:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от LiTtLeRoCk » 05 Авг 2010, 23:14

Писах му лично,очакваме неговия отговор.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2010, 23:19

Колата я видях след като беше сложен мотора. Всичко си е както казва колегата, грозна работа беше. :confused:
Не е допустимо просто човек, който си държи на реномето във форума и изкарва пари от него да допуска подобни неща.
Изображение

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 0:27

След сумати писане на отговор, форума не е отразил съобщението ми, затова ще съм кратък...
Двигателя беше 2200, монтажа ти е подарък от нас, говорихме само и единствено че ще монтираме ДВИГАТЕЛ, нищо друго!!
Обясних ти че перката няма да стане, защото е ел. от ИС-а, казах ти че е по-добре да си сложиш всичко от 28-ца, ти каза да ти намеря диф и полуоски, ок, намерих, казах ти и за стаб. щанга.
Още преди да почнем работа ти казах че ако не успеем събота и неделя, ще стане доста по-бавно, защото работим и през седмицата няма как!
Ти дойде, тупна колата, без да ти пука колко струва демонтаж на двигател, диф, монтаж на диф и полусоки, монтаж на стаб. щанга и т.н. който не ме уговаряли да правим!!!!
Стана инциден, ок наранихме капак, виското и перката, да купихе капак и виско, щахме и перка, но ти каза че ще си намериш..ок
Нямаше проблем да ти монтираме без пари капак, но ти бързаше да си я взимаш, щотото те чакали некъде си..
Клемата си ти е от колата, защото е с акомулато отпред, докато 6-ка не е, няма ние да ти купуваме от нас части, при положение че ти каза че нямаш повече пари, да ти я заварим за акомулатора ли?
Същото и с дифтунгите, те са си твойте, като не стават се купуват нови, с ПАРИ!!!
За болтовете гарантирам че бяха затегнати, както ти казах не сме машини, сменяме се, ако са остали липсващите отгоре, може да не сме ги видели, от твойто напиране да си взимаш колата!
Перката както ти казах щяхме да купим, ти каза че ще си я търсиш, изрично ти се обаждах при всяко изникнало препядсвие и с твое разрешение сме го правили..
Кой точно кабели са висяли, като инсталацията си е оригиналанта и е захваната на оригиналните места, буксата къде да ти я закачим като си бил с ИС-ка, на предният прозорец ли???
Алармата я тествахме 5 мин след като тръгна, ведната когато облепихме колата и интериора и да не го нараним и не работеше, звъннах ти даже да те питам дали дистанционото има батерий, ти ми измънка "ми тя си работеше, батерите са здрави.." но не работеше, освен да има някакви луди смощения в гаража който да преебват аларми, не виждам как сме я прецакали ;)
Дифа като искарах лично колата да я тествам нямаше никакви тупкани и шумове, гарантирам!
100000000 пъти ти казах защо са ти смени свещите, казах ти да дойдеш в гаража са и да си ги вземеш..
ламда сондите излизаха добре на наща диагностика, както и колата се държеше доста добре при теста и, никакви пробелеми нямаше, какво ти е казал твоя човек не знам, но аз бях при него за диагностика, той ми каза диагноза за мойта кола, която беше крайно невярна, а той държеше твърдо на нея, както и да е оправих си я сам, но се почвам да се съмнявам в преценката му ;) За непаленето на твоята кола, също беше далече от истината, бяхме звънали на човек от форума, който според меннието му трябваше да се препрограмира компа и аз ти го казах, за да знам какво да правим, оказа се друго, оправихме го.
Ти сега ми идваш, казваш ми неща който някой ти е казал, за който твърдиш че ти е взел двигателя уценен на 500 и още толкова за какво, за завиване на няколко болта на полуоска, смяна на капак, перка и диагностика ли?
Ок, предлагам ти следното, идваш, плащаш си демонтаж на двигател, демонтаж и монтаж на диф и полусоки, монтаж на стабилизираща щанга, престой на двигателя при нас и то на цените на твоя човек, след което ще ти приспадне парите за болтовете и завиването на полуската, смяната на капака и перката и сме чисти, как мислиш, добре ли е?
М/у другото, как се досети за духането на парното и прегряването, щото аз мисля че трябва да духа парното за да се обезвъздуши системата, но ти си разбирач, няма се съмнявам в теб ;)
Братле, стори ми се свестен, ама си доста нагъл и арогантен, при положение че направихме прекалени отстъпки и компромиси с теб, давали сме от нас толкова много и се утрепахме за монтаж който реално ти подаряваме (защото при твоя човек май щеше да излезе колко 4 пъти двигателя) ти идваш и ми сервираш, че са ти взели над 1000 лева за претягане на болтове и смяна на капак и аз съм бил длъжен да те обезщетя, мисля че не е редно това!

