:: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Модератор: Търговски модератори
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: :: Случаи на некоректност ::
Борис_Малинов написа:Ново развитие на събитията от последните два часа:
След като пуснах халогените във под-форум "продава",ми се обади предишния им собственик,а в случай stakata_kn.
Извини ми се най-учтиво и реши да управи създалата се ситуация.Предложи варианта да му изпратя халогените и следователно той да ми възтанови сумата.
Аз му предложих друг вариант,първо да ми изпрати сумата от 50лв.по Еконт и да ми продиктува номера на документа за да направя необходимата проверка.
Парите се изпратенинаистина.
Преди малко получих и второ обаждане от stakata-kn,в знак на компенсация пожела да задържа халогените.(то така или иначе вече са подарени),с което си действие напълно изчиства опетненото име.
Не мога да не призная,че тази твоя постъпка ти прави чест и не виждам причина да не си отново част от форума.
Сега поне сме сигорни,че няма да имаш подобно държание и да повториш същата грешка още веднъж.
Погледнато реално след развилият се казус,наистина не са много хората,които биха се разкаяли.
Ще помоля модераторите да позволят отново достъпа до форума на въпросния потребител.
Надявам се той после да ви благодари.
П.С. 1 както някой беше казал:...всичко е добре,щом свършва добре.
П.С. 2 Мисля,че темата може да се поразчисти малко.
Аз пък си мисля,че не може някой да разиграва модераторския екип,да се подиграва с потребителите във форума,и понеже сега вече е изгонен,да търси варианти да оправи положението,той имаше тази възможност всичко да мине тихо и кротко,а и още повече,ако наистина беше коректен потребител,щяхте да се разберете двамата,без да се стига до нас.
Отново случай на некоректност.Преди 3-4 дена закупих една турбинка от колегата Р 4446 РР ,той твърдеше колко е точен и я продава на ниска цена поради факта,че турбината е прекалено голяма.Била перфектна без никакви забележки.И понеже аз нямах възможност да я видя при закупуването пратих един приятел да я вземе.Бързах с радост да се прибера от работа за да я видя.И когато се прибрах направо останах потресен.На снимката беше показано някакво лъскаво ККК К-36,а аз получавам чешкият вариант на К-36(не ,че това ме притеснява,че е чешкото),но разбито.Писах му на колегата 2 лични съобщения,но той не пожела явно да отговори на тях.Така,то е ясно,че парите аз няма да си ги върна,но поне да няма други опарени.
viewtopic.php?f=15&t=212663
Това е темата на колегата,на снимките се вижда ясно за какво става въпрос.
Това са снимки на "нещото",което получих.
http://img824.imageshack.us/i/image0337i.jpg/
http://img24.imageshack.us/i/image0336.jpg/
http://img225.imageshack.us/i/image0335.jpg/
Ето и едно клипче снимано преди малко:
http://vbox7.com/play:8739f79f
viewtopic.php?f=15&t=212663
Това е темата на колегата,на снимките се вижда ясно за какво става въпрос.
Това са снимки на "нещото",което получих.
http://img824.imageshack.us/i/image0337i.jpg/
http://img24.imageshack.us/i/image0336.jpg/
http://img225.imageshack.us/i/image0335.jpg/
Ето и едно клипче снимано преди малко:
http://vbox7.com/play:8739f79f
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Писах му лично,очаквам неговия отговор.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
LiTtLeRoCk написа:Аз пък си мисля,че не може някой да разиграва модераторския екип,да се подиграва с потребителите във форума,и понеже сега вече е изгонен,да търси варианти да оправи положението,той имаше тази възможност всичко да мине тихо и кротко,а и още повече,ако наистина беше коректен потребител,щяхте да се разберете двамата,без да се стига до нас.
Няма как да не съм съгласен теб,а и не само аз предполагам.
На всеки е ясно,че коректното държание между нас,създава по-малко работа за вас,а от там съответно и форума става за пример.
Аз съм длъжен да ви уведомя,че сумата ми е възтановена в пълния и размер.Днес си взех парите от Еконт.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- stakata_kn
-
ентусиаст
-
- Кара: e90 330i/e60 530d
Борис_Малинов написа:Ново развитие на събитията от последните два часа:
След като пуснах халогените във под-форум "подарявам",ми се обади предишния им собственик,а в случай stakata_kn.
Извини ми се най-учтиво и реши да управи създалата се ситуация.Предложи варианта да му изпратя халогените и следователно той да ми възтанови сумата.
Аз му предложих друг вариант,първо да ми изпрати сумата от 50лв.по Еконт и да ми продиктува номера на документа за да направя необходимата проверка.
Парите се изпратенинаистина.
Преди малко получих и второ обаждане от stakata-kn,в знак на компенсация пожела да задържа халогените.(то така или иначе вече са подарени),с което си действие напълно изчиства опетненото име.
Не мога да не призная,че тази твоя постъпка ти прави чест и не виждам причина да не си отново част от форума.
Сега поне сме сигорни,че няма да имаш подобно държание и да повториш същата грешка още веднъж.
Погледнато реално след развилият се казус,наистина не са много хората,които биха се разкаяли.
Ще помоля модераторите да позволят отново достъпа до форума на въпросния потребител.
Надявам се той после да ви благодари.
П.С. 1 както някой беше казал:...всичко е добре,щом свършва добре.
П.С. 2 Мисля,че темата може да се поразчисти малко.
Изкам да се извиня за създалата се ситуация

