Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
exc написа:Tsapo написа:Зет ми 6 месеца си продаваше неговата, която е на реални 125к с пълна история в БМВ и никой не я искаше, защото е скъпа. Накрая я надра ( взе си застраховката ) счупи се маховика ( не го направи ), не й даде зимните гуми ( рънфлет континетал на 2000к ) и я пусна на 13 900лв. ( 2008г. е ) и я купи човек, който дори не я провери по-рама в БМВ въпреки, че зет ми му каза да го направи за да види, че не го лъжем.
Аз я купих, и я проверих.И съм си направил сметката колко ще ми излезе с тези пари, които ще дам за ремонти. Мисля, че сделката беше добра и за двама ни.
П.П.: Ако я продаваше ненадрана и със здрав маховик за 2000 повече, пак щях да я купя.
Браво колега, честито и много км да и навъртиш
Благодаря.
След 4 Аудита ми е малко странно, но се надявам да свикна бързо.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
exc написа:Благодаря.
Честито, сега поне си си взел кола

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
b00st написа:Nukem написа:Дамм, цената е определяща, моето е60 ми излезна много над 20к и сега за 15к в мобилето 1 човек не ми се е обадил.
Няма и да ти се обадят, щото като видят 15к за 520i и са в шок. Друго си е 530d на 135 000км реални, нов внос, уникат от джамбаза за 10к.
Аз мисля че ще се намери мераклия въпреки, че е 20-ка бензин, ако нормален човек имаш идея за моторите на тия коли търси бензинов мотор, аз невиждам по добра комбинация от Е60 с здрав м54

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тук е Е90 бе батьов

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- velilodarski
- Потребител
-
Здравейте,
Може ли съвет за следните БМВ-та
1: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
2: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
3: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
4: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
П.С. последната е по-малкия двигател, но изглежда поддържана.
Благодаря предварително
Може ли съвет за следните БМВ-та

1: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
2: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
3: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
4: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=enc1oo
П.С. последната е по-малкия двигател, но изглежда поддържана.
Благодаря предварително
- Taruno
- старши ентусиаст
-

Добре де 2.0 дизел без никакви екстри колко да струва? Това са коли прескочили 10 години вече. Пак пиша без екстри голи като пушки. Само номер 3 си заслужава огледа на тая цена ама не да се гледа само колко е лъскава и добре измита, а в сервиз и на компютър. Ако всичко и е наред цената и е добра.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Това, че са на по 10 г, не прави ремонтите им евтини. Човек, който гледа за 10 к кола, надали ще има възможност след това да набива 2-3 к, а може и повече, за да я стегне...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Taruno
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Това, че са на по 10 г, не прави ремонтите им евтини. Човек, който гледа за 10 к кола, надали ще има възможност след това да набива 2-3 к, а може и повече, за да я стегне...
То само модули има за 5 хил лв по тези с навито, един пример днес поръчахме е91 на реални 77к от 1ви собственик за 17.5к 320д префейс със 163 к.с. Двигател, като екстри е нави, кожа и вътре глезотии, без ксенон, без рейлинг даже, човека като я видя направо ахна все едно ей сега е излязла от бмв. Та да можеш да си купиш 7-10 г кола евтино или скъпо и има разлика в железата

dextuar написа:Това, че са на по 10 г, не прави ремонтите им евтини. Човек, който гледа за 10 к кола, надали ще има възможност след това да набива 2-3 к, а може и повече, за да я стегне...
Добре, а защо реши че по всички има ремонти за по 2-3к, ако колата се провери хубаво и е читава защо да не я вземе? Задължително трябва да е над 13.5к за да е читава ли? Не мисля. То ремонти винаги излизат, който кара и ще прави то по тая логика и за 15 да вземе ако няма пари да я поддържа, то нека да гледа други коли и това е. Рано или късно винаги излизат ремонти.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Spaidy написа:dextuar написа:Това, че са на по 10 г, не прави ремонтите им евтини. Човек, който гледа за 10 к кола, надали ще има възможност след това да набива 2-3 к, а може и повече, за да я стегне...
Добре, а защо реши че по всички има ремонти за по 2-3к, ако колата се провери хубаво и е читава защо да не я вземе? Задължително трябва да е над 13.5к за да е читава ли? Не мисля. То ремонти винаги излизат, който кара и ще прави то по тая логика и за 15 да вземе ако няма пари да я поддържа, то нека да гледа други коли и това е. Рано или късно винаги излизат ремонти.
Не на всички, но на повечето - вярвай ми има огромна разлика от кола до кола и дори 2-3к може да са нищо, ако ще се търси в долния диапазон си трябва дебел джоб за резерва иначе тоя дизел може да ти изправи косата. Отделно, че вероятността да се натресеш на някоя кола над 350к км е голяма, а там има няколко големи освежавания дето са нужни. Отделно цялата хамалогия с ремонтите не е за всеки - пример аз на моята за 100к като ремонт съм пиюнал една пробка за 7 лв и сега ще сваля дюзите за профилактика, че една ми дава корекция 1.4 и не ми се чака, но и съм се бръкнал при купуването - дали си е заслужавало: за мен лично да, това да се чувстваш уверен, че всичко ти е наред с колата като пътуваш толкова много няма цена.
Повечето тук се заблуждавате сериозно с подобно мислене - колко да струва това е 10 годишна кола, гола ала бала.
Да ама това не е Е36 и не е просто купчина желязо в чужбина читавите още държат цена, а тук не - очевидно тук идва момента с нашите измамни джамбази.
Мой приятел дето споменах, че си продаде Е91 330д, искаше да си вземе джип гледаше едно сантафе 2012та, в долния диапазон, като го закара в сервиз онея казаха 12к за да го стегнат обратно до правилното състояние. Кихна малко повече, взе си една тойота и сега си свирка, евтиното никога не излиза евтино в дългосрочен план, а и в БГ така обичаме да си надскачаме джоба, че е направо страшно.
Да ама това не е Е36 и не е просто купчина желязо в чужбина читавите още държат цена, а тук не - очевидно тук идва момента с нашите измамни джамбази.
Миналата година търсех да си купя 325i в Австрия. За половин година имаше максимум 2-3 обяви за коли 2005-2006г под 9500е. Става въпрос за коли с до към 130 хил. км. пробег. Дизеловите 320 до 150 хил км. също не падаха под 9000е. В Германия и Италия разбира се има по голямо предлагане и да кажем с по 1000 или малко повече евро по изгодни предложения. Това са реалните МИНИМАЛНИ цени за предполагаемо читави коли - които могат да се карат без да се налагат сериозни ремонти по тях. Какви коли продават в България при това положение, можете сами да се досетите.
Мхм, ситуацията на пазара се определя от купувачите нали, ако успеете да разберете, че НЯМА глупави хора, които си подаряват старите коли само и само ВИЕ да сте щастливи, тогава имате шанс да проумеете за какво говори Taruno
.Всеки път има някой, който има собствено мнение за цената и започва да обяснява как тази или онази кола била скъпа (според него
) без да има ясна представа за това, колко е струвала като нова, колко кинти е набил стария собственик и т.н.
Да има и коли, които са на далавера, но те едва ли надвишават 2-5% от всички марки на българският пазар.

Да има и коли, които са на далавера, но те едва ли надвишават 2-5% от всички марки на българският пазар.