Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Bexim » 23 Ное 2013, 15:01

Leon написа:Като гледам старт-стоп бутона, външния вид и зануления часовник, току-що са върнали километрите :winky:

Това и аз като го видя по обявите и направо с побървам.. Поне да си направят труда да сверят часовника и да минат някой друг километър, ама какво да искаш от такива хора.. :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от dehol » 24 Ное 2013, 12:07

pls guys ... по-рано попитах за едно бмв .. важно ми е да знам ,ако виждате някакви забележки ,защото съм на зор за кола и не искам да сбъркам фатално :help: http://www.cars.bg/c449274

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 24 Ное 2013, 12:40

Т.к. имам опит с колите от Швейцария, преди половин година си купих моята оттам, ще ти кажа следното , а ти си прецени. Първо кола за да дойде на такава цена в БГ + печалба, трябва да е купена за най-много 12 хил.лв. Такава кола на такава цена няма, освен ако не е на над 250 000км или да е имала някакви проблеми или удари (може и незначителни). Сама по себе си колата изглежда супер, има доста екстри, няма idrive, но не е болка за умиране. Поискай VIN номера от продавача и я провери в сервиз. Колите от Швейцария имат сервизна история, освен ако след гаранцията не е поддържана извъм оторизитраните сервизи, но пак можеш да добиеш представа последно на колко е била и коя година. В предвид, че има теглич и подготовка за горен багажник трябва да ти говори че колата е товарена. Самата тя е доста тежка, имай го впредвид. По отношение на поддръжката е по-скъпа, т.к .имаш раздатъчна кутия и преден диференциал, спирачната система е усилена. Разхода който виждаш на борда е извънградски. Градския е доста-доста нагоре. Но тези неща ти си прецени. С една дума ,карай я в сервиз оторизиран за преглед и тогава прецени. А това че може би е на 250 - 300 000 км. не е проблем, може да е в по-добра кондиция от други карани тука на по 130 000 км., т.к. повечето км. са магистрални. Пследното съдя по моята.
p.s. Ако отидеш да е гледаш сам обърни внимание на гарнитурата на капака на главата на мотора. Ако е омаслен се приготви за 150лв части + труд от 200 до 500лв в оторизиран сервиз. Може да капе и отдолу от картера, а бе трябва да се види, защото подмените на тези гарнитури като труд са доста сложни т.к е 4х4 и диференциал и той има навика да тече. И се ослушай за шумове от раздатъчната кутия също.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от dehol » 24 Ное 2013, 18:25

kraska написа:Т.к. имам опит с колите от Швейцария, преди половин година си купих моята оттам, ще ти кажа следното , а ти си прецени. Първо кола за да дойде на такава цена в БГ + печалба, трябва да е купена за най-много 12 хил.лв. Такава кола на такава цена няма, освен ако не е на над 250 000км или да е имала някакви проблеми или удари (може и незначителни). Сама по себе си колата изглежда супер, има доста екстри, няма idrive, но не е болка за умиране. Поискай VIN номера от продавача и я провери в сервиз. Колите от Швейцария имат сервизна история, освен ако след гаранцията не е поддържана извъм оторизитраните сервизи, но пак можеш да добиеш представа последно на колко е била и коя година. В предвид, че има теглич и подготовка за горен багажник трябва да ти говори че колата е товарена. Самата тя е доста тежка, имай го впредвид. По отношение на поддръжката е по-скъпа, т.к .имаш раздатъчна кутия и преден диференциал, спирачната система е усилена. Разхода който виждаш на борда е извънградски. Градския е доста-доста нагоре. Но тези неща ти си прецени. С една дума ,карай я в сервиз оторизиран за преглед и тогава прецени. А това че може би е на 250 - 300 000 км. не е проблем, може да е в по-добра кондиция от други карани тука на по 130 000 км., т.к. повечето км. са магистрални. Пследното съдя по моята.
p.s. Ако отидеш да е гледаш сам обърни внимание на гарнитурата на капака на главата на мотора. Ако е омаслен се приготви за 150лв части + труд от 200 до 500лв в оторизиран сервиз. Може да капе и отдолу от картера, а бе трябва да се види, защото подмените на тези гарнитури като труд са доста сложни т.к е 4х4 и диференциал и той има навика да тече. И се ослушай за шумове от раздатъчната кутия също.