Борис_Малинов написа:П.С. 2 Мисля,че темата може да се поразчисти малко.
- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
Преди седмица купих от remus00 акумулатор оригинален 70амперчаса с уверението ,че е свален от кола ,работещ и няма проблем.Получих акумулатора по Еконт:първо го занесох на акумулаторжия-провери му волтажа и се усъмни,че е годен/показа под 10волта.Заредих при него акумулатора и след 24часа го взех,но ми каза"Имай пред вид ,че може и да те остави всеки момент"
Такаи стана,него ден карах,но на следващия ходих в Русе и като си свърших работата - никакъв ток,въобще "умрял"...
Имам приятели,които ми помогнаха ,но като се прибрах се наложи да сложа стария/55амперчаса/
Описах му ситуацията и предложих да му върна акумулатора и поне 50лв да си възстановя/защото разходите ми бяха:
1.50лв-акумулатор
2.25лв-доставка /Еконт
3.6лв зареждане при специалист
Какво ми отговори:Еми зареди го и нямаш грижи
Второ писмо му писах,че тези неща съм направил и акумулатора е НЕГОДЕН-не получих отговор,няма и да получа
ПП-едва ли ще ми отговори този човек,но може би ще има полза за други от форума
Такаи стана,него ден карах,но на следващия ходих в Русе и като си свърших работата - никакъв ток,въобще "умрял"...
Имам приятели,които ми помогнаха ,но като се прибрах се наложи да сложа стария/55амперчаса/
Описах му ситуацията и предложих да му върна акумулатора и поне 50лв да си възстановя/защото разходите ми бяха:
1.50лв-акумулатор
2.25лв-доставка /Еконт
3.6лв зареждане при специалист
Какво ми отговори:Еми зареди го и нямаш грижи
Второ писмо му писах,че тези неща съм направил и акумулатора е НЕГОДЕН-не получих отговор,няма и да получа
ПП-едва ли ще ми отговори този човек,но може би ще има полза за други от форума
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Писах му!
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Такаммм значи става въпрос за колегата eklipss които няма мнения във форума и
явно му е се тая дали ще е потребител тук , но все пак съм длъжен да алармирам
На кратко звънна ми и ме помоли да му пратя глава от М20, но ако може в същия ден , за да може на другия ден да е при него и да я слага че е много на зор- обяснява ми там че ми трябва много колата и тн.
Направихх всичк възможно и необходимо и успях да му я пратя същия ден, даже тои ми звънна в 5 и 30 да ме попита дали съм я пратил че еконта затваря в 6 - аз му обясних че в София бачкат до 8 и ще му я пратя да не се притеснява.
И така натам историята е ясна - не е взел главата, не ми вдига телефона, днес му звъннах от другия ми номер и като го питах за главата затвори на секундата и така
Вече е разпоредено главата да се връща и така.
Не ми е за разходите дето ще ги платя, но е тъпо че вече тва е втори случаи , и може и да откажа да пратя части на някои колега - които може да е точен и наистина да има нужда - ТОВА Е ТЪПОТО
явно му е се тая дали ще е потребител тук , но все пак съм длъжен да алармирам

На кратко звънна ми и ме помоли да му пратя глава от М20, но ако може в същия ден , за да може на другия ден да е при него и да я слага че е много на зор- обяснява ми там че ми трябва много колата и тн.
Направихх всичк възможно и необходимо и успях да му я пратя същия ден, даже тои ми звънна в 5 и 30 да ме попита дали съм я пратил че еконта затваря в 6 - аз му обясних че в София бачкат до 8 и ще му я пратя да не се притеснява.
И така натам историята е ясна - не е взел главата, не ми вдига телефона, днес му звъннах от другия ми номер и като го питах за главата затвори на секундата и така

Не ми е за разходите дето ще ги платя, но е тъпо че вече тва е втори случаи , и може и да откажа да пратя части на някои колега - които може да е точен и наистина да има нужда - ТОВА Е ТЪПОТО

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Готов е... дори не смятам да го питам що...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Изрода написа:Такаммм значи става въпрос за колегата eklipss които няма мнения във форума и
явно му е се тая дали ще е потребител тук , но все пак съм длъжен да алармирам![]()
И така натам историята е ясна - не е взел главата, не ми вдига телефона, днес му звъннах от другия ми номер и като го питах за главата затвори на секундата и така![]()
Миналата седмица Понеделник, Вторник или Сряда беше... си поръчах от въпросния колега глава за М20... главата на другия ден беше при мен... взех я веднага и я закарах на човека за който я бях поръчал... след като извадихме главата от опаковката немога да ви опиша каква смрад имаше в тази глава... беше повече от мизерна... маслото беше станало на каша и преливаше кал от всякаде... както и да е... след 2-3 дни моят приятел решил да я измие и да види за кво става на въпрос и тогава

