Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от da6ip » 17 Яну 2013, 20:58

nikolayp написа:тази сутрин ме присъединиха към пешеходците... след време ще дам мнение за ДЗИ как се представят при кражба :)

доста неприятно колега, дано да мине всичко бързо и безпроблемно при ДЗИ!

колата ти е с ромбоидния ключ нали така?
на улицата ли стана това или на платен паркинг/гараж?

май вече масово ги таргетират за части :banghead: :bang:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 17 Яну 2013, 21:09

Не съм виждал такъв бум на кражби от много време. Много жалко. Колега, дано по бързо приключи всичко и ти платят както трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 17 Яну 2013, 21:55

Пред блока... В ДЗИ и в Полицията директно ме контираха с "БМВ?" когато им се обадих :)

P.S. с ромбоидния ключ е

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 18 Яну 2013, 15:21

Колеги, аз ще говоря от името на застрахователен брокер!
Към днешна дата 18.1.13 година, с изключение на Булстрад почти всички застрахователи имат завишение за марката БМВ. Булстрад не застраховат БМВ над 20 000 лева , без разрешение от централно управление и копие на голям талон за да видят на кого е колата и има ли криминално минало и/или коя е фирмата.
Армеец не е зле но и там искат имобилайзер допълнително за да се покрива Кражбата!
Моята кола е60 е в Уника!

От гледна точка на застраховател, ще ви кажа, че този тарикатлък на българина, че видиш ли дал 1500 лева за каско и дай да го избием, е мнооо мръсен! Щото видиш ли имал камъчета на предния капак или драскотини които не се виждат даже, ама дай да ги минем.Много неща могат да се минат по каско , но трябва някой да ви го каже как! :)
Съвсем скоро ще направят задължително самоучастие от 150 или 200 лева (и в момента го има но е избираемо) и тогава всички тези дребни щетички , ще останат в миналото.
Моята кола и днес има 2-3 одрасквания от тук от там, но имайте предвид , че за да ви падне цената след година, то тези дребни неща не трябва да се завеждат.
Относно изплащането при кражба, ви трябва "БРОКЕР" с негови адвокати. ЗАЩО? Всички застраховаме при някой когото познаваме..., но ако този бачка в ДЗИ или Армеец или Уника или няма знчение в коя компания и му кажат "... колега сори" и вие сте дотам.
А аз като съм брокер и получавам комисион от вашата застраховка СЪМ ДЛЪЖЕН , когато ми се обадите да ви ОКАЖА СЪДЕЙСТВИЕ.
Естествено ние работим с адвокати и то такива , който са писали самите общи услови в компанията!

Относно оценките на каското. Тук говорим за действителна стойност на МПС. Тя се определя при сключване на полицата. До скоро ДЗИ бяха с най-високите оценки, но сега се коригират. При кражба , цената на автомобилите се определя към датата на събитието и изплащането , ще се коригира също с изплатените щети ако е имало такива. Ако четете в общите условия, там има опция и за замяна на колата със същата марка и модел и екстри.
Много мога да пиша за застраховането. Въпроса е да попаднеш на съвестен човек с правилните контакти. Ние обслужваме застрахователни интереси за над 12-13 милиона.

Топ 3 компании за каско за мен днес са:
1. Уника за коли произведени - от 2013-2005 (австрийска компания са все пак и работят доста читаво)
2. ДЗИ - (тромава ликвидация особено ако трябва да идват на оглед) почти всички марки и модели , но на по-високи от пазарните оценки! На американските коли или произведени за американския пазар или внесени от там ,дават по-ниски от пазарните цени!
3. Армеец - всички марки и модели с възможност за сериозни отсъпки . Ако решат да не плащат гледат и запетайките! Скоро имах отказ на една броня на AMG S Class

