:: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Модератор: Търговски модератори
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: :: Случаи на некоректност ::
а платена ли е изцяло колата 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- mim4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 E34
- Мечтае да кара: Сувалка
сичко беше платено.пуснах я за издирване.на следващия ден ми се обадиха че е намерена близо до битака(не съм сигурен какъв квартал се водеше там)и като отидох беше останало само купето...и я разпродадох на части,защото нямах финансовата а и психическата сила да я събера пак.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
За съжаление и аз пиша в тази тема.
Става дума за колегата - TUZara` .
Бях си пуснал тема за огледало от Е46.
Колегата предложи добра цена и се разбрахме да ми прати огледалото по Еконт.
Получавам си пратката и какво да видя - не едно а две огледала, и то не от е46 а от нещо друго (може би от Е36 или Е30)
Пиша ЛС на колегата, той ми се извини че в еконт са разменили пратките и ще ми прати правилното стъкло.
В крайна сметка Е46-ково стъкло така и не получих.
Колегата не благоволява вече да ми отговори на личните съобщения които му пращам.
Става дума за колегата - TUZara` .
Бях си пуснал тема за огледало от Е46.
Колегата предложи добра цена и се разбрахме да ми прати огледалото по Еконт.
Получавам си пратката и какво да видя - не едно а две огледала, и то не от е46 а от нещо друго (може би от Е36 или Е30)
Пиша ЛС на колегата, той ми се извини че в еконт са разменили пратките и ще ми прати правилното стъкло.
В крайна сметка Е46-ково стъкло така и не получих.
Колегата не благоволява вече да ми отговори на личните съобщения които му пращам.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Писах му.
Колеги не поръчвайте части от http://avtochasti.cars.bg/u570429 ,незнам каква е играта му ,но за втори път не ми праща уговорените преди това части,по телефона се разбира ме давам му данните и нищо.
Ако някой знае как се пише в този форум и дали въобще е регистриран нека да каже,занимава се уж само с БМВ и е от Враца
Ако някой знае как се пише в този форум и дали въобще е регистриран нека да каже,занимава се уж само с БМВ и е от Враца
Последна промяна Ilief85 на 28 Мар 2012, 19:36, променена общо 1 път
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Ето и моя пробле.Търся си воден радятор за Е36 с климатик и попадам на следната тема в Продава:
Радиатор за е36 перфектен(от valter123 )
valter123 написа:
Продавам перфектен радиатор от е36 с климатроник големият, Радиатора е като нов, произведен в Германия марка Nissens. Цената която му търся е 70лв, гр София 0885042832
Радиатора върви с датчика за пускане на перката на климатика.
веднага се разбрахме да ми го изпрати до Враца,на другия ден го взех стори ми се малко голям ама в Еконт не можах да го преценя тръгнах да го слагам развалих колата не става по голям е с поне 10см.!Гледам парт номер 60743A по него излиза че е за е34

Звънах му колата ми седи развалена,той вика че е свален от е36,казах му че говорим за 10ина сантиметра не за милиметри и ако иска да дойде да ми го сложи ще му покрия разходите.Та в крайна сметка му викам че ще му го върна,той вика ок ма за твоя сметка а аз вече съм платил 12лв. Еконт,казах му защо като не е в мен проблема,та понеже съм зависим от сладура се разбираме да си поделим Еконта за връщането по 6лв.Радиатора струва 70 сега аз поемам еконта и натам и му искам само 75лв. наложен.
Днес ми звънят от Еконт Люлин да ми кажат че е отказал да вземе пратката поради липсата на 1щипка.Той ми прати и 2щипки към радиатора,аз съм му пратил само едната.Понеже такива щипки не ми трябват и имам около 4-5 в гаража викам на тоя от Еконт че утре за моя сметка ще пратя още 2щипки той ми вика това си е между вас разбираите се.Да ама вече не ми вдигат телефона!
Та в крайна сметка трябва за 3 път да платя 12лв. тва са 36лв. Еконт+70 които вече съм дал за него за радиатор който не ми върши работа!Всичкото това да не се набута той с 5лв.!!!
Радиатор за е36 перфектен(от valter123 )
valter123 написа:
Продавам перфектен радиатор от е36 с климатроник големият, Радиатора е като нов, произведен в Германия марка Nissens. Цената която му търся е 70лв, гр София 0885042832
Радиатора върви с датчика за пускане на перката на климатика.
веднага се разбрахме да ми го изпрати до Враца,на другия ден го взех стори ми се малко голям ама в Еконт не можах да го преценя тръгнах да го слагам развалих колата не става по голям е с поне 10см.!Гледам парт номер 60743A по него излиза че е за е34

Звънах му колата ми седи развалена,той вика че е свален от е36,казах му че говорим за 10ина сантиметра не за милиметри и ако иска да дойде да ми го сложи ще му покрия разходите.Та в крайна сметка му викам че ще му го върна,той вика ок ма за твоя сметка а аз вече съм платил 12лв. Еконт,казах му защо като не е в мен проблема,та понеже съм зависим от сладура се разбираме да си поделим Еконта за връщането по 6лв.Радиатора струва 70 сега аз поемам еконта и натам и му искам само 75лв. наложен.