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 06 Авг 2010, 6:29

не съм част от историята но вече неиздържам и чак ме заболя поовече от потърпевшия.
Към колегата Монтажник на двигатели: Майна ти дори и само двигател да си монтирал пак не си си свършил работата :!: счупен капак и сте казали на пича да кара така,че нямало да има проблеми :!: вие знаете ли изобщо кво се случва отдолу,че да го пуснете така със счупен капак :!: виското като е било кофти що го сложихте?Дори и при 2мм дисбаланс (без 1 перо) виското измелва всичко зад него ;) тва май не ти е ясно. Инсталация която стой фабрично вързана със свински опашки и да се вижда от километри няма :!:
това за мене са грешно дадени пари!
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 7:31

Прочетох внимателно отговора на Мишо.Общо взето не съм и очаквал нещо различно от това.Хората разбраха за какво говорим.Ясно за всички е, че ти ще отричаш и ще се защитаваш.Но да наричаш мен "нагъл" при всичко, което се случи, мисля, че минава границите на нормалното.Няма да се впускам да оборвам смехориите, които си написал, защото вече ми дойде до гуша, наистина.Избрал си да се хванеш за някои неща, които ти изнасят, не спомена за десетки други, за които нямаш какво да кажеш.Аз си научих урока, а че не съм разбирач, това е ясно за всеки.Но ако ти си такъв, аз със сигурност нямаше да получа кола, по която 3 седмици по-късно все още се работи.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 06 Авг 2010, 7:43

raduslaf написа:Прочетох внимателно отговора на Мишо.Общо взето не съм и очаквал нещо различно от това.Хората разбраха за какво говорим.Ясно за всички е, че ти ще отричаш и ще се защитаваш.Но да наричаш мен "нагъл" при всичко, което се случи, мисля, че минава границите на нормалното.Няма да се впускам да оборвам смехориите, които си написал, защото вече ми дойде до гуша, наистина.Избрал си да се хванеш за някои неща, които ти изнасят, не спомена за десетки други, за които нямаш какво да кажеш.Аз си научих урока, а че не съм разбирач, това е ясно за всеки.Но ако ти си такъв, аз със сигурност нямаше да получа кола, по която 3 седмици по-късно все още се работи.

А защо не написа че уш остави стария ти двигател за няколко дни в гаража а седеше повече от месец и не ти се взе нито стотинка за това.
За демонтажа и монтажа на щангата и дифа не ти се взеха пари,както и за демонтажа на стария мотор,айде намери си за толко пари да ти се монтира мотор и всичко за тия смешни пари.За капака на клапаните са ти купили друг нали така!Това че друг ти го е сменял това си е твой проблем на кой даваш пари.И чак да звъниш да искаш пари от Мишо да ти дал 100 лв.и другото защо като беше в гаража не каза така и така а си траеше.Защо сереш по форума а не земе да се обадиш за това са тия телефони.
Аз бях там и гледах като го монтираха не съм правил монтажи по тази кола но знам за какво става дума,това че си решил да си караш колата при друг да си даваш парите си е твой проблем.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 7:51

Mecho написа:
raduslaf написа:Прочетох внимателно отговора на Мишо.Общо взето не съм и очаквал нещо различно от това.Хората разбраха за какво говорим.Ясно за всички е, че ти ще отричаш и ще се защитаваш.Но да наричаш мен "нагъл" при всичко, което се случи, мисля, че минава границите на нормалното.Няма да се впускам да оборвам смехориите, които си написал, защото вече ми дойде до гуша, наистина.Избрал си да се хванеш за някои неща, които ти изнасят, не спомена за десетки други, за които нямаш какво да кажеш.Аз си научих урока, а че не съм разбирач, това е ясно за всеки.Но ако ти си такъв, аз със сигурност нямаше да получа кола, по която 3 седмици по-късно все още се работи.

