Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Wierdo написа:Taruno написа:Nokian WR3 -4 каквото и да избереш е уникална гума и си заслужава всеки лев.
Подкрепям колегата с 2 ръце. 2 зими карам с WR A3 330ката (225/45/17) и съм изключително доволен! За баща си купих WR D3 (195/65/15) за неговата Тойота Авенсис и той също е очарован 2 зими. Продаде Тойотата, взе е60 и сега и нея мисля да я обурудваме с Нокиан WR A3 или WR D3. Далеч съм от мисълта, че по-хубава гума няма, но мисля, че за тази цена са направо "златни". Ма то нормално, те Нокиан мисля са единствените, които имат тестово фасилити със истински зимни условия 12 месеца в годината
Най-добрите са при зимните гуми специално. Дори световният рекорд за скорост на лед е техен (335 км/ч) и то не веднъж. https://www.youtube.com/watch?v=VW5GMsT32RM
Аз също се двоумях между WR D3 и WR A3, но се оказа така, че е излезнала най-новата им гума WR D4, която е много по-добра: http://autobild.bg/nokian-%D0%BF%D0%BE% ... BE-/a11807
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Сложих отзад michelin pilot super sport 275/35 - 18, чесно казано не вярвам да има по - добра гума от това, пък и цената не е висока - 500 лева, напролет слагам същите и за отпред и всичко е 6. Досега бях с michelin pilot sport 3, разликата в цената е 20 лева, обаче супер спорта е класи нагоре.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
stefan8898 написа:Сложих отзад michelin pilot super sport 275/35 - 18, чесно казано не вярвам да има по - добра гума от това, пък и цената не е висока - 500 лева, напролет слагам същите и за отпред и всичко е 6. Досега бях с michelin pilot sport 3, разликата в цената е 20 лева, обаче супер спорта е класи нагоре.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Аз сега съм с style 124 18ка на 245/40/18 нали няма проблем да и сложа по тясна гума за зимни условия 225/40/18 предполагам?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:Аз сега съм с style 124 18ка на 245/40/18 нали няма проблем да и сложа по тясна гума за зимни условия 225/40/18 предполагам?
Предполагам че ако искаш размера да е на 225 трябва да е на 45 когато е 18 цола....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
netmurder написа:CrazyElement написа:Аз сега съм с style 124 18ка на 245/40/18 нали няма проблем да и сложа по тясна гума за зимни условия 225/40/18 предполагам?
Предполагам че ако искаш размера да е на 225 трябва да е на 45 когато е 18 цола....
Не знам и аз това питам , ама то май-добре да питам някой гумаджия иначе и аз ще заложа на тези Nokian WR D4 след като има толкова добри отзиви

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
CrazyElement написа:netmurder написа:CrazyElement написа:Аз сега съм с style 124 18ка на 245/40/18 нали няма проблем да и сложа по тясна гума за зимни условия 225/40/18 предполагам?
Не знам и аз това питам , ама то май-добре да питам някой гумаджия иначе и аз ще заложа на тези Nokian WR D4 след като има толкова добри отзиви
За какво ще питаш гумаджия, след като е пълно с калкулатори в интернет: http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
От това което виждам колегата netmurder правилно те е посъветвал за размера, стига джантата да го позволява.
Да,явно Michelin PSS , ще е гумата,ама догодина
,че нямаше моя размер. Сега,ще трябва да карам,един месец още, с полусликове,в каквито се е превърнал Континентала 

- teto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530xd
Колеги предстои ми смяна на гуми ,дайте мнение за YOKOHAMA ADVAN SPORT v103.
Прави ми впечатление ,че държи доста висока цена.
Между другото когато бях при Тони на Кл.Охридски за баланс каза ,че в последно време най добри показатели на неговите машини дава Hankook-Ventus S1 evo2 K117 ,които е и на много добра цена.Някои с лични наблюдения за тези гуми?
Или да си вземам конти5 или гудиар и да не се занимавам.
И още нещо за съвет,колата е 530xd и дават 245/40/18 с каквито и карам сега.Независимо ,че е хд на вратата ми пише 245/40/18 и 275/35/18задни и много ми се ще естествено,а уokohamata която ми предлагат е 255/40/18
Ха сега кажете с кои размер поведението на колата ще е оптимално?
Между другото когато бях при Тони на Кл.Охридски за баланс каза ,че в последно време най добри показатели на неговите машини дава Hankook-Ventus S1 evo2 K117 ,които е и на много добра цена.Някои с лични наблюдения за тези гуми?
И още нещо за съвет,колата е 530xd и дават 245/40/18 с каквито и карам сега.Независимо ,че е хд на вратата ми пише 245/40/18 и 275/35/18задни и много ми се ще естествено,а уokohamata която ми предлагат е 255/40/18
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
teto написа:Колеги предстои ми смяна на гуми ,дайте мнение за YOKOHAMA ADVAN SPORT v103.
Два сезона ги карах YOKOHAMA ADVAN SPORT V105 само, че 285/35/18 задни. Отлично сцепление имаше автомобила, на мокро никакво подхлъзване съм нямал. Добра гума е за мен лично!
- Andronoff
- триногата
-
Както в темата за зимните, да споделя опит и тук за нови гуми, които съм употребявал:
1. GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 - уникална гума. В сухо и в мокро се държеше повече от чудесно. На около 30к км започна да се усеща по-нестабилна отколкото беше, а на 40к задните бяха с 2мм протектор, а предните с около 5мм. За жалост бяха различни размери и нямаше как да ги завъртя. Мислех да купувам нови задни да потвърдя поговорката "чифт предни, два чифта задни", но си купих други джанти и тези заминаха.
2. Kumho Ku39 - имам ги на 2 от колите си в момента, определено не са толкова добри като гудиърите, но това не значи, че са зле. Издържат на 2-минутно донът&бърнаут шоу на кофти асфалт и все още са на 2мм
3. BF Goodrich забравих точно кой модел бяха, подарих ги на брат ми и колата му започна да се държи много по-добре от преди. Недозавиването особено намаля драстично.
Следващите летни най-вероятно ще са PSS, но това зависи най-вече от това каква ще е колата. Това лято съм си с Кумхото, после ако сменя колата, ще го мисля
А като стане време за избор на нови гуми, посещавам този сайт: http://www.tyrereviews.co.uk/
Стигне ли се до купуване, сравнявам цените в БГ с тези тук: http://camskill.co.uk/
Гумите на брат ми ги поръчах от http://camskill.co.uk/ и с доставката до БГ излязоха по-тънко, отколкото ако ги бях взел от БГ.
А и пазарувате, избягвайте МАРГЕЛ, а ако е онлайн, избягвайте www.gumi7.com , които са магазин на МАРГЕЛ. Лоши спомени и от двете места имам, включително и пукнат картер.
1. GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 - уникална гума. В сухо и в мокро се държеше повече от чудесно. На около 30к км започна да се усеща по-нестабилна отколкото беше, а на 40к задните бяха с 2мм протектор, а предните с около 5мм. За жалост бяха различни размери и нямаше как да ги завъртя. Мислех да купувам нови задни да потвърдя поговорката "чифт предни, два чифта задни", но си купих други джанти и тези заминаха.
2. Kumho Ku39 - имам ги на 2 от колите си в момента, определено не са толкова добри като гудиърите, но това не значи, че са зле. Издържат на 2-минутно донът&бърнаут шоу на кофти асфалт и все още са на 2мм

3. BF Goodrich забравих точно кой модел бяха, подарих ги на брат ми и колата му започна да се държи много по-добре от преди. Недозавиването особено намаля драстично.
Следващите летни най-вероятно ще са PSS, но това зависи най-вече от това каква ще е колата. Това лято съм си с Кумхото, после ако сменя колата, ще го мисля

А като стане време за избор на нови гуми, посещавам този сайт: http://www.tyrereviews.co.uk/
Стигне ли се до купуване, сравнявам цените в БГ с тези тук: http://camskill.co.uk/
Гумите на брат ми ги поръчах от http://camskill.co.uk/ и с доставката до БГ излязоха по-тънко, отколкото ако ги бях взел от БГ.
А и пазарувате, избягвайте МАРГЕЛ, а ако е онлайн, избягвайте www.gumi7.com , които са магазин на МАРГЕЛ. Лоши спомени и от двете места имам, включително и пукнат картер.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
teto написа:Колеги предстои ми смяна на гуми ,дайте мнение за YOKOHAMA ADVAN SPORT v103.
Колега,според мен,щом си XD ,както и аз,най-оптимално, ще ти е поведението с 4 еднакви гуми.Аз си карам с 245/40/18 и съм доволен от поведението.Не съм от най-дивите състезатели,но ,не карам и пенсионерски! За два сезона,сигурно някъде към 40К км,бях със SportContact 5.Нямам оплаквания,освен че станаха леко шумни към края.Сега мисля да мина на Michelin Pilot Super Sport .А като гледам времето навън,съвсем скоро ще е това!

......гУедам,че са излезли Michelin Pilot Sport 4 . Няма особен отзвук засега,като ревюта? Нещо се зачудих?...ама,едва ли ще е по-добра от Pilot Super Sport???
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Grey написа: Няма особен отзвук засега,като ревюта? Нещо се зачудих?
Аз взех гуми преди няколко дена. В ревютата на ADAC и tyrereviews липсва Michelin Pilot Sport 4, тъй-като по време на провеждането Michelin не са предоставили гуми за тест, точна причина не знам. Другата гума, която липсва от тестовете е Goodyear Eagle F1 Asymetric 3, тъй като още не е била на пазара.
Аз лично се вслушах в съвета на колега от форума и на база съотношение цена/качество избрах Vredestein Ultrac Vorti:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vrede ... -Vorti.htm
Дано инфото да е полезно

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle