Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- leo_to
- Потребител
-
- Кара: 330xD
- Мечтае да кара: M5 2007
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Pycua написа:
Тази изглежда супер, бяга много, но е доста сложен избор. Април месец я гледах, даже се бяхме разбрали да я водим в Дару, но продавача ми върза тенекия
. Освен това в началото не искаше да я водим в друг сервиз, а само в неговия.
Иначе колата я имаше в този сайт - http://www.vehbidz.com/. Беше без удари на 61к мили и коментар - Engine won't start. Така се обяснява факта, как кола която в Германия струва 16-17к евро, се продава в България за 25к лева като са платени ~30% мито и ДДС.
Пролетта беше още с американските номера и продавача си я кара. Преди 10тина дена я видях на морето вече беше с транзитните.
Който му се рискува и се чувства късметлия да скача смело - 335i с ръчни си е рядкост, още повече на реални 100к км и за 25% под пазарната цена. И да се надяваме, че просто нещо по електрониката се е скапало зад океана и за това са я продали на безценица.
Колата беше наводнена, свърши ако не ме лъже паметта на около 6к долара, сложете още 1500 транспорт и 2000 митни сборове т.е под 10к долара до БГ.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз направо полудях като видях, че има наводнявани БМВ-та на по 0 км за 10к долара и то ТОП изпълнение...
Мани.. ще го мислим..
Мани.. ще го мислим..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Здравейте! Какво ще кажете за тази - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=469g2c ?
Всичко по снимки и описание изглежда много привлекателно, но щом е напълно обслужена с каско и чисто нови гуми за близо 2000лв защо се продава? Кажете първо вашето мнение и тогава ще говоря с продавача.
Всичко по снимки и описание изглежда много привлекателно, но щом е напълно обслужена с каско и чисто нови гуми за близо 2000лв защо се продава? Кажете първо вашето мнение и тогава ще говоря с продавача.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Много добре изглежда, наистина питай продавача защо е продава. Една хубава проверка на всичко в сервиз, и собственика също е съгласен и си ти...
Откъм екстри как е? Липсва ли й нещо?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

Последна промяна 1948 на 28 Яну 2014, 13:04, променена общо 1 път
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Всичко си има. За този двигател има много писано, има и "важна" тема, прочети я, за да знаеш какво да очакваш евентуално, защото е на малко километри. И само да не е "давена"
...

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
1948 написа:Откъм екстри как е? Липсва ли й нещо? Надежден ли е този мотор в 325 и не е ли малко лаком?
Извинявам се за въпросите, просто никога не съм притежавал бмв, а по-конкретно и бензинов автомобил, затова искам да съм по-наясно с нещата.
Благодаря предварително!
Откъм екстри си е "екстра", но е въпрос на вкус какви търсиш. Има рекаро, ел.сгъване на огледалата, парктроници и стойки за чаши, при мен това са най-ценените и използвани екстри, и са ми задължителен критерий в общи линии. С ръчна кутия моторът не е лаком, но пак е въпрос на нагласа - щом търсиш голям мотор, разход в града 12-15 и 7-9 извън не би трябвало да те притеснява. За останалото има писано доста, прочети, на мен лично колата ми харесва, изглежда свежа и дори е регистрирана.
Never mistake motion for action...
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
И даже е моя 
Колите си ги вкарвам за продаване,но(има едно голямо НО) си ги обслужвам от-до,преглеждам и карам перманентно.Т.е. ,все едно си я купувам за мен,за дълга употреба.Гуми съм и купил от Маргел защото не знам кога ще се продаде.Ако падне снега кво да я правя,да я обикалям само не става.Общо взето е това,другото е в обявата.Като я продам(между другото когато и да е,точно за тази кола не бързам),пак ще си взема бензин 2.5 или 3.0.Дизела вече го пропускам
.Откъм екстри да бъда честен има още какво да се желае-харман кардон,дисктроник,лингуатроник и още некой бъзикни,но това е братче-пълно щастие няма.Имаше същата само че фулл екстри,но беше на 140000км и една идея по-скъпа.Все пак предпочетох малкия пробег.Собственност е била БМВ Оперативен лизинг.Фактурите ми са от тях.Другото само тя си го знае .Друго няма да коментирам,да не звучи като приказката за оня дет си продавал кравата,че и мойта кола така 

Колите си ги вкарвам за продаване,но(има едно голямо НО) си ги обслужвам от-до,преглеждам и карам перманентно.Т.е. ,все едно си я купувам за мен,за дълга употреба.Гуми съм и купил от Маргел защото не знам кога ще се продаде.Ако падне снега кво да я правя,да я обикалям само не става.Общо взето е това,другото е в обявата.Като я продам(между другото когато и да е,точно за тази кола не бързам),пак ще си взема бензин 2.5 или 3.0.Дизела вече го пропускам

Последна промяна galant на 23 Сеп 2013, 22:09, променена общо 1 път
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
galant написа:И даже е моя
Колите си ги вкарвам за продаване,но(има едно голямо НО) си ги обслужвам от-до,преглеждам и карам перманентно.Т.е. ,все едно си я купувам за мен,за дълга употреба.Гуми съм и купил от Маргел защото не знам кога ще се продаде.Ако падне снега кво да я правя,да я обикалям само не става.Общо взето е това,другото е в обявата.Като я продам(между другото когато и да е,точно за тази кола не бързам),пак ще си взема бензин 2.5 или 3.0.Дизела вече го пропускам.

