X5 g05 двигателно масло?
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
X5 g05 двигателно масло?
Колеги, кво двигателно масло слагате на вашите g05, че иде време да сменям моето а съм объркан тука? Гледам сега в Америка Вmw препоръчва 0w12 а по форумите пишат че повечето използват 0w20 long life като имало и голямо значение от климата което още повече ме обърква
Аз вече заръчах 0w20 LL Castrol Edge European ама ми е интересно какво масло слагате на вашите Х5 в БГ.. Ако има значение климата там където живея температурата рядко пада под 20С, като целогодишно е 25-30С и съм сигурен че маслото ври даже и като паркирам на сянка 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: X5 g05 двигателно масло?
5w30 bmw слагаме
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
На мен 0w-20 ми сложиха в Auto Bavaria.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Предполагам за В58 става дума.
За Флорида със сигурност правилният избор е 0/20.
За нашия климат е тънка границата, но аз съм 5/30.
За Флорида със сигурност правилният избор е 0/20.
За нашия климат е тънка границата, но аз съм 5/30.
От това, което съм срещал и коментирал с познати, дилърите в бг си слагат 0w20. На мен също ми сложиха 0w20 и скоро ми предстои втора смяна, предполагам ще се сложи същото.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Не че е същия двигател, но да се знае- на дизелите в България и в Германия слагат 5w-30.
I love the sound of V8 in the morning...
- S7
- старши ентусиаст
-
goppe написа:От това, което съм срещал и коментирал с познати, дилърите в бг си слагат 0w20. На мен също ми сложиха 0w20 и скоро ми предстои втора смяна, предполагам ще се сложи същото.
Колега на колко км ти го сменят, щото в Америка искат ми го сменят на 10к miles, но аз на всичките си коли досега съм го сменял на 5к miles и честно казано 16к км ми се виждат прекалено много при условие че 5 литра туба масло са $25 + $10на за филтър...общо $50 за 7 лт масло + филтър и 10 мин да го сменя пред вкъщи, мисля че 8к км са ОК + мръсната жега цяла година

Моята е от Канада и препоръчителните интервали са като при теб, за разлика от европейските, които са х2 на NA пазара. Аз го смених само веднъж досега, тъй като ми излезна, че е време за смяна от гледна точка на време (1 година) и сега наближава време да го сменям отново. Пробегът ми за 1г е около 9-10К км, и ми се връзва идеално със заложения интервал за смяна. 15-16К км ми се виждат и на мен повечко за смяна на масло, 30К даже няма да ги коментирам. Относно самата смяна - държа да е при дилър, за да ми върви история на автомобила, но смяна само масло+маслен филтър. Останалите мога сам да си ги сменям.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
дилърите имат забрана да обслужват коли от канада и сащ 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- S7
- старши ентусиаст
-
goppe написа:Относно самата смяна - държа да е при дилър, за да ми върви история на автомобила, но смяна само масло+маслен филтър. Останалите мога сам да си ги сменям.
Относно тези истории на колите...още се чудя как хората вярват на една от най големите измами Carfax за проследяване на историята на колите в Америка дето много от колите тук никога не са ходили в лицензиран дилър, които единствено те и insurance companies репортват няква история на измамниците от карфакс

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
S7 написа:goppe написа:Относно самата смяна - държа да е при дилър, за да ми върви история на автомобила, но смяна само масло+маслен филтър. Останалите мога сам да си ги сменям.
Относно тези истории на колите...още се чудя как хората вярват на една от най големите измами Carfax за проследяване на историята на колите в Америка дето много от колите тук никога не са ходили в лицензиран дилър, които единствено те и insurance companies репортват няква история на измамниците от карфакс
Не те разбирам би ли пояснил.
Само определени сервизи и застрахователи репортват на карфакс, ок как това го прави измама ?

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Kroki написа:дилърите имат забрана да обслужват коли от канада и сащ
Генерално да, но приятел от форума си обслужи неговата преди месец в Мкар и нямаше проблеми. Та поне за смяна масло нямаше проблеми. Ако не стане - има алтернативни сервизи, които могат да впишат смяната в историята.
S7 написа:Относно тези истории на колите...още се чудя как хората вярват на една от най големите измами Carfax за проследяване на историята на колите в Америка дето много от колите тук никога не са ходили в лицензиран дилър, които единствено те и insurance companies репортват няква история на измамниците от карфакс
Чувал съм подобни неща за Карфакс, но аз лично купувах моята от дилър, като си поисках историята и от съответния дилър в Канада, и от БГ. Нещата съвпадаха, като съвпадаше и Карфакс-а с тях.
Докато търсех кола обаче бях се натъкнал на случай с връщани км, които си бяха отбелязани в самия Карфакс с червено... Та случаи всякакви и трябва да се подхожда индивидуално. И да - да се разчита на Карфакс единствено не е много ОК, най-добре инфо от представителство да се търси.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Kroki написа:дилърите имат забрана да обслужват коли от канада и сащ
В Дарукар и Мкар Варна може, Ауто Бавария и Мкар София не приемат коли от САЩ/Канада
14 мнения
• Страница 1 от 1