Днес ми звънят от Еконт Люлин да ми кажат че е отказал да вземе пратката поради липсата на 1щипка.Той ми прати и 2щипки към радиатора,аз съм му пратил само едната.Понеже такива щипки не ми трябват и имам около 4-5 в гаража викам на тоя от Еконт че утре за моя сметка ще пратя още 2щипки той ми вика това си е между вас разбираите се.Да ама вече не ми вдигат телефона!
Та в крайна сметка трябва за 3 път да платя 12лв. тва са 36лв. Еконт+70 които вече съм дал за него за радиатор който не ми върши работа!Всичкото това да не се набута той с 5лв.!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
От еконт ми бяха объркали пратките а момчето което взе правилната част не пожела да ми я върне и се покри.НЕ бях в града и беше абсолютно безпредметно само да си лафим като не мога да му свърша работа от разстояние.Ще се разберем с момчето да оправим недоразумението не става дума за милиони а за 10-15лв 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
TUZara` написа:От еконт ми бяха объркали пратките а момчето което взе правилната част не пожела да ми я върне и се покри.НЕ бях в града и беше абсолютно безпредметно само да си лафим като не мога да му свърша работа от разстояние.Ще се разберем с момчето да оправим недоразумението не става дума за милиони а за 10-15лв
Ще се радвам да се разберете.
Писах му на valter123
- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
TUZara` написа:От еконт ми бяха объркали пратките а момчето което взе правилната част не пожела да ми я върне и се покри.НЕ бях в града и беше абсолютно безпредметно само да си лафим като не мога да му свърша работа от разстояние.Ще се разберем с момчето да оправим недоразумението не става дума за милиони а за 10-15лв
Колега айде стига глупости, моля.
Първо ти каза да задържа грешните огледала като компенсация -
TUZara` написа:qsno kade stanalo oburkvaneto eto kade sa belite s podgrev i murtva zona za kolegata s E46 compact-a ... zadruj gi kato kompensaciq za rezerva da gi imash - te sa 1 kum 1 s tvoite samo deto sa beli.greshkata da priemem che e moq makar che qvno tezi ot ekont sa se omeshali i sa oburkali adresite.Kaji mi kakvo tochno ti e E46-ta feisova li e ili predi facelift-a i utre shte go imash.
Второ пратих ти няколко лични съобщения на които ти така и не отговори, като при последното те предупредих че ще те докладвам в некоректни.
Пратено на 5-ти Март:
zoomer написа:колега, какво стана с огледалото?
Пратено на 10-ти Март:
zoomer написа:Пич кво стана с огледалото?!?
Ще има ли няма ли да има, не ми е проблема да ти върна тея двете огледала които ми прати
Пратено на 12-ти Март
zoomer написа:ако до петък не ми пратиш огледало, ще те докладвам в Некоректни.
Трето ти ми прати огледалата преди около месец, за толкова време неможа да драснеш 2 реда така ли?
За едно поне си прав въпроса не е в 20-те лв дето дадох, въпроса е в това че ти се покри.
Прати ми лс с данните си следващата седмица ще ти пратя огледалата.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Ilief85 написа:Колеги не поръчвайте части от http://avtochasti.cars.bg/u570429 ,незнам каква е играта му ,но за втори път не ми праща уговорените преди това части,по телефона се разбира ме давам му данните и нищо.
И аз да допълня,бягайте от тоя много далече,Даниел от Враца.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Ето ме мен в тази нерадостна тема. Преди всичко искам да се извиня за огромното количество текст което предстои да постна, но искам нещата да са максимално ясни. Става дума за смяна на ангренаж при небезвиестния Пресиян Василев ( memberlist.php?mode=viewprofile&u=26172). Респектиран от всичките препоръки , се свързвам с него и се уговаряме за подробностите. Ще използвам нашите ЛСта, там нещата вече са описани, черно на бяло. Той ми дава ето тази оферта
Аз поствам офертата на моя търговец и той отговаря с ето това :
Оказва, се че няма на склад 2те зъбни колела които аз купувам от друг търговец още тук , в София и отпрашвам към Габрово. Което е ок, нема проблем.