Страшно красива !
- galant
- младши ентусиаст
-
Мерси
Колега "Kraska",стоят ли ти още новите свещи да ги вземам?Дай напрово на ЛС.

- galant
- младши ентусиаст
-
1948 написа:Здравейте! Какво ще кажете за тази - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=469g2c ?
Днес бях в Камор за проверка.Историята на колата е следната:
02.2008г е влизала за проверка на педала на съединителя на 2000км е била.Сменена е "гумата на педала" за крака

01.2009г е влизала за смяна на ел.машинката на стъклото на 17000км.Сменена.
Края на 2010г е влизала за масла и обслужване 31000км.
03.2013г е влизала за обслужване на 57000км,масла,филтри,накладки на 4-рите колела и 6бр. свещи
08.2013г каца в БГ на 58700км и се пръска предна броня заради 2 жулки че са дразнещи
31.08.2013г каца в къщи на 58800км

03.09.2013г се обслужва от-до за каквото се сетиш колега
25.09.2013г се кара всеки ден и е на близо вече на 62000км.
От мен толкоз

Galant честито за придобивката. Може ли да споделиш колко ти излезе като стойност цялостното обслужване на посочения автомобил, какво включваше това и къде я осъществи?
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
RGeorgiev написа:Galant честито за придобивката. Може ли да споделиш колко ти излезе като стойност цялостното обслужване на посочения автомобил, какво включваше това и къде я осъществи?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=469g2c
Колата е страшна и честно казано бих се замислил, ако си търсех купенце в добро състояние..
FREE SPIRIT
- galant
- младши ентусиаст
-
Голямо Благодаря на всички
Ами колега сега ще ти кажа,но ползвам отстъпки около 25-35% понеже са ми наематели.Като изключим 1-вото масло на БМВ(каморско) което го махнах като промивка,около 350лв тотал ако не се лъжа.Но купих и гуменетки за зимата и там сметката скочи.Гумите без отстъпка идваха към 1850лв.Ама и там имам около 30% надолу и ми поолекна.Каско на вноски за 32000лв. и там граждански,но това не го броим за обслужване.Нищо фрапантно и всичко е "ориджинал" че компромисите понякога са ми излизали......
......мани,мани както казва Слави.Труда беше без пари,ама то кво ли има на тая кола за труд.Бензинов филтър не съм сменял,тъй като е с помпата.Това е,нищо страшно.

Ами колега сега ще ти кажа,но ползвам отстъпки около 25-35% понеже са ми наематели.Като изключим 1-вото масло на БМВ(каморско) което го махнах като промивка,около 350лв тотал ако не се лъжа.Но купих и гуменетки за зимата и там сметката скочи.Гумите без отстъпка идваха към 1850лв.Ама и там имам около 30% надолу и ми поолекна.Каско на вноски за 32000лв. и там граждански,но това не го броим за обслужване.Нищо фрапантно и всичко е "ориджинал" че компромисите понякога са ми излизали......

- DanuteP
- Потребител
-
- Кара: E90
- Мечтае да кара: i8
Здравейте,
и аз съм на път да се сдобия с едно бижу на име BMW. При условие, че 4 години все карам кошници съм сигурна, че ще съм много доволна от избора какъвто и да е той, но все пак имам нужда от съвет. Имам много добра оферта за този екземпляр
Но тъй като първоначално се оглеждах за 318d touring (но купиха това което си харесах), та се чудя този двигател добре ли е? За сега ми я пазят, но не за дълго. Другата ми дилема е дали да си взема 318d на повече километри или да се хвърлям напред с главата за това 316. Колата ще е от Германия със сигурност, тъй като съм там. Някой беше коментирал много назад, че са доста по-скъпи тук. Така е защото имат 1 година гаранция + опция за удължаване ако след тази една година колата е в добро техническо състояние. А и поддръжката е само с маркови части на всички автомобили със немска сервизна история. Само, че тук се продават и доста италианчета и на нищо не приличат, те са доста по-евтини.
И един малко идиотски въпрос, какво означава BMW Premium Selection? Покупката ще е от представител, та тази си е Premium Selection.
Дано някой ми отговори по-бързо, че съм в едно такова трепетно очакване. Беше си любов от пръв поглед.
и аз съм на път да се сдобия с едно бижу на име BMW. При условие, че 4 години все карам кошници съм сигурна, че ще съм много доволна от избора какъвто и да е той, но все пак имам нужда от съвет. Имам много добра оферта за този екземпляр
Но тъй като първоначално се оглеждах за 318d touring (но купиха това което си харесах), та се чудя този двигател добре ли е? За сега ми я пазят, но не за дълго. Другата ми дилема е дали да си взема 318d на повече километри или да се хвърлям напред с главата за това 316. Колата ще е от Германия със сигурност, тъй като съм там. Някой беше коментирал много назад, че са доста по-скъпи тук. Така е защото имат 1 година гаранция + опция за удължаване ако след тази една година колата е в добро техническо състояние. А и поддръжката е само с маркови части на всички автомобили със немска сервизна история. Само, че тук се продават и доста италианчета и на нищо не приличат, те са доста по-евтини.
И един малко идиотски въпрос, какво означава BMW Premium Selection? Покупката ще е от представител, та тази си е Premium Selection.
Дано някой ми отговори по-бързо, че съм в едно такова трепетно очакване. Беше си любов от пръв поглед.