А защо не написа че уш остави стария ти двигател за няколко дни в гаража а седеше повече от месец и не ти се взе нито стотинка за това.
За демонтажа и монтажа на щангата и дифа не ти се взеха пари,както и за демонтажа на стария мотор,айде намери си за толко пари да ти се монтира мотор и всичко за тия смешни пари.За капака на клапаните са ти купили друг нали така!Това че друг ти го е сменял това си е твой проблем на кой даваш пари.И чак да звъниш да искаш пари от Мишо да ти дал 100 лв.и другото защо като беше в гаража не каза така и така а си траеше.Защо сереш по форума а не земе да се обадиш за това са тия телефони.

С Мишо съм говорил многократно, а това, че пиша тук, е резултат от това, че не се разбрахме.След като не знаеш за това, защо се обаждаш?Какво каза, че не разбрах?Първо казваш, че съм звънял на Мишо да му искам пари, а после пък защо не му звъня да се разберем? :mhihi: Циркът е пълен!Знаех, че пусна ли тема тук, ще съм принуден да отговарям на подобни глупости, но няма как :mhihi:

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 8:28

В момента пич се опитваш да ме искараш некоректен за дето съм ти ПОДАРИЛ некачествен монтаж, за дето били "висяли" някакви кабели, който така и не каза кой са тези кабели и къде висят... В началото още ти казах че монтажа е така от нас, на добра воля, за да ти спрестим пари, но ти още тогава беше нагъл, оставяш колата и ние сме длъжни да правим хиляди неща който не трябва да правим, даваш зор като ненормален, при положение че ти е обяснено че няма как да стане по-бързо, те в завода на бмв, дето всичко е отработено и в подходящи услови става бавно, пък след това се тества, ти накрая ми звънеше през час и напираш че те чакали някъде си!!! 100000 пъти ти казах да изчакаш да отстраниме тези неща за който се оплакваш в момента, ти каза че искаш да си взимам колата, щал си да се оправяш сам, това бяха твойте думи!!!!!
Немога да разбера защо на живо не казваш нищо или каваш други неща, а в форума се опитваш да се правиш на изтезана душица, която някой е прецакал? Като искаш да се свърши работата, идваш оставяш пари, оставяш хората да работят спокойно и когато ти се каже, тогава чак си прибираш колата, не да ти се монтират нещо на добра воля и въпреки това нагло да юркаш хората, да им даваш зор и да им поставяш крайни срокове, да ги оставяш да прявят сумати допълнителни неща без дори да те интересува че това не е малко работа и се таксува доволно попринцип.
Ок, за монтажа разбра ли сме се, ама да ни беше оставил пич да си го довършим, нищо от това което е станало, нямаше да остане така, казах ти 10000 пъти да не ни юркаш. за да стане как трябва, не ...трябвало да ходиш точно днес, точно еди къде си, точно с тази кола, ми така става като се претупват нещата, и капаче щяхме да ти монтираме, и перка да ти намерим, и ботове да проверим и кабели ако не ни хареса да приберем, но не...зор, наглост и некоректност, после каваш че сам си щял да се оправяш, питах те да ти търся ли перка, ти каза НЕ сам си щял да намериш, клемичка от твоя мотор, щото каза че нямаш парички и бързаш! От къде да ти я вземем бе пич, от нашите коли ли?
Опитахме се да ти направим добро, защото ми се стори пич и ентусиаст, а винаги съм казвал че затова сме се събрали в този форум, да си помагаме безкористно, явно ти гледаш как да изкяриш максимално от всичко, искаш от пръдня боя да правим и то металик, ми НЕ става!!! Тия проблеми дето ти е обяснил моя приятел е за да знаеш, да си прецениш, но ти все пак напира да си взимаш колата която НЕ Е готова!!! Като не е готова, защо не я върна да я донаправим до желаният от теб ефект, мисля че за тия 1000 лева дето толкова ми натвърдваш че си дал и времето което стоя при твоя приятел, щяхме и ние да я направим перфектна, ми отиваш някъде си, след като каза че сам ще се оправяш нататък и изведнъж айде, дължиш ми обещетение. Нищо не ти дължа, може да питаш който и да е купил нещо от мен в този форум, а аз съм в него доста отдавна, дали някога съм продал дори едничка некачествена част и дали има един недоволен от мене потребител...ще ти кажа...НЯМА!!! Винаги съм помагал бе пари, не съм отказвал съдейсвие на никой, не правя пари от този форум, така че още не ми е цел да изкарвам пари на ничий гръб тука, бил съм коректен със всички с който съм търгувал или извършвал друга дейност!!!
Писна ми от теб, ако искаш, понеже не си платил монтаж, ела да го извадим тоя мотор от коша, закарай си го някъде да ти го монтират както трябва и спи спокойно, за другите неща ще те таксуваме като приятел ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 8:33

