Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Здравейте,
нов съм във форума (очевидно)
. Решил съм се да купувам BMW E90 320D, като в покупателната ми мощ попадат тези от 2006 г. 
За момента съм харесал ето това:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2dqxah
Може ли да дадете мнение за колата. Внос от Италия е. Проверена е по шаси в Камор, от където излезна информация, че дата на първа регистрация е Март 2006 г., и че за година и половина (последно посещение в сервиза в Италия 2007 година края) са минати 27 хиляди километра, от което си права извода, че може би километрите наистина са реални.... но знае ли човек, знае ли
.
Човека, който я провери каза, че според него е много "посна" ама.... мен пък, като изключим, че няма навигация, не ми изглежда чак толкова посна
Таааа... това е което аз знам за автомобила, ако може да споделите впечатления и прочие ще съм много благодарен
.
нов съм във форума (очевидно)

За момента съм харесал ето това:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2dqxah
Може ли да дадете мнение за колата. Внос от Италия е. Проверена е по шаси в Камор, от където излезна информация, че дата на първа регистрация е Март 2006 г., и че за година и половина (последно посещение в сервиза в Италия 2007 година края) са минати 27 хиляди километра, от което си права извода, че може би километрите наистина са реални.... но знае ли човек, знае ли

Човека, който я провери каза, че според него е много "посна" ама.... мен пък, като изключим, че няма навигация, не ми изглежда чак толкова посна

Таааа... това е което аз знам за автомобила, ако може да споделите впечатления и прочие ще съм много благодарен

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Наистина е малко постна,от екстрите има ксенон.мултиволан и двузонов климатроник,но пък е базовота радиоуредба(много рядко срещано).Караш на диагностика или дори по-добре взимаш доверен диагностик(някои от съфорумците са от Пловдив и сигурно ще помогнат).Гледай задължително дюзи и ДПФ,сравни звука(свистенето) на турбината при 1800-2000 оборота с този на някой колега...успех! 

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Малко се поядосах, че пишат всички възможни екстри, а всъщност нема никой ама...... незнам. Цената съм я свалил на 14 000.
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
sdyankov написа:Малко се поядосах, че пишат всички възможни екстри, а всъщност нема никой ама...... незнам. Цената съм я свалил на 14 000.
Е колега това са трикове на всеки продавач в БГ. А ако има и 16:9 нави,ксенон,кожа,парктроници и подгрев на седалките, ще почнат да те убеждават, че е поръчкова и единствена по рода си

поздрави

За да не съм офф,към всички бъдещи купувачи на е90, задължително водете автомобилите в БМВ на диагностика

Вече, двигател,ектри, цвят и т.н. си е въпрос на вкус.. Най-важното автомобила да е стойностен

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
В описанието пише: без светещи лампи, пък то удивителната и свети между двата километража... Според мен е много евтина, за да е читава, но пък модела като цяло казват, че е здрав, така че може да направиш добра сделка, успех!
- stankata777
- ентусиаст
-
Удивителната е във връзка с постоянно светещият колан на таблото, някой еърбег,сензор или пиропатроне причината,но диагностиката ще каже точно 

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ксенона вероятно е присаждан, по ВИН сигурно няма (на ключа за фаровете има врътка за вдигане), което е белег за удар отпред. Не е задължително, но бъди бдителен. Задължително в БМВ на пълна диагностика. В Пловдив може и в Найси кар, съвестни са и имат всякакво оборудване, работят и в събота. За мен лично да купиш евтино дизелово БМВ е най-лошата възможна комбинация,но може пък и да си късметлия, не те познавам.
Never mistake motion for action...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Nasko_ написа:Здравейте, колеги, може ли да ми дадете мнения за този автомобил, мисля да отида другата седмица да го видя, ако не е продаден до тогава?http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11357324660530270&f1=details&slink=2czyzm
Здравейте отново!

Дава грешка и фаровете не завиват, дори на снимките ми прави впечатление, че левият фар е завил наляво и така си е останал. Някой има ли идея какъв може да е проблема с фаровете?

