Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Вичо, аз ти казвам, че новите дизели на БМВ са по-читави от бензините им, ама ти не ми вярваш..
Да се смея ли, да плача ли - и аз не знам.
Или ако не, то са еднакво проблемни и двата.
Понеже бях в лудо търсене на кола след като дадох е90-тката се начетох на толкова много фабрични дефекти - и при Мерцедес, и при БМВ, и при Фолксваген... Ужас е, наистина, трябва ти просто нова кола, за да им я удариш у главата като се прецака. Ама де ти - не всеки тук има такава възможност.
Бях се ориентирал към лексус IS250, от 2007 насам, ама 30 бона за толкова дърта кола - няма как да дам..
И сега си бича с 46-чката, ама си е готино де..

Понеже бях в лудо търсене на кола след като дадох е90-тката се начетох на толкова много фабрични дефекти - и при Мерцедес, и при БМВ, и при Фолксваген... Ужас е, наистина, трябва ти просто нова кола, за да им я удариш у главата като се прецака. Ама де ти - не всеки тук има такава възможност.
Бях се ориентирал към лексус IS250, от 2007 насам, ама 30 бона за толкова дърта кола - няма как да дам..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Колеги, аз няма да давам наклон, но ще припомня, че купуваме коли втора ръка и това е много важно да го отчитаме като факт. Не знам за кола без проблеми. Е46-цата ми беше чудна кола, мноооого глезена и гледана, но и тя си имаше проблеми, които съм лекувал.
От скоро съм с Е92 335i и не знам много за нея и ремонтите й, обаче, ще ви кажа, че тази кола е ненормално приятна за каране и водна помпа от порядъка на 1000 лева не би трябвало да ви притеснява на фона какъв кеф доставя шофирането на това би-турбо зверче. Сега си го представете с чип
... Ще ги дадете 1000-те, 2000-те или там колкото са и след 5 минути даване на газ ще забравите, че сте ги дали 
Да не говорим, че месечно за бензин може да ти отидат толкова, колкото за водна помпа(зависи колко караш). Тази кола харчи като й стъпиш на врата, а тя те подтиква да го направиш.
Много точно. Правете планове как да изкарвате добри пари, а не толкова какво ще се счупи по колата, това е моят съвет
От скоро съм с Е92 335i и не знам много за нея и ремонтите й, обаче, ще ви кажа, че тази кола е ненормално приятна за каране и водна помпа от порядъка на 1000 лева не би трябвало да ви притеснява на фона какъв кеф доставя шофирането на това би-турбо зверче. Сега си го представете с чип

Да не говорим, че месечно за бензин може да ти отидат толкова, колкото за водна помпа(зависи колко караш). Тази кола харчи като й стъпиш на врата, а тя те подтиква да го направиш.
vanka7a написа:Определено трябва да изкарва добри пари човек, ако иска да кара такава кола и да е изрядна отвсякъдеИ още нещо, не трябва да има деца - в момента все едно храня 2 такива
Много точно. Правете планове как да изкарвате добри пари, а не толкова какво ще се счупи по колата, това е моят съвет

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
vicho написа:vanka7a написа:П.П: Казах моите съвети при закупуване на 3-та серия с мотор N54, ако някой има още питане да пита или л.с, да не цапам повече темата
напротив, не е цапане, ама хич... даже е точно на място всичко, което казваш и е от голяма помощ на хората, които искат такава кола да могат да си направят сметката по-добре
ако пък имаш и файл със цени на сменените части и поддръжка да го изтипосаш тук (ако не ти е проблем) ще е най-хубаво
Няма проблем, ще снимам цените на части, които ми бяха необходими за първият по- важен ремонт по автомобила (гарнитури, семеринги и т.н., учудващо, оказаха се прилични цените

Bexim написа:Вичо, аз ти казвам, че новите дизели на БМВ са по-читави от бензините им, ама ти не ми вярваш..![]()
Бях се ориентирал към лексус IS250, от 2007 насам, ама 30 бона за толкова дърта кола - няма как да дам..![]()
Не съм съгласен! Имах приятели с 335d, там за какви пари става въпрос - идея си нямате

