Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от snaiperist0 » 20 Юли 2016, 10:15

Satanism написа:
sincheto написа:
Satanism написа:Много ясно, че правят 4к на кола...предната кола си я купих от автовоза...фактурата от Италия беше за 3к евро, колата беше обявена на 10 бона...колко да свалиш, 700-800лв...и като им сложиш по още някакви за транспорта, на кола от 3к евро си правят 3к лева без проблем....смятайте на тия, които са по 15 и нагоре....
Е, в моя случай колата мина основен ремонт за сметка на автокъщата, та в крайна сметка ми я продадоха 0:0 за тях, но това е частен случай...

Колега, как така за сметка на автокъщата?

Ами запалихме колата и беше очевидно, че мотора е тотал щета....аз си тръгнах, а след това ми се обадиха, дали ако се отстрани проблема в мой сервиз, за тяхна сметка, бих купил колата.Така и направихме, но се оказа, че липсва компресия на 3 от 5те цилиндъра и отидохме на основен ремонт.Просто ми смъкнаха 3 бона от цената, след като получихме оферта за ремонта и така...
Иначе колата беше единствена такава в България, за продажба, освен това беше в доста прилично състояние, икзлючаем двигателя.

Евала на джамбаза тогава и на теб за късмета. Но позволи ми да не се съглася с теб на кола за 3к евро да направиш 3к лева е смешно дори и да си го помислиш. :yes: не че е невъзможно просто .... познавам доста салонаджии и такъв филм няма . Сори за офф-а :OT:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар

Мнение от Allexander » 21 Юли 2016, 18:58

Здравейте! Поднових търсенето на автомобил и искам да се допитам до вас относно следната обява: http://m.cars.bg/c1642071 Благодаря предварително.
П.С. Може ли съвет за читав сервиз в Габрово, където да се провери колата. Чух добри отзиви за сервиза на BOSCH.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 23 Юли 2016, 10:30

Gqbriel написа:...

Директно теб да питам преди да са ми сипали доволно...
А кажи как го виждаш това : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=erutnr

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 23 Юли 2016, 15:45

Колега, с тоя лъснал и олюпен волан и черен кюнец отзад, знаш ли как е на 132 х.?

Sent from my HTC One using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 23 Юли 2016, 15:59

vvasilev1 написа:Колега, с тоя лъснал и олюпен волан и черен кюнец отзад, знаш ли как е на 132 х.?

Та чак регистрирана с подменени половината части по колата и КОМЕНТАР - хора всякакви като стъпи 15 в рамките на година ще има вайкане.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 23 Юли 2016, 16:07

Taruno написа:
vvasilev1 написа:Колега, с тоя лъснал и олюпен волан и черен кюнец отзад, знаш ли как е на 132 х.?

Та чак регистрирана с подменени половината части по колата и КОМЕНТАР - хора всякакви като стъпи 15 в рамките на година ще има вайкане.

Стига сте заблуждавали колегата. Аман вече! Колата е перфектна, половината части са сменени, звънкай и я капарирай. Няма какво да му мислиш. Направо и за 9500 ще я даде.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 23 Юли 2016, 16:16

Питам за колата, не какво е писал някой в обявата....
Моя волан също е олюпен и кюнеца ми е черен... това значи че карам гробница в която трябва да налея 5к за 1 година и да вайкам ли ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 23 Юли 2016, 16:20

Да ви снимам ли моите два кюнеца :D Не знам как по снимки ги виждате тия неща. Аз по снимки съм гледал "кола от завода" и после се оказва, че е безмерен кенеф... Не е сериозно да се съди по това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 23 Юли 2016, 16:42

AmW написа:Питам за колата, не какво е писал някой в обявата....
Моя волан също е олюпен и кюнеца ми е черен... това значи че карам гробница в която трябва да налея 5к за 1 година и да вайкам ли ?

Колега, аз по снимка диагностика не правя. Не знам дали е гробница, но се вижда, че лъже за пробега. От там насетне ако ти се слушат джамбазки вицове, няма кой да те спре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AmW » 23 Юли 2016, 18:02

Питам за мнение на хора с повече опит с е90 от мен, дали има сменяни/правени/препрявани и подобни. Дали изглежда добре като цяло, за да преценя дали си струва дори и да се обадя. Пробег и техническото състояние са неща които се гледат в сервиз с подходящи апаратури :). Саркастични и шеговити постове не са полезни нито на темата нито на форума като цяло...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 23 Юли 2016, 18:54

Ти като знаеш да се правиш на интересен - твоята кола с ДПФ ли е? Тук говорим за кола, която не познаваш и НЯМА причина някой, който е наливал около 3-4 хил. лв в нея в части и ремонти в рамките на година да иска да ти я продаде на теб и да и се кефиш. Скачай смело, троши си главата ако мислиш, че ще си 1вия или последния - няма, ако мислиш, че при приятели със сервизи не е пълно с такива коли на такива оптимисти - е ми пълно е. А dextuar ;) тук хората не хващат от сарказъм и ще те вземат на сериозно :D

Консумативи: Обслужена - Масла, Филтри и Ремъци Сменени: Съединител (комплект), Демпферна Шайба, Подгревни Свещи. Платени: Екотакси и Данъци.
Малка разбивка платил данък в Пловдив 350х2 лв за две години! , сменени консумативи 200 -250 лв, съединител 1000-1100 лв щом е комплект, свещи 80 лв с труд, шайба или 500 или 300 (отигинал или алтернативка), еко такса 250 лв, ролко и ремъци 180 лв. = 2700 лв.

