Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от indj » 06 Юни 2017, 21:14

Здравейте,

Чета форума с интерес, но за първи път пиша тъй като имам конкретен повод.

До скоро имах e90 320d auto. Купих си я почти нова преди 10на години и си я карах над 250 000 км и наскоро се разделих с нея. Не бих казал, че не е създавала проблеми, но като цяло бях изключително доволен от колата.

Сега съм си наумил да си купя e91 330xd и от тук започват моите терзания. Спрял съм се на ето тази обява http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3jmwph. Утре имам среща с човека, ще я караме по сервизи, ще ми я даде да покарам и т.н. Като цяло знам, че от снимки, а и за краткото време не може да се каже какво да е, но ако има някой с опит или набито око да сподели нещо ще съм много благодарен.

По телефона, човекът ми каза, че имал още 2-3 коли и напоследък изобщо не я карал тази кола. Бил я купи преди няколко години от някой си, който я е докарал от Германи, но ще се опитам да проверя точно как стоят нещата. Истории много, а пък човек често иска да повярва в хубавите такива:)

Ако някой може да изкаже някакво впечатление все пак или пък да ме посъветва за какво да гледам ще съм много благодарен. Все пак знам как изглежда Е9х на 250 000,а и мисля си я спомням и на 90 000, така че все пак имам някаква отправна точка.

Благодаря :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 06 Юни 2017, 22:27

Изглежда много запазена определено. Седалките и изобщо целият салон изглеждат свежи.
Според мен километрите е твърде вероятно и да са реални и колата да е читава.

Потребител
Аватар

Мнение от Hannibalbg » 07 Юни 2017, 2:00

dextuar написа:Някои ги кефи звук, други да ги смачкват нютоните в седалката, но за кабриото, ако е дизел, по-добре 335д

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

335d без таван няма. Доколкот съм чел май нютоните са много за тази контрукция.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=790075

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330iX

Мнение от Yachev » 07 Юни 2017, 2:08

Пазя се като дявол от тамян от автокъщите, но тия дупничани (боже опази), ми се струват малко по-коректни.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3kekyw
Във фейсбук страницата са дали и рамата на колата...
WBAVT91020KT92772
Не лъжат за годината, почти сигурно е, че не е на тези километри, но колата не съм я виждал на живо и нямам възможност към момента да я проверя в Дару Кар.
Единственото, което виждам по рама и снимки като разминаване, е че воланът е цветово по-различен.
Първата снимка е по рама от Bimmer.work, втората е от обявата.
Как Ви се струва?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 07 Юни 2017, 8:05

леко ударче сменен бега .... закрепено едва ли е нещо фатално по вероятно да е нещо приемливо едва ли ако ти харесва колата ще ти пука аудиторията от непознати в форума какво мисли .. гледай прецени и си реши сам това кой как мисли без да се пита конкретно собственика ако е от форума е ...
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 07 Юни 2017, 8:16

Yachev написа:Пазя се като дявол от тамян от автокъщите, но тия дупничани (боже опази), ми се струват малко по-коректни.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3kekyw
Във фейсбук страницата са дали и рамата на колата...
WBAVT91020KT92772
Не лъжат за годината, почти сигурно е, че не е на тези километри, но колата не съм я виждал на живо и нямам възможност към момента да я проверя в Дару Кар.
Единственото, което виждам по рама и снимки като разминаване, е че воланът е цветово по-различен.
Първата снимка е по рама от Bimmer.work, втората е от обявата.
Как Ви се струва?

Това не трябва да те притеснява.
Bimmer.work показва някой неща информативно, в случая, че колата е със спортен волан. Такъв волан даже въобще не се е слагал през 2006 година. Ако се загледаш в снимката на навито, ще видиш, че и там има разлика. Сайта винаги показва снимката на интериора с новия модел навигация, когато колата е с такава.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Юни 2017, 9:36

На единия ключ му е сменена кутийката и старт стоп бутона е поизтъркан, това е което аз виждам.
Километрите вероятно са по две.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 07 Юни 2017, 10:40

Yachev написа:.....................................

