Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- teto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530xd
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Много интересно за ментетатана дънлоп,аз не съм чул.
Моите са произведени в германия,като карам и зимен Dunlop SP Winter Sport и също е немски.
И съм изключителено доволен.
Карам zline на едио мицубиши аутлендар и деиствително цена качество са доста добри,но при новия RT има доста по-голяма разлика.
Гледам оценката и по-тестовете е в полза на RT-то
Моите са произведени в германия,като карам и зимен Dunlop SP Winter Sport и също е немски.
И съм изключителено доволен.
Карам zline на едио мицубиши аутлендар и деиствително цена качество са доста добри,но при новия RT има доста по-голяма разлика.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз съм купувал и летни, и зимни Дънлоп-и. На всички пише germany, с пресен дот са, и нямам никакви забележки. Този новия sportmaxx rt го сложих преди месец може би (не точно на е60
) и всичко е тип-топ.

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Летния и зимния Дънлоп за взимани от различни места - и на двете собствениците са ми познати. При едните си обслужвахме служебните коли. Един колега с А6 Кутаро е супер доволен от неговите. Отдавам го основно на задвижването и местата, където ходи. Взех ги точно заради добрите отзиви тогава, а като гледам и сега. Тази зима на едната гума направих балон и взех две Фулда втора ръка, същата година като Дънлопа, да закрепя положението. С по-малък грайфер от Дънлопа зацепваха по-добре в снега и кишата. За зимата ползвах само Мишлен и тогава реших да пробвам с Дънлопа. Тази зима, ако всичко е наред пак ще мина на Мишлен. За протокола да кажа, че летния ми Дънлоп беше СП 01 Спорт, което е различно от масовия сега Спорт Макс. Върху него нямам поглед и няма да имам 

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
sapio написа:Летния и зимния Дънлоп за взимани от различни места - и на двете собствениците са ми познати. При едните си обслужвахме служебните коли. Един колега с А6 Кутаро е супер доволен от неговите. Отдавам го основно на задвижването и местата, където ходи. Взех ги точно заради добрите отзиви тогава, а като гледам и сега. Тази зима на едната гума направих балон и взех две Фулда втора ръка, същата година като Дънлопа, да закрепя положението. С по-малък грайфер от Дънлопа зацепваха по-добре в снега и кишата. За зимата ползвах само Мишлен и тогава реших да пробвам с Дънлопа. Тази зима, ако всичко е наред пак ще мина на Мишлен. За протокола да кажа, че летния ми Дънлоп беше СП 01 Спорт, което е различно от масовия сега Спорт Макс. Върху него нямам поглед и няма да имам
Точно с тази гума щях да се блъсна супер тъпо ако колата нямаше ЕСП. Няма никакъв грип на мокро, просто бях потресен как може колата да се пързулне така със 60км/ч
Аз най-накрая сложих континентала, тая кола взе че почна да стъпва на асвалта
Старите бяха рънфлет, тези не са, та и возията е една идея по-приятна, за сега толкова 

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
здравеите колеги,предстои ми покупка и на мен летни гуми,спрял съм се на nokian zLine или Falken 453 някои от вас да има случаино впечатление от тези модели...? 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
RIDDICK написа:здравеите колеги,предстои ми покупка и на мен летни гуми,спрял съм се на nokian zLine или Falken 453 някои от вас да има случаино впечатление от тези модели...?
Колега, аз си взех 4х Falken ze914. Ако не се лъжа, това е последователя на модела, който ти си написал. Супер доволен съм от гумите. Имат много добро поведение на сухо а и на мокро. Съветвам те да се насочиш към ze914 тъй като ще са с по-пресен дот.
Съотношението цена-качество според мен е перфектна, пък и фалкените се прозивеждат само в Япония.
AcTePuKc написа:Купих си Federal 595-evo.Цената за две чисто нови гуми на цената която бях купил предишната само че една бройка(509лв.).От три седмици карам с тях и съм доста впечатлен.На мокро се държаха много добре.Много добро поведени при аквапланинг.На сухо са малко шумни,но управлението и спирачния път са повече от задоволителни,като се има в предвид ,че температурите са доста ниски(с изключение на 3-4 дена) и асвалта още е доста студен.За сега съм купил само предни,защото задните имат каране още в тях,но свършат ли ще поръчам такива и за там.
teto написа:Карам zline на едио мицубиши аутлендар и деиствително цена качество са доста добри,но при новия RT има доста по-голяма разлика.
За федерала не е същия модел, но предполагам същата бира

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Wierdo написа:RIDDICK написа:здравеите колеги,предстои ми покупка и на мен летни гуми,спрял съм се на nokian zLine или Falken 453 някои от вас да има случаино впечатление от тези модели...?
Колега, аз си взех 4х Falken ze914. Ако не се лъжа, това е последователя на модела, който ти си написал. Супер доволен съм от гумите. Имат много добро поведение на сухо а и на мокро. Съветвам те да се насочиш към ze914 тъй като ще са с по-пресен дот.
Съотношението цена-качество според мен е перфектна, пък и фалкените се прозивеждат само в Япония.
саита от които си поръчвам гумите го нямаха този модел Falken ze914..,така че поръчих си 453,а дали ще окаже някакво влияние на километража 245/40/19 предни
и 275/35/19 задни някои кара ли с тези размери..?
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Мишелин Пилот Спорт 3, 235/45/17. Доволен съм

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Последната година масово забелязах че в Германия се кара с уж на пръв прочит китайски гуми.Преди две седмици даже едно Е60 М беше с Нанканг гуми.На всичко отгоре са с щампа от Германия.Наскоро като проверих за 245/45/17, 4 чисто нови идват на малко под 700 лева.
И аз ще потъркалям още 5-6К километра сегашните си и към края на юли може да пробвам тази екзотична марка.Нито съм по-прост от германеца нито пък от опит глава боли.
Докато тук в БГ се забелязва пък че изтъкването че караш с някакви особено скъпи маркови гуми е станало като комплекс дори на доста хора.
И аз ще потъркалям още 5-6К километра сегашните си и към края на юли може да пробвам тази екзотична марка.Нито съм по-прост от германеца нито пък от опит глава боли.
Докато тук в БГ се забелязва пък че изтъкването че караш с някакви особено скъпи маркови гуми е станало като комплекс дори на доста хора.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
jordanpar написа:Последната година масово забелязах че в Германия се кара с уж на пръв прочит китайски гуми.Преди две седмици даже едно Е60 М беше с Нанканг гуми.На всичко отгоре са с щампа от Германия.Наскоро като проверих за 245/45/17, 4 чисто нови идват на малко под 700 лева.
Колега аз съм със същите гуми на въпросната марка Нанканг само че 245/35/19 и 275/30/19 и само мога да кажа че съм супер доволен за сега. Не са шумни, возията им е уникална, колата стъпа все едно на възглавници, държат се много добре в завоите.... Като махнах 17-ките рън флат и не мога да повярвам и волана стана по-лек и всичко направо съм учуден. 4-рите гуми нови ми излязоха малко под 1100лв.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
jordanpar написа:Докато тук в БГ се забелязва пък че изтъкването че караш с някакви особено скъпи маркови гуми е станало като комплекс дори на доста хора.
По-скоро се налага тенденцията, че който дава пари за нови части, за 6-7 годишната си кола, вместо части 2ра ръка или рециклирани или пък не си газифицира бензиновата кола, е балък, защото харчи повече пари от "необходимото", робува на колата си и т.н.
Ако Нанканг бяха толкова добри гуми, едва ли М5 щеше да излиза с Michelin Pilot Supersport от завода (прост пример). Има причина едните да струват х2 или х3 спрямо другите и тя не е само едното име на марката. По думите на колегата по-горе, излиза, че Нанканг са гуми с превъзходни качества, в което аз лично дълбоко се съмнявам, но всеки сам си преценява

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз самия останах поразен като ги видях на М-ката.Като тя беше и фейска и незнам защо беше с Нанканг-и.То това ме и накара да го спомена в темата.Ако бяха на някой фордче или рено......
Тайвански гуми,или гуми с изнесено производство,незнам.То и нокиите като се правеха само във Финландия не се пипаха преди 9-10 години,ама сега за 500 кинта си купуваш последен смартфон от тях китайка производство с унгарска батерия.
Та и аз ще рискувам да разчупя стереотипите,най много да не ми харесат гумите.Пък и от много години гуми произведени в европейска бяла страна не могат да се намерят в БГ.Всичко е ''марково'' ама правено ''ей там''.
Тайвански гуми,или гуми с изнесено производство,незнам.То и нокиите като се правеха само във Финландия не се пипаха преди 9-10 години,ама сега за 500 кинта си купуваш последен смартфон от тях китайка производство с унгарска батерия.
Та и аз ще рискувам да разчупя стереотипите,най много да не ми харесат гумите.Пък и от много години гуми произведени в европейска бяла страна не могат да се намерят в БГ.Всичко е ''марково'' ама правено ''ей там''.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Лошото е, че ако не останеш доволен от гумите може вече да е късно да съжаляваш. Не дай боже, но рискуваш живота си , както и този на околните. Това е основния проблем на всички тарикатлъци да минем тънко. Аз никога не бих сложил нещо недоказано на колата, в която возя семейството си.