Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Nukem написа:то щото N53 не чука като дизел.
Чак толкова не тропа,разликата е като потеглиш и разтрелва 7000оборота и звучи прекрасно,с малко кеш оше повече,ако много ти лопа (слагаш дебела изолацийка и край)
Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Някои ги кефи звук, други да ги смачкват нютоните в седалката, но за кабриото, ако е дизел, по-добре 335д
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Някои ги кефи звук, други да ги смачкват нютоните в седалката, но за кабриото, ако е дизел, по-добре 335д
Абе стига с тея нютони бе - излизай да ти видя нютоните алоу

Кабриото трябва да е спокойствие,лекота,ефирност - а не тъкаръка тъкаръка и да трепери ,като малеби...
Аз говоря за 4цил концепция а не 6 приликите са само в горивото ,което ползват.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:6 цил бензин срещу 4 цил дизелче, не е ли малко нечестноGqbriel написа:dextuar написа:Някои ги кефи звук, други да ги смачкват нютоните в седалката, но за кабриото, ако е дизел, по-добре 335д
Абе стига с тея нютони бе - излизай да ти видя нютоните алоупък ти си смъкни прозорците и ми кажи колко "лошо" звучи
![]()
Кабриото трябва да е спокойствие,лекота,ефирност - а не тъкаръка тъкаръка и да трепери ,като малеби...
Аз говоря за 4цил концепция а не 6 приликите са само в горивото ,което ползват.
Имаш 100+ нм отгоре бе хаха..сега сериозно по темата.
Колега ionov - гледаш 2 различни и като модел и като изпълнение и като усещане автомобили.Кабриото си се усуква...малко е странно усещането.
За мен интериора на е9х поколенията са по-качествени от на Ф.Двете са 2.0 но Фкатанима страхотен автомат ,навито май е по-разширено,нова модерна кола,от друга страна кабриото е гъзарийка(аз не бих взел дизел 4 кабрио,както отбелязох).В крайна сметка индвете изглеждат гледани коли,тествай индвете инвиж,кое ти пасва ...така на снимки само цената си коментираме

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Верно, че на хората вече не им пука за усещането от двигателя, но да си кажа... Няма да бъде измислен дизел, от който да ме побиват тръпки като от 6-цил.бензин. Пък нека си вървят печките, нека са икономични, не го отричам.
По темата - ако колегата не го влече конкретно Е90-та, опредлено по-добре F30-та, по-нова, по-икономична, по-лесна за продаване впоследствие. Приятна кола за придвижване.
По темата - ако колегата не го влече конкретно Е90-та, опредлено по-добре F30-та, по-нова, по-икономична, по-лесна за продаване впоследствие. Приятна кола за придвижване.
Never mistake motion for action...
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
ivokomandos написа:Здравейте колеги има ли разлика между американските и европейските е90 примерно тази http://m.mobile.bg/details/11489346393007647 какво и е по различното? Мнение също ме интересува.
Здравей колега,колата е моя,купих я за много близък приятел, но непредвидени обстоятелства наложиха промяна в плана докато пристигне от Usa. Гарантирам напълно че колата не е купена с удар или наводнена,знам че всички от Usa са такива.Отне ми над 2 месеца да намерим такава без удар.Ако имаш сериозен интерес мога да ти покажа снимки от денят в който е закупена.

- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Имал съм две Е90 ки до момента и като модел много ми харесва тази кола.
С Ф30 нямам никакав опит а и в случая ми идва малко скъпо.
Е90 ките и двете ми бяха много хубави и надеждни не съм имал драми с тях не знам дали мога да разчитам по същия нчин на Ф30 ката.
Готина е но пък чета за разн дефекти тук там...
Кабриото го гледах, карах го и да си призная очаквах да трака тази кола много повече а вътре звука и беше по-скоро като на 4 цилиндров бензин.
Но както и да е де за мен това не е голяма драма със звука
Кабриото хем ми харесва хем ми се струва, че има нещо гнило там но съм в процес на проверяване на разни неща и ще видим какво ще излезе.
Ф ката е идеална, историята и е пълна и за продаване да, по-лесна е но според мен от нея ще се изгубят много повече пари след 2 години отколкото от кабриото, защото пазара тепърва ще се залее с Ф30 ки от Италия и ако съдим по цената на 7 годишна Е90 ка 320д със същите екстри в момента около 20-22 та загубата ще е голяма. Но гледам сега да не го мисля това чак толкова много.
С Ф30 нямам никакав опит а и в случая ми идва малко скъпо.
Е90 ките и двете ми бяха много хубави и надеждни не съм имал драми с тях не знам дали мога да разчитам по същия нчин на Ф30 ката.
Готина е но пък чета за разн дефекти тук там...
Кабриото го гледах, карах го и да си призная очаквах да трака тази кола много повече а вътре звука и беше по-скоро като на 4 цилиндров бензин.
Но както и да е де за мен това не е голяма драма със звука