Той, заедно с баща си извършва смяната на вериги и когато идва ред да се разплащаме казва, че дължа още 35 лв за шлаф на клапаните. Аз му цитирам първото ЛС, а именно, че това вече би трябвало да е включено в цената. Той казва "ок, плащаш това което сме се договирли" и аз ок, вадя 760 лв. По време на ремонта слагаме негова тръба за егр и плъзгач за веригите. Беше споменал, че ги дава от него, си но аз настоях да си ги платя и им дадох допълнително колкото казаха там, 20 лв за тръбата, 15 лв за плъзгача. Той отказва да приеме парите, но баща му вече нарежда кое колко струва и аз плащам квото каже там. Случката , както и подробности от това как протича ремонта, съм описал по-подробно в следващите си ЛС към него, да не се повтарям пак. Тръгвам за София, и се оказва, че колата прегрява, за което е виновен чисто новия термостат който сложихме докато всичко беше долу. Термостата е от мен, купих го София предварително ,заедно с 2те зъбни колела, както и някакви о-рингове за егр и колектора, рекох да ги сменя. За това изобщо не става дума и не е проблем в този случай. В редките моменти когато сме говорили за него, е било на тема, дали ще се прибера до софия с този термостат и дали той има друг в магазина. Така де, прибрах се аз, макар че колата дигаше до 101 градуса, но това си е мой проблем и Пресиян няма вина по случая нито съм го дъжал отговорен затова вече няма да говорим за този проблем. Оказва, се обаче че има друг проблем- който преди това го е нямало : при отпускане на газта, колата рязко придърпва и се разклаща напред. Питам го за този ефект, той казва, че не е от неговата работа . аз казвам "ок, нека да покарам и ще видим". Питам го дали мога да се прибера при такива прегрявания , той казва "нема проблем, караи" .Прибирам се аз в София и се обаждам да го питам от какво може да е това придърпване. Той отговаря, че знае откъде е това придърпване, ще помисли и ще ми отговори по ЛС. Това става във неделя, 25 март. До ден днешен нищо не е казал по тази тема.
Но не това е важното. Същинският проблем, причина да пиша всичко това : Във вторник (27 март) се сещам, че във цената за части която му платих на него, са включени и 2те зъбни колела които реално погледнато не ги е дал той от него си, а аз съм ги донесъл още от София, както вече казахме. Те сумарно струват 117 лв, както се вижда и от ЛСто с офертата. Но въпреки това съм му ги платил и на него. И никой от нас не е обърнал внимание на този малък детайл тогава когато се разплащахме. Обаждам му се по телефона. Не говоря за нищо друго , освен за станалото недоразумение , като го моля да върне 100 лв, останлите 17лв (както и други дреболии, о-рингове) му ги оставям като компенсация за причиненто неудобство ,задето ще се разкарва до еконт, до банка ли , или до квото му е удобно там да ги прати тези пари. Той отговаря "ще помисля и ще ти кажа" .
И от тук насетне си комуникираме по ЛСта които аз ще постна директно тука.
Никакъв отговор, при което аз го питам за последно :
Това е. Още веднъж се извинявам за огромния обем от текст но искам всичко да си е описано черно на бяло. През цялото време се чудех защо се налага да се обеснявам толкова за едно очевидно недоразумение и толкова много ли искам. Надявам се, че сте успели да проследите нишката и всички детайли. Твърдо заставам зад всяка своя дума казана във всяко едно ЛС. Пресиян ми се струва, че малко изопачава думите ми, но да речем, че това е мое мнение. Няма да коментирам повече. Решението оставям на вас, вие преценете кой прав, кой крив.
Пресиян Василев написа:1 Гарнитура глава.
2 Гарнитура клапани
3 Агр.верига дълга
4 агр.верига къса
5 семеринг колянов вал преден
6 Зъбно колело кол.вал,възможно е да не се сменя
7 зъбно колело разпределит.вал
8 хидравличен обтегач
9 гумички (маслоотражатели) клапани.
10 шпонка колянов вал
11 болтове цилиндр.глава,но не търси,ако има проблем с тях ,имам да се замеряме цял ден.
Сега,аз имам мои магазин за авточасти.Погледни все пак какво ще направи твоя доставчик,и пиши каква ще е цената.Аз също ще напиша какви ще са цените
Ако частите се вземат от мен ,и колата се прави при мен ще има 10% отстъпка от тяхната цена и 50 лв надолу от труда ,като същия е 300 лв.
Гарнитурите минимум Паиен,Гьотце или Виктор реинц.
Веригите само СВАГ ,нищо друго ,че много ментаци.Зъбните колела БМВ ,колелото на помпата е безмислено да се сменя.Ако обаче е в лошо състояние ще ти подаря едно,но едвали.
Сега не ми се рови ,но ако те затрудни ще извадя номерата на частите от РЕАЛОЕМ и ще ти ги постна за улеснение.
В труда влизат ,сваляне на цилиндровата глава ,същата минава челен шлаиф,пасване на леглата и клапаните -от фрезист и смяна на гумичките .сваляне на всички аксесоари,клима,хидравлика,алтернатор ,водна помпа и какво ли още не до достигане и сваляне на агренажния капак.Работа ,всичко обратно ,чак след което фина центровка на помпата ,на горива и аванс.В движение ако излезе вече нещо реагираме според случая.
В неделя обаче не работим,еи това е лошото,че се пръсваме ,кои по пистата кои за риба и така.
Поздрав.
Аз поствам офертата на моя търговец и той отговаря с ето това :
Пресиян Василев написа:Eто и нашата цена
1 Гарнитура глава.