Не мога да повярвам, честно.В момента съм на работа и не мога да отделя толкова време за писане, но щом се прибера ще отговоря и на послседния ти безумен пост, в който лъжеш!

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 8:43

biem_w написа:не съм част от историята но вече неиздържам и чак ме заболя поовече от потърпевшия.
Към колегата Монтажник на двигатели: Майна ти дори и само двигател да си монтирал пак не си си свършил работата :!: счупен капак и сте казали на пича да кара така,че нямало да има проблеми :!: вие знаете ли изобщо кво се случва отдолу,че да го пуснете така със счупен капак :!: виското като е било кофти що го сложихте?Дори и при 2мм дисбаланс (без 1 перо) виското измелва всичко зад него ;) тва май не ти е ясно. Инсталация която стой фабрично вързана със свински опашки и да се вижда от километри няма :!:
това за мене са грешно дадени пари!

На мен ли ми каваш "Майната ти" ??? Щото пич не си ми никъв да ми държиш такъв тон, разбра ли ;) Като не знаеш, не се обаждай неподготвен, с капака не съм искал да го пускам, нито с перката, нито с нищо, твоето момче пожела да си прибере колата така, каза ОК, каза "аз ще се оправям", даваше зор и реши да си ходи, както се разбра в последвие капак беше доставен, и перка щеше да се купи, но той каза че сам ще търси!!!! Имахме време да я обезвъздишим и да направим един кръг около гаража да проверим за шумове, ако я беше оставил всичко щеше да е направено и доизкусурено, но НЕ, зор да е днес, хем му е казано че може да се проточи във времето и да си преценява, той каза ОК и след това почва да дава зор!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 8:47

Престани да се излагаш и да лъжеш и изчакай до довечера, когато ще ти отговоря.И човека, както много добре виждаш, не ти казва "майната ти", а се обръща към теб на "майна".

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 8:50

raduslaf написа:Не мога да повярвам, честно.В момента съм на работа и не мога да отделя толкова време за писане, но щом се прибера ще отговоря и на послседния ти безумен пост, в който лъжеш!

С какво ще отговориш, ще измислиш някоя тъжна твоя версия, как си бил прецакан от големите лоши монтажисти, дето дори пари не ти искаха и въпреки това си неземно нагъл към тях, и заради твойта глупост и зор станаха всички тези проблеми...????
Няма да пиша повече в тази тема, казах каквото трябва, няма и да я чета даже, яко се вземе някакво решение, моля да ме уведомите на л.с. ..благодаря!

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 8:56

Mihmor написа:
raduslaf написа:Не мога да повярвам, честно.В момента съм на работа и не мога да отделя толкова време за писане, но щом се прибера ще отговоря и на послседния ти безумен пост, в който лъжеш!

