Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Стига сте го плашили, мотора е супер ефективен и здрав.
Трябва да се види дали има пеперуди, ако има да се махнат(Голяма вероятност има да е без пеперуди, моята няма
), да се провери състоянието на ДПФ, и дюзи, турбото също.
Една дюза за тази кола чистонова е около 500лв., могат да се рециклират с смяна на разпръсквача, цената е по 100лв. на брой, рециклирането на турбото е 800/1000лв. ако е на парчета и 250/400 ако го направиш преди да се разпадне, ангренажа излиза около 800лв. частите, труд ~200 зависи как намериш, термостатите са 200лв.
Общо взето на километраж 130к. тя е направо нова и няма какво да и стане.
Разбирасе едва ли можеш да попаднеш на нещо толкова скапано, че да му се счупи всичко това.
Съединителя за ръчната кутия пълен комплект закс е ~350лв.
Като цяло не е особенно скъпо за поддръжка, хубавото е че мотора се монтира от доста време на много модели и части има колкото искаш и втора ръка и афтър маркет и тн.
А специално на ХД всичко свързано с окачването му е по скъпо, кара се по гадно и общо взето не си струва
Кофти е ако има драма с ДПФ, защото драмата с него обикновенно е заради нещо друго повредено, което му пречи да се регенерира.
Дефакто трябва си обстоен преглед от човек който познава мотора и конкретно модела, както и една известна сума за профилактика на слабите възли като термостатите например при първоначалното закупуване.
Трябва да се види дали има пеперуди, ако има да се махнат(Голяма вероятност има да е без пеперуди, моята няма

Една дюза за тази кола чистонова е около 500лв., могат да се рециклират с смяна на разпръсквача, цената е по 100лв. на брой, рециклирането на турбото е 800/1000лв. ако е на парчета и 250/400 ако го направиш преди да се разпадне, ангренажа излиза около 800лв. частите, труд ~200 зависи как намериш, термостатите са 200лв.
Общо взето на километраж 130к. тя е направо нова и няма какво да и стане.
Разбирасе едва ли можеш да попаднеш на нещо толкова скапано, че да му се счупи всичко това.
Съединителя за ръчната кутия пълен комплект закс е ~350лв.
Като цяло не е особенно скъпо за поддръжка, хубавото е че мотора се монтира от доста време на много модели и части има колкото искаш и втора ръка и афтър маркет и тн.
А специално на ХД всичко свързано с окачването му е по скъпо, кара се по гадно и общо взето не си струва

Кофти е ако има драма с ДПФ, защото драмата с него обикновенно е заради нещо друго повредено, което му пречи да се регенерира.
Дефакто трябва си обстоен преглед от човек който познава мотора и конкретно модела, както и една известна сума за профилактика на слабите възли като термостатите например при първоначалното закупуване.

Не се плаша, имал съм дизели, че съм ги и правил.
От друга марка, но проблемните възли са еднакви.
Тази:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1005789234
също мисля да ида да я погледна, въпреки, че е постна, изглежда много добре.

Тази:
- vld
- Старши ентусиаст
-
Хубав салон вероятно е със спорт пакет, малко по ниско окачване и малко по твърдо, рекаро салон и спортен волан.
Аспуха е черничък, верятно ДПФ е махнат, километраж 200к ++, изглежда добре няма видими захабявания, за повече трябва да се огледа на живо.
Аспуха е черничък, верятно ДПФ е махнат, километраж 200к ++, изглежда добре няма видими захабявания, за повече трябва да се огледа на живо.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
exc написа:Не се плаша, имал съм дизели, че съм ги и правил.От друга марка, но проблемните възли са еднакви.
Тази:
Що така върна газта...от М пакет на 130 000 км слезе на посредствена/безлична сива-милионерка.
Иди виж синята в Сливен.
Щото парите са си пари, а колата отдолу е същата.
Само сивото трудно бих преглътнал.
Никой не ми каза губя ли нещо функционално при кола без нави, освен навигация и красота?

Никой не ми каза губя ли нещо функционално при кола без нави, освен навигация и красота?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Губиш подробно управление на климатроника, губиш навигация, някои настройки на колата, които не стават през борда и така, по-рядко тези без нави имат блутут и др. И да вероятността 320ката да е по-драматична не е малка, но тази изглежда доста лъсната, кюнеца го коментира vld, волана изглежда загубил шарка и минал през боя.
Иначе не е с лъскавия климатроник, което говори за по-ранно производство от 12.2006 и е малко постна, няма парктроник, няма автопилот, автоматични фарове\чистачки, заттмняващо се интериорно огледало, но за някои хора тези неша не са нужни.
Ако ходиш да я гледаш - тъй като км са по-скоро 200++ отколкото 100, задължително прегледайте демферната шайба, маховика и съиединител, стойности дюзи и доф-а премахнат ли е софтуерно
Иначе не е с лъскавия климатроник, което говори за по-ранно производство от 12.2006 и е малко постна, няма парктроник, няма автопилот, автоматични фарове\чистачки, заттмняващо се интериорно огледало, но за някои хора тези неша не са нужни.
Ако ходиш да я гледаш - тъй като км са по-скоро 200++ отколкото 100, задължително прегледайте демферната шайба, маховика и съиединител, стойности дюзи и доф-а премахнат ли е софтуерно
Не мисля, че волана е манипулиран. Знам как изглежда боядисан волан. Автоматичните фарове имат ли нещо общо с angel eyes, или всички коли с ксенон ги имат? И още един въпрос: лесно ли се монтира темпомат на Е90?
Благодаря.
Благодаря.
- vld
- Старши ентусиаст
-
exc написа:Не мисля, че волана е манипулиран. Знам как изглежда боядисан волан. Автоматичните фарове имат ли нещо общо с angel eyes, или всички коли с ксенон ги имат? И още един въпрос: лесно ли се монтира темпомат на Е90?
Благодаря.
Лесно е 300лв. и си в джаза.