Тогава реших и аз да му се обадя... звъннах му и той ми каза "Колега в момента съм на балкана, във вторник се прибирам и веднага ще ти звънна да ми дадеш данни да ти пращам другата глава" е вече сме четвъртък и аз все още чакам въпросния колега eklipss да ми се обади за да разменим главите...
доколкото разбрах брат му също има профил във форума и чрез него също си върти тарговията... ще помоля да го издирите и да го баннете също...
м/у другото този измамник е от Хасково а ние на 14-ти ще ходим на КОБ... ако някой има повече информация за този измамник нека ми я сподели за да можем да го намерим и да се разплатим подобаващо

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Ogi написа:Изрода написа:Такаммм значи става въпрос за колегата eklipss които няма мнения във форума и
явно му е се тая дали ще е потребител тук , но все пак съм длъжен да алармирам![]()
И така натам историята е ясна - не е взел главата, не ми вдига телефона, днес му звъннах от другия ми номер и като го питах за главата затвори на секундата и така![]()
Миналата седмица Понеделник, Вторник или Сряда беше... си поръчах от въпросния колега глава за М20... главата на другия ден беше при мен... взех я веднага и я закарах на човека за който я бях поръчал... след като извадихме главата от опаковката немога да ви опиша каква смрад имаше в тази глава... беше повече от мизерна... маслото беше станало на каша и преливаше кал от всякаде... както и да е... след 2-3 дни моят приятел решил да я измие и да види за кво става на въпрос и тогавацепнатина от край до край която няма как да се оправи... моят приятел веднага звъннал на въпросния eklipss... той го уверил че ще му се обади по късно за да се разберат как да размени сцепената глава с друга м20-кова която била в супер състояние... след това всички се досещате какво става... не вдига телефони изключва и т.н.
Тогава реших и аз да му се обадя... звъннах му и той ми каза "Колега в момента съм на балкана, във вторник се прибирам и веднага ще ти звънна да ми дадеш данни да ти пращам другата глава" е вече сме четвъртък и аз все още чакам въпросния колега eklipss да ми се обади за да разменим главите...
доколкото разбрах брат му също има профил във форума и чрез него също си върти тарговията... ще помоля да го издирите и да го баннете също...
м/у другото този измамник е от Хасково а ние на 14-ти ще ходим на КОБ... ако някой има повече информация за този измамник нека ми я сподели за да можем да го намерим и да се разплатим подобаващо
Хахах е колега как ще ти я прати като не я взе от мене, явно затова ми я е поръчал и даваше зор да му я пратя същия ден

Тои продаваше едно лилаво кабрио във форума, така че колегата с това кабрио може да сподели от къде го е купил

Аб@ти боклуците

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
не ми се вярва да я е поръчал за да ми я прати и да сме на чисто
въпреки че по телефона много се зарадва като му казах че съм "Оги от Плевен" ама като му казах за кво се обаждам и сякаш нещо му стана и спря да се радва

въпреки че по телефона много се зарадва като му казах че съм "Оги от Плевен" ама като му казах за кво се обаждам и сякаш нещо му стана и спря да се радва

