Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Leon » 11 Дек 2015, 18:24

Е, разбира се, моят пример е по-скоро хипербола, 80 милиона германци и 60 милиона италианци няма как си купуват по един и същи начин колите...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 11 Дек 2015, 18:40

Преди 2 седмици се разкарвах из Бергамо и пред мен едно Е91 320д :като даде газ и изпуши като печка от пантивека :lol: такаче вече много ги махат и тук но наистина е проблем когато правиш преглед и ако те хванат и ти направят тест на изгорелите газове ще ти лепнат яка глоба. Да видиш Италянец със кола на 390к км си е вече нещо нормално до като преди ги продавах как направи 200к и е заминала ама сега като доиде тази криза и никои не продава а си кара и кърпи и кърпи, днес на тази кола на 390к км и смених стартера обаче вътре свети колата та ако някои е гледа вътре ще си каже ха неможе да има 390к км :shock:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от KaPaM-MoToP » 12 Дек 2015, 13:58

Здравейте на всички,
в последно време твърде много се замислих за БМВ от е9* серията, по принцип съм върл Мерцедес фен, но от скоро взех да се заглеждам по конкуренцята. Първоначално мислих за е60 530д, мой приятел си взе такова, уж е доволен, но не съм разпитвал много. От тук във форума обаче оставам с впечатлението, че е60 са доста по-кекави в сравнение с е90. В мобилето забелязвам че има доста подводни камъни с разни 330д за дребни суми. Живея в Англия и тук доста ги карат (и 3те премиума), но БМВ преобладава. Има доста оферти уж на добра цена с десен волан, но пък като обърнеш парите + разходите до БГ за регистрация и т.н. си идват същите като да си я вземеш от БГ. Не искам да карам кола с десен волан, въпреки че тук съм постоянно с такава, за малко повече от половин година съм направил близо 20хил. км., но все пак ми е криво като седна на пасажерското място и волана да е там...
Та основните ми питания са е60 ли е по-здраво като цяло или е90?
За 14-15 хил. лв. дали би изпаднало нещо добро (е90)?
Може и без навигация, тя се прежалва, но предпочитам автоматик :)

А защо взех да се заглеждам по БМВ вместо да гледам Мерцедес?
Мерцедес от годините на е90 са все още с W203 и имат разлика в качеството в полза на БМВ, от 2008ма идва W204, но те са все още скъпи.
Другото е Е-клас W211, те пък имат проблем с SBC помпата на спирачките, някак си е странно на ината ми да си взема кола, с която мога да се претрепя след като някоя джаджа реши, че си натиснал спирачката за последен 30-ти хиляден път от живота на SBC помпата.
Та за това БМВ :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от koksimir » 12 Дек 2015, 16:40

Колеги мнения за тази кола, гледал съм я за последно преди няколко месеца тогава се продаваше пак за тези пари но имам спомен, че още тогава километрите бяха повече. Според вас реалистична ли е цената предвид това, че колата е със стария двигател (150) и оборудването? Все пак 2 от по-скъпите екстри като ксенон и голяма навигация липсват?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=bog6pc

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 12 Дек 2015, 16:50

Ти май нещо се бъзикаш а.Или пък си от много скоро в Англия.Това е може би единственото място в Европа където за да те излъжат със състоянието на колата трябва да си малоумник,а ти искаш кола от меката на мушениците.А и в Англия десния волан не се води обратен.А и се запознай с правилата по престоя и карането на коли с БГ номера и БГ книжки.Трудно се кара ляв волан в УК.А относно е90 и е60 Е нищо общо няма между двете коли освен емблемата разбира се.

Потребител
Аватар

Мнение от manahilov » 12 Дек 2015, 17:26

Здравейте колеги,
Как ви се струва този екземпляр http://www.cars.bg/c1173005 ?
Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от KaPaM-MoToP » 12 Дек 2015, 18:57

kvasilev76 написа:Ти май нещо се бъзикаш а.Или пък си от много скоро в Англия.Това е може би единственото място в Европа където за да те излъжат със състоянието на колата трябва да си малоумник,а ти искаш кола от меката на мушениците.А и в Англия десния волан не се води обратен.А и се запознай с правилата по престоя и карането на коли с БГ номера и БГ книжки.Трудно се кара ляв волан в УК.А относно е90 и е60 Е нищо общо няма между двете коли освен емблемата разбира се.

Абсолютно не се бъзикам, но пък напълно очаквах и да се отзове форумен разбирач като теб. Теб лично какво те засяга аз къде ще си хвърля парите след някой друг месец? БГ книжка нямам, с УК такава съм, но пък си пазя още талона ако ти е важно ;) И в Англия кола с ляв(нормален) волан се кара доста по-лесно от колкото такава с десен в БГ ;)
А и не ми казвай за състоянието на английските коли, от дарак по-голям дарак, никой не поддържа, за сервизите и там да не споменавам, най-разпространените Kwik-Fit при проверка защо тропа предницата на ново Рено на 2000 мили, "техника" казва, че това е нормален луфт в "детайлите" ;)

Остава и в БМВ форума да не се намерят нормални хора, само тарикати и разбирачи...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 12 Дек 2015, 19:11

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 13 Дек 2015, 19:36

KaPaM-MoToP написа:
kvasilev76 написа:Ти май нещо се бъзикаш а.Или пък си от много скоро в Англия.Това е може би единственото място в Европа където за да те излъжат със състоянието на колата трябва да си малоумник,а ти искаш кола от меката на мушениците.А и в Англия десния волан не се води обратен.А и се запознай с правилата по престоя и карането на коли с БГ номера и БГ книжки.Трудно се кара ляв волан в УК.А относно е90 и е60 Е нищо общо няма между двете коли освен емблемата разбира се.

