Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
И аз съм карал със почти всички от гореизброените но ако си карал с Мишелин ще разбереш за какво говоря.
Не искам да влизам в различни полемики въпрос на вкус както всичко останало.
Наистина Мишелин са си отделна категория дори и сликовете с които карам бегачката са доста над останалите в бранша и има осезаема разлика.
Не искам да влизам в различни полемики въпрос на вкус както всичко останало.
Наистина Мишелин са си отделна категория дори и сликовете с които карам бегачката са доста над останалите в бранша и има осезаема разлика.
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
martin_g60 написа:По принцип Мишелин и всички останали.
И като поведение на пътя,спирачен път и т.н. само цената е в минус![]()
П.П.Аз карам с Michelin Pilot Sport Cup

Абсолютно подкрепям колегите за Мишлена
Иначе тези Спорт Къп не са ли повече за писта

Cinder написа:в момента съм с Мишлен Пилот Супер Спорт и Мишлена наистина се в собствена лига. Няма нищо общо с останалите откъм сцепление, дори и шум. Това на сухо.
Освен супер грипа на пилот суперспорт-а и това колко са тихи, имат и адски добър tread wear. Следващите ми гуми смятам да са пилот суперспорт отново. Както каза колегата по-горе, единствения им негатив е цената, но като гледам тези, че за 1 сезон не са мръднали, а аз не съм от най-кротките шофьори, ще ме изкарат 3 сезона без проблем.
Аз от няколко седмици разглеждам Спорт Къпа и Супер Спорта, но за е90, да сменя Пилот Спорт 2 ЗП рън-флата
ако може да споделите на какви размери ги карате,че аз моя не мога да го намеря

BTW тред-уера на Пилот Спорта 2 ЗП RSC е доооста разочароващ - 30000-35000км и задните са вече на лимита - говорим за дот 10

За гуми по около 500-600-700 лв смятам че е лудост

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз съм с 245/35/20 отпред и 275/30/20 отзад, избора беше малко ограничен в този размер, за това взех и Мишлена, но останах много доволен 

И аз карам с мишлен пилот супер спорт . Изключително добра гума ,но не за Бг пътища. С нея на 275.30.19 направих на магистрала Тракия балон колкото топка за тенис на корд. Отделно на предната 245.35.19 пак излезе малък балон. Много са меки .А иначе спорт къп ,къп+ знам ,че на сухо са мноого добри ,но ако завали колата влиза в гаража ,докато не изсъхне Или караш мноого бавно 

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Аз да чукна на дърво, не съм имал проблем до сега, а уцелих няколко дупки. Колега, къде успя да направиш балон на Тракия и то на задна гума?

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Къп-а е семи слик разрешен за улична употреба и му трябва малко време за да загрее преди да се почне да се дава газ.
Аз го купих понеже исках да видя как се държи на нормални пътища.Препоръчвам СуперСпорта за всеки ден въпреки че като загрее Кън-а на магистралата си е супер кеф,много стабилна става в завои с по-висока скорост.
П.П.Моите са с размери предни 235/35/19 и 265/30/19
Аз го купих понеже исках да видя как се държи на нормални пътища.Препоръчвам СуперСпорта за всеки ден въпреки че като загрее Кън-а на магистралата си е супер кеф,много стабилна става в завои с по-висока скорост.
П.П.Моите са с размери предни 235/35/19 и 265/30/19
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
явно всеки си има предпочитания, но аз съм купувал нов мишелин примаси и за 3 сезона е за смяна... бързо свърши а и накрая вече сцеплението на мокро никакво го нямаше така, че не изкара 4-тия сезон докрай. Континентал премиум контакт имах едно време на голфа и тъкмо беше на 3 години дота и по същия начин замина, само дето си имаше бая грайфер... Миналата година пък карах с пирели п7 - 2 годишно, е познайте дали тая година не го смених... Сега съм с нов континентал спорт контакт 3 и съм повече от очарован... а и не му трябва изобщо време за загряване с което не съм съгласен със Синдер... А забравих и за мишелина- Пилот спорт не съм карал, но колегите не го харесват заради балоните към които е склонен, явно му е слаб сайдуола щом и от Ивел го чувам... незнам а за Тойо в сайта за гуми бяха писали, че идва яйцевиден вместо кръгъл и при баланс било голяма играчка да стане добре и то в кавички.... Трябва да знаете, че ни е кофти асфалта а не друго... прашен и ситен заради което гумата си губи доста от сцеплението независимо дали е мишелин или дебика... Живял съм малко в Ирландия, е трябва да знаете, че даже с някви англииски измислени гуми колата се държеше невероятно. Но пък и асфалта си беше по едър там заради което беше малко и по шумна гумата
п.с. между другото фен съм на Ханкук ЕВО - на служебната карат 3 или 4 сезон и спират от раз и на мокро и на сухо
п.с. между другото фен съм на Ханкук ЕВО - на служебната карат 3 или 4 сезон и спират от раз и на мокро и на сухо

