Най-доброто решение за BASS BOX в Е36 (без резане)

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 15 Юни 2007, 16:10

Аха! Е и к'во като работи на тая по-голяма мощност. Пайнера и на 600 вата РМС да издържаше пак нямаше да създава по-голямо налягане от Херца. За какво трябва да го ползвам Пайнера?
П.П. На всички говорители им се изменят параметрите като посвирят. Хората които работят наистина прецизно първо пускат говорителя да се раздвижи за хх часа и след това мерят параметри и изчисляват кутии. Ти ако го пуснеш един говорител на по-голяма мощност от номинала доста ще му измениш параметрите :mhihi:
П.П.2 За кар аудио търси говорители с висока чувствителност, ниската чувствителност иска мощност, а мощността иска ток... нали? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 15 Юни 2007, 17:25

The_Ancient написа:Аха! Е и к'во като работи на тая по-голяма мощност. Пайнера и на 600 вата РМС да издържаше пак нямаше да създава по-голямо налягане от Херца. За какво трябва да го ползвам Пайнера?
П.П. На всички говорители им се изменят параметрите като посвирят. Хората които работят наистина прецизно първо пускат говорителя да се раздвижи за хх часа и след това мерят параметри и изчисляват кутии. Ти ако го пуснеш един говорител на по-голяма мощност от номинала доста ще му измениш параметрите :mhihi:
П.П.2 За кар аудио търси говорители с висока чувствителност, ниската чувствителност иска мощност, а мощността иска ток... нали? :mhihi:

Съгласен съм с теб ама все пак едно допълнение.Ако Херца и Пайнера имат еднаква чувствителност примерно 100дБ при 200вата.Херца е 300вата а Паинера примерно 600вата.Тогава пайнера 6те трябва да му подаде6 2 пъти по голяма мощност и 6те загубиш пове4ко ток в следствие на това оба4е ще спе4елиш +3дБ отгоре ;) За да спе4елиш +3дБ в една система трябва да повишиш мощността 2 пъти ама Херца няма да издърйи толкова повер :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 18 Юни 2007, 1:51

Та спрях се на http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1022

са го махам Pioneera и взимам hertza после ще споделя впечатления надявам се да ме зарадва :mhihi:
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 18 Юни 2007, 8:58

Don_Mandragon написа:Съгласен съм с теб ама все пак едно допълнение.Ако Херца и Пайнера имат еднаква чувствителност примерно 100дБ при 200вата.Херца е 300вата а Паинера примерно 600вата.Тогава пайнера 6те трябва да му подаде6 2 пъти по голяма мощност и 6те загубиш пове4ко ток в следствие на това оба4е ще спе4елиш +3дБ отгоре ;) За да спе4елиш +3дБ в една система трябва да повишиш мощността 2 пъти ама Херца няма да издърйи толкова повер :!:

Е да де, ама Херц ЕС 300 е 95 а пайнера е 88 или нещо подобно. Не са и двата по 100. Херца е 350вт а пайнера 400 май беше. ;)
Иначе си грамотен, браво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 21 Юни 2007, 16:45

The_Ancient написа:
Don_Mandragon написа:Съгласен съм с теб ама все пак едно допълнение.Ако Херца и Пайнера имат еднаква чувствителност примерно 100дБ при 200вата.Херца е 300вата а Паинера примерно 600вата.Тогава пайнера 6те трябва да му подаде6 2 пъти по голяма мощност и 6те загубиш пове4ко ток в следствие на това оба4е ще спе4елиш +3дБ отгоре ;) За да спе4елиш +3дБ в една система трябва да повишиш мощността 2 пъти ама Херца няма да издърйи толкова повер :!:

Е да де, ама Херц ЕС 300 е 95 а пайнера е 88 или нещо подобно. Не са и двата по 100. Херца е 350вт а пайнера 400 май беше. ;)
Иначе си грамотен, браво!

;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 22 Юни 2007, 10:15

bmw_e36_fen написа:Та спрях се на http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1022

са го махам Pioneera и взимам hertza после ще споделя впечатления надявам се да ме зарадва :mhihi:

Какъв усилвател трябва да захрани този Херц. Едноканален ,дву..,с какви характеристики,този например става ли http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=321

А за примера със двата баса от темата.. :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 22 Юни 2007, 13:57

Le Transporteur този е доста слаб няма и 200 W ,a hertza е 600W иначе аз няма да го правя с 2 баса ми с един само тоя hertz по същата технология ;)
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 25 Юни 2007, 17:01

Le Transporteur написа:
bmw_e36_fen написа:Та спрях се на http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=1022

Какъв усилвател трябва да захрани този Херц. Едноканален ,дву..,с какви характеристики,този например става ли http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=321

А за примера със двата баса от темата.. :arrow:

като за на4ало гледаи да е двуканален но да има възможност за мостово свързване.Ако 6те ползваш само за каса не е хубаво да е пове4е от 2 канала щото ако са 4 или 6 6те са по слаби.Гледаи също да е с предпазител поне 40А ако не и пове4е.Ако има стъкло отгоре виж колко е големината на тороида му.За такава мощност трябва да е бая големи4ък(поне Kashke R40)или 2 по малки като на компютърно захранване ако си виждал.Също така виж какво пише на кондензаторите.Гледай да не са по малки от 63V,защото за 200 вата ще ти трябват към 2Х55V захранване и някой волт запас оторе за кондензите.Ако са 2 канала по 200 вата в мостов режим ще стане около 600 вата,ако захранването на ампа го позволява,за това е по добре маи да е 60А консумацията му или 2х30А както слагат наи 4есто :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Юни 2007, 19:18

Благодаря за мненията момчета.. :yes:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i Е46 '99

БРАВО, КОЛЕГА!

Мнение от arabian » 14 Апр 2008, 20:27

Това е най-полезната тема, която съм чел в тоя раздел! Лично аз си блъскам главата трети ден и това е наистина страхотно решение. Мислех за рязане и какво ли още не, ама в крайна сметка каквото и да орежа ще е значителен компромис със тишината в купето. Досега не съм имал седан (то моето е купе, но пак си е със затворен багажник като седан) и същата музика в калибрата ми къртеше джамовете. А сега усещам само вибрациите в цялото купе, но не и баса. Подлакътник в средата нямам. Седалка не ми се реже, а и не е плоска отзад, за ламарината пък да не говорим. Не искам и да се вижда отвън. Ако просто махна заводските от кората хем няма да е голяма разликата, хем пак ще влизат шумове в купето. Твоя вариант е перфектен. Нямам търпение да го пробвам. По принцип съм магьосник с пистолета за горещ въздух и според мен е най-добре с PVC-тръба около 100мм диаметър, но и тия хармониките за тоалетна чиния може да станат (само да не разберат другите какво е). Така че, не знам кой си и дали четеш още тук, но едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен и веднага щом го направя ще сложа снимки и ако е добре който иска да го чуе да заповяда.
П.С. Мисля да направя кутията bandpass със дебел плексиглас отпред, а отзад само двата тръбопровода.
И още нещо - от 5 дена съм в клуба и съм адски щастлив 8)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 14 Апр 2008, 22:34

Чесно казано това е доста компромисен вариянт за музка в Е36 !
Може да ти се вижда добре замислено но никога не си го чувал и няма и да го чуеш най вероятно защото ако ставаше за нещо повече от снимка във форума повярвай ми и аз щях да си сложа такъв бокс в багажника :)
Темата както виждаш е доста стара и доста оборена като решение и не виждам смисъл да я държа отворена за да изкочи от небитието !

Предишна

Назад към Car аудио и видео