Грешка dpf flow resistance too low
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Грешка dpf flow resistance too low
Здравейте колеги!
От скоро имам е91 330д и забелязвам че пропушва на неизгоряла нафта.На диагностика излиза грешката dpf flow resistance too low.Ще съм ви благодарен ако дадете мнения как да се справя с този проблем.
От скоро имам е91 330д и забелязвам че пропушва на неизгоряла нафта.На диагностика излиза грешката dpf flow resistance too low.Ще съм ви благодарен ако дадете мнения как да се справя с този проблем.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Грешка dpf flow resistance too low
BMW740IL написа:Здравейте колеги!
Огледай дпф-а да не би да е рязан и премахнат само физически и колата да регенерира.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Както каза oci, рязан пробит или премахнат без да се кодира и има и вариант някой и датчиците налягане да не работи.
Здравейте ! След регенерация на дпф-а грешката се занули,пушека понамаля, но не изчезна.прикачам снимкана дюзите от живите данни на място .Ще съм благодарен ако ударите едно рамо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
BMW740IL написа:Здравейте ! След регенерация на дпф-а грешката се занули,пушека понамаля, но не изчезна.прикачам снимкана дюзите от живите данни на място .Ще съм благодарен ако ударите едно рамо
Екстра са.
Виж да не диша въздух от някъде. Обикновенно около дросела и дали егр-а е наред
- Taruno
- старши ентусиаст
-
BMW740IL написа:Здравейте ! След регенерация на дпф-а грешката се занули,пушека понамаля, но не изчезна.прикачам снимкана дюзите от живите данни на място .Ще съм благодарен ако ударите едно рамо
Ако ДПФ-а не е пробит не трябва да има НИКАКЪВ пушек - независимо дали гориш дървени въглища вътре. Пушек значи пропускане на частици през ДПФ-а
Как мога да проверя егр-а, че имам съмнения . Утре ще сменя всички о-пръстени на колектора ,егр и дросел.
- oci
- старши ентусиаст
-
BMW740IL написа:Как мога да проверя егр-а, че имам съмнения . Утре ще сменя всички о-пръстени на колектора ,егр и дросел.
ако дърпа въздух от към дросела - гофрето или егр-а не е наред винаги пуши на празен ход.
Запуши го временно егр-а и виж с едно две кръгчета без него дали ще пуши ако пушека изчезна значи е от него.
Здравейте , снощи ми премахнаха пеперудите и смениха о-пръстените на колектора ... всичко хубаво ама не .Въртя да паля ,но не запали . На диагностика ми дава Rail Pressure Control At Engine Start. Въпроса ми е може ли да си е изгубила имобилайзера
- Taruno
- старши ентусиаст
-
BMW740IL написа:Здравейте , снощи ми премахнаха пеперудите и смениха о-пръстените на колектора ... всичко хубаво ама не .Въртя да паля ,но не запали . На диагностика ми дава Rail Pressure Control At Engine Start. Въпроса ми е може ли да си е изгубила имобилайзера
Не по-скоро не са закачили хубаво буксата на рейла

Извинявам се за тъпия въпрос ,от страната към купето или отпред е тази букса?
Здравейте колеги ! Проверих буксите както ми казахте и резултата е ,че още неще да пали и няма гориво в рейката.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Кабела на буксата провери ли го, да не като са е вадили да са дръпнали кабела и да е излезнал.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3