REINZ 61-31335-10 Гарнитура цилиндрова глава - 79.50
2 Гарнитура клапани
REINZ 71-31344-00 Гарнитура капак клапани - 28.50
3 Агр.верига дълга
SWAG 99 11 0207 Верига - 72.45
4 агр.верига къса
SWAG 99 11 0206 Верига - 67.73
5 семеринг колянов вал преден
Кортеко 050.260 семеринг 48x65x10 10.50 лв
6 Зъбно колело кол.вал,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ СМЕНЯ
BMW 11 21 2 243 401 ЗЪБНО КОЛЕЛО КОЛ.ВАЛ M51 - 48,90 лв. твоя цена (в момента са изчерпани)
7 зъбно колело разпределит.вал
BMW 11 31 2 245 361 ЗЪБНО КОЛЕЛО РАЗПР.ВАЛ - 69,90 лв. твоя цена (в момента са изчерпани)
8 хидравличен обтегач
SWAG 20 10 0008 Обтегач - 93лв
9 гумички (маслоотражатели) клапани.
REINZ 12-31306-05 Комплект гумички на клапана - 21лв
10 шпонка колянов вал
BMW 07 11 9 951 480 ШПОНКА - 2 лв.
11 болтове цилиндр.глава
REINZ 14-32004-01 Комплект болтове на цилиндровата глава - 72 лв
Така като гледам цените станаха шарени.Преценката остава за теб.
Пресиян Василев написа:mmc написа:Сумарно, твоята оферта за части стъпва на 566 лв. Ако ги взема от теб, сваляме 10 % , и става 509.4 лв и от труда сваляме с 50 лв и става 250 + 510 лв части = 760 лв тотал.
Ако ги взема от колегата, неговата цена на всичко е 492 + 300 лв труд за теб = 792 лв тотал.
Поправи ме ако грешна някъде.
Не съм смятал,да ти кажа ,ма кат гледам горе долу все тая![]()
Ти прецени ,каквото и да кажеш ,аз съм за.Ако му имаш доверие на колегата взимаи от него.Никого не задължавам да пазарува от мен.
Поздрав.
Оказва, се че няма на склад 2те зъбни колела които аз купувам от друг търговец още тук , в София и отпрашвам към Габрово. Което е ок, нема проблем.
Той, заедно с баща си извършва смяната на вериги и когато идва ред да се разплащаме казва, че дължа още 35 лв за шлаф на клапаните. Аз му цитирам първото ЛС, а именно, че това вече би трябвало да е включено в цената. Той казва "ок, плащаш това което сме се договирли" и аз ок, вадя 760 лв. По време на ремонта слагаме негова тръба за егр и плъзгач за веригите. Беше споменал, че ги дава от него, си но аз настоях да си ги платя и им дадох допълнително колкото казаха там, 20 лв за тръбата, 15 лв за плъзгача. Той отказва да приеме парите, но баща му вече нарежда кое колко струва и аз плащам квото каже там. Случката , както и подробности от това как протича ремонта, съм описал по-подробно в следващите си ЛС към него, да не се повтарям пак. Тръгвам за София, и се оказва, че колата прегрява, за което е виновен чисто новия термостат който сложихме докато всичко беше долу. Термостата е от мен, купих го София предварително ,заедно с 2те зъбни колела, както и някакви о-рингове за егр и колектора, рекох да ги сменя. За това изобщо не става дума и не е проблем в този случай. В редките моменти когато сме говорили за него, е било на тема, дали ще се прибера до софия с този термостат и дали той има друг в магазина. Така де, прибрах се аз, макар че колата дигаше до 101 градуса, но това си е мой проблем и Пресиян няма вина по случая нито съм го дъжал отговорен затова вече няма да говорим за този проблем. Оказва, се обаче че има друг проблем- който преди това го е нямало : при отпускане на газта, колата рязко придърпва и се разклаща напред. Питам го за този ефект, той казва, че не е от неговата работа . аз казвам "ок, нека да покарам и ще видим". Питам го дали мога да се прибера при такива прегрявания , той казва "нема проблем, караи" .Прибирам се аз в София и се обаждам да го питам от какво може да е това придърпване. Той отговаря, че знае откъде е това придърпване, ще помисли и ще ми отговори по ЛС. Това става във неделя, 25 март. До ден днешен нищо не е казал по тази тема.
Но не това е важното. Същинският проблем, причина да пиша всичко това : Във вторник (27 март) се сещам, че във цената за части която му платих на него, са включени и 2те зъбни колела които реално погледнато не ги е дал той от него си, а аз съм ги донесъл още от София, както вече казахме. Те сумарно струват 117 лв, както се вижда и от ЛСто с офертата. Но въпреки това съм му ги платил и на него. И никой от нас не е обърнал внимание на този малък детайл тогава когато се разплащахме. Обаждам му се по телефона. Не говоря за нищо друго , освен за станалото недоразумение , като го моля да върне 100 лв, останлите 17лв (както и други дреболии, о-рингове) му ги оставям като компенсация за причиненто неудобство ,задето ще се разкарва до еконт, до банка ли , или до квото му е удобно там да ги прати тези пари. Той отговаря "ще помисля и ще ти кажа" .
И от тук насетне си комуникираме по ЛСта които аз ще постна директно тука.
Пресиян Василев написа:Re: Цени за ангренаж
Изпратено на: 28 Мар 2012, 19:18
от Пресиян Василев
Здравеи.
Така като огледах нещата виждам ,че си прав.Наистина един вид си платил 2 пъти зъбните колела.
Можеш да сметнеш за некоректно от моя страно,но парите няма да ти върна.Подхождам мъжки без заобиколки и ти го казвам директно.
Причините са няколко и не зависят от теб и мен.Разхвърляни са вече в магазин и склад и колегата ми е твърдо против
Мога следното да направя за теб,ти ще кажеш:
Да извърша евентуално ремонта на тази стоиност за в бъдеще или да ти дам равностоиността на тези пари в части за м51.Нищо не се знае какво ще потрябва.Примерно демферна шаиба.Мога да ти пратя една броика.
Доблестен човек съм и ти казвам право.
Поздрав.
Предпочитам да комуникираме на л.с. не по тела.
mmc написа:Re: Цени за ангренаж
Изпратено на: 28 Мар 2012, 23:27
от mmc
Нека да си говорим открито и без заобикалки тогава. Сам признаваш, че съм прав и въпреки това открито ми заявяваш, че няма да ми върнеш пари. И после все пак твърдиш, че си доблестен. Това някаква шега ли е?
Нека да ти напомня някои дребни детайлчета които, макар , че тогава не ти ги казах, не си мисли, че не ми е направило впечатление.
1 - ти си първия сервиз в който ми казват, че тоалетната е до входната порта и до колата ти. А ако ми се ходеше по голема нужда в тия 2 дена дето висях там, пак ли там щеше да ме пратиш да се изсера?
2 - Първоначално, по телефона ми каза, че редица колеги са идвали при тебе и са оставали при тебе докато трае ремонта. После , изведнъж се оказа, че си имал болна баба и немало начин и си щял да ме оставиш в някаква къща ли там кво беше. Тва го разбирам, не си длъжен да предлагаш легло на клиентите си. После, когато вече съм при тебе, се оказва, че в тази твоя къща нема места. А ако аз не бях си взел предварително телефоните на различни хотели в Габрово, къде щях да остана - пред вратата ти? или щеше да ме пуснеш да обикалям Габрово без кола в вечета, в последния момент? Пак - аз на пътя нема да остана при всички положения не прави добро впечатление когато човек ти идва на крак чак от София. И ти самия много добре го знаеш това, и го каза сам. Просто ги казвай предварително тези работи, защото хората като говорят първоначално с теб, си казват че си ебати пича а то всъщност не е точно така.
3 - Помолих те да разкачим ЕГР клапана от колектора, ти категорично отказа да развиеш 4 болта за да си сменя о-ринга който си бях донесъл, нищо повече. Щяха да ти окапят ръцете ли, кво?
4 - Когато трябваше да закачаме дифюзора, ти ми заяви , че си нямал бил свински опашки и немало как да го закачиш. Аз изкарах мои и сложихме там 2. Ако нямах свински опашки , ти със канап от колците на градината си ли щеше да ми го вържеш и да ме пуснеш да си ходя?
5 - Уговорихме се , че ще направим промивка на радиатора, каза ми да взема Меглио и ще го промием. Накрая не го направихме и аз сам си го обдухах като се съобразих с молбата ти да го правя на паузи, заради слабия ти компресор. Накрая баща ти ми направи забележка, че цял ден съм бръмчал там, нещо което ти каза, преди въобще да пуснем компресора ти. Кажи ми , аз каква вина имам, че компресора ти е с 50 литрова бутилка и моторче-ташак, както ти съвсем точно се изрази? В крайна сметка не го промихме. Ако си се притеснявал , че ще се минеш с труд, да беше казал "пич, така и така, тва не се разбирали да го правя за 250 лв, ще ти коства още еди колко си". Мислиш ,че щях да се пазаря с тебе ли?
6 - когато доливахме вода от казанчето, ако аз не бях изкарал дестилирана вода, ти от чешмата ли щеше да ми налееш? Шото не видях да имаш приготвени нито вода, нито антифриз по време на пълненето а доляхме половин литър шото доста от него го разляхте по време на източването. Филтрирането на изоточената течност в парцал, защото съдовете ви бяха мръсни, също обра точките. Да беше казал, щях да си взема чисти бутилки.
7 - Накрая се опитахте да ме убедите, че дължа още 35 лв. за шлайфане на клапани. Ако не се бях сетил (поне за тях), че изрично си подчертал в офертата си, в писмен вид, че това вече е включено в цената, щеше да си ги прибереш с чиста съвест, нали?
