Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Е, разбира се, моят пример е по-скоро хипербола, 80 милиона германци и 60 милиона италианци няма как си купуват по един и същи начин колите...
Never mistake motion for action...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Преди 2 седмици се разкарвах из Бергамо и пред мен едно Е91 320д :като даде газ и изпуши като печка от пантивека
такаче вече много ги махат и тук но наистина е проблем когато правиш преглед и ако те хванат и ти направят тест на изгорелите газове ще ти лепнат яка глоба. Да видиш Италянец със кола на 390к км си е вече нещо нормално до като преди ги продавах как направи 200к и е заминала ама сега като доиде тази криза и никои не продава а си кара и кърпи и кърпи, днес на тази кола на 390к км и смених стартера обаче вътре свети колата та ако някои е гледа вътре ще си каже ха неможе да има 390к км 

- KaPaM-MoToP
- Потребител
-
Здравейте на всички,
в последно време твърде много се замислих за БМВ от е9* серията, по принцип съм върл Мерцедес фен, но от скоро взех да се заглеждам по конкуренцята. Първоначално мислих за е60 530д, мой приятел си взе такова, уж е доволен, но не съм разпитвал много. От тук във форума обаче оставам с впечатлението, че е60 са доста по-кекави в сравнение с е90. В мобилето забелязвам че има доста подводни камъни с разни 330д за дребни суми. Живея в Англия и тук доста ги карат (и 3те премиума), но БМВ преобладава. Има доста оферти уж на добра цена с десен волан, но пък като обърнеш парите + разходите до БГ за регистрация и т.н. си идват същите като да си я вземеш от БГ. Не искам да карам кола с десен волан, въпреки че тук съм постоянно с такава, за малко повече от половин година съм направил близо 20хил. км., но все пак ми е криво като седна на пасажерското място и волана да е там...
Та основните ми питания са е60 ли е по-здраво като цяло или е90?
За 14-15 хил. лв. дали би изпаднало нещо добро (е90)?
Може и без навигация, тя се прежалва, но предпочитам автоматик
А защо взех да се заглеждам по БМВ вместо да гледам Мерцедес?
Мерцедес от годините на е90 са все още с W203 и имат разлика в качеството в полза на БМВ, от 2008ма идва W204, но те са все още скъпи.
Другото е Е-клас W211, те пък имат проблем с SBC помпата на спирачките, някак си е странно на ината ми да си взема кола, с която мога да се претрепя след като някоя джаджа реши, че си натиснал спирачката за последен 30-ти хиляден път от живота на SBC помпата.
Та за това БМВ
в последно време твърде много се замислих за БМВ от е9* серията, по принцип съм върл Мерцедес фен, но от скоро взех да се заглеждам по конкуренцята. Първоначално мислих за е60 530д, мой приятел си взе такова, уж е доволен, но не съм разпитвал много. От тук във форума обаче оставам с впечатлението, че е60 са доста по-кекави в сравнение с е90. В мобилето забелязвам че има доста подводни камъни с разни 330д за дребни суми. Живея в Англия и тук доста ги карат (и 3те премиума), но БМВ преобладава. Има доста оферти уж на добра цена с десен волан, но пък като обърнеш парите + разходите до БГ за регистрация и т.н. си идват същите като да си я вземеш от БГ. Не искам да карам кола с десен волан, въпреки че тук съм постоянно с такава, за малко повече от половин година съм направил близо 20хил. км., но все пак ми е криво като седна на пасажерското място и волана да е там...

Мерцедес от годините на е90 са все още с W203 и имат разлика в качеството в полза на БМВ, от 2008ма идва W204, но те са все още скъпи.
Другото е Е-клас W211, те пък имат проблем с SBC помпата на спирачките, някак си е странно на ината ми да си взема кола, с която мога да се претрепя след като някоя джаджа реши, че си натиснал спирачката за последен 30-ти хиляден път от живота на SBC помпата.
Та за това БМВ

Колеги мнения за тази кола, гледал съм я за последно преди няколко месеца тогава се продаваше пак за тези пари но имам спомен, че още тогава километрите бяха повече. Според вас реалистична ли е цената предвид това, че колата е със стария двигател (150) и оборудването? Все пак 2 от по-скъпите екстри като ксенон и голяма навигация липсват?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=bog6pc
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Ти май нещо се бъзикаш а.Или пък си от много скоро в Англия.Това е може би единственото място в Европа където за да те излъжат със състоянието на колата трябва да си малоумник,а ти искаш кола от меката на мушениците.А и в Англия десния волан не се води обратен.А и се запознай с правилата по престоя и карането на коли с БГ номера и БГ книжки.Трудно се кара ляв волан в УК.А относно е90 и е60 Е нищо общо няма между двете коли освен емблемата разбира се.
Здравейте колеги,
Как ви се струва този екземпляр http://www.cars.bg/c1173005 ?
Благодаря предварително.
Как ви се струва този екземпляр http://www.cars.bg/c1173005 ?
Благодаря предварително.
- KaPaM-MoToP
- Потребител
-
kvasilev76 написа:Ти май нещо се бъзикаш а.Или пък си от много скоро в Англия.Това е може би единственото място в Европа където за да те излъжат със състоянието на колата трябва да си малоумник,а ти искаш кола от меката на мушениците.А и в Англия десния волан не се води обратен.А и се запознай с правилата по престоя и карането на коли с БГ номера и БГ книжки.Трудно се кара ляв волан в УК.А относно е90 и е60 Е нищо общо няма между двете коли освен емблемата разбира се.
Абсолютно не се бъзикам, но пък напълно очаквах и да се отзове форумен разбирач като теб. Теб лично какво те засяга аз къде ще си хвърля парите след някой друг месец? БГ книжка нямам, с УК такава съм, но пък си пазя още талона ако ти е важно