С какво ще отговориш, ще измислиш някоя тъжна твоя версия, как си бил прецакан от големите лоши монтажисти, дето дори пари не ти искаха и въпреки това си неземно нагъл към тях, и заради твойта глупост и зор станаха всички тези проблеми...????
Няма да пиша повече в тази тема, казах каквото трябва, няма и да я чета даже, яко се вземе някакво решение, моля да ме уведомите на л.с. ..благодаря!

Да, както си измислих всичко, което описах :mhihi: Даже ще сътворя ощя няква долна лъжа за "големите лоши монтажисти".Цирк!Пълен цирк, но ще участвам в него, докато не стане ясно на всички за какво става въпрос, макар че сигурен съм - вече е станало!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2010, 9:19

Според мен трябва да се тръгне от там:
-Дали механика е казал-слагаме мотора и караш...
Значи ако аз съм клиент и нищо не разбирам и някой ми продава двигател който ще го сложи в моята кола,където ще заплатя само частта(двигателя),мен ще ме интересува крайният резултат-колко струва цялата услуга=двигателя+монтажа и тъй като,примерно нищо не разбирам от автомобили и се доверявам на отсрещната страна където са врели и кипели в тея операции,считам че цялата операция ще струва колкото са казали първоначално...Това е сделката е плащам мотора и поставянето ми е безплатно,всичко допълнително (поне за мен) ще е че не са толкова добри механици че да не знаят какво още ще е необходимо за монтажа на този мотор или леко и меко казано измама (не визирам колегите механици а общи данни)...
В република България,както и в европа има закон за устното споразумение,тоест ако се споразумееш с някого за някаква сделка и в последствие тя си промени стойностите,от което настъпват вреди за другата страна,страната която променя параметрите на сделката дължи обещетение на друггата страна...
Ако отида на автомивка и пожелая да ми измият колата за обявената цена,екипа които мие колата в последствие ми качи цената защото била с много кал-естествено че няма да доплатя допълнително...
:OT:
Само един параметър ми направи най-силно впечатление,след монтажа на двигателя и същият не е могъл да запали...защо се искат пари от новият собственик за маниполацията по паленето :dunno:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Авг 2010, 9:33

Mecho написа:

Аз бях там и гледах като го монтираха не съм правил монтажи по тази кола но знам за какво става дума,това че си решил да си караш колата при друг да си даваш парите си е твой проблем.

Теб някой да те е питал,и да е искал мнението ти по въпроса?
Офертата е била 2200 с монтаж това,че монтажа е извършен абсолютно некачествено,не го оправдава и цената която е поискал.Да не мисля какво можеше да се случи при скорост от 120км, с джанта на която болтовете и не са затегнати.
Аз като си купя маслото от някой сервиз ми го сменят безплатно,което значи,че цената за смяната е включена във,цената на маслото,щом продавача се е ангажирал да осигури монтаж,той поема и отговорността за монтажа,иначе можеше да каже на момчето 2200 и си търси монтаж.
Къде е стоял мотора на момчето не го разискваме сега,а и не е тема за дискусия,ако това е великия проблем с който може някой да си измие ръцете,жестоко се лъжете.
Взе да ми писва от всякакви мишоци,които се имат за велики търговци,разни 'майстори" които не носят отговорност за предлаганите от тях части,и всякакви такива селски тарикати,които си мислят,че са по умни,и да прецакат някого(в момента не визирам никого) с 20лв е успех за тях,такива и по сериозни случай ще бъдат гонени до дупка.
Иска да продавача да обясни за,некадърно монтирания мотор,заводските свински опашки,не затегнатите болтове на джантата,липсващите такива на дифа,проблема с дифа,защо не е бил сменен капака още като са го счупили,и прецаканото виско,а са пуснали момчето на път,с кола която е в такова състояние,ако заради виското беше прегрял мотора,щяхте да си измиете ръцете,че го е прегрял,а защо ли?
И защо се искат пари от купувача,при положение,че мотора не можел да запали?
След моето мнение да пишат само хора потърпевши от този случай,всяко мнение различно от това на продавача и купувача,ще бъде ИЗТРИВАНО БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари