Проблем с bluetooth свързването на Е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Re: Проблем с bluetooth свързването на Е60

Мнение от armagedon_762002 » 13 Ное 2011, 17:35

Yani_Stoichkov написа:Колеги имам следния проблем, пускам процедурата по свързване на блутута с телефона, телефона го намира, след това ми иска парола, въвеждам и на колата същата парола, и тук идва дилемата на телефона ми изписва,че е свързан успешно, а на колата,че е неуспешно и реално е точно така - неуспешно. Някакви мнения?!? Само да добавя пробвал съм с няколко телефона и резултата е все един!

при мен също беше така в началото на е90 с X10 но после като се зачетох видях ,че аз бъркам .

А ето така става синхронизирането с блутут на телефон

http://kt-distribution.com/resized_P1040216.jpg
http://kt-distribution.com/resized_P1040218.jpg

не зная дали е така при е60 но дано съм ти бил от полза

Потребител
Аватар

Мнение от danasha » 14 Ное 2011, 16:59

da6ip написа:
danasha написа:И аз имам проблем с Nokia E52. Pair-ват се успешно , но няма указател и обажданията не стават през колата. Навито ми е с последния software update. В подлакътника имам retrofit за Motorolla и телефона вътре е моторола.
Дали може точно заради това да не ми бачка Nokiata? Дал съм я първи телефон за връзка в списъка, но винаги първо ми намира Motorolla-ta. Някакви идеи?

Аз имах същия проблем с Нокия Е51. По принцип има някакъв софтуерен ъпдейт за самия телефон, който инсталирах, но пак не се получи връзката както трябва. Накрая установих че този телефон има толкова много проблеми, че не си струва да се занимавам с него, и си взех по-стар, който работи перфектно и с колата.

Благодаря за инфото! Само да попитам, какъв телефон използва последно, пак ли Nokia? И с каква версия на bluetooth? Също да попитам за гласовите команди, не вярвам да работят ако и телефона не ги поддържа. Как стана врътката с тях ако си ги ползвал?
Мерси!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 15 Ное 2011, 16:40

Гласови команди към самата кола или към телефона?

Щото самата кола може да си има гласови команди дори и без вързан телефон към нея, които примерно мойта има но никога не съм ползвал :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 15 Ное 2011, 17:34

danasha написа:
da6ip написа:
danasha написа:И аз имам проблем с Nokia E52. Pair-ват се успешно , но няма указател и обажданията не стават през колата. Навито ми е с последния software update. В подлакътника имам retrofit за Motorolla и телефона вътре е моторола.
Дали може точно заради това да не ми бачка Nokiata? Дал съм я първи телефон за връзка в списъка, но винаги първо ми намира Motorolla-ta. Някакви идеи?

Аз имах същия проблем с Нокия Е51. По принцип има някакъв софтуерен ъпдейт за самия телефон, който инсталирах, но пак не се получи връзката както трябва. Накрая установих че този телефон има толкова много проблеми, че не си струва да се занимавам с него, и си взех по-стар, който работи перфектно и с колата.

Благодаря за инфото! Само да попитам, какъв телефон използва последно, пак ли Nokia? И с каква версия на bluetooth? Също да попитам за гласовите команди, не вярвам да работят ако и телефона не ги поддържа. Как стана врътката с тях ако си ги ползвал?
Мерси!

Ползвам един архаичен сони ериксон (v630 май) който работи перфектно с колата. Блутут версия не знам, нищо не съм променял/ъпдейтвал по кола или телефон.

Гласовите команди на колата си работят така или иначе идеално, те нямат отношение към телефона.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от danasha » 16 Ное 2011, 15:25

Леле, ще припадна! Днес тествах с 3 телефона - Blackberry 8300 и 8310 , някакъв Sony Ericsson от 2006-2007 модел и не стана. Имам предчуствието, че колата вообще не разпознава устройствата като телефони, въпреки че са пеърнати. От своя страна телефоните разпознават колата само като connection server или нещо от сорта. В device properties за колата, Blackberry-тата дават следното за Services: Phone Access Server и нищо друго :dunno:
Поиграх си и с телефона в retrofita, който е Моторола , оказа се , че е кодиран само за MTel и не разпознава Globul :paranoid: но иначе с MTel си работи идеално, но без active sync на контактите.
Дали има начин bluetooth-a да ми е софтуерно ограничен по някакъв начин и да работи само с retrofita?
Изчетох толкова по всякакви форуми и всеки някак си успява да върже някакъв тел, но при мен уви...
Остана да пробвам само с Мото Razr и после ще се пита BMW.

Потребител
Аватар

Мнение от danasha » 24 Ное 2011, 13:16

Добре, след много четене, питане и ровене ето до какво стигнах. TCU моделите, изработени от Моторола преди 03.2004г. не позволяват опцията hands-free. Така че с какъвто и телефон да се пробва няма шанс да стане това което искаме. Само с телефона в cradle-to и със слота за сим карта.
Ако има някой който знае как да кракнем това без смяна на хардуер е повече от добре дошъл да сподели. :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 27 Ное 2011, 8:59

Вземи от някой колега неговия модул от багажника и пробвай с него.Скоро приятел имаше този проблем и му дадох моя модул за проба и телефона му се върза.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

Предишна

Назад към Е60/Е61