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kostadinovj » 18 Яну 2013, 15:31

b00st написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:Да споделя два примера от скоро. Преди година някъде мой приятел купува на жена си някакъв миниван Сеат, който има Каско в Армеец. Всичко нормално докато не се получават някакви деруги. Отиват да ги оглеждат, обаче онези казват, че нищо няма да платят защото когато са купили колата е трябвало да я снимат наново. Разбрах, че и други компании имат подобна политика, но откъде по дяволите е можел някой да знае за това когато купува колата от лицето Х? Никой при продажбата не ти казва това! Хайде този случай не е болка за умиране защото щетите са прекалено малки, макар да издават нотки на издребняване от страна на застрахователя, но на моя познат това му бе достатъчно да се насочи към Алианц в Каското - малко по-скъпо, но според него си струва.
Следващият пример обаче е дооооста дебел. Човек тук от Казанлък пак си купува Е65/66, фейсовата. Дефакто обаче е на името на баща му. Правят Каско в Армеец. След известно време решават да я прехвърлят на името на човека, който си я кара - от баща на син. След известно време някой му запалва седмицата(умишлен палеж, има снимки в нета даже)и тя си изгаря до ниво за нищо не ставаща. В момента Армеец не искат да платят на човека защото когато са я прехвърлили от бащата на сина, не са отишли да направят нови снимки. :shock: Бахти филма, не знам за колко е затрахована, но сумата на е малка за фейсова седмица. Човекът, който му е направил застраховката(брокера)сега е доста разочарован от Армеец защото така и той е злепоставен. Пита какво толкова се променя с ненаправата наново на тези снимки, че не искат да я плащат, освен разбира се изгодната за застрахователя ситуация, че си спестяват една добра сума пари, дори за техните стандарти на голям застраховател?

Тва са глупости на застрахователите, съдиш ги пък да видим как няма да платят. Ква е тая простотия снимки, има ли договор за тая кола-има, полица има ли има, на нея пише ли покрит риск палеж-пише. Тогава кво? Като им заведеш едно дело веднага ще те намерят, че и хубава сума ще дадат, ама ей го от такива простотии (да мине номера) служебния паркинг на Армеец е пълен с нови BMW-та.

В предишния си коментар говорих именно за да откриеш правилния човек! Тук проблема не е в компанията, защото тя има правила , брокера не е казал на клиента , че трябва да я снима задължително! и гражданската и тя трябва да се прехвърли. И колегите да им посоча, че когато подписваш полицата, ти приемаш и общите условия! Полиците в БГ се издават на човека "Х" с еди каква си кола, не е само на колата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kostadinovj » 18 Яну 2013, 15:36

Ivel написа:На мен никакви устройства не ме карат да слагам в армеец ,а колата е при тях от мнг време

Имат историята на колата и затова не ти искат нищо повече!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kostadinovj » 18 Яну 2013, 15:36

Herdim написа:
Emooo написа:Аз съм правил одрасквания при Армеец и нямаше никакви проблеми, че минах и едни стари неща които бяха преди застраховката. Сестра ми удари един VW Polo 2001г. и Армеец платиха тотална щета около 2000лв (реално щетите бяха броня, фарове, решетка и радиатор) + продажбата на остатъка на автомобила парите бяха достатъчно за да се купи нова-стара кола. Говорих с мой човек от Армеец той ми каза, че за новото каско няма да трябва да се монтират допълнителни устройства за моето е60.

На мен ми казаха, че е задължително да ми монтират допълнителен имобилайзер, на всичкото отгоре след като го сложиха започна да ми изкарва понякога при палене Transmission Fault :dunno:

Направил си каското след промяната на Общите условия!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 18 Яну 2013, 17:45