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Едно недоволство, според мен некоректност от колегата "ludia" .Става въпрос за едни халогени които трябваше да получа преди около 2 седмици овъртане от тази тема. Пиша лично, като бял човек дали има в наличност един чифт. След което получавам отговор ДА. ОК, супер си казвам, и пращам съобщение на човека:
АЗ:
Колега пращай 1 комплект по хубавия от двата
със стойките нали ?
Ако можеш едно леко коментарче на цената? ако пък не ще го приживея някак си...
Задължително ми отбележи отметката да ги видя преди да ги платя, че тес от еКонта са страшни и ми се е случвало на счупени неща...
ТОЙ:
Колега продавам само халогени както пише в обявата и както ти бях отговорил. Стойки имам но те не са към халогените.
Стойките са по 10лв./бр.
Кажи как искаш да ти ги пратя и ще ти ги пратя.
---- Тука се оказва че на снимките халогените са със стойки, а съотвено се оказва че се продават отделно което и до сега ! не е опоменато в темата му ! Нормално чевек си мисли като гледа снимката че си вървят заедно.. ОК
отговарям му..
АЗ:
Колега обявата ти е много подвеждаща за халогените напиши че стойките ги продаваш отделно !
Аз не виждам да си го опоменал това, продаваш чифт нови халогени(вярно не пише със или без стойки),
но на снимката те са със стойките и човек си мисли че всичко е в цената !
60лв ти давам за халогените+стойките - ти решаваш
ТОЙ:
Както се казва имаме зделка.
А за стойките попринцип изобщо не мислех да продавам стойките понеже един приятел ги искаше но не се обади.
Та ако искаш изпрати ми адрес телефон и имена и ще ти ги пратя.
--- имаме зделка, така се изрази човека и аз се радвам и чакам... съответно и бронята ми чака да бъде качена на колата след бояджия, вече 2 седмици понеже знаете за кражби и така нататък искам да ги монтирам така че да не се махат повече... и аз си чакам и чакам да ме мота този човек...
следва
АЗ:
имаше ги данните 1-2 съобщения преди това но ето пак:
********адреса*******
отново АЗ(2 дена след като му пратих данните):
Колега какво стана с халогените днес трябваше да са тука уж ще имахме сделка ?
ТОЙ:Колега днес за жалост един заспал голфаджия ме удари леко и имах цял ден разправии с колата.
Утре ще ги пусна халогените и стойките към тях.
АЗ:
ок, няма проблем но все пак утре е неделя
големи ли са пораженията, дано да не е много, че знам какво е ..
ТОЙ:
Задна дясна врата малко от калника и малко е одрана бронята. -- няма значение това
АЗ(три дена след това):
колега какво стана днеска не са дощли тея халогени ?
АЗ(на следващия ден, все още без отговор):
Какво става с тези халогени колега? Ако няма да ми ги пращаш кажи, спираш ми работата така, като ги чакам в неизвестност кога ще дойдат.
ТОЙ(на СЛЕДВАЩИЯ ден):
Колега сега видях ЛС. Бях казал на брат ми да ти ги прати преди малко му звъннах и разбрах че е изпуснал единия халоген и бил се напукал леко и за това не ти ги е пратил.
Ако искаш мога да го накарам да направи снимка на халогена и да ти го покажа. Та за това не бил ти ги пратил.
Извинявай много за недоразумението.
АЗ:
ок, но нали имаш друг комплект или вече не... ???
все пак снимай пукнатия, но се съмнявам да го взема...
--- тука искам да уточня, че в темата му днеска или снощи след като му писах, е направил промяна че е останал един комплект !
Когато му писах все още бяха 2 комплекта !
АЗ:
колега последно как се разбираме ?
ТОЙ:
Разбираме се да ти снимам утре халогена да го видиш и да ми кажеш какво правим. Иначе нямам други комплекти това беше последния. Незнам кои халоген бил "леко пукнат", имам един оригинален халоген ще ти го снимам и него. Ти ще кажеш искаш ли ги или не.
Има възможност и само за стойките. Утре се прибирам в София и ще ти пусна снимките, предполагам към 3-4 часа.
АЗ(след 2 дена):
Колега, работата ми намерисва на некоректност от твоя страна !!!
Гледам и във темата си не си опоменал, че вече ги няма халогените или това, че последния комплект е с пукнат халоген !
Ще се разберем помежду си или да се разберем в друга тема, това е наистина некоректно от твоя страна !!!
Незнам каква е причината да ме въртиш...
ТОЙ(3 дена след това):
Колега работя на 3-места и хич не ми е до твоите халогени сега. Ако бях не коректен щех да съм ти ги пратил и да се чудиш какво да ги правиш.
Немога да ти обарна внимание сега монеже както казах съм много зает.
--- и аз работя на 2 места не не се оправдавам с това...
АЗ:
Еми след като с мене не ти се занимава, какво остава за другите. Свали тогава от продажба халогените за да не ме е яд, от тази гледна точка си некоректен и аз работя на 2 места.
Въпреки всичко чаках те и чаках... Аз в обявата все още вижам 2 комплекта халогени ! Днеска си си ъпнал темата, да това си е твоя работа, НО след като нямаш халогени да продаваш, все още не си го опоменал (което е в натискането на няколко клавиша).
Очаквам някакъв отговор по въпроса и действия от твоя страна, иначе ще говорим в другата тема !!! Мразя така, колко време стана се мотам с тея халогени и други отказах щото съм казал, че ще взема твоите...
АЗ(това е последното съобщение което му писах днеска, нищо не крия):
какво става ся, имаме друг комплект халогени ли... и ме въртиш, няма да стане !!!
Искам да чуя мнението му по въпроса тук пред всички, продава нещо, а не му се занимава с МЕН. Защо въобще го продаваш бе човек ? Незнам какво целиш с това.
Знам, негово право е да реши дали ще ми ги продаде или не, но с мен постъпи некоректно от негова страна, първото съобщение е пратено на 19.07 до ден днешен 05.08 неуспях да се разбера с този човек дали ще ги получа.
АЗ:
Колега пращай 1 комплект по хубавия от двата

Ако можеш едно леко коментарче на цената? ако пък не ще го приживея някак си...
Задължително ми отбележи отметката да ги видя преди да ги платя, че тес от еКонта са страшни и ми се е случвало на счупени неща...
ТОЙ:
Колега продавам само халогени както пише в обявата и както ти бях отговорил. Стойки имам но те не са към халогените.
Стойките са по 10лв./бр.
Кажи как искаш да ти ги пратя и ще ти ги пратя.
---- Тука се оказва че на снимките халогените са със стойки, а съотвено се оказва че се продават отделно което и до сега ! не е опоменато в темата му ! Нормално чевек си мисли като гледа снимката че си вървят заедно.. ОК
отговарям му..
АЗ:
Колега обявата ти е много подвеждаща за халогените напиши че стойките ги продаваш отделно !
Аз не виждам да си го опоменал това, продаваш чифт нови халогени(вярно не пише със или без стойки),
но на снимката те са със стойките и човек си мисли че всичко е в цената !
60лв ти давам за халогените+стойките - ти решаваш