жив и здрав да си ! :bowdown: ... мн полезен съвет ,мерси :) аз гледам 330 като цяло ..може и XD,D само или xi ( това конкретно ) .. иначе по-скоро съм склонен на 5ца, но предполагам според състоянието на колата ... ще избера модела :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 24 Ное 2013, 21:12

Колегата е прав, кола от Швейцария на тази цена е невъзможно. Там колите определено са по-скъпи дори и от тези в Германия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 25 Ное 2013, 15:28

cocosas написа:Колегата е прав, кола от Швейцария на тази цена е невъзможно. Там колите определено са по-скъпи дори и от тези в Германия.

подкрепям колегите и аз :yes: колите от Швейцария са категорично на по-висока цена, защото културата на хората там да обслужват самият автомобил е изключително висока, наливат сериозни пари в поддръжката и след това си искат своето, скоро гледах две бмв-та (стари Е36) внос от Швейцария... еми не можах да открия забележки по тея коли, СВЕТЕХА!(и естествено се сещате, че струваха колкото Е46 - 2000г. тук), така че най-добре да се проучи произхода по щателно, за да е сигурна покупката :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 26 Ное 2013, 21:36

да и понеже са запазени колите там км се връщат минимум със 150к а понякога и доста повече .. а цената е като за "швейцарка"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 02 Дек 2013, 0:17

Здравейте, някой гледал ли е тази кола? Тази седмица имам път към Пловдив дали си струва да се гледа ?
- http://www.cars.bg/c474511 :winky:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Мнение от el lobo » 02 Дек 2013, 9:14

Cosworth написа:Здравейте, някой гледал ли е тази кола? Тази седмица имам път към Пловдив дали си струва да се гледа ?

колега моля те да споделиш мнение за колата , че и аз я гледам но не съм ходил натам , даже я бяха пуснали на 12500 преди няколко дни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 02 Дек 2013, 16:03

el lobo написа:
Cosworth написа:Здравейте, някой гледал ли е тази кола? Тази седмица имам път към Пловдив дали си струва да се гледа ?

колега моля те да споделиш мнение за колата , че и аз я гледам но не съм ходил натам , даже я бяха пуснали на 12500 преди няколко дни

Първият прочетен ред - Ксенонови фарове, първата погледната снимка - няма пръскачки, и се отказах дори да разглеждам обявата :no:
Иначе вие си преценете де :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от r0nnie » 02 Дек 2013, 16:34

така ако избираш кола,цъка ли са наред в обявата.Виж,че колата си е с халогени фарове,а и пръскачките не винаги ги има при ксенона.

Цената е доста евтина.Не са е изпрали като хората даже,но поне по реален вид има,кое е износено и може да прецениш за състоянието.Едвали е на тия км с изтърканите копчета на волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 02 Дек 2013, 17:45

r0nnie написа:така ако избираш кола

:OT:
Не, аз избирам кола като отивам в Германия и си я купувам директно от първия и единствен до момента собственик :winky:

Ама и цената преди 2 години беше леееекоооо по-различна :winky:

Но както са казали хората, за обявата от по-горе - за тия пари - толкова!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Дек 2013, 11:46

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Дек 2013, 17:08

За тези пари са чудни, но ме съмнява, че има скрити екстри на тази цена.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Дек 2013, 18:37

Поразгледах и нeмскитe горе долу са еднакви като цена...винаги съм с едно наум при оглед на кола,но и двете са 2005 - най -първите резонно донякъде са цените им (мое мнение) ако са на тези км а изглеждат доста свежо и определено ми грабнаха погледа...

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Последна промяна Gqbriel на 03 Дек 2013, 19:24, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93