Ф ката е идеална, историята и е пълна и за продаване да, по-лесна е но според мен от нея ще се изгубят много повече пари след 2 години отколкото от кабриото, защото пазара тепърва ще се залее с Ф30 ки от Италия и ако съдим по цената на 7 годишна Е90 ка 320д със същите екстри в момента около 20-22 та загубата ще е голяма. Но гледам сега да не го мисля това чак толкова много.
Последна промяна ionov на 06 Юни 2017, 19:18, променена общо 1 път
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
това щях да напиша вчера, но ме домързя. Тази въпросната Ф-ка 20д след 2 години ще е 25-27 бона
Да, на малко км. е но Ганьо масово гледа екстри и гъзария, така че пазарът ни е такъв. Аз не бих дал за нея 40 бона
Имай на предвид, че кабриото след 2 години няма да е 20 бона
за мен двете коли са коренно различни и ми е странно, че се чудиш коя. Ф-ката е неква скучна нова колица, докато кабриото е със същото моторче, но далеч няма да е скучна кола 

Последна промяна bai_ILIA на 06 Юни 2017, 15:39, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bai_ILIA написа:това щях да напиша вчера, но ме домързя. Тази въпросната Ф-ка 20д след 2 години ще е 25-27 бонаДа, на малко км. е но Ганьо масово гледа екстри и гъзария, така че пазарът ни е такъв. Аз не бих дал за нея 40 бона
Имай на предвид, че кабриото след 2 години няма да е 20 бона
Според мен от Е93-то в ценово отношение загубата ще е по голяма.
Както рязко ще падне цената на Ф30 с излизането на Г-3та серия така Е9х ще тръгне рязко надолу.
Да не говорим, че кола на 10 години и 100к км. недоказуеми се продава по трудно от кола на 6 години и 150к км. с подробна история.

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
Кабриото ще е на 10 години 2021 година така, че има време
да не говорим, че на Ф-ката Януари 2013 на обява си е баш 2012 накрая от първите. Двете коли нямат 2г. разлика. Като нови имат 30-40 000лв разлика. когато една кола е в диапазона 10-15 бона само във БМВ форума и маниаците гледат сервизни историии и км. Масово се гледа колата ок ли е ок - взимай.
Колега, прав си за падането на цените, но както знаем на някои модификации пада по-трудно и точно кабриото е такъв случай. Малко бройки са като цяло и винаги са доста по-ексклузивни спрямо масовките
Колегата каза, че загубата на стойност не му е много важна така, че това не е от значение в случая. Относно км. на кабриото - подобни коли особено БМВ много хора не ги карат зимата. Така, че ако не е на 39 000км ще е на 70-80 000км макс и цената пак ще е вярна. Със сигурност не е служебна кола голямата част 320д на вторичния пазар
аз за 40 бона не бих взел нито едната от двете, особено с 4 цилиндров дизел 

Колега, прав си за падането на цените, но както знаем на някои модификации пада по-трудно и точно кабриото е такъв случай. Малко бройки са като цяло и винаги са доста по-ексклузивни спрямо масовките

- ionov
- младши ентусиаст
-
Хаха, не че не ме бърка загубата от цената във времето. Бърка ме и то много но гледам да е на втори план, иначе няма да си купя кола 
Кабриото определено ще загуби по-малко от цената си но ще се продаде и по-трудно.
Загубата на пари от Ф ката ще е по-голяма но ... тя и с повече екстри да е пак ще изгуби стойност.

Кабриото определено ще загуби по-малко от цената си но ще се продаде и по-трудно.
Загубата на пари от Ф ката ще е по-голяма но ... тя и с повече екстри да е пак ще изгуби стойност.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
ако си имал 2 Е90-ки незнам защо искаш 3-та макар и кабрио...колкото и да ме кефи моята кола, никога не бих си купил отново Е9 нещо си. Просто писва в даден момент 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
И аз съм в тази дилема дали има смисъл да търся 330/335 фейс при положение, че вече достатъчно дълго време съм карал Е90 и то с прилично екстри. Освен с по-добрата динамика и ЦИЦ и по-добрата от части визия, всичко друго ще е еднаквоbai_ILIA написа:ако си имал 2 Е90-ки незнам защо искаш 3-та макар и кабрио...колкото и да ме кефи моята кола, никога не бих си купил отново Е9 нещо си. Просто писва в даден момент

Аз пък мисля, че почти сигурно следващата ми кола пак ще е Е9х. Само, че ще е комби и евентуално 4х4, но за второто не съм убеден, защото първо трябва да покарам такава. Но пък задължително ще е 6 цилиндрова, независимо от горивото. Лично според мен, за този ценови клас и разходи по поддръжка - това е колата!
Но аз съм го правил това и преди, все пак съм имал 3 еднакви А4-ки.
Но аз съм го правил това и преди, все пак съм имал 3 еднакви А4-ки.

- ionov
- младши ентусиаст
-
Аз съм имал два еднакви Мерцедеса но със сигурност няма да потретя.
Двете Е90 ки не съм ги имал една след друга и бяха различни - едната 325 бензин другата 330д М пакет.
Фейса на Е90 ме кефи много а кабриото допринася и не на последно място цената и потдръжката
Но ще видим де още нищо не съм решил.
Двете Е90 ки не съм ги имал една след друга и бяха различни - едната 325 бензин другата 330д М пакет.
Фейса на Е90 ме кефи много а кабриото допринася и не на последно място цената и потдръжката

Но ще видим де още нищо не съм решил.