С изключение на това всичко друго звучи и изглежда страхотно, успях да врътна 2 кръгчета и останах очарован, след което капарирах колата!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Nasko_ написа: Дава грешка и фаровете не завиват, дори на снимките ми прави впечатление, че левият фар е завил наляво и така си е останал. Някой има ли идея какъв може да е проблема с фаровете?
С изключение на това всичко друго звучи и изглежда страхотно, успях да врътна 2 кръгчета и останах очарован, след което капарирах колата!
За повече информация за проблемите с адаптивните (завиващи) фарове тук:
viewtopic.php?p=2306726
Може и да не е същото, но информативно да видиш за какво става дума.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
sdyankov написа:... дата на първа регистрация е Март 2006 г., и за година и половина (последно посещение в сервиза в Италия 2007 година края) са минати 27 хиляди километра, от което си права извода, че може би километрите наистина са реални....
Аз ли не разбирам или...
Ако последното посещение в БМВ сервиз е 2007ма извода за пробега е НИКАКЪВ. Това, че в първата година на употреба (преди пет години) е минала 27 хил, никак не означава, че в следващите пет пак е минавала по толкова (ако съм ти схванал мисълта). Ако колата е 6 годишна и ти се губят последните 2, а първите 4 е минавала по 30, да, може и да вярваш (ако наистина искаш да вярваш), че в последните две не са и завъртяни 200 000, но след като няма информация за нея от 2007ма година до сега, чистия извод е, че изобщо не можеш да предположиш на колко километра е! Поправете ме ако греша.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
Все още съм пеленаче във форума и това дори е пърия ми пост. Поздравления за хубавия форум и директно към въпроса:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2edqde - това е обявата, човека твърди че километрите са реални, но в понеделник ще ги проверя. Вече от 3 автокъщи ми отказват пълна диагностика в камор защото щели да ме откажат от диагностицираната кола за да ме насочат към някои техен автомобил и да печелят клиенти - другото основно оправдание е че колите нямат номера и няма възможност да се закарат до там. Дали може да ми препоръчате човек в София със съответното оборудване, които срещу заплащане да доиде до автокъщата и да направи някаква диагностика на автомобила?
Благодаря за отговорите.
Все още съм пеленаче във форума и това дори е пърия ми пост. Поздравления за хубавия форум и директно към въпроса:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2edqde - това е обявата, човека твърди че километрите са реални, но в понеделник ще ги проверя. Вече от 3 автокъщи ми отказват пълна диагностика в камор защото щели да ме откажат от диагностицираната кола за да ме насочат към някои техен автомобил и да печелят клиенти - другото основно оправдание е че колите нямат номера и няма възможност да се закарат до там. Дали може да ми препоръчате човек в София със съответното оборудване, които срещу заплащане да доиде до автокъщата и да направи някаква диагностика на автомобила?
Благодаря за отговорите.
- stankata777
- ентусиаст
-
yordan_ichev написа: Дали може да ми препоръчате човек в София със съответното оборудване, които срещу заплащане да доиде до автокъщата и да направи някаква диагностика на автомобила?
Благодаря за отговорите.
Свържи се с някой от тези колеги за диагностика - memberlist.php?mode=viewprofile&u=5556 , memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
yordan_ichev написа:Здравейте,
Благодаря за отговорите.
Мисля си, че е много вероятно да ти откажат също и някой да дойде и да си закачи лап топа на колата им, като пак ще измислят някакво логично обяснение. Принципно почти всяка автокъща разполага със номера (фирмени транзитки) с които си местят железата насам натам. Отказа колата да посети сервиз едва ли е случаен. Не е задължително да е защото колата има проблем, но е доста вероятно. Може би 99% от автотърговците в БГ са некоректни, а 50% чисти измамници (лични наблюдения). Пробега може и да успееш да го провериш, ако колата е влизала в БМВ сервиз сед като е изтекла гаранцията и, но те съветвам преди да умозаключаваш като колегата по-горе, да попиташ какво може да означават получените данни, защото очевидно (и нормално) хората се заблуждават когато им е неясна материята.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
Като се чух с търговеца каза че няма нищо против да доиде някой в автокъщата с лаптоп да види колата. Писах на хората от горния пост и ще видим какво ще излезе.
Благодаря за помоща.
Благодаря за помоща.
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
Между другото, конкретната кола изглежда доста добре оборудвана и ако няма скрити дефекти на тази цена изглежда чудесно предложение. Диагностика с компа, тест драйв и ако всичко и работи нормално (обърни повече внимание на автоматика, че ремонтите там са най-скъпи), честито 
Не забравяй да споделиш накрая. Успех.

Не забравяй да споделиш накрая. Успех.