Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Re: Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
Освен да си слови едно кранче на резервоара и да го спира като слезе от колата ?
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Добре де за 1000лв. защо не си смениш модула на запалването и пренареждаш ключалките,аз си смених ключалките защото шофьорската я бяха откраднали и може би имат ключ от колата,ако ми бяха свили модула никога нямаше да си поръчам по номер на рама,а уникален...само трябва да се съгласува с лизинга защото те са законен собственик на колата...
После пак си я пази колата,никога на улицата пред вас и мисля че ще се откажат...
После пак си я пази колата,никога на улицата пред вас и мисля че ще се откажат...
Едиствената що годе сигурна защита от кражба е каско при "правилния" застраховател. Тъжно, но факт.
Застраховки в Лев Инс, Виктория и разни други измислени такива води единствено го главоболия, къде по-малки, къде много големи.
Застраховки в Лев Инс, Виктория и разни други измислени такива води единствено го главоболия, къде по-малки, къде много големи.
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
absix написа:Едиствената що годе сигурна защита от кражба е каско при "правилния" застраховател. Тъжно, но факт.
Моята е застрахована в Армеец и на 6'ия месец се пробваха, в Дару ми настроиха алармата да се деактивира само от дистанционното,фабрично при БМВ като превърти ключалката алармата се деактивира.Алармата може би ги е стреснала,особено ако ги познавам и ги мерна през балкона...

Колата е купена нова,така че ако я бяха отмъкнали щяха да я платят по фактура...

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
като откраднаха моята кола си зададох въпроса колко време им е нужно да я запалят.
за алармата знам колко време е нужно да се деактивира но за КАС модула ми беше интересно. и след 5 мин ровене в нета попаднах на това.
http://www.youtube.com/watch?v=kVmPfCFFkqQ
http://www.vag-info.com/BMW%20Group%20products.htm
А като си взех колата си мислех да и резна диагностичната букса или захранването на кас модула или захранването на скоростите, но уви за моята кола така и не намерих време да си я погледна и защитя
за алармата знам колко време е нужно да се деактивира но за КАС модула ми беше интересно. и след 5 мин ровене в нета попаднах на това.
А като си взех колата си мислех да и резна диагностичната букса или захранването на кас модула или захранването на скоростите, но уви за моята кола така и не намерих време да си я погледна и защитя
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
motor написа:като откраднаха моята кола си зададох въпроса колко време им е нужно да я запалят.
Как си намери колата?
И в какво състояние си я взе,нещо липсваше ли?
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
sinbad0 написа:Как си намери колата?
Не съм я намерил. Сигурно някое албанско камикадзе и се кефи вмомента, а аз махам крачоли.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- Voinika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 печка, самъ сменя скоростъ
- Мечтае да кара: танк
- Детайли за колата: мноо бяга и все ми говори нещо!??!
motor написа:sinbad0 написа:Как си намери колата?
Не съм я намерил. Сигурно някое албанско камикадзе и се кефи вмомента, а аз махам крачоли.
егати, sorry знам как се чувстваш - крадили са ми навремето 1 ладичка2107 (намериха я куките в една гора разкована)
и една А4 ка (така и не се намери) за което ме мотаха застрахователите 1 година и ми платиха 4бона по малко
от застрахованата сума!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Ами колеги по-прицип частично решение на проблема с кражбите е охраняем платен паркинг. Не че е 100% сигурно, ама поне дава някаква утеха и спокойствие, че колата не е на улицата на произвола на съдбата.
- ludiaalex
- Потребител
-
- Кара: M5 F10
- Детайли за колата: M5 F10 12' 750hp
Колега, то и тези паркинги не са много надеждни, защото с тези охранители на по 70 и кусур години, ако ти набележат колата и искат да ти я отмъкнат, и от там ще си я вземат по 1 или друг начин...за доста случаи съм чувал как отмъкват коли на "охраняеми" паркинги
. Както каза колегата "absix" , за да ти е мирна главата - добър застраховател и да знаеш, че утре каквото и да стане може и да чакаш повечко, но ще си получиш поне парите
. Има едно добро решение не за предпазване от кражба, но може да помогне после да си я намериш - преди време бях намерил портативни GPS проследяващи устройства (към 40 лева идва с доставка/бр.), които работят със сим карта и като има нужда - пращаш смс и устройството ти връща обратен смс с координатите, на които се намира в момента. Доста интересно е, защото крадците деактивират заводския GPS, но за този няма как да знаят
.

ludiaalex написа: Има едно добро решение не за предпазване от кражба, но може да помогне после да си я намериш - преди време бях намерил портативни GPS проследяващи устройства (към 40 лева идва с доставка/бр.), които работят със сим карта и като има нужда - пращаш смс и устройството ти връща обратен смс с координатите, на които се намира в момента. Доста интересно е, защото крадците деактивират заводския GPS, но за този няма как да знаят.
Аз съм се замислял над този вариант

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Джамбазите четат и форума да знаете 

jordanov написа:Джамбазите четат и форума да знаете
Нека, ама ще го намерят тоя GPS предавател точно друг път.
- ludiaalex
- Потребител
-
- Кара: M5 F10
- Детайли за колата: M5 F10 12' 750hp
absix написа:jordanov написа:Джамбазите четат и форума да знаете
Нека, ама ще го намерят тоя GPS предавател точно друг път.
Те си четат, ама се съмнявам, че ще тръгнат да ровят за такова нещо, защото не е нещо стандартно. Трябва да я питам китайката дали ги има още тези устройства, защото все я мисля тази кола, а и като гледам колко бързо става кражбата

Пъхаш го под някоя кора в багажника или под задната седалка и ще го намерят... като е късно вече.