ТОЙ:
Както се казва имаме зделка.
А за стойките попринцип изобщо не мислех да продавам стойките понеже един приятел ги искаше но не се обади.
Та ако искаш изпрати ми адрес телефон и имена и ще ти ги пратя.
--- имаме зделка, така се изрази човека и аз се радвам и чакам... съответно и бронята ми чака да бъде качена на колата след бояджия, вече 2 седмици понеже знаете за кражби и така нататък искам да ги монтирам така че да не се махат повече... и аз си чакам и чакам да ме мота този човек...
следва
АЗ:
имаше ги данните 1-2 съобщения преди това но ето пак:
********адреса*******
отново АЗ(2 дена след като му пратих данните):
Колега какво стана с халогените днес трябваше да са тука уж ще имахме сделка ?

ТОЙ:Колега днес за жалост един заспал голфаджия ме удари леко и имах цял ден разправии с колата.
Утре ще ги пусна халогените и стойките към тях.
АЗ:
ок, няма проблем но все пак утре е неделя

големи ли са пораженията, дано да не е много, че знам какво е ..
ТОЙ:
Задна дясна врата малко от калника и малко е одрана бронята. -- няма значение това

АЗ(три дена след това):
колега какво стана днеска не са дощли тея халогени ?
АЗ(на следващия ден, все още без отговор):
Какво става с тези халогени колега? Ако няма да ми ги пращаш кажи, спираш ми работата така, като ги чакам в неизвестност кога ще дойдат.
ТОЙ(на СЛЕДВАЩИЯ ден):
Колега сега видях ЛС. Бях казал на брат ми да ти ги прати преди малко му звъннах и разбрах че е изпуснал единия халоген и бил се напукал леко и за това не ти ги е пратил.
Ако искаш мога да го накарам да направи снимка на халогена и да ти го покажа. Та за това не бил ти ги пратил.
Извинявай много за недоразумението.
АЗ:
ок, но нали имаш друг комплект или вече не... ???
все пак снимай пукнатия, но се съмнявам да го взема...
--- тука искам да уточня, че в темата му днеска или снощи след като му писах, е направил промяна че е останал един комплект !
Когато му писах все още бяха 2 комплекта !
АЗ:
колега последно как се разбираме ?