Колега kostadinovj, много обективно според мен си описал нещата. Относно декларирането на всякакви дребни щети имам лека забележка. Вярно е, че много хора практикуват дооправяне на колата чрез застраховката. Но и самите застрахователи имат вина относно това. Затваряш си очите за нещо дребно. Примерно начукване на предната броня. Следващата година година то се увеличава и става дразнещо и очевадно. Има следи от някой по-голям камък. Отиваш да го декларираш и най-учтиво ти казват -ами има увреждане на снимките от тази година при подновяването. Да но на миналогодишните го няма. Ами щяхме да го признаем, да си го декларирал. След отстояване на позицията пак става на твоята, но пробват до последно. Така, че обявявам всичко както си е и никога умишлено. Застрахователите след като предлагат тази услуга, която мисля не съществува никъде другаде в Европа, да си търсят възвръщаемостта другаде. Да водят дела срещу държавата и общините за дупките, за лошите пътища, за непокритите камиони с пясък и чакъл, които рядко биват санкционирани... Нека екипите им от адвокати не се борят с нас, а с истинските виновници.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525Д'09
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от Slay » 18 Яну 2013, 20:25

_Maranello_ написа:Колега kostadinovj, много обективно според мен си описал нещата. Относно декларирането на всякакви дребни щети имам лека забележка. Вярно е, че много хора практикуват дооправяне на колата чрез застраховката. Но и самите застрахователи имат вина относно това. Затваряш си очите за нещо дребно. Примерно начукване на предната броня. Следващата година година то се увеличава и става дразнещо и очевадно. Има следи от някой по-голям камък. Отиваш да го декларираш и най-учтиво ти казват -ами има увреждане на снимките от тази година при подновяването. Да но на миналогодишните го няма. Ами щяхме да го признаем, да си го декларирал. След отстояване на позицията пак става на твоята, но пробват до последно. Така, че обявявам всичко както си е и никога умишлено. Застрахователите след като предлагат тази услуга, която мисля не съществува никъде другаде в Европа, да си търсят възвръщаемостта другаде. Да водят дела срещу държавата и общините за дупките, за лошите пътища, за непокритите камиони с пясък и чакъл, които рядко биват санкционирани... Нека екипите им от адвокати не се борят с нас, а с истинските виновници.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Това е истината.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 18 Яну 2013, 23:34

kostadinovj написа: Направил си каското след промяната на Общите условия!

Няма лошо, въпроса е устройството да върши работа. На мен не ми пречи :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 19 Яну 2013, 12:08

nikolayp написа:тази сутрин ме присъединиха към пешеходците... след време ще дам мнение за ДЗИ как се представят при кражба :)

Съболезнования, колега :confused: Можеш ли да споделиш какви системи против кражба имаше? Аларма, имобилейзер различни от фабричните? Чудя се дали да набутвам пари за допълнителна сигурност и затова те питам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 19 Яну 2013, 15:08

само фабричните

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 26 Яну 2013, 21:37

Аз мога да изкажа мнение за Лев Инс. Имах тежка катастрофа и колата по моя преценка беше за тотал. След 2 огледа (без молби, уговорки звънене на познати или други жокери) и 14 работни дни, ми изплатиха 75% от застрахователната стойност. Не са търсили повод за отлагане или неизплащане.
В Булстрад също имам една тотална щета и там изплатиха за около 20 работни дни - 75%.
И в двата случая колата се остава за собственика, като условието е първо да се бракува.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 27 Яну 2013, 22:50

колеги преди няколко дни претърпях лека катастрофаааа.Лека но с бая поражения.От мобилната група направиха оглед писъха струваха снимаха.Та интересуваме,понеже имам каско към армеец.Има ли някои представааа и дали му се е случвало да му бъде изплатен фар от щета?Става въпрос за ДИНАМИК КСЕНОН (адаптивни светлини) каква сума изпащат.Уж писъха за подмяна фара.Благодаря ви колеги предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 29 Яну 2013, 1:19

Естествено, че ще сменят! 80% някъде от стойноста му по шваке или ако представяш фактура с касова бележка. Надявам се си имобърнал внимание, че фара е по-специален.

След плащането, ако не те устройва пускаш молба за преразглеждане, като е хубаво да и аш документ за покупката, така че да не си голословен. Ако се правят на две и половина, както ЛевИНС при мен се правеха с една стара кола - Комисия за финансов надзор.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61