ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '04 Е61 530d

Re: ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН ЗА / ПРОТИВ НА Е-60

Мнение от ge6a86 » 12 Май 2011, 19:08

INTEGRALE написа:Аз съм си на газ от 60хил вече... Сега ще взимам ауди RS4 и на него ще слагам газова, тия с бензина свършиха или газ или дизел голям мотор 3.5 и нагоре
Колко ти гори на газ и с какъв мотор си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 13 Май 2011, 13:52

извън s 140-150 /10газ градско стига зимата до 16-17 лятото 12-14

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 24 Май 2011, 12:05

май по-информираните и с опит колеги са наясно, че да караш на газ е повече от окей за двигателя и има редица предимства пред бензина :yes:

а всички ПРОТИВ или не са карали никога с хубава газова уредба (или никога не са имали кола на газ :mhihi: ) или са имали некачествена, несъответстваща (не е била газов инжекцион например) и недобре настроена уредба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 01 Юни 2012, 12:29

@ndro написа:май по-информираните и с опит колеги са наясно, че да караш на газ е повече от окей за двигателя и има редица предимства пред бензина :yes:

а всички ПРОТИВ или не са карали никога с хубава газова уредба (или никога не са имали кола на газ :mhihi: ) или са имали некачествена, несъответстваща (не е била газов инжекцион например) и недобре настроена уредба.

Станаха много :"ако" . Не се правя на рабирач, но защо от завода не ги правят направо на газ? Ще караш луксозен седан на газ? Защо на подземните паркинги има табела "забрана за автомобили на ГАЗ? В чужбина , споделих го и в предишния форум такива коли карат хора които могат да си ги позволят! И данъци и еко такси и застраховки. Ние в БГ сме силно изкривени! Ама много силно! Аз на моя кола ГАЗ няма да сложа, колкото и да евтино и на половин цена и т.н (не че някой ме кара де) . Аз няма да ставам монтьор и да си настройвам газовото.Много мой познати страдат от самоуки инжинери които настройват АГУ! ГАЗ и МЕТАН само на автобусите които са цял ден на пътя и замърсяват околната среда!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 01 Юни 2012, 12:42

Мой приятел с Е60 550i си сложи газова уредба и няма абсолютно никакви проблеми. Разлика във вървежа между бензин и газ никаква, а като си сметне разхода на 100 км е все едно кара 530д. Вярно, че плати за уредбата с монтажа между 4 и 5 бона, но при положение че прави по 40 хил. км. на година това бързо се избива. Освен това ги няма и болежките на дизела - турбини, дюзи и куп други неща. Лесна и евтина поддръжка. Най-сериозния му разход е за гуми. :twisted: При това положение аз лично не виждам минуси при газовата уредба.

Потребител
Аватар

Мнение от spiny » 01 Юни 2012, 13:28

Здравейте, прочетох темата и бях приятно изненадан колко се е променило мисленето на българина спрямо газта. Бях сигурен, че темата ще бъде оплюта, защото някои хора все още вярват на митове и табута, че газ на автомобил от толкова висок клас, какъвто е е60, едва ли не е подигравка с колата, както и че е супер вредно за някои компоненти на двигателя. Сега с времето все повече сме се образовали какви плюсове и минуси крие газифицирането.
Искам само да споделя един краш тест на немското ADAC, в който се показва потенциалната опасност на газта при екстремни условия...естествено при правилно инсталирана система.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 01 Юни 2012, 20:21

Да си кажа честно, до скоро аз също бях скептично настроен към АГУ-тата. Допирът ми с тях датира още от ученическите години и по онова време бараките, които аверите ми караха на газ, бяха постоянно с някакви проблеми. Но миналата седмица се качих да покарам Lexus RX300, който приятел току що беше купил. По нищо не бих могъл да позная, че колата има газова, ако не ми беше казал! Равномерна работа на мотора, достатъчна мощност, няма и капачка на задната броня също :mrgreen: Явно вече ако се монтира кадърно от опитни и знаещи хора, АГУ-то нова генерация по нищо не отстъпва на бензина. Освен по цена, разбира се :mhihi: И мястото в багажника намаля, но ... то и хибрид да купиш, пак си влачиш батериите с теб, така че за мен това не е сериозен довод :yes: В наше време, с модерните технологии, не виждам никакъв проблем да си караш колата, да се кефиш и в края на деня да имаш 20-30 лв повече в джоба от комплексаря, който го е срам да не му се смее някой ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Мнение от acorde » 01 Юни 2012, 20:31

Е как да е иначе хората навън от маймунските земи ползват газ вече 100години за Бай Ганьо всичко ново е опасно!Имаше една реклама във Франция като излезе ХДИ мотора в която четирима човека си говореха кой какво кара и един като каза аз карам 205 дизел другите се отдръпнаха от него като от прокажен :lol: и след 20 години същия човек с хди същите тези го ухажваха :lol: Така че горе долу с газта е същата работа като има дълго серийно БМВ на газ тези същите които са против и намират 100 вреди първи ще се качат в тях :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 01 Юни 2012, 22:11

g.petrow написа:И мястото в багажника намаля, но ... то и хибрид да купиш, пак си влачиш батериите с теб, така че за мен това не е сериозен довод :yes: В наше време, с модерните технологии, не виждам никакъв проблем да си караш колата, да се кефиш и в края на деня да имаш 20-30 лв повече в джоба от комплексаря, който го е срам да не му се смее някой ;)

впечатленията ми от хибрида са, че има смисъл предимно за градско и задължително трябва да може да се зарежда на място от мрежата, а не от двигателя в движение, иначе си губи смисъла. а газта е подходяща за коли, които минават голям пробег на извънградско.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е 60 / MB w164
Мечтае да кара: 1974 БМВ 2002 ТУРБО
Детайли за колата: ex: E30 2.5i (Cabrio)
E36 IS, E46 323i, E 60 2.5da

Мнение от vladikk » 14 Юни 2012, 11:18

Колеги да споделя и аз опит с въпросните газови системи....Преди време бях върл противник на газта!!!
Сега обаче вече съм на съвсем друга вълна. Мой изключително близък приятел си купи АУДИ А8 4.2 куатро...2007г. и сложи газов инжекцион БРЦ. Колата минава близо 40 000км годишно,част от които са мое дело (14 000) и това коренно промени мнението ми за газовите системи!!! Колата има вече 170 000км навъртяни с въпросната система и няма нито една забележка по отношение на мотора. Това ме накара и аз да сложа на моето БМВ Е46 такава система и вече безаварийно 27 000км....!!! За разликата в цената на горивото няма да говоря,защото е ясна. Динамиката е същатата както на бензин и не виждам смисъл ДА НЕ СЕ СЛАГАТ газови инжекциони. Няма срамно в това да караш скъпа кола на газ,важното е да бъде направено всичко кадърно от доказани майстори.
След това много мой близки също си сложиха ГИ и са адски доволни!!!

П.П- Все пак всичко е въпрос на личен избор....!!! :P :P :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 15 Юни 2012, 10:21

В това че мотора се износвал и не знам си какво правим проста сметка и спираме да говорим :)

При разход от 15л/100км

- бензин това е около 40лв
- газ това е около 18лв

Имаме разлика от 22лв на всеки 100км, това са 2200лв на 10 000км ;) сами си правете сметките нагоре, само ще кажа че на всеки 10 000км пестиш пари грубо за нов мотор, тааа колкото и да износва газта, за 10 000км вервайте ми нищо не може да му стане така, че... Ест. всичко е груби оринтировъчни сметки но се върти около тия цифри...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 16 Юни 2012, 10:33

Никой от вас не споменава за монтирана система за смазване. Тя решава един от основните недостатъци на газовата уредба. Виждал съм само една такава, на монтирана инсталация в Италия. Разходът е 1 л масло от този резервоар, на 10 000 км = 30 лв. Собственикът ми каза, че го купува от магазините за части.

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 16 Юни 2012, 13:54

_Maranello_ написа:Никой от вас не споменава за монтирана система за смазване. Тя решава един от основните недостатъци на газовата уредба.

наясно ли си за каква система говориш и какво точно смазва?
и кой е един от основните недостатъци на газта?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 17 Юни 2012, 0:12

аз съм виждал преди 10 години на един приятел му го монтираха.Не искам да подвеждам колегите но мисля че беше някакъв вид графитна смазка черна на цвят и беше около 100е на 10к по смътни спомени бутилката беше монтирана в краката на пасажера от дясно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 17 Юни 2012, 0:15

@ndro написа:
_Maranello_ написа:Никой от вас не споменава за монтирана система за смазване. Тя решава един от основните недостатъци на газовата уредба.

наясно ли си за каква система говориш и какво точно смазва?
и кой е един от основните недостатъци на газта?

Изпускателната генерация заминава по бързо лично мнение :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61