ТОЙ:
Разбираме се да ти снимам утре халогена да го видиш и да ми кажеш какво правим. Иначе нямам други комплекти това беше последния. Незнам кои халоген бил "леко пукнат", имам един оригинален халоген ще ти го снимам и него. Ти ще кажеш искаш ли ги или не.
Има възможност и само за стойките. Утре се прибирам в София и ще ти пусна снимките, предполагам към 3-4 часа.
АЗ(след 2 дена):
Колега, работата ми намерисва на некоректност от твоя страна !!!
Гледам и във темата си не си опоменал, че вече ги няма халогените или това, че последния комплект е с пукнат халоген !
Ще се разберем помежду си или да се разберем в друга тема, това е наистина некоректно от твоя страна !!!
Незнам каква е причината да ме въртиш...
ТОЙ(3 дена след това):
Колега работя на 3-места и хич не ми е до твоите халогени сега. Ако бях не коректен щех да съм ти ги пратил и да се чудиш какво да ги правиш.
Немога да ти обарна внимание сега монеже както казах съм много зает.
--- и аз работя на 2 места не не се оправдавам с това...
АЗ:
Еми след като с мене не ти се занимава, какво остава за другите. Свали тогава от продажба халогените за да не ме е яд, от тази гледна точка си некоректен и аз работя на 2 места.
Въпреки всичко чаках те и чаках... Аз в обявата все още вижам 2 комплекта халогени ! Днеска си си ъпнал темата, да това си е твоя работа, НО след като нямаш халогени да продаваш, все още не си го опоменал (което е в натискането на няколко клавиша).
Очаквам някакъв отговор по въпроса и действия от твоя страна, иначе ще говорим в другата тема !!! Мразя така, колко време стана се мотам с тея халогени и други отказах щото съм казал, че ще взема твоите...
АЗ(това е последното съобщение което му писах днеска, нищо не крия):
какво става ся, имаме друг комплект халогени ли... и ме въртиш, няма да стане !!!
Искам да чуя мнението му по въпроса тук пред всички, продава нещо, а не му се занимава с МЕН. Защо въобще го продаваш бе човек ? Незнам какво целиш с това.
Знам, негово право е да реши дали ще ми ги продаде или не, но с мен постъпи некоректно от негова страна, първото съобщение е пратено на 19.07 до ден днешен 05.08 неуспях да се разбера с този човек дали ще ги получа.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ще му драсна един ЛС, че може и да не погледне темата...
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Направих, каквото се искаше от мен - свързах се с проблемната страна, обясних това, с което не съм съгласен, но колегата е на мнение, че няма нищо нередно в това, което предстои да разкажа тук.Аз смятам, че имаше некоректно отношение към мен, а дали е така, решете вие.Не се плашете от количеството, заслужава си четенето!Колегата е Mihmor, а историятя е следната:
Преди около месец попаднах на обява за двигател м52б28.Цената беше 2200 лв с монтажа.Момчето бързало да го продаде, защото щял да монтира с50.Всичко се случи за дни.Обадих му се, срещнахме се, карах колата му и останах доволен от вървежа.Скоро след това се чухме, за да конкретизираме офертата и да се разберем кога ще правим монтажа.Той ме предупреди да си намеря предна стабилизираща щанга, а за останалото щял да се погрижи.Няколко дни по-късно ми се обади, за да ми каже, че идния уийкенд той и неговите приятели са готови да почнат работа по колата, като са намерили и дифереинциал и полуоски за 250 лв.Закарах я в с. Световрачене, където трябваше да се извърши процедурата.Пожелах им успех и си тръгнах.Скоро се чухме, че моторът вече е в моя кош и дори получих снимки.Всичко вървеше що годе нормално, до момента, в който се чухме и ми казаха, че не могат да запалят мотора.Имало проблем с EVS-a.Няколко дни никакъв напредък, като накрая се взе решение, колегата Lucho от форума да препрограмира, за да могат да напаснат и колата да запали.Това щеше да ми струва 120 лв.Казах добре, щом това е начинът - плащам.Вече беше минала близо седмица откакто оставих колата и нямах търпение.За щастие обаче се чух по телефона с човек, който си разбира от работата и ме увери, че няма нужда нищо да се препрограмира, а проблемът е някъде другаде.Обадих се на Mihmor и му казах, каквото ми каза моя човек.Малко по-късно двамата се чуха по телефона и...о, небеса, колата запали без препрограмиране!
"Спестихме ти 120 лв!", ми вика после по телефона.Да, ама не ти.Както и да е.Колата вече беше запалена и очаквах съвсем скоро да си я прибера.Чухме се пак по телефона, за да питам какво става:"Имаме проблем, в купето има вибрации, не можем да установим от къде идват".Викам добре, установявайте.След точно седмица в гаража, ми се обади, за да ми каже, че колата най-накрая е готова и да ходя да си я взема!На следващия ден по обед кацнах в Световрачене да си прибера животното.Търпението ми най-накрая беше възнаградено - колата ми беше готова и само чаках да й се кача и да отпраша за София.Вече не ми пукаше за едната седмица чакане, за проблемите с палене, напасване, вибрации и каквото там имаше.Едно от момчетата (но не Mihmor) ме посрещна с думите: "Ела сега да ти кажа няколко неща", при което ми стана ясно, че ще има ядове.Отворихме капака и се почна: "Значи първо нямаш климатроник!".Никой не беше сметнал за необходимо да ми обясни този тъй важен факт, че компресорите за климатика не са еднакви и след смяната на мотора ще остана без климатик.Той много добре знаеше, че аз нямам представа за това, но въпреки това, този факт ми беше спестен.Най-малкото щях да купя, за да ги монтираме и да имам работещ климатроник.В разгара на лятото взимам кола без климатик.Това обаче не влизало в сметките, щото не е част от мотора.Добре, ама поне да ми беше казано, за да си правя сметката.Викам добре, айде ще го преживя, ще купя там, каквото трябва."Друго", продължава момчето: "Тая тръба, дето я гледаш да стърчи...не се притеснявай, тя е за алтернатора, ама ти нямаш такава пластмаса, щото при м42-ките е различно.Ама може и така да си караш, няма проблем!"
Викам хубаво, ама това пак е нещо, за което никой не обели и дума преди това.Как и да е.Нямах много време да мисля, защото имаше още: "Гледай сега.Значи тука изпуснахме..., нали, скъса се въжето и падна върху мотора еди какво си и счупи капака на клапаните при ваноса".Тука вече почнах да се изнервям."Леко сълзи, ама не се притеснявай, може да се кара!"
Обадихме се веднага на Мишо (Mihmor), за да каже какво правим.Най-нормалното се случи - той предложи да купи капака и аз, разбира се, се съгласих.Упокоих се малко, до момента, в който не се върнахме при двигателя, където продължихме: "Значи...виж сега тука...тая перка е малко крива..".Радиаторната перка беше не просто крива, а беше на осмица!В жалките си опити виското да зацепи и да завърти като хората, се виждаше как перката е зверски крива и минава на косъм разстояние от ваноса!Викам: "Ей, тоя боклук ще вземе да се счупи и ще преебе нещо, да знаеш!" .... "Няма бе, всичко е наред", каза момчето.Вече бях на ръба.Почнах да обикалям около колата, за да видя за други някакви лудости.Първата не закъсня - задно дясно колело беше с 3 развити болта, буквално просто поставени в дупките, а колата уж беше обявена за готова и само трябваше да се кача и да бягам към София!Добре че ги видях!Казах на момчето, той ги затегна и за всеки случай мина с ключа и през останалите.Дойде време да запалим колата.Запали лесно.Това, което ми направи впечатление беше нагъзеното на максимум парно, настроено да вкарва горещ въздух от всички възможни страни (вероятно резултат от неработещата охладителна система).Слязох и отидох отпред да видим какво става със счупения капак.Естествено, че сълзеше.Вече почти не ми правеха впечатление кабелите, които дори не бяха прибрани като хората, завързаната за бомбето със свинска опашка диагностична букса и т.н.(за това специално получих обяснение, че от завода си излизали така
