Ъпгрейд на музиката?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Ъпгрейд на музиката?

Мнение от Nukem » 16 Сеп 2014, 14:47

Аз поръчах пищялките, ще направя едно клипче преди и след, да се види разликата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 16 Сеп 2014, 14:59

cocosas написа:
iceblast написа:За да засилите баса най-евтиното и добро решение е да се сменят говорителите под седалките и да се захранят с усивател! Ефекта е доста голям в сравнение със Стерео звученето.

:yes:

С този мидбас в таблото неправите нишо, освен че пръскате звука в колата.
С 16,5см басове под седалките и един двуканален или четириканален усолвател - ще се родите.

Нещо подобно ли - http://www.avitel-bg.com/hertz-ev-165l-midbass

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 16 Сеп 2014, 16:30

rafa224 написа:
cocosas написа:
iceblast написа:За да засилите баса най-евтиното и добро решение е да се сменят говорителите под седалките и да се захранят с усивател! Ефекта е доста голям в сравнение със Стерео звученето.

С 16,5см басове под седалките и един двуканален или четириканален усолвател - ще се родите.

Да точно, нещо такова. Зависи вече колко пари смяташ да отделиш. Аз бих избрал нещо на DLS.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 16 Сеп 2014, 17:57

rafa224 написа:

А щом ги има басовете под седалките ССС пак ли е кодирано за стерео? Може ли да се прекодира и за какво? Дай едно рамо за камерата.

Ако си със стерео озвучение - ДА. В този случай басовете (ляв и десен) се захранват от съответните (ляв и десен) преден канал на ССС-то (дебелите усукани кабели). Аз за единият от каналите съм вързал централният говорител, има файда от него, но той не носи баса. Тъй като на мен ми липсваше баса, това което направих аз ми се вижда абсолютният минимум за да може да свирне по-нормално.

В случай, че ССС-то се кодира за HiFi, то почва да пуска нискочестотен сигнал, който трябва да влезе в усилвател, да бъде усилен и да захрани басовете. Няма абсолютно никакъв проблем да се сложи афтърмаркет усивател и говорители, като тогава ефекта дори ще е по-силен, тъй като HiFi усилвателят не е нещо УАУ ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 16 Сеп 2014, 18:03

rafa224 написа:
cocosas написа:

Не, това не ти трябва! Трябва ти субуфер говорител, този е мидбас.

Говорители, които са почти плъг и плей при нас са ето тези (Earthquake-Sound-SWS-8X):
http://www.ebay.com/itm/Earthquake-Soun ... 2316f0b4d3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 16 Сеп 2014, 20:48

iceblast написа:
rafa224 написа:
cocosas написа:

Не, това не ти трябва! Трябва ти субуфер говорител, този е мидбас.

Говорители, които са почти плъг и плей при нас са ето тези (Earthquake-Sound-SWS-8X):
http://www.ebay.com/itm/Earthquake-Soun ... 2316f0b4d3

По принцип точно такива говорители трябва да има под седалките, НО примерно ако се слага трилентова система, няма как да не се режат врати. За мен най-добрия варянт е трилентова система с мидове под седалките. Отделно не съм виждал в български сайт да се продават от този тип буфери освен тези : aval-bg.com/products/product_id/1545/category_id/13/DLS+RW6 и като цяло не съм виждал други буфери подобни на тези. Другия варянт е да се сложат едни оригинални от Индивидуал или Лоджик7.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 16 Сеп 2014, 21:12

ама cocosas ти винаги поства6 6,5 инчови говорители а по спомен под седалките са 8 инчови, нека ме поправи някои ако греша... По интересно ми е обаче как отзад на буксата на ццц-то кримпвате пиновете за басовете след кодирането му? И къде отделяте кабела от буфера от този от говорителя на вратата?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 16 Сеп 2014, 22:16

Под седалките са 8" говорители.

Пиновете или си купувате от БМВ или ползвате съществуващи кабелчета с пинове, след което удължавате кабелите.

Аз лично прекъснах кабела и пуснах нов от жабката до двата баса, защото исках да си запазя оригиналната инсталция. До колкото разбрах при вратите имаме букси, т.е. ако се поразглоби може да се види къде точно се разклонява кабела за да отиде към баса (на предния канал са вързани говорителите във вратите и басовете под седалките).

Колкото до трикомпонентната система, аз лично смятам, че от БМВ са го измислили и попринцип никога не съм харесвал трикомпонентни говорители. Има си място за високи, за мидбаси и за субуфери и смятам, че от БМВ са им намерили доста добри места на всичките. Под седалката за мен няма никакъв смисъл да свири мидбас, но тук може би вече почваме да говорим за различни вкусове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 16 Сеп 2014, 22:23

Незнаех, че говорители са 8" Простете за невежеството :bchug:

ПС: това ще свърши ли някаква работа?

http://aval-bg.com/products/product_id/ ... +-+ISO+new

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 17 Сеп 2014, 8:20

iceblast написа:
rafa224 написа:

А щом ги има басовете под седалките ССС пак ли е кодирано за стерео? Може ли да се прекодира и за какво? Дай едно рамо за камерата.

Ако си със стерео озвучение - ДА. В този случай басовете (ляв и десен) се захранват от съответните (ляв и десен) преден канал на ССС-то (дебелите усукани кабели). Аз за единият от каналите съм вързал централният говорител, има файда от него, но той не носи баса. Тъй като на мен ми липсваше баса, това което направих аз ми се вижда абсолютният минимум за да може да свирне по-нормално.

В случай, че ССС-то се кодира за HiFi, то почва да пуска нискочестотен сигнал, който трябва да влезе в усилвател, да бъде усилен и да захрани басовете. Няма абсолютно никакъв проблем да се сложи афтърмаркет усивател и говорители, като тогава ефекта дори ще е по-силен, тъй като HiFi усилвателят не е нещо УАУ ;)

А ако се запазят оригиналните басове под седалката, сложи се само усилвател и се кодира HiFi ще има ли ефект?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 17 Сеп 2014, 8:33

Със сигурност ще има положителен ефект, но най-вероятно няма да можеш да усилиш повече, защото ще им идва много пауъра.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 17 Сеп 2014, 9:55

iceblast написа:Със сигурност ще има положителен ефект, но най-вероятно няма да можеш да усилиш повече, защото ще им идва много пауъра.

А само с кодиране на HiFi? Всъщност аз не зная как е кодиран, трябва да проверим :D Ти завърна ли се вече :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 17 Сеп 2014, 10:43

Върнах се, да :)

Кодирането за ХиФи реално пуска нискочестотен сигнал от навигацията, на който връзваш усилвател.

Ако съм те разбрал коректно, само с кодиране към ХиФи няма да има никакъв резултат, трябва да има усилвател.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 17 Сеп 2014, 10:54

iceblast написа:Върнах се, да :)

Кодирането за ХиФи реално пуска нискочестотен сигнал от навигацията, на който връзваш усилвател.

Ако съм те разбрал коректно, само с кодиране към ХиФи няма да има никакъв резултат, трябва да има усилвател.

А какъв усилвател трябва? Ти какъв си сложил? дай линк?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cocosas » 17 Сеп 2014, 12:51

Стоковите буфери не ги знам какви ватове са, но ХиФи са по 40W a Logic7 са по 70W. Тези на SWS са по 300W. Намерих и подобни на Pioneer , но всички се въртят около 400лв комплекта.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61