Споделете опита си с летните гуми! :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Re: Споделете опита си с летните гуми! :)

Мнение от Grey » 31 Мар 2014, 12:04

Аз си сложих на скоро 245/40/18 Continental SportContact 5 и съм доста доволен :smoke: Въпреки,че не съм ги подлагал на супер екстремно каране,засега..... :evil: Комфорта на возене,за 18ки си е направо,бих казал,доста висок!!!Почти няма разлика със зимните ми - 17ки! Миналото лято бях с RunFlat-Michelin - усещаха се като каменни в сравнение с настоящите. Налягането и преди и сега - 2,4- предни,2,9-задни,винаги с азотец :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535D

Мнение от Alexander44 » 01 Апр 2014, 0:18

Grey написа:Аз си сложих на скоро 245/40/18 Continental SportContact 5 и съм доста доволен :smoke: Въпреки,че не съм ги подлагал на супер екстремно каране,засега..... :evil: Комфорта на возене,за 18ки си е направо,бих казал,доста висок!!!Почти няма разлика със зимните ми - 17ки! Миналото лято бях с RunFlat-Michelin - усещаха се като каменни в сравнение с настоящите. Налягането и преди и сега - 2,4- предни,2,9-задни,винаги с азотец :D

Колега гумата е уникална, аз също съм с такива в момента и съм изключително доволен. Преди да сложа тези и аз бях с Runflat-Bridgeston, но мисля повече да не си го причинявам... :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 01 Апр 2014, 9:18

DUNLOP BLURESPONSE 225/50 R17 98W XL MFS -Супер тихи и много добро поведение на пътя.Колата спира бързо!Наложи ми се да карам и доста по черен-чакълест път,така че ги тествах на всякъв терен :lol:
П.П.Кварталните гумаджий се изказаха много професионално и ерудирано:-"Меки кат кашкавал (повториха го към 10 пъти),ще правят жаби под път и над път."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 05 Май 2014, 23:19

Колеги, някой по-запознат може ли да даде мнение за Pirelli Cinturato P7? Всякакви мнения са полезни, че имам оферта за 4 такиваи се чудя дали да ги взимам. Изчетох и хубави и лоши неща за тях в нета. Едни казват че са перфектни с много хубаво сцепление както на сухо така и на мокро, тихи, комфортни, свалили разхода, а други точно обратното.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 06 Май 2014, 1:53

Преди месец и половина сам с такива. Купих си нови 2 за предните, задните ми бяха нови от мин година, и според мен са доста добри гуми. На сухо и на мокро имат много добро сцепление. Не са шумни, но разход не ми е свалял. Предишните ми бяха Continental с дот 2010 и имаха грайфер, но не се справяха добре, предницата ми тръгваше при по-силно влизане в завой, затова ги смених а с фирелито не помръдва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 06 Май 2014, 3:10

На мокро са добре, казваш, защото аз там най-много се притес явам. Този модел ли са и РФТ ли са твоите? Има и някаква Блу версия, която май е по-добра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 06 Май 2014, 3:15

Не са рън, а p7 са само май. На гумата има обозначено за икономия на гориво и някакви други работи. По принцип карам агресивно, но по тези дъждове не е мръднала предницата, за мен са много добри гуми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G32

Мнение от 530xd2008 » 06 Май 2014, 17:58

iceblast написа:Колеги, някой по-запознат може ли да даде мнение за Pirelli Cinturato P7? Всякакви мнения са полезни, че имам оферта за 4 такиваи се чудя дали да ги взимам. Изчетох и хубави и лоши неща за тях в нета. Едни казват че са перфектни с много хубаво сцепление както на сухо така и на мокро, тихи, комфортни, свалили разхода, а други точно обратното.

Изображение

Аз карам с такива вече втори сезон,не мога да кажа нищо лошо за сцеплението на гумата,но това са ми първите рънфлат гуми и особено в началото или при смяна от зимни на летни, разликата във возията е направо потресаваща.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Май 2014, 18:20

Ако ги караш според предписаното е некомфортно.В града намали с 0.3бара от предписаното за РФТ и ще останеш много доволен. ;)
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 530xd2008 » 06 Май 2014, 19:02

stankata777 написа:Ако ги караш според предписаното е некомфортно.В града намали с 0.3бара от предписаното за РФТ и ще останеш много доволен. ;)

Точно така ги карам,ако ги напомпя до предписанието не ми се мисли :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 07 Май 2014, 0:32

Аз няма да карам РФТ. Офертата ми е за обикновенни, аз си имам резервна гума и не искам да минавам на РФТ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 530xd2008 » 07 Май 2014, 14:42

iceblast написа:Аз няма да карам РФТ. Офертата ми е за обикновени, аз си имам резервна гума и не искам да минавам на РФТ.

Аз също си взех патерица,заради зимните ми които не са рънфлат,но и рънфлата да спукам пак мисля веднага да сложа резервната, за да не го прецакам.Ако цената си заслужава ги взимай гумите,това което много ми харесва в тях е наистина много усиленият ръб които пази наистина джантите.На няколко пъти съм остъргвал бордюри и поражения по джантите не съм имал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 07 Май 2014, 15:15

Продавача малко кисел го раздава, не пожела да ми премери грайфера и да ми каже точният ДОТ. Един приятел се оказа, че кара с точно този модел и каза че на мокро са гола вода и ако не е много топло навън, бил като шейна, а това мнение се препокрива с мненията на доста хора в чуждите форуми и по тестовете, но да видим дали ще се обади.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 09 Май 2014, 22:21

взех колата с тях от намско и карах две лета с П7 на 2 години и спокойно мога да кажа, че наистина не струват поне според мен. На мокро зле, а на сухо още по зле, освен ако не е над 25 градуса навън... но и асфалтът ни не струва...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 09 Май 2014, 22:58

sawion написа:взех колата с тях от намско и карах две лета с П7 на 2 години и спокойно мога да кажа, че наистина не струват поне според мен. На мокро зле, а на сухо още по зле, освен ако не е над 25 градуса навън... но и асфалтът ни не струва...

Аз също навремето бях карал 2 години с P7 чисто нови. За двете години бяха ОК, но към третата година се поопекоха и си влошиха качествата. Средна работа като цяло :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61