може, ама не вярвам).Пълна катастрофа!Опитахме да залепим дупката с нещо, ама нищо не хвана, щото мястото беше в масло!Викам давай да се махам час по-скоро от тука!Платих на човека всичко, което те поискаха от мен и си тръгнах.Първите ми впечатление на пътя не бяха лоши - колата си вървеше, набираше добре, макар да не я настъпвах, защото ме беше страх да не се счупи.Наполовината път спрях да видя какво става с капака на клапаните.Отворих капака и тоя път вече ми се прирева!Явно при продължително каране и подаване на газ, от счупеното място хвърчи струя масло!В резултат на това, цялото бомбе на десния амортисьор беше окъпано обилно, а маслото се стичаше навсякъде, където можех да видя!Качих се в колата и продължих към София.Буквално на първия светофар на Сточна гара, се случи нещо, което вече тотално ме размаза!Колата спря да върви и работеше като трактор!На свободна предавка се тресеше и вибрираше.При подаване на газ пърпореше като запорожец и едва, едва се влачеше.Това просто преля чашата.Как съм стигнал до вкъщи, само аз си знам какво ми беше!Обадих се на Мишо и му казах.Той нямаше идея за какво става въпрос.Когато той я пробвал, всичко било наред!Стана ми ясно за какво става въпрос и се обадих веднага на човека, който помогна първоначално за проблема с EVS-a.Беше така любезен да се съгласи да оставя колата пред дома му, за да може да я погледне веднага щом се върне, защото не беше в София.Постепенно почнахме да сглобяваме колата.Купиха се компресор и стойка за климатроника, всички пластмаси и дифузьори, които липсваха, защото те не били част от двигателя!Както и да е.След известен престой на новото място, си взех вече готовата кола, като освен всичко, което вече описах имаше и други простотии:
1. Смяна капак на клапани, вследствие, на което е сменена и гарнитурата.
2. Оправена е клемата за плюса на акумулатора, която е била отрязана от инсталацията на стария ми двигател, което води до неговото осакатяване.Клемата е била обърната наобратно и зачукана (
) за акумулатора, а връзките са били хлабави и ненадеждни!
3. Затегнати са болтовете на полуоските към диференциала и са добавени два нови поради тяхната липса!!!
4. Сменени са дихтунгите на маркучите на хидравликата, защото или са липсвали, или не са ставали за чеп и благодарение на това хидравликата течеше доволно!!
5. Сменени са виското и перката поради факта, че перката беше крива, а виското неработещо.
6. Сменени са свещите, за които ми каза, че са NGK, а се оказаха некви смертелници.
7. Монтирана е перката на климатика пред радиатора, където й е мястото.
8. Преправяна инсталация, като висящи кабели, захваната със свинска опашка, висяща във въздуха диагностична букса и др.
9. Алармата не работеше и дистанционното на ключа беше неизползваемо (за това ми каза, че си било така като съм я оставил при тях
Лъжа!Отключих си колата с дистанционното като тръгнах да им я оставям!)
10. Диференциалът, който ми сложиха тупка като животно и досега!Всеки желаещ може да го чуе!
Точка 6 от горните се отнася до свещите, за които Mihmor ме уверяваше, че са NGK, но уви, не бяха!По-късно ми обясни, че в опитите си да запалят колата, пробвали различни свещи, като забравили да върнат хубавите, щото било голяма суматоха!!!Освен всичко, пичовете са свалили термостата от стария ми двигател, Бог знае за какво!После или са монтирали някакъв друг, щото аз моя не го знам какъв е, или са го върнали, щото не им е вършил работа, но определено е свалян!Забравих да спомена за ламбда сондите, за които какви ли хвалебствия не чух, че давали страхотни данни на диагностиката!Е, смених ги няколко дни по-късно
И ако приемем, че това е нещо, което е възможно да се случи, т.е. сондите да дефектират, то определено съм на мнение, че сред останалите проблеми можем спокойно да говорим за некоректно отношение!Когато се свързах с него, за да поискам обезщетение, той се измъкна със стандартното българско опрадвание: "При мен всичко си работеше, дал съм ти готова за каране кола!Това, че си отишъл някъде си и някой си, ти казал, че колата има проблем и ти е взел пари за това, си е твой проблем!Няма как да ти дам пари за това, че някой ти е затегнал два болта!Осве това не ти взехме пари за монтаж на стабилизиращата щанга (
), както и за престоя на стария ти двигател,и неговия демонтаж!" Викам си: "Хубаво де, защо не си го поискал това от мен, когато се споразумявахме, а го изтъкваш чак сега като един вид компенсация за начина, по които срахте на колата ми!?!"Всичко, което поискаха, платих като поп!
Това, колеги, е историята.Единствено и само истината и знайте - ако нещо от това, което казах бъде отречено или преиначено, то то е лъжа, защото тук няма друго освен истината!След всичко, което преживях през последния месец и след всички пари, които пръснах, да ми се отговори: "Някой ти завил два болта и ти си недоволен от нашата работа", просто ми дойде в повече и това всъщност е реалната причина да пиша тук.Бях готов да си замълча и само да се радвам, че всичко свърши (макар и не съвсем), но тази наглост просто ме удари в земята!Вероятно има още нещо, за което не се сещам, защото в момента съм ядосан и афектиран, но както и да е, вие преценете, аз казах, каквото се случи.
Преди около месец попаднах на обява за двигател м52б28.Цената беше 2200 лв с монтажа.Момчето бързало да го продаде, защото щял да монтира с50.Всичко се случи за дни.Обадих му се, срещнахме се, карах колата му и останах доволен от вървежа.Скоро след това се чухме, за да конкретизираме офертата и да се разберем кога ще правим монтажа.Той ме предупреди да си намеря предна стабилизираща щанга, а за останалото щял да се погрижи.Няколко дни по-късно ми се обади, за да ми каже, че идния уийкенд той и неговите приятели са готови да почнат работа по колата, като са намерили и дифереинциал и полуоски за 250 лв.Закарах я в с. Световрачене, където трябваше да се извърши процедурата.Пожелах им успех и си тръгнах.Скоро се чухме, че моторът вече е в моя кош и дори получих снимки.Всичко вървеше що годе нормално, до момента, в който се чухме и ми казаха, че не могат да запалят мотора.Имало проблем с EVS-a.Няколко дни никакъв напредък, като накрая се взе решение, колегата Lucho от форума да препрограмира, за да могат да напаснат и колата да запали.Това щеше да ми струва 120 лв.Казах добре, щом това е начинът - плащам.Вече беше минала близо седмица откакто оставих колата и нямах търпение.За щастие обаче се чух по телефона с човек, който си разбира от работата и ме увери, че няма нужда нищо да се препрограмира, а проблемът е някъде другаде.Обадих се на Mihmor и му казах, каквото ми каза моя човек.Малко по-късно двамата се чуха по телефона и...о, небеса, колата запали без препрограмиране!