Всичко което бяхте казали, че ще го сложите ей така, от вас си , накрая си го платих, даже настоявах. Не беше ли така? Не съм се пазарил ни най-малко. Баща ти взе да ми обеснява, че едва ли не трябва да му платя автомивката, горивото дето карал главата там на фрезист. Взимал бил 2 лв за миене, споменахте даже. И тях ли се очакваше да ги платя? Ако е така, ти що не ми ги каза тези неща още докато ми даваше офертата си да видиш как щях да си направя веднага изводите.
Всички тези неща които съм ти ги изброил, някои от тях дребни, други не чак до там, са доволно показателни. Но дори и с тях бях склонен да си затворя очите и не съм ти направил проблем. Стиснахме си ръцете, айде, по живо по здраво. Така беше нали?
Но това, че сега сам признаваш, че ми дължиш 100 лв и ми заявяваш, че няма да ми ги върнеш и накрая твърдиш, че си "доблестен" човек, е просто един невероятно тъп виц и преля чашата. Имаш син. Когато дойде време да му обесняваш какво значи "честност", "почтеност" и "доблест", такъв ли пример ще му дадеш? Явно мен са ме учили на друга ценностна система, доста по-различна от твоята. В този ред на мисли - научи синчето си, че когато непознат човек му подари нещо( плод, в моя случай, който специално приготвих за детето ти, понеже миналия ден директно си поиска от мен, горкото), да казва поне едно "благодаря". Тва е чисто доброжелателен съвет, за да има поне елементарна култура.
Офертата ти за компенсация е повече от смешна. Наистина ли си мислиш, че ще бия толкова път за да изтърпя отново тази цигания? или си мислиш, че ще ти платя зверските надценки на частите които би искал да ми пратиш? Ти на мое място дали щеше да спиш спокойно ако някой ти дължеше 100 лв? Не мисля, като ви гледах с баща ти как изброихте до стотинка разходите си по мен, видиш ли, все едно сте ми направили услуга и съм ви длъжник.
Не можеш да ме убедиш, че не можеш да отделиш 100 лв за да си върнеш това което си взел и реално не е твое. Не, че нямаш, просто както сам заяви, не искаш да ги върнеш. и това е единствената причина.
Не искам от теб да ги пратиш веднага, разбирам те, че сега си ги вложил и нямаш, но все си мисля , че до няколко седмици ще успееш да ги събереш. Въпросът не е в парите, въпроса е в принципен.
За финал искам да кажа, че аз самия искрено съжалявам, че се наложи да ти ги обеснявам тези неща. Ти беше един от малкото хора в този форум, които уважавах наистина, заради компететните мнения и знания и готовността с която отговаряш на по неопитните колеги като мен. Правил си го неведнъж и винаги съм ти бил много благодарен. Именно поради тази причина се засилих чак до Габрово. Именно по тази причина преглътнах всички онези цигании които ми ги въртяхте там 2 дена с баща ти. Но финалната ти наглост не мога да я преглътна. Но явно през форума е много лесно да си "коректен", когато не ти коства нищо а всъщност си правиш евтина реклама. В реалния живот, и особено като видиш пари, прилагаш същите евтини номерца на псевдо-майсторите от които ми е дошло до гуша и за които говорихме с неприязън. Явно всичко си има цена , и твоята
"колегиалност", не струва чак толкова много, щом си готов за 100 лв да я хвърлиш в кофата.
Никакъв отговор, при което аз го питам за последно :
Изпратено на: 03 Апр 2012, 9:14
от mmc
Послено да те чакам ли върнеш парите и да докажеш, че си наистина коректен и доблестен човек, или приключваме разговора с теб?
Както казах, не ти ги търся всичките до стотинка. Колелата възлизат на 117 лв, искам да ми върнеш само 100 лв, останалите 17 ( както и там забравените гарнитурки) ти ги оставям като компенсация за причиненото неудобство, ако се засилиш да ги връщаш. Можеш да ги пратиш по еконт, по банкове превод, по каквото ти е удобно.
Изпратено на: 03 Апр 2012, 17:43
от Пресиян Василев
Защо ме заплашваш ?Не цениш свършеното ,търсиш само кал под ноктите.
Ще те помоля да се върнеш към предишното си съобщение и да си прочетеш писанията .Направо останах като гръмнат .Такъв бълвоч .....аз с какво ви обидих господине ?
Обясних положението с 3 реда.поискаи каквато и да било част/и които имам в наличност и ще ги получиш .Аз не казвам ,че не е станала грешка,но пари няма ,и няма да има към този етап.
Нека стигнем до консенсус .
Изпратено на: 03 Апр 2012, 18:17
от mmc
Искам да ми посочиш къде видя заплаха. Попитах те дали ще върнеш парите или не. Да съм ти казал, дори намекнал, какво смятам да правя от тук нататък? Просто казах, че ако ти няма какво да кажеш, разговора приключва. И аз и ти нямаме повече какво да кажем по темата. Това като заплаха ли ти се стори?
Няколко пъти вече повтарям, че разбирам, че си на зор и не искам веднага да ги пратиш. Също така съм склонен да ти оставя и тези 17 лв и да ги закръглим до 100, като извинение от моя страна заради разкраванията ти. Нима това е недостатъчен жест от моя страна?
