожа ел и ..... добър цвят а това за кутията за автомата който е ЗФ разликата е доста голяма в подръжката от ръчният Гетракт който зависимост от цветовете на него има различно обслужване с едно масло 2 л +-
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 16 Май 2017, 10:33

Тази я виждам всяка сутрин, много е яка и винаги съм се чудил защо още седи..
Явно цената не им харесва на хората.
Провери я в БМВ има шанс да е със сервизна история. Моята е от тази авто-къща и въпреки проблемите със скоростите, които имах, колата е много истинска и с пълна сервизна история. Така че има шанс и тази да е такава.
За мен си има съвсем прилично оборудване. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 M550D LCI
Детайли за колата: Champagner quarz metallic

Мнение от Burnar » 16 Май 2017, 10:40

vld написа:

Тази кола я продаваше някой колега, ако не се бъркам. Ако някой го интересува да върне няколко страници назад, имаше писано. На мен лично ми харесва много повече от споменатата преди нея. Автомата си е екстра и като поддръжка, спрямо новите ръчки, си е направо оферта, защотото разликата е символична.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 16 Май 2017, 11:12

x7z написа:
vld написа:

е баш постна едва ли е има си всичко необходимо : про музика кожа ел и ..... добър цвят а това за кутията за автомата който е ЗФ разликата е доста голяма в подръжката от ръчният Гетракт който зависимост от цветовете на него има различно обслужване с едно масло 2 л +-

Колега това си го спомни пак като ти дойде време за смяна на съединител+маховик и оставиш 2000лв. за ремонта ;)
Аз понеже го платих и ти казвам файда няма освен че харчи по малко в града друг смисъл няма.
Няма прибиране на огледалата, кожата е цвят тип "не ми сядай в колата с тия сини дънки" е хайде няма нужда.
Всеки си има вкус де, но за едното рекаро и цвят, аз кола не бих взел.
Другите неща са доста важни, като кожен салон без подгрев зимата си е кофти, да не говорим за боравенето с телефона без дисплея на навито.
CIC е много готин за ползване, аз така му бях свикнал, с това CCC направо ми е мъка в момента, а за без нави изобщо не ми се мисли...
Както и да е, колегата да и чекне историята по вин и да види става ли нестава ли.
Някой спомена че има спорт пакет, аз такова нещо не виждам, има спортен салон и волан това не е спорт пакет.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 16 Май 2017, 11:12

Колата е моя ако някой има въпроси да звънне няма никакъв проблем ще му обясня всичко подробно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 16 Май 2017, 11:20

vld написа:Някой спомена че има спорт пакет, аз такова нещо не виждам, има спортен салон и волан това не е спорт пакет.

Ок, объркал съм се. Мислех, че волан, салон и ниско окачване е спорт пакет.
А всъщност кое включва, за да знам?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 16 Май 2017, 11:21

vld написа:Колега това си го спомни пак като ти дойде време за смяна на съединител+маховик и оставиш 2000лв. за ремонта ;)
Аз понеже го платих и ти казвам файда няма освен че харчи по малко в града друг смисъл няма.
Няма прибиране на огледалата, кожата е цвят тип "не ми сядай в колата с тия сини дънки" е хайде няма нужда.
Всеки си има вкус де, но за едното рекаро и цвят, аз кола не бих взел.
Другите неща са доста важни, като кожен салон без подгрев зимата си е кофти, да не говорим за боравенето с телефона без дисплея на навито.
CIC е много готин за ползване, аз така му бях свикнал, с това CCC направо ми е мъка в момента, а за без нави изобщо не ми се мисли...
Както и да е, колегата да и чекне историята по вин и да види става ли нестава ли.
Някой спомена че има спорт пакет, аз такова нещо не виждам, има спортен салон и волан това не е спорт пакет.

ей пепел ти на устата :) :D :ok: на дизела не е ли по скъпо аз това целях да кажа .... а за дисплея и подгрева въпрос на компромиси аз заложих на състояние и на екстри който са ми наложителни но определено екстрите и видимо от снимките ми допада но не съм купувач никога не съм харесвал БМВ... но е92.... )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 16 Май 2017, 11:21

exc написа:
vld написа:Някой спомена че има спорт пакет, аз такова нещо не виждам, има спортен салон и волан това не е спорт пакет.

Ок, объркал съм се. Мислех, че волан, салон и ниско окачване е спорт пакет.
А всъщност кое включва, за да знам?
джанта 8 на 8.5 примерно

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M3 CSL
Детайли за колата: 325/625

Мнение от Bokoftw » 16 Май 2017, 12:31

Извинявам се за офф-топика ,но няко може ли да провери на жена ми колата по вин,че каквото и да пробвах ,нищо не стана/излезе.Благодарско

ПС WBAVT91090KT89660

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93