46-ката си е готина, но само M!
- vanka7a
- ентусиаст
-
devent написа:Колеги, аз няма да давам наклон, но ще припомня, че купуваме коли втора ръка и това е много важно да го отчитаме като факт. Не знам за кола без проблеми. Е46-цата ми беше чудна кола, мноооого глезена и гледана, но и тя си имаше проблеми, които съм лекувал.
От скоро съм с Е92 335i и не знам много за нея и ремонтите й, обаче, ще ви кажа, че тази кола е ненормално приятна за каране и водна помпа от порядъка на 1000 лева не би трябвало да ви притеснява на фона какъв кеф доставя шофирането на това би-турбо зверче. Сега си го представете с чип... Ще ги дадете 1000-те, 2000-те или там колкото са и след 5 минути даване на газ ще забравите, че сте ги дали
Да не говорим, че месечно за бензин може да ти отидат толкова, колкото за водна помпа(зависи колко караш). Тази кола харчи като й стъпиш на врата, а тя те подтиква да го направиш.vanka7a написа:Определено трябва да изкарва добри пари човек, ако иска да кара такава кола и да е изрядна отвсякъдеИ още нещо, не трябва да има деца - в момента все едно храня 2 такива
Колега, ти да споделиш цените на wastegate-вете (още едно слабо място на тази кола) и като ги смениш, да ги пуснем на правата

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Taruno написа:За бенз за съжаленмие от 2010та насам ползват мног френски части по дизелите си и имат доста проблеми дюзи и други драми за бензинките не знам.
по френските дизели няма френски горивни системи .. всичко е сименс или бош ,и на бмв са бош .. пиезо инжекторите са сравнително безпроблемни но си искат качествена нафта и консумативи ..
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Сравнително добри - 1во дюзите са DELPHI на всички мерцедеси от 2010та насам - мой приятел нова Е класа от Балканс Стар до края на гаранцията смени всички дюзи, друг с ML до момента е на 4та дюза - единственото "хубаво" е, че не струват по 1400 лв. всяка като на Ауди / VW. На някои модели вакуум помпите също са им DELPHI, запалителни и подгревни свещи - DELPHI, някои датчици също, Мерцедес тясно се обвързаха с Renault / Nissan grоуп и се възползват от това, имайте предвид обаче, че далеч не казвам, че колите са им лоши просто говорихме за детските болести и тези трябва да се споменат.
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
vanka7a написа:С тази водна помпа ме отказаха тотално, сложих новата и тези дни я палих и гасих няколко пъти колата, защото ми се налагаше и на едно от паленията перката се включи на максимална степен (или 70-80%), псувах я и така ще я оставя, нямам сили да се занимавам повече. Електрониката на това нещо е малоумна!
Колага, провери дали са ти изтрили грешката в DME след смяната на помпата понеже ако грешката е останала DME решава че помпата е с намалена скорост и пуска информация за увеличаване режима на вентилатора !!
Процедурата за обезвъздушаване се прави поне 2 пъти за да си сигурен че не е останал балон от въздух в системата.....успех !!
- vanka7a
- ентусиаст
-
frenchi03 написа:vanka7a написа:С тази водна помпа ме отказаха тотално, сложих новата и тези дни я палих и гасих няколко пъти колата, защото ми се налагаше и на едно от паленията перката се включи на максимална степен (или 70-80%), псувах я и така ще я оставя, нямам сили да се занимавам повече. Електрониката на това нещо е малоумна!
Колага, провери дали са ти изтрили грешката в DME след смяната на помпата понеже ако грешката е останала DME решава че помпата е с намалена скорост и пуска информация за увеличаване режима на вентилатора !!
Процедурата за обезвъздушаване се прави поне 2 пъти за да си сигурен че не е останал балон от въздух в системата.....успех !!
Благодаря за информацията, колега. Един път я обезвъздушаваха в сервиза, 1 път и аз си я обезвъздуших, а за грешките нз. дали са трити. Но това с перката ми го направи веднъж