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Да това казвам и аз че всичко е въпрос на вкус но тук говорим за моделите на Мишелин,които са по-спортно насочени и са слагат серийно на по-сериозни коли.
Нашият асфалт е в пъти по дребен и "лъскав" от този на Германия,Англия и т.н.Специално за Англия понеже и аз съм живял там известно време самият асфалт е доста по едър и грапав заради валежите там и държи много повече от нашият тук.
Японските гуми като Тойо,Йокохама и др. са с по-твърда смес и са по-издръжливи от другите но возията е малко по-кофти с тях.
Ханкук-а е много добро решение за среден клас гуми.Фалкен-а го слагам в същата графа.
Мишелина на мокро не е особенно добър за Къп-а и Къп+ при дъжд колата си е направо за гаража
Нашият асфалт е в пъти по дребен и "лъскав" от този на Германия,Англия и т.н.Специално за Англия понеже и аз съм живял там известно време самият асфалт е доста по едър и грапав заради валежите там и държи много повече от нашият тук.
Японските гуми като Тойо,Йокохама и др. са с по-твърда смес и са по-издръжливи от другите но возията е малко по-кофти с тях.
Ханкук-а е много добро решение за среден клас гуми.Фалкен-а го слагам в същата графа.
Мишелина на мокро не е особенно добър за Къп-а и Къп+ при дъжд колата си е направо за гаража

- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
teto написа:Няма никакакъв проблем за 245/45/18 за хд,дори за зимата според мен е по добре.
За лятото според мен удачен размер е 255/40/18.
Относно марките аз съм наи-доволен от гудиар асиметрик 2,изключителни гуми.
А спрямо мои приятел гумаджия(от доста години)за предпочитане е бриджстоуна,като поведение и условия за наще пътища.
Имаите предвид ,че за избора на гуми естествено има значение и това ,че някои от 'топлите гуми" (например пирели)имат нужда да загреят малко повече за да добият истинските си способности,смисъл че ако запалите и работите на 8км примерно пирелито не е за предпочитане.,но ако тръгнете за Пловдив след 30км поведението на магистралата е по-добро от повечето марки.
А балони да очаквам ли за 255?
- tachbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
- Мечтае да кара: M5
Здравейте,
Е сега ще ви шокирам ... Предното лято карах в началото Пирелли , а после едната двоика ги оставих отпред а отзад сложих Мишлен Спорт 3 май беше. Добре се представиха. А за зимата сложих Нокиан WRG2 . Направиха ми голямо каране през всякакви снегове по Смолян и Пампорово и Велинград ... много съм доволен.Мног се въртяха или боксуваха , а при мен нямаше такова нещо.Като цената им беше по 360лв.(225/50/17). И си рекох , я да пробвам с Нокиан пак , обаче за през лятото.Ама отворих за всеки случай някой други статий и публикаций и класаций и какво да видя ...НОКИАН ZG2 имаха супер характеристики. Къде на равно , къде по добри от Мишлена(най новият им) . А цената 330лв(245/40/18) с намаленията за мен. И си викам я да пробвам - и не сбърках. Отпред Мишлена а отзад Нокиана и здраво върви. Та така не обръщайте гръб на НОКИАН, повече от добри са .
Е сега ще ви шокирам ... Предното лято карах в началото Пирелли , а после едната двоика ги оставих отпред а отзад сложих Мишлен Спорт 3 май беше. Добре се представиха. А за зимата сложих Нокиан WRG2 . Направиха ми голямо каране през всякакви снегове по Смолян и Пампорово и Велинград ... много съм доволен.Мног се въртяха или боксуваха , а при мен нямаше такова нещо.Като цената им беше по 360лв.(225/50/17). И си рекох , я да пробвам с Нокиан пак , обаче за през лятото.Ама отворих за всеки случай някой други статий и публикаций и класаций и какво да видя ...НОКИАН ZG2 имаха супер характеристики. Къде на равно , къде по добри от Мишлена(най новият им) . А цената 330лв(245/40/18) с намаленията за мен. И си викам я да пробвам - и не сбърках. Отпред Мишлена а отзад Нокиана и здраво върви. Та така не обръщайте гръб на НОКИАН, повече от добри са .
Последна промяна tachbg на 29 Авг 2012, 21:59, променена общо 1 път
И аз съм чувал, че нокиан гумите са много добри за цената си. Даже си бях поръчал зимни но нещо не можаха да ги доставят и взех други. tachbg, незнам дали знаеш но Нокиан WRG2 не са зимни гуми а все-сезони. Обаче това тука дето си го говорим са само глупости. Истинската информация за гуми е в списание autobild там правят сравнение на гумите при еднакви условия и на автомобил БМВ.
Tool - Fear Inoculum
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Нокиан имат доста добри характеристики при дъжд. За спиране специално бяха на първо място от 100-0 в сравнителния тест на Билда. За модела точно не се сещам, но ако го потърсите ще се намери.
Мишелин бяха чувствително зад всички спечелили в почти всички тестове. Много добре се представяха на Гудиър моделите Ийгъл Ф1 Асиметрик 2. Къде бяха първи, къде втори или в тройката. На Континентал моделите също. Учудващо за мен Йокохама нямаха добри постижения.
Мишелин бяха чувствително зад всички спечелили в почти всички тестове. Много добре се представяха на Гудиър моделите Ийгъл Ф1 Асиметрик 2. Къде бяха първи, къде втори или в тройката. На Континентал моделите също. Учудващо за мен Йокохама нямаха добри постижения.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
зимния Нокиан WRG2 е уникален... не бих го сменил за друга зимна като се сетя къде съм минавал с него... пък и цената си я бива 

sawion написа:зимния Нокиан WRG2 е уникален...
Emooo написа:Нокиан WRG2 не са зимни гуми а все-сезони
Tool - Fear Inoculum
не ми става много ясно от какво точно са доволни "доволните" колеги, които карат по нашите пътища?
какви характеристики, какви класации, какво сцепление? това все едно да си доволен от асфалтова гума, карайки по черен път и каквото и да сложите, вероятността да "балоняса" е много голяма.
гледайте да имат по-дълбоки водоотводни канали и по-здрави бордове.
говоря за летните гуми. за зимните е съвсем друго - там марката, моделът и шарката са от първостепенно значение.

какви характеристики, какви класации, какво сцепление? това все едно да си доволен от асфалтова гума, карайки по черен път и каквото и да сложите, вероятността да "балоняса" е много голяма.
гледайте да имат по-дълбоки водоотводни канали и по-здрави бордове.
говоря за летните гуми. за зимните е съвсем друго - там марката, моделът и шарката са от първостепенно значение.