Предишните ми писания, макар и да ти се струват бълвоч, са си чистата истина. Кажи ми кое от това което съм ти написал там не е вярно. Описал съм точка по точка от това което се случи.
Ако аз предложех да ти платя с круши, щеше ли да приемеш? Не, разбира се. Защо ти се струва толкова невероятно, че след като съм ти дал пари, искам пари обратно?
Мислиш, че пак ще се хукна до Габрово за да работиш по колата? За смяната на самите вериги съм доволен, не мога да си кривя душата. Но останалите неща също ми направиха впечатление и макар, че са дреболии , съм преценил , че не искам да ремонтираш повече колата ми. Нямам ли право да реша къде да си карам колата? Сам знаеш, че горивото до там ми е 100 лв. Искаш да мина път за 100 лв, за да спестя 100 лв? Къде е логиката тук?
За частите - тук, в София,и в частност- във форума, има доволно много коректни търговци от които пазарувам от години и са се доказали като коректни. Стигало се е до там , че да се наложи да им върна част, вследствие на дефект и да не им искам пари, а просто да си приспаднат от следващата ми поръчка от тях, когато я направя, било то след месец, 2. Никога не съм имал проблем. На фона на твоя отказ да върнеш чужди пари, как очакваш да ти вярвам сега?
Искам пак да подчертая - ни най малко не съм те заплашвал. Ако ми хрумне това, ще го направя пред теб, няма да се крия зад компа. Видя как изглеждам, мисля, че е очевидно, че съм мъж който не се притеснява от конфликт. Но това не значи, че го търся, ни най-малко дори. Винаги предпочитам да се разбера цивилизовано. Видя как процедирам, видя как си плащам всяко едно болче което сте сложили допълнително. Първоначално ти отказа да вземеш пари защото беше казал, че ще сложиш тръбата и плъзгача от теб си. Аз не настоях ли да ги вземеш парите, както и ти направи? Казах ти, че това ще е лична услуга към мен, искам да сме на чисто и ти ги прие. Какво лошо има в това?
От самата смяна на веригите съм доволен, но тези останали детайли покрай ремонта, които ти изброих, за които ти твърдиш , че са бълвоч, си остават факт. Обръщам внимание на всичко.
Отричаш, че ми иска допълнително пари(35 лв за шлайф на клапани) за нещо което предварително се бехме договорили? Само защото съм го изтъкнал, това значи, че търся кал под ноктите?
И аз искам да стигна до културна развръзка по случая не по малко от теб. Обясних ти , че няма начин да дойда до Габрово за да извършиш ремонт, нема и смисъл да ми пращаш от там части. А и в крайна сметка, мое право да избера дали да се възползвам от вариантите ти за компенсация. Това беше все едно аз да настоявах там пред теб да ти платя с щайги картофи ,шото видиш ли , немал съм бил пари. Дали немаше да е трагико-комично,а?
Връщаме се в изходна позиция - очаквам думата ти, че близко бъдеще ще успееш да отделиш 100 лв и да ги върнеш. Няма да те притискам, разбирам , че си на зор. Думата ти ми стига. Когато получа обратно парите си, ще призная, че освен кадърен механик , си и доблестен човек.
Изпратено на: 03 Апр 2012, 19:51
от Пресиян Василев
Да изясним нещо.
Разбира се ,че като собственик на даден автомобил имаш право да го ремонтираш на избрано от теб място.
Не си доволен от дребни детаили .С такава материална база разполагам,такива са условията,съжелявам за което.
Щом си останал с лоши впечатления и мислиш ,че някои в етапа на работа е искал да те избачка с парите ,просто това не го мисли.
Сам видя ,че исках да не вземам тези ,там 35 лв ли бяха ,за егр тръбата и плъзгача.Но също и видя ,че колегата ми беше краино против.Аз не се оправдавам ,но съм длъжен да се съобразя с него,защото всеки ден сме заедно.
Мисля ,че с работата по главата стигнахме до консенсус и мина както трябваше да си бъде.
Отговори ми моляте на следния въпрос.При кои колега автомонтьор присъствието на клиента е желателно ? 2 дни стоя рамо до рамо с мен ,като на почти всеки един въпрос отговорих в детаили които сметнах ,че ще са разбираеми .Всеки е специалист в дадена област .Искам да кажа ,че се опитвах да дам възможно наи добри отговори според техническото ниво ,на което предположих ,че си .Констатирахме заедно много неща ,коментирах ме ги и останах с впечатление ,че всичко е нормално.
Нямал съм свински опашки ! .Това разбира се не е вярно.Изразих мнение ,че не е добре да се връзва стакива и там има закопчалки които липсват .
Щели ръцете да ми се счупят да отвия 4 болта на ЕГР-а.Няма да ми се счупят ръцете колега.Просто няма да спре да тече от там ,ама никога ,това е причината да не искам ,защото тече от модула на самия ЕГР ,не от уплътнителя. Достатъчно м51д25-ци са минали през ръцете ми зада го знам това.