Здрасти.
Колата я пуснаха края на февруари и тогава ходих да я видя. Студена менеше малко обороти за 10-ина сек. и после се оправи. Предна броня е за правене. Мисля, че имаше и кит от предишен ремонт на бронята. Най - странното е, че пластмасовия капак на мотора беше чупен и лепен.... не знам дали е от удар, ама за първи видях чупен капак, а и в комбинация с правената броня.... не знам. Иначе колата май вървеше добре, скоростите включваха нормално.
Интериорът беше сравнително добре, но определено не е като за кола на 160 000. Друго не си спомням.

Сега като се загледах в снимките бронята май са я оправили - беше доста надрана в долния край и с напукан кит вдясно от номера.

Потребител
Аватар
Кара: E61 530XI Touring

Мнение от muScle » 07 Юни 2017, 10:48

Здравейте, колеги за известно време се разделих с марката ( карах Е39 530д 193 Комби ) и сега отново съм се насочил към нея. Като цяло търся нещо комфортно и семпло ( с две думи колата ще седи пред блока :lol: ). Насочил съм се към Е91 320d и от това което чета във форума по-добрият за мен вариант е 163 коня ( тия ремонти по 2000-2500 не са за моите нерви ). Търся нещо до 10-11к, колкото се може по-запазено. Като ориентир давам тази обява, моля за компетентото ви мнение и благодаря предварително http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3kh8fl . Дайте съвет и за какви особености да наблюдавам когато гледам някоя ( нямам намерения всяка една да карам в сервиз, това ще го направя когато се спра на точно определена ) Благодаря !
Мъдрите хора говорят, когато имат да кажат нещо, а глупаците само за да кажат нещо.
Платон

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Юни 2017, 11:14

Леле мале, това е на цената на Е46ца :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 07 Юни 2017, 11:17

Здравейте, някой гледал ли е въпросния автомобил и какви са му впечатленията?

Изглежда добре и това всъщност не е двигателя със скъпия ремонт (при необходимост) ?

http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... to=Bmw_325
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E61 530XI Touring

Мнение от muScle » 07 Юни 2017, 11:21

vld написа:Леле мале, това е на цената на Е46ца :shock:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3kibd3 тази също ... ?!? Нещо повече от леле мале, би ми погонало в някаква насока :D
Мъдрите хора говорят, когато имат да кажат нещо, а глупаците само за да кажат нещо.
Платон

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 07 Юни 2017, 11:23

muScle написа:Здравейте, колеги за известно време се разделих с марката ( карах Е39 530д 193 Комби ) и сега отново съм се насочил към нея. Като цяло търся нещо комфортно и семпло ( с две думи колата ще седи пред блока :lol: ). Насочил съм се към Е91 320d и от това което чета във форума по-добрият за мен вариант е 163 коня ( тия ремонти по 2000-2500 не са за моите нерви ). Търся нещо до 10-11к, колкото се може по-запазено. Като ориентир давам тази обява, моля за компетентото ви мнение и благодаря предварително http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3kh8fl . Дайте съвет и за какви особености да наблюдавам когато гледам някоя ( нямам намерения всяка една да карам в сервиз, това ще го направя когато се спра на точно определена ) Благодаря !

Това за пред блока го забрави. Колата няма да я коментирам, цената говори само за себе си... Но ако искаш да го държиш пред блока, скоро пак ще търсиш нова...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 07 Юни 2017, 11:25

adko001 написа:Здравейте, някой гледал ли е въпросния автомобил и какви са му впечатленията?

Изглежда добре и това всъщност не е двигателя със скъпия ремонт (при необходимост) ?

Коментирана е няколко страници назад в темата.
Това е същия двигател, който е в 330Д - 6 цилиндъра, 3.0 дизел. Ако имаш предвид този, който къса верига - не е той.
А ако се наложи ремонт на двигателя - при тези модели винаги е скъп. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 07 Юни 2017, 11:27

adko001 написа:Здравейте, някой гледал ли е въпросния автомобил и какви са му впечатленията?

Преди доста време (3-4 месеца) беше коментирана във форума. Щом досега не е купена бих проверил доста внимателно.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93