Да не говорим за една от любимите ми автокъщи в Пловдив дето я е внесла, внасят такива приятни колици, между супер скъпарските разни помляни бангийки
Последна промяна Taruno на 23 Юли 2016, 19:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 23 Юли 2016, 19:01

AmW написа:Питам за мнение на хора с повече опит с е90 от мен, дали има сменяни/правени/препрявани и подобни. Дали изглежда добре като цяло, за да преценя дали си струва дори и да се обадя. Пробег и техническото състояние са неща които се гледат в сервиз с подходящи апаратури :). Саркастични и шеговити постове не са полезни нито на темата нито на форума като цяло...

Имай предвид, че като и изтрият грешките и променят километрите по всички модули и в Мюнхен не могат отгатнат колко е търкаляна. Това не е ирония, колега!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 23 Юли 2016, 19:33

Taruno написа:

Ти като знаеш да се правиш на интересен - твоята кола с ДПФ ли е? Тук говорим за кола, която не познаваш и НЯМА причина някой, който е наливал около 3-4 хил. лв в нея в части и ремонти в рамките на година да иска да ти я продаде на теб и да и се кефиш. Скачай смело, троши си главата ако мислиш, че ще си 1вия или последния - няма, ако мислиш, че при приятели със сервизи не е пълно с такива коли на такива оптимисти - е ми пълно е. А dextuar ;) тук хората не хващат от сарказъм и ще те вземат на сериозно :D

Консумативи: Обслужена - Масла, Филтри и Ремъци Сменени: Съединител (комплект), Демпферна Шайба, Подгревни Свещи. Платени: Екотакси и Данъци.
Малка разбивка платил данък в Пловдив 350х2 лв за две години! , сменени консумативи 200 -250 лв, съединител 1000-1100 лв щом е комплект, свещи 80 лв с труд, шайба или 500 или 300 (отигинал или алтернативка), еко такса 250 лв, ролко и ремъци 180 лв. = 2700 лв.

Да не говорим за една от любимите ми автокъщи в Пловдив дето я е внесла, внасят такива приятни колици, между супер скъпарските разни помляни бангийки

Колега Taruno, не е ли това мечтата на надовия българин? Да докопа някоя далаверка, да мине тънко и пак да е супер вървежен? Някой я е ремонтирал, налял е една торба пари да я стегне и нали е балък, ще продаде вече "перфектната" кола на безценица, защото е с добро сърце и балък по рождение. Някой беше го казал преди мен, българина обича да го лъжат и да си мисли, че е прецакал другия с едва ли не сделката на живота си. Ей тази обява психологически е много добре таргетирана. Тук на няколко мнения все получавам дежа вю. Някой пуска обява на нереално ниска цена, а ние тук почваме да спорим дали е90 е вече 10 годишна бангия и трябва да е без пари или че е поредната бездънна яма за пари. Като някакъв омагосян кръг се върти темата от доста време... Затова лично аз подкрепям всеки да си купи най-евтиното е90 в мобилето, което отговаря на критериите му за екстри, а преди това да влезе в някой сайт за части и да си направи worst case scenario с цените на частите и въз основа него да взима решение...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 23 Юли 2016, 20:20

Е ти ся какво искаш ??? :shock: :mhihi: Хората адекватно да си правят "Research-a" и да си всимат коли спрямо възможностите ли ?
Ако беше така нямаше да има авто къщи в този им вид в България , но към 2016 май основно от тях е закупен "новият автомобил" на българина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 23 Юли 2016, 21:39

Ако мен питаш, аз нищо не искам, просто предлагам някаква стратегия какво евентуално може да се направи. Когато си купувах колата миналата година,бях пълния баламурник. Първа кола, млад и зелен, не че сега е нещо по-различно, може би не чак толкова зелен поне спрямо БМВ. Нито диагностика, нито сервиз. Запали, врътнахме едно кръгче и я платих. Съветвам никой да не прави така. Аз изкарах що-годе късмет, въобще не бях предполагал какви неща мога да се чупят по тия коли преди да се регна тук и да започна да чета, просто се оповавах на онова правило с броя нетни заплати умножено по Н месеца и засега не ме е подлъгало. Сигурно със сегашните ми знания бих борил и по-ниска цена, а и други неща, но каквото такова :) Просто е хубаво да се направи реална, адекватна оценка :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93