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cj8ts9
Ако някой попадне на тази кола накратко ще ви кажа за какво става на въпрос.
Колата е на зет ми.
1000% е на реални километри и книжката съответства 1:1 ( проверявана е в Дару и М-кар )
Ето рамата на колата - WBAVC51080VD04219.
325D 197к.с.
Месец април 2008г.
В България е от април 2014г. ( пропусна градушката, защото беше в Китен )
Вътре е много запазена. Прана е задната седалката ( вижда се на снимката, че е мокра ), защото децата бяха разлели някакви сокове.
Има изгорели свещи - 3 здрави 3 не ( това е от последното четене )
Основния проблем е, че от няколко дни маховика започна да издава звуци при натискане на полусъединител. Това не е причината за продажбата а просто, защото седи в гаража и не се кара ( за 2г. 20 000км. ) Реално маховика е за смяна и цената се коментира поради тази причина.
По-спомен когато й проверявахме историята в БМВ казаха, че когато е била на 78 000км. 2012г. ( мисля, че толкова беше ) е сменяна демпферната шайба по оплакване от страна на клиента.
Цената не е ниска но кола на такъв пробег си е рядкост.
Ако някой попадне на тази кола накратко ще ви кажа за какво става на въпрос.
Колата е на зет ми.
1000% е на реални километри и книжката съответства 1:1 ( проверявана е в Дару и М-кар )
Ето рамата на колата - WBAVC51080VD04219.
325D 197к.с.
Месец април 2008г.
В България е от април 2014г. ( пропусна градушката, защото беше в Китен )
Вътре е много запазена. Прана е задната седалката ( вижда се на снимката, че е мокра ), защото децата бяха разлели някакви сокове.
Има изгорели свещи - 3 здрави 3 не ( това е от последното четене )
Основния проблем е, че от няколко дни маховика започна да издава звуци при натискане на полусъединител. Това не е причината за продажбата а просто, защото седи в гаража и не се кара ( за 2г. 20 000км. ) Реално маховика е за смяна и цената се коментира поради тази причина.
По-спомен когато й проверявахме историята в БМВ казаха, че когато е била на 78 000км. 2012г. ( мисля, че толкова беше ) е сменяна демпферната шайба по оплакване от страна на клиента.
Цената не е ниска но кола на такъв пробег си е рядкост.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
колега, много добре изглежда, но не трябва да се забравя, че живеем в България. Тоест цената е по-скоро според пазара, не според реалната стойност на автомобила както е в белите страни. Като купувах моята преди година беше на красиви километри и 6 години с безупречна сервизна история и бая екстри за 30 000лв, а първата на същите екстри, година и километри беше 21-22 000 евро у немско...Давам ти го за пример. Понеже цената без да съм проверявал ми изглежда много немска
Според мен ще изкара още 2 години в гаража...дано не бъркам, но БГ иска евтина кола, не хубава кола....за мен лично проблема е, че няма кожа и автомат, да не говорим че е пропуснала и новата навигация, а разликата е съществена...Кола за 22 бона и не малко години няма право да няма кожа и автомат...6 цилиндровия дизел е "роден" за автомат. Понеже го карах и с ръчка и вече не мога да си помисля за такава комбнация...Надявам се, да не прозвучи като хейт, но такава е реалноста...Е90-ки в мобилето с лопата да ги ринеш, верно масово са дроП, но нали са лъскави и евтини...Успех с продажбата!!!
П.С. - Някой ден като пусна обява и мен ще ме хранят така сигурно
поне имам яки снимки за мобилето 

П.С. - Някой ден като пусна обява и мен ще ме хранят така сигурно

"Чемодан, вокзал, Москва"
Тази как е, струва ли си оглед:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2839231899
Само парктроника не мога да го видя нещо...
Ако правилно е написана обявата това е 325,а не 330 

- vld
- Старши ентусиаст
-
koksimir написа:Ако правилно е написана обявата това е 325,а не 330
А 325 реално си е 330 с по малък данък

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
exc написа:Тази как е, струва ли си оглед:
Има парктроник, вижда се на 3тата снимка, ако се загледаш хубаво.Не знам защо, на някои парктроника ама грам не се вижда.Когато купувах моята, бях 100% сигурен, че няма, защото не се виждаше на нито една снимка.И говорих 2 пъти със собственика, и той се закле, че колата има.....естествено, колата имаше

ПС. По въпроса за 325 и 330....почти

- creativen
- Потребител
-
- Кара: F30 330D
Здравейте колеги , бих желал да изкажете мнение относно тази обява http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cjgnoi . Струва ли си парите ? Ако някой е ходил да е оглежда да сподели .