Вибрация във волана при скорост над 110 км/ч

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Вибрация във волана при скорост над 110 км/ч

Мнение от Xakepa » 25 Юни 2026, 19:53

Здравейте,

Имам проблем който продължава повече от 1 година, при скорост от 110 км/ч и по-висока се появяват вибрации във волана, ходих по различни сервизи, дори и в Дару Кар в София и не успяха да кажат от къде идва проблема, започвам с това какво съм сменил по колата, цялото предно окачване, амортисьори, биалетки, тампони по цялата предница, шарнири, кормилни накрайници, каквото има отпред е сменено, кормилната рейка е рециклирана, съединителя и маховика са сменени, кардана е рециклиран, сменен е висящия лагер и гуменото каре отпред, дисковете и накладките също. Колата е минала на реглаж на преден и заден мост, пробвал съм с различни модели гуми, предимно карам само с нови гуми, винаги ги балансирам да показват "0" на машината, пробвах с различни джанти, сменях дискове и накладки и проблема си остава, при натискане по-силно на спирачката имам усещането за по силни вибрации, но не мисля че ще е от дисковете, понеже вибрациите ги има и без да натискам спирачката. Ако някой е имал подобен проблем с вибрации или може да ме насочи към сервиз в София които се занимава с окачвания и предимно БМВ-та ще съм Благодарен да сподели. Колата е BMW e87 122 Коня.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Re: Вибрация във волана при скорост над 110 км/ч

Мнение от streetz » 26 Юни 2026, 13:38

Главина?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Вибрация във волана при скорост над 110 км/ч

Мнение от mr_petroff » 27 Юни 2026, 7:38

streetz написа:Главина?

:yes:
Джантите лягат ли на главината? Да не се нуждаеш от втулки между джанта и главина? Сигурен ли си в баланса ,пробвай баланс в друг сервиз , където занаят какво правят .

Назад към 1-ва Серия