Споделете опита си с летните гуми! :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Re: Споделете опита си с летните гуми! :)

Мнение от teto » 14 Май 2013, 10:25

Много интересно за ментетатана дънлоп,аз не съм чул.
Моите са произведени в германия,като карам и зимен Dunlop SP Winter Sport и също е немски.
И съм изключителено доволен.
Карам zline на едио мицубиши аутлендар и деиствително цена качество са доста добри,но при новия RT има доста по-голяма разлика.
Гледам оценката и по-тестовете е в полза на RT-то

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Май 2013, 7:05

Аз съм купувал и летни, и зимни Дънлоп-и. На всички пише germany, с пресен дот са, и нямам никакви забележки. Този новия sportmaxx rt го сложих преди месец може би (не точно на е60 :mhihi: ) и всичко е тип-топ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 16 Май 2013, 9:43

Летния и зимния Дънлоп за взимани от различни места - и на двете собствениците са ми познати. При едните си обслужвахме служебните коли. Един колега с А6 Кутаро е супер доволен от неговите. Отдавам го основно на задвижването и местата, където ходи. Взех ги точно заради добрите отзиви тогава, а като гледам и сега. Тази зима на едната гума направих балон и взех две Фулда втора ръка, същата година като Дънлопа, да закрепя положението. С по-малък грайфер от Дънлопа зацепваха по-добре в снега и кишата. За зимата ползвах само Мишлен и тогава реших да пробвам с Дънлопа. Тази зима, ако всичко е наред пак ще мина на Мишлен. За протокола да кажа, че летния ми Дънлоп беше СП 01 Спорт, което е различно от масовия сега Спорт Макс. Върху него нямам поглед и няма да имам :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 16 Май 2013, 13:27

sapio написа:Летния и зимния Дънлоп за взимани от различни места - и на двете собствениците са ми познати. При едните си обслужвахме служебните коли. Един колега с А6 Кутаро е супер доволен от неговите. Отдавам го основно на задвижването и местата, където ходи. Взех ги точно заради добрите отзиви тогава, а като гледам и сега. Тази зима на едната гума направих балон и взех две Фулда втора ръка, същата година като Дънлопа, да закрепя положението. С по-малък грайфер от Дънлопа зацепваха по-добре в снега и кишата. За зимата ползвах само Мишлен и тогава реших да пробвам с Дънлопа. Тази зима, ако всичко е наред пак ще мина на Мишлен. За протокола да кажа, че летния ми Дънлоп беше СП 01 Спорт, което е различно от масовия сега Спорт Макс. Върху него нямам поглед и няма да имам :)

Точно с тази гума щях да се блъсна супер тъпо ако колата нямаше ЕСП. Няма никакъв грип на мокро, просто бях потресен как може колата да се пързулне така със 60км/ч

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 17 Май 2013, 23:40

Аз най-накрая сложих континентала, тая кола взе че почна да стъпва на асвалта :mhihi: Старите бяха рънфлет, тези не са, та и возията е една идея по-приятна, за сега толкова :yes:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 18 Май 2013, 11:55

здравеите колеги,предстои ми покупка и на мен летни гуми,спрял съм се на nokian zLine или Falken 453 някои от вас да има случаино впечатление от тези модели...? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 18 Май 2013, 13:20

RIDDICK написа:здравеите колеги,предстои ми покупка и на мен летни гуми,спрял съм се на nokian zLine или Falken 453 някои от вас да има случаино впечатление от тези модели...? :)

Колега, аз си взех 4х Falken ze914. Ако не се лъжа, това е последователя на модела, който ти си написал. Супер доволен съм от гумите. Имат много добро поведение на сухо а и на мокро. Съветвам те да се насочиш към ze914 тъй като ще са с по-пресен дот.
Съотношението цена-качество според мен е перфектна, пък и фалкените се прозивеждат само в Япония.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 18 Май 2013, 13:21

AcTePuKc написа:Купих си Federal 595-evo.Цената за две чисто нови гуми на цената която бях купил предишната само че една бройка(509лв.).От три седмици карам с тях и съм доста впечатлен.На мокро се държаха много добре.Много добро поведени при аквапланинг.На сухо са малко шумни,но управлението и спирачния път са повече от задоволителни,като се има в предвид ,че температурите са доста ниски(с изключение на 3-4 дена) и асвалта още е доста студен.За сега съм купил само предни,защото задните имат каране още в тях,но свършат ли ще поръчам такива и за там.

teto написа:Карам zline на едио мицубиши аутлендар и деиствително цена качество са доста добри,но при новия RT има доста по-голяма разлика.
Гледам оценката и по-тестовете е в полза на RT-то

За федерала не е същия модел, но предполагам същата бира :yes:
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 25 Май 2013, 2:42

Wierdo написа:
RIDDICK написа:здравеите колеги,предстои ми покупка и на мен летни гуми,спрял съм се на nokian zLine или Falken 453 някои от вас да има случаино впечатление от тези модели...? :)

Колега, аз си взех 4х Falken ze914. Ако не се лъжа, това е последователя на модела, който ти си написал. Супер доволен съм от гумите. Имат много добро поведение на сухо а и на мокро. Съветвам те да се насочиш към ze914 тъй като ще са с по-пресен дот.
Съотношението цена-качество според мен е перфектна, пък и фалкените се прозивеждат само в Япония.