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
То аз за мойта 320ска съм дал 5к за 1 година, така че ако 335 идва на тия пари е идеално.
Сменил съм Nox sensor, вс амортисьори, съединител, маховик, уплътнения на скоростите,свещи,тампони на носачите,обтегач на веригата, ъпдейт на софтуера, едната лапа за подаване на колана, взех си резервна гума с крик,2 нови гуми
Ама си я карам.
Ако 335 идва на същите пари не му мислете.
Сменил съм Nox sensor, вс амортисьори, съединител, маховик, уплътнения на скоростите,свещи,тампони на носачите,обтегач на веригата, ъпдейт на софтуера, едната лапа за подаване на колана, взех си резервна гума с крик,2 нови гуми

Ама си я карам.
Ако 335 идва на същите пари не му мислете.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Bexim написа:Вичо, аз ти казвам, че новите дизели на БМВ са по-читави от бензините им, ама ти не ми вярваш..![]()

- Taruno
- старши ентусиаст
-
И тук невероятно скъпия дизел - за една година и три месеца и 53к км съм дал - три смени на масла и филтри, смяна на всички ролки + ремъци + водна помпа и двата термостата, сменени уплътнения на маркучите към термостата (имах малък теч) и ремонт на виеща шайба на климатика, тотала е към 817 лв със отстъпки, към 1 - 1.1к без. Свалихме миналата седмица с колегата Ацалов демферната шайба, че имах съмнения и съм малко недоволен, че все още и е рано(има няколко микропукнатини в предната част, но наистина са микро под 1 см на три места и под 2 мм дълбочина), а беше голямата играчка свалянето (за което колегата ще има черпене
)
п.с. това със скъпия дизел е шега разбира се, но просто разликата между дизел на реални малко км и такъв на незнайни е огромна и колегите търсещи дизели просто трябва много да внимават, че и 5к за година може и да не ги оправят.

п.с. това със скъпия дизел е шега разбира се, но просто разликата между дизел на реални малко км и такъв на незнайни е огромна и колегите търсещи дизели просто трябва много да внимават, че и 5к за година може и да не ги оправят.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Вземете си 335д 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Да бе там драмата е по-голяма от на i версията особено като нацелиш екземпляр на реални 163к км(600-700к) и после стената, в която удряш главата ти стане най-добрия приятел.
Здравейте колеги! 
Решил съм да се сдобия с нов автомобил,но се оказва,че е изключително трудно да се намери читава кола в България. Търся Е90 320i (150к.с.) 2005-2007 година. Има две екстри които държа да ги има в колата. Едната е ксенон (angel eyes) а другата е навигация (без значение business или professional). Оказва се,че пазара е залят с дизелови коли а бензин с тези екстри са доста по рядко срещани. Прочетох цялата тема (237 страници) и мога да кажа,че информацията която давате е много ценна и полезна. Помагате на много хора.Продължавайте да го правите. След няколко месеца обикаляне по борси и обещания за хубави коли....... накрая едно голямо НИЩО! Пълно с измамници,които гледат как да ти вземат парите и да ти пробутат най-голямата каруца от запад! Тя е "КАТО НОВА" нали знаете???
Всички са на 120-130 хиляди....... Свидетел съм как доста ударена кола се оправя в сервиз,боядисва се и после в описанието на обявата пише с главни букви за да се знае БЕЗ УДАР!!!!!
До тук бях! Сменям БГ пазара с Германия! Имам човек,който може да ми я купи там и намерих друг който може да ми я докара.Сега обаче се сблъсквам с цените на различните пазари..... У нас гледам тези "като нова" масово вървят 11к - 13к, което е смешно. В Германия тези "като нова" (май наистина са такива) вървят 9-10-12к ЕВРО. Искам да Ви попитам според Вас до къде е разумната граница да се дадат пари за 9-10 годишна кола среден клас? За мен 11-12 к евро са много! Излизат обяви и на 8к евро, но рядко ,иска търсене,постоянство и търпение. Ще сложа три линка на обяви и ще се радвам да помогнете с мнение и съвети. Коя според Вас си заслужава и изглежда най читава?
Вече нямам търпение да седна в трета серия......
http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... =detail-gw
http://ww3.autoscout24.de/classified/26 ... =detail-gw

