термостат BMW E60 525d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: термостат BMW E60 525d
недей да чакаш толкова между 2 и 4. като чакаш и компютъра превключва на друг модус.
веднага щом излезе първата 1-ца продължи да натискаш до 19.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
da6ip написа:недей да чакаш толкова между 2 и 4. като чакаш и компютъра превключва на друг модус.
Да де това правя ма ги нямя цифрите

badjo E60 написа:Едно въпросче,при мен всичко е ОК. до точка 4Но тръгвам да сменям менютата стигам до 8 и после се връща на 1 меню
Някой да има идея ??
предполагам че започваш да натискаш бутона със закъснение, когато 01.__ е вече станало на 01.00.
така ти сменяш подменютата на първо меню, които са точно 7 и когато натиснеш осем пъти те връща в изходна позиция.
трябва да започваш на натискаш бутона, докато на дисплея пише 01.__ и така докато стигнеш до 19.__
ако изпуснеш момента и стане 01.00, трябва да задържиш бутона, докато стане 01.__
това е и принципът за превключване на главни и подменюта: когато пише XX.__ се сменят главните, когато е XX.00 се сменят съответните подменюта.
успех

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:badjo E60 написа:Едно въпросче,при мен всичко е ОК. до точка 4Но тръгвам да сменям менютата стигам до 8 и после се връща на 1 меню
Някой да има идея ??
предполагам че започваш да натискаш бутона със закъснение, когато 01.__ е вече станало на 01.00.
така ти сменяш подменютата на първо меню, които са точно 7 и когато натиснеш осем пъти те връща в изходна позиция.
трябва да започваш на натискаш бутона, докато на дисплея пише 01.__ и така докато стигнеш до 19.__
ако изпуснеш момента и стане 01.00, трябва да задържиш бутона, докато стане 01.__
това е и принципът за превключване на главни и подменюта: когато пише XX.__ се сменят главните, когато е XX.00 се сменят съответните подменюта.
успех
Стана бил съм малко бавен.

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Направих теста ,вече и аз съм на опашката
Вчера ходих до Варна и като включих менюто на една отбивка на магистралата гледам 95 гр. на място ми показва
После през целия път показваше от 76 до 82 гр. А за разхода ,беше ми завишен с литър някъде.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
ми честито
завишен с 1 литър спрямо какво?

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:ми честито![]()
Спрямо същото пътуване\Този маршрут минавам всяка седмица ,по магистралата карам на автопилот и тогава засичам\ дано само да не се е скапал и DPF.
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
badjo E60 написа:da6ip написа:ми честито![]()
Спрямо същото пътуване\Този маршрут минавам всяка седмица ,по магистралата карам на автопилот и тогава засичам\ дано само да не се е скапал и DPF.
Така,при мен има развитие.Днес бях на диагностика и излезе няква помпичка към парното и тя бърка и температурата.Намира се горе в ляво близо до казанчето за спирачна течност.Чак след като бъде сменена ще може да се проверат и термостатите.Това ми казаха в един сервиз на БМВ в Пловдив който се намира зад Кауфланд в Тракия.Въпросната помпа е към 200 лева

- da6ip
- старши ентусиаст
-
за тази помпа чувам за пръв път
ако от таблото ти духа студено, най-вероятно така е настроено в ай-драйва. сложи го на топло и ще духа топло.
и нещо не разбирам - ако според сервиза парното ти не отнема топлина от двигателя, как така двигателя се охлажда до под работна температура??
(ако на диагностиката излиза че е заминала и е за смяна, нищо против, но не разбирам как влияе на температурата на двигателя...)

ако от таблото ти духа студено, най-вероятно така е настроено в ай-драйва. сложи го на топло и ще духа топло.
и нещо не разбирам - ако според сервиза парното ти не отнема топлина от двигателя, как така двигателя се охлажда до под работна температура??
(ако на диагностиката излиза че е заминала и е за смяна, нищо против, но не разбирам как влияе на температурата на двигателя...)
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:за тази помпа чувам за пръв път![]()
За парното то е настроено на топло но искам да кажа че от самата врътка като го пусна да духа горе духа топло, като го пусна да духа в средата обаче почва да духа студено, а като го пусна долу в краката пак си задухва топло.За другото не съв толкова наясно

- da6ip
- старши ентусиаст
-
badjo E60 написа:За парното то е настроено на топло но искам да кажа че от самата врътка като го пусна да духа горе духа топло, като го пусна да духа в средата обаче почва да духа студено, а като го пусна долу в краката пак си задухва топло.За другото не съв толкова наясно
с климатик ли си (правоъгълни въртящи се копчета) или климатроник (кръгли въртящи се копчета с градуси от 16 до 26)?
ако е климатик, с него не съм наясно.
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:badjo E60 написа:За парното то е настроено на топло но искам да кажа че от самата врътка като го пусна да духа горе духа топло, като го пусна да духа в средата обаче почва да духа студено, а като го пусна долу в краката пак си задухва топло.За другото не съв толкова наясно
с климатик ли си (правоъгълни въртящи се копчета) или климатроник (кръгли въртящи се копчета с градуси от 16 до 26)?
ако е климатик, с него не съм наясно.
Ето това е

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
тва е климатик, някой друг трябва да се включи тук
Малко ако може да отклоня темата.
Смених си термостата, излезна въздух при наливането на антифриза. Колата започна да си
загрява нормално 88 - 92 градуса, обаче спра ли парното (което духа адски топло) започва да се качват градусите. Маркучите ми се струват нормални. Някви идей що така ?
Смених си термостата, излезна въздух при наливането на антифриза. Колата започна да си
загрява нормално 88 - 92 градуса, обаче спра ли парното (което духа адски топло) започва да се качват градусите. Маркучите ми се струват нормални. Някви идей що така ?
спираш духалката на off или намаляваш градусите с врътките?
и до колко се качват градусите?
и до колко се качват градусите?