саита от които си поръчвам гумите го нямаха този модел Falken ze914..,така че поръчих си 453,а дали ще окаже някакво влияние на километража 245/40/19 предни
и 275/35/19 задни някои кара ли с тези размери..?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 26 Май 2013, 12:27

Мишелин Пилот Спорт 3, 235/45/17. Доволен съм ;) :driving:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 26 Май 2013, 14:33

Последната година масово забелязах че в Германия се кара с уж на пръв прочит китайски гуми.Преди две седмици даже едно Е60 М беше с Нанканг гуми.На всичко отгоре са с щампа от Германия.Наскоро като проверих за 245/45/17, 4 чисто нови идват на малко под 700 лева.
И аз ще потъркалям още 5-6К километра сегашните си и към края на юли може да пробвам тази екзотична марка.Нито съм по-прост от германеца нито пък от опит глава боли.
Докато тук в БГ се забелязва пък че изтъкването че караш с някакви особено скъпи маркови гуми е станало като комплекс дори на доста хора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 26 Май 2013, 15:58

jordanpar написа:Последната година масово забелязах че в Германия се кара с уж на пръв прочит китайски гуми.Преди две седмици даже едно Е60 М беше с Нанканг гуми.На всичко отгоре са с щампа от Германия.Наскоро като проверих за 245/45/17, 4 чисто нови идват на малко под 700 лева.
И аз ще потъркалям още 5-6К километра сегашните си и към края на юли може да пробвам тази екзотична марка.Нито съм по-прост от германеца нито пък от опит глава боли.
Докато тук в БГ се забелязва пък че изтъкването че караш с някакви особено скъпи маркови гуми е станало като комплекс дори на доста хора.

Колега аз съм със същите гуми на въпросната марка Нанканг само че 245/35/19 и 275/30/19 и само мога да кажа че съм супер доволен за сега. Не са шумни, возията им е уникална, колата стъпа все едно на възглавници, държат се много добре в завоите.... Като махнах 17-ките рън флат и не мога да повярвам и волана стана по-лек и всичко направо съм учуден. 4-рите гуми нови ми излязоха малко под 1100лв.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Май 2013, 16:37

jordanpar написа:Докато тук в БГ се забелязва пък че изтъкването че караш с някакви особено скъпи маркови гуми е станало като комплекс дори на доста хора.

По-скоро се налага тенденцията, че който дава пари за нови части, за 6-7 годишната си кола, вместо части 2ра ръка или рециклирани или пък не си газифицира бензиновата кола, е балък, защото харчи повече пари от "необходимото", робува на колата си и т.н.

Ако Нанканг бяха толкова добри гуми, едва ли М5 щеше да излиза с Michelin Pilot Supersport от завода (прост пример). Има причина едните да струват х2 или х3 спрямо другите и тя не е само едното име на марката. По думите на колегата по-горе, излиза, че Нанканг са гуми с превъзходни качества, в което аз лично дълбоко се съмнявам, но всеки сам си преценява :yes:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 26 Май 2013, 17:33

Аз самия останах поразен като ги видях на М-ката.Като тя беше и фейска и незнам защо беше с Нанканг-и.То това ме и накара да го спомена в темата.Ако бяха на някой фордче или рено......
Тайвански гуми,или гуми с изнесено производство,незнам.То и нокиите като се правеха само във Финландия не се пипаха преди 9-10 години,ама сега за 500 кинта си купуваш последен смартфон от тях китайка производство с унгарска батерия.
Та и аз ще рискувам да разчупя стереотипите,най много да не ми харесат гумите.Пък и от много години гуми произведени в европейска бяла страна не могат да се намерят в БГ.Всичко е ''марково'' ама правено ''ей там''.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 26 Май 2013, 17:40

Лошото е, че ако не останеш доволен от гумите може вече да е късно да съжаляваш. Не дай боже, но рискуваш живота си , както и този на околните. Това е основния проблем на всички тарикатлъци да минем тънко. Аз никога не бих сложил нещо недоказано на колата, в която возя семейството си.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61