1. Смяна капак на клапани, вследствие, на което е сменена и гарнитурата.
2. Оправена е клемата за плюса на акумулатора, която е била отрязана от инсталацията на стария ми двигател, което води до неговото осакатяване.Клемата е била обърната наобратно и зачукана (

3. Затегнати са болтовете на полуоските към диференциала и са добавени два нови поради тяхната липса!!!
4. Сменени са дихтунгите на маркучите на хидравликата, защото или са липсвали, или не са ставали за чеп и благодарение на това хидравликата течеше доволно!!
5. Сменени са виското и перката поради факта, че перката беше крива, а виското неработещо.
6. Сменени са свещите, за които ми каза, че са NGK, а се оказаха некви смертелници.
7. Монтирана е перката на климатика пред радиатора, където й е мястото.
8. Преправяна инсталация, като висящи кабели, захваната със свинска опашка, висяща във въздуха диагностична букса и др.
9. Алармата не работеше и дистанционното на ключа беше неизползваемо (за това ми каза, че си било така като съм я оставил при тях

10. Диференциалът, който ми сложиха тупка като животно и досега!Всеки желаещ може да го чуе!
Точка 6 от горните се отнася до свещите, за които Mihmor ме уверяваше, че са NGK, но уви, не бяха!По-късно ми обясни, че в опитите си да запалят колата, пробвали различни свещи, като забравили да върнат хубавите, щото било голяма суматоха!!!Освен всичко, пичовете са свалили термостата от стария ми двигател, Бог знае за какво!После или са монтирали някакъв друг, щото аз моя не го знам какъв е, или са го върнали, щото не им е вършил работа, но определено е свалян!Забравих да спомена за ламбда сондите, за които какви ли хвалебствия не чух, че давали страхотни данни на диагностиката!Е, смених ги няколко дни по-късно

Това, колеги, е историята.Единствено и само истината и знайте - ако нещо от това, което казах бъде отречено или преиначено, то то е лъжа, защото тук няма друго освен истината!След всичко, което преживях през последния месец и след всички пари, които пръснах, да ми се отговори: "Някой ти завил два болта и ти си недоволен от нашата работа", просто ми дойде в повече и това всъщност е реалната причина да пиша тук.Бях готов да си замълча и само да се радвам, че всичко свърши (макар и не съвсем), но тази наглост просто ме удари в земята!Вероятно има още нещо, за което не се сещам, защото в момента съм ядосан и афектиран, но както и да е, вие преценете, аз казах, каквото се случи.
Назад към Авточасти и аксесоари