А и не ми казвай за състоянието на английските коли, от дарак по-голям дарак, никой не поддържа, за сервизите и там да не споменавам, най-разпространените Kwik-Fit при проверка защо тропа предницата на ново Рено на 2000 мили, "техника" казва, че това е нормален луфт в "детайлите"

Остава и в БМВ форума да не се намерят нормални хора, само тарикати и разбирачи...
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Колеги тази? - http://www.mobile.bg/11448357965011602
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Нито съм разберач нито се имам за тарикат просто на база на това което знам от личен опит за нещата в УК и за вторичния автомобилен пазар там изказах лично мнение без да съм си помислил да обиждам някой.Жив и здрав да си.KaPaM-MoToP написа:kvasilev76 написа:Ти май нещо се бъзикаш а.Или пък си от много скоро в Англия.Това е може би единственото място в Европа където за да те излъжат със състоянието на колата трябва да си малоумник,а ти искаш кола от меката на мушениците.А и в Англия десния волан не се води обратен.А и се запознай с правилата по престоя и карането на коли с БГ номера и БГ книжки.Трудно се кара ляв волан в УК.А относно е90 и е60 Е нищо общо няма между двете коли освен емблемата разбира се.
Абсолютно не се бъзикам, но пък напълно очаквах и да се отзове форумен разбирач като теб. Теб лично какво те засяга аз къде ще си хвърля парите след някой друг месец? БГ книжка нямам, с УК такава съм, но пък си пазя още талона ако ти е важноИ в Англия кола с ляв(нормален) волан се кара доста по-лесно от колкото такава с десен в БГ
![]()
А и не ми казвай за състоянието на английските коли, от дарак по-голям дарак, никой не поддържа, за сервизите и там да не споменавам, най-разпространените Kwik-Fit при проверка защо тропа предницата на ново Рено на 2000 мили, "техника" казва, че това е нормален луфт в "детайлите"![]()
Остава и в БМВ форума да не се намерят нормални хора, само тарикати и разбирачи...
Привет, колеги! Търся усилено 330хи и конкретно ме интересува какво мислите за следния екземпляр. Колеги от Варна ако са я гледали нека да споделят.
http://m.mobile.bg/details/11428757020385141
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
KaPaM-MoToP написа:Здравейте на всички,
Та за това БМВ
Дали ще вземеш Е60 или Е90, няма да сбъркаш. За 14-15 можеш да си намериш читаво Е90, но ще ти отнеме малко повече време. Много глупости гледам се изписаха от други хора, тях няма да ги коментирам. Без значение от къде е колата, Англия, Германия, Италия - трябва да я огледаш добре преди покупка, да мине преглед в някой добър сервиз и съм сигурен, че няма да имаш проблеми след това. Имат си малки "болести" почти всички мотори от тези години, но определено нямат проблем със спирачките, от което ти зависи живота

Последна промяна vanka7a на 14 Дек 2015, 10:45, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
koksimir написа:Колеги мнения за тази кола, гледал съм я за последно преди няколко месеца тогава се продаваше пак за тези пари но имам спомен, че още тогава километрите бяха повече. Според вас реалистична ли е цената предвид това, че колата е със стария двигател (150) и оборудването? Все пак 2 от по-скъпите екстри като ксенон и голяма навигация липсват?
Предвид с кой мотор е и 10000лв са и много.

- Leon
- старши ентусиаст
-
Колата и моторът са си хубави, но в комбинация с автоматик не е оферта.
Doky написа:Привет, колеги! Търся усилено 330хи и конкретно ме интересува какво мислите за следния екземпляр. Колеги от Варна ако са я гледали нека да споделят.
Колеги, освен по това, се колебая и за 320Д. Знам, че нямат много общо и предполагам разходите за обслужване и поддръжка ще да идентични, но с един ремап мисля пак ще има добра динамика колата. Заглеждам се по ХД, защото зимата живея в село на стръмно място, досега почти не съм имал проблеми к качването, но все пак ще е по-удобно. Та ако може мнение за това 330ХИ ще съм ви благодарен, както и това 320 с новия мотор, което е на примамлива цена..
http://m.mobile.bg/details/11447771884983914
- Leon
- старши ентусиаст
-
Съмнително добре изглежда за цената
, виж я опрелено. Предполагам, че си чел за проблемите на мотора. Иначе да, нямат много общи с бензиновия Х и ако нямаш претенции, всеми по-запазената.