Решил съм да се сдобия с нов автомобил,но се оказва,че е изключително трудно да се намери читава кола в България. Търся Е90 320i (150к.с.) 2005-2007 година. Има две екстри които държа да ги има в колата. Едната е ксенон (angel eyes) а другата е навигация (без значение business или professional). Оказва се,че пазара е залят с дизелови коли а бензин с тези екстри са доста по рядко срещани. Прочетох цялата тема (237 страници) и мога да кажа,че информацията която давате е много ценна и полезна. Помагате на много хора.Продължавайте да го правите. След няколко месеца обикаляне по борси и обещания за хубави коли....... накрая едно голямо НИЩО! Пълно с измамници,които гледат как да ти вземат парите и да ти пробутат най-голямата каруца от запад! Тя е "КАТО НОВА" нали знаете???

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Dany Boy написа:Здравейте колеги!
Решил съм да се сдобия с нов автомобил,но се оказва,че е изключително трудно да се намери читава кола в България. Търся Е90 320i (150к.с.) 2005-2007 година. Има две екстри които държа да ги има в колата. Едната е ксенон (angel eyes) а другата е навигация (без значение business или professional). Оказва се,че пазара е залят с дизелови коли а бензин с тези екстри са доста по рядко срещани. Прочетох цялата тема (237 страници) и мога да кажа,че информацията която давате е много ценна и полезна. Помагате на много хора.Продължавайте да го правите. След няколко месеца обикаляне по борси и обещания за хубави коли....... накрая едно голямо НИЩО! Пълно с измамници,които гледат как да ти вземат парите и да ти пробутат най-голямата каруца от запад! Тя е "КАТО НОВА" нали знаете???![]()
![]()
Всички са на 120-130 хиляди....... Свидетел съм как доста ударена кола се оправя в сервиз,боядисва се и после в описанието на обявата пише с главни букви за да се знае БЕЗ УДАР!!!!!
До тук бях! Сменям БГ пазара с Германия! Имам човек,който може да ми я купи там и намерих друг който може да ми я докара.Сега обаче се сблъсквам с цените на различните пазари..... У нас гледам тези "като нова" масово вървят 11к - 13к, което е смешно. В Германия тези "като нова" (май наистина са такива) вървят 9-10-12к ЕВРО. Искам да Ви попитам според Вас до къде е разумната граница да се дадат пари за 9-10 годишна кола среден клас? За мен 11-12 к евро са много! Излизат обяви и на 8к евро, но рядко ,иска търсене,постоянство и търпение. Ще сложа три линка на обяви и ще се радвам да помогнете с мнение и съвети. Коя според Вас си заслужава и изглежда най читава?
Сблъскал си се с това, което опявам толкова много време - читава кола независимо от това <<че това е модел на 7-8-9 години>> - няма как да струва малко пари. Ако не стезабелязали тройките държат цена дълго време( има защо) и няма как в Италия и Германия читавите коли да са 7к +++ а тук да са на по 5-6к евро със печалбата на автокъщата.
Относно обявите:
1вата - изглежда читаво а удара се оправя стига да е бил само това
2рата - М пакета е само предна броня

3тата - макар да изглежда с най-прилично оборудване от тоя старт стоп бутон не е останало нищо, моята в момента на 150к при положение, че се пали и гаси минимум 4-5 пъти дневно (няколко хиляди натискания има само от мен) и я кара жена ми, която си оставя ноктие по волана непрекъснато