Голям разход на гориво БМВ F12 650 Xdrive
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Голям разход на гориво БМВ F12 650 Xdrive
Добър ден! Карам БМВ F12 650 Xdrive 2013, щатско. Колата пушеше и даваше misfire. Тествах инжекторите и имаше проблем с три от тях. Смених ги. Сменени са и водните помпи. Сега има леко потреперване между 1000 и 2000 оборота и много рядко пропушва лек дим след по-рязко каране, но разхода е много голям 29/100. Преди един ден смених дебитомерите и гумата, която е преди дебитомера и въздушния филтър, защото беше скъсана и смучеше въздух. Разхода взе да пада, до към 27, но все пак е зверски. Колата определено мирише на богата смес и отработени газове след каране. Имали ли сте такива проблеми? PCV-ли може да е или свещи? Колата имаше ремап и поп-корн, но съм го махнал. Въпреки това, когато връщам предавките се чува леко припукване. Възможно ли е да е останало нещо, което не е махнато от поп-корна и от това да е този разход? Благодаря!
Re: Голям разход на гориво БМВ F12 650 Xdrive
може 1000 неща да са... при тунингованите коли като почне някой да пипа и като нямаш достъп да го питаш кво е пипал... се получават страшни (и често скъпи) главоблъсканици. струва ми се, че твоя филм е такъв.
аз лично бих се опитал да започна от "ясно" състояние на софтуерите. ecu/ tcu сток (ре)флаш и от там да видя кое/как.
и да - попкорн-а дава много богати смеси за да се палят в генерацията и да пукат. не би трябвало ако е всичко е коректно с него да ти повишава разхода защото подава повече гориво само като се върне дросела ама кой знае...
така наизуст- може би имаш проблеми с други инжектори - не затварят както трябва и текат. нека някой които ги разбира да ги тества и 8те дали затварят като хората. виж също дали регулатора на налягането на дюзите работи и дали налягането е в границите...
и друго- на градско тази си гори едно 18-20 на 100 а на дълъг път 12-13 на 100... та не очаквай много така или иначе...
аз лично бих се опитал да започна от "ясно" състояние на софтуерите. ecu/ tcu сток (ре)флаш и от там да видя кое/как.
и да - попкорн-а дава много богати смеси за да се палят в генерацията и да пукат. не би трябвало ако е всичко е коректно с него да ти повишава разхода защото подава повече гориво само като се върне дросела ама кой знае...
така наизуст- може би имаш проблеми с други инжектори - не затварят както трябва и текат. нека някой които ги разбира да ги тества и 8те дали затварят като хората. виж също дали регулатора на налягането на дюзите работи и дали налягането е в границите...
и друго- на градско тази си гори едно 18-20 на 100 а на дълъг път 12-13 на 100... та не очаквай много така или иначе...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
2 мнения
• Страница 1 от 1