Абсолютно не се бъзикам, но пък напълно очаквах и да се отзове форумен разбирач като теб. Теб лично какво те засяга аз къде ще си хвърля парите след някой друг месец? БГ книжка нямам, с УК такава съм, но пък си пазя още талона ако ти е важно ;) И в Англия кола с ляв(нормален) волан се кара доста по-лесно от колкото такава с десен в БГ ;)
А и не ми казвай за състоянието на английските коли, от дарак по-голям дарак, никой не поддържа, за сервизите и там да не споменавам, най-разпространените Kwik-Fit при проверка защо тропа предницата на ново Рено на 2000 мили, "техника" казва, че това е нормален луфт в "детайлите" ;)

Остава и в БМВ форума да не се намерят нормални хора, само тарикати и разбирачи...
Нито съм разберач нито се имам за тарикат просто на база на това което знам от личен опит за нещата в УК и за вторичния автомобилен пазар там изказах лично мнение без да съм си помислил да обиждам някой.Жив и здрав да си.

Потребител
Аватар

Мнение от Doky » 14 Дек 2015, 1:38

Привет, колеги! Търся усилено 330хи и конкретно ме интересува какво мислите за следния екземпляр. Колеги от Варна ако са я гледали нека да споделят.

http://m.mobile.bg/details/11428757020385141

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 14 Дек 2015, 10:43

KaPaM-MoToP написа:Здравейте на всички,
в последно време твърде много се замислих за БМВ от е9* серията, по принцип съм върл Мерцедес фен, но от скоро взех да се заглеждам по конкуренцята. Първоначално мислих за е60 530д, мой приятел си взе такова, уж е доволен, но не съм разпитвал много. От тук във форума обаче оставам с впечатлението, че е60 са доста по-кекави в сравнение с е90. В мобилето забелязвам че има доста подводни камъни с разни 330д за дребни суми. Живея в Англия и тук доста ги карат (и 3те премиума), но БМВ преобладава. Има доста оферти уж на добра цена с десен волан, но пък като обърнеш парите + разходите до БГ за регистрация и т.н. си идват същите като да си я вземеш от БГ. Не искам да карам кола с десен волан, въпреки че тук съм постоянно с такава, за малко повече от половин година съм направил близо 20хил. км., но все пак ми е криво като седна на пасажерското място и волана да е там...
Та основните ми питания са е60 ли е по-здраво като цяло или е90?
За 14-15 хил. лв. дали би изпаднало нещо добро (е90)?
Може и без навигация, тя се прежалва, но предпочитам автоматик :)

А защо взех да се заглеждам по БМВ вместо да гледам Мерцедес?
Мерцедес от годините на е90 са все още с W203 и имат разлика в качеството в полза на БМВ, от 2008ма идва W204, но те са все още скъпи.
Другото е Е-клас W211, те пък имат проблем с SBC помпата на спирачките, някак си е странно на ината ми да си взема кола, с която мога да се претрепя след като някоя джаджа реши, че си натиснал спирачката за последен 30-ти хиляден път от живота на SBC помпата.
Та за това БМВ :)

Дали ще вземеш Е60 или Е90, няма да сбъркаш. За 14-15 можеш да си намериш читаво Е90, но ще ти отнеме малко повече време. Много глупости гледам се изписаха от други хора, тях няма да ги коментирам. Без значение от къде е колата, Англия, Германия, Италия - трябва да я огледаш добре преди покупка, да мине преглед в някой добър сервиз и съм сигурен, че няма да имаш проблеми след това. Имат си малки "болести" почти всички мотори от тези години, но определено нямат проблем със спирачките, от което ти зависи живота :mhihi:
Последна промяна vanka7a на 14 Дек 2015, 10:45, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Дек 2015, 10:44

koksimir написа:Колеги мнения за тази кола, гледал съм я за последно преди няколко месеца тогава се продаваше пак за тези пари но имам спомен, че още тогава километрите бяха повече. Според вас реалистична ли е цената предвид това, че колата е със стария двигател (150) и оборудването? Все пак 2 от по-скъпите екстри като ксенон и голяма навигация липсват?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=bog6pc

Предвид с кой мотор е и 10000лв са и много.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 14 Дек 2015, 11:06

Колата и моторът са си хубави, но в комбинация с автоматик не е оферта.

Потребител
Аватар

Мнение от Doky » 14 Дек 2015, 11:23

Doky написа:Привет, колеги! Търся усилено 330хи и конкретно ме интересува какво мислите за следния екземпляр. Колеги от Варна ако са я гледали нека да споделят.

http://m.mobile.bg/details/11428757020385141

Колеги, освен по това, се колебая и за 320Д. Знам, че нямат много общо и предполагам разходите за обслужване и поддръжка ще да идентични, но с един ремап мисля пак ще има добра динамика колата. Заглеждам се по ХД, защото зимата живея в село на стръмно място, досега почти не съм имал проблеми к качването, но все пак ще е по-удобно. Та ако може мнение за това 330ХИ ще съм ви благодарен, както и това 320 с новия мотор, което е на примамлива цена..

http://m.mobile.bg/details/11447771884983914

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 14 Дек 2015, 11:27

Съмнително добре изглежда за цената :mhihi: , виж я опрелено. Предполагам, че си чел за проблемите на мотора. Иначе да, нямат много общи с бензиновия Х и ако нямаш претенции, всеми по-запазената.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93