Аз съм готов да те компенсирам с части или ремонт за над 100 лв.не всичко е левове и стотинки ,като и ти ,така и аз се трудя за тех всекидневно,но пак казвам не всичко е пари.
По въпроса за килограмите ,да видях ,че си около 100-те .Е аз съм едва 70 ,но физическата саморазправа е излишна.Ако толкова ти е черно пред очите и смяташ ,че аз съм човека ,заповядаи да ме набиеш.щом с това ще се реши въпроса.
Калта под ноктите в предния пост имах предвид ,че си бил недоволен от това къде си щял да сереш .Ми тоалетна си има ,но има 2 кучета ,които ще ни забавят .Мислиш ли ,че щях да те оставя да не отидеш до тоалетна,Какво ти стана ,че опика гумите на колата ми ,мъже сме все пак.
Карал ли съм те да стоиш до мен 2 дена.Можеше да те закарам където искаш да си релаксираш 2 дена като пич.Какво посрещане очакваше баница с мръвки ли .нали идеята беше ,да се свърши максимална работа за късо време,не да е развеждам ,храня и поя като истанбулски падишах.
Като имаш свои деца (даи боже) ги възпитаваи както си желаеш.Моя син е на 3 години и няма как да ти каже благодаря за купения от теб банан ,по простата причина ,че неможе да говори още добре.Тои неможе да се облича и обува ти искаш да ти благодари .
Всичките еитея работи дето ги наговори в предния пост ,както и краиното поведение по телефона след като си тръгна ,много ме обидиха.
Помниш ли как се смееше по телефона,в опита ми да те уверя ,че виско перката ти не работи .Помниш разбира се ,но не тя видиш ли купена от Левиатан,значи 100% работи щом е от него.
Със стария термостат било еди що си ,с новия еди кво си .Ти търсеше колега някои виновен в нещо което още не се е случило.
Да обобщим и 2-мата сме недоволни един от друг .Предлагам да спрем с разправията и обидите
Според твоята гедна точка аз съм те избачкал 117 лв .Аз пък съм еди кво си .
Баста колега няма да се обръщаме на писари тука.
Варианти имаш .Щом смяташ че съм мошеник и нете устроиват предложените варианти .Кажи каква ще я свършиш зада си знам.
Изпратено на: 03 Апр 2012, 21:17
от mmc
Първо да ти благодаря за подробния отговор, за мен е важно какво точно мислиш. Нека да поясня някои работи.
Никой не говори за тези 35 лв за тръбата на егр и за плъзгача. Ти не си длъжен да подаряваш на клиентите си части и затова аз настоях да ги платя. През цялото време визирам за онези 35 лв за шлайфането на клапаните, които ти спомена първо, преди каквото и друго да сме казали на тема пари. Тази точка беше важна и ти удобно я избягваш. Нима твърдиш, че не се опита да ги вземеш отгоре , преди аз да си пусна лаптопа и да ти цитирам офертата ти? Защо ме прекъсна тогава и не ме остави да ти изчета докрая офертата. Мислиш, че съм те лъгал за тях след като ти си го написал черно на бяло ли? Но да допуснем, че си забравил , че това е предварително уговорено.
Както казахме, нямам оплаквания по работата ви по главата и вериги. Личеше си , че барате не за пръв път такъв двигател и за момент не съм го оспорвал това. Ще отговоря и на въпроса ти относно кой майстор ми е позволявал да стоя до колата си. Отговора е : всеки един. Изрично, преди всеки ремонт питам "Нещо против да стоя до колата си докато извършвате ремонта?". Ако отговора е "не може" , моя е "довиждане, лек ден". Има ли смисъл да ти изброявам колко често са ми осирали колата докато мен ме няма? Колко пъти уж са ми сменяли части а после намирам съвсем други от тези които съм оставил сервиза? Твое право е да изискаш да не ти се моткат клиенти докато бачкаш. Но пък и мое право е да откажа тогава ремонта, по обяснимите причини които ти изброих и които съм сигурен , че знаеш много добре.
Отговарял си ми доволно добре, и си говорихме достатъчно подробно и информативно. Това даже не съм го изтъквал като проблем. не знам защо го изтъкваш.
За свинските опашки - питах те имаш ли закопчалки. ти каза, че нямаш. И си нямал читави свински опашки. Това ти бяха думите. Аз какво се очаква да направя в този момент? какво да си помисля? Както и да е , това е дреболия.
За егр - да, знам, че винаги ще омаслява от там. Не карам колата от вчера. Просто така и така сваляхме колектора, бех си взел о-ринг по простата причина , че вече няколко пъти свалям тези колектори(по други причини) , но все се случва да нямам о-рингове и затова си ги взех поне този път и исках да си го сменя, защото точно този беше твърд, исках поне него да сменя. Не за друго, а просто защото случая беше удобен и костваше 4 болта. Пак- не е болка за умиране , по скоро ми направи впечатление категоричния ти отказ. Не настоях, щото като толкова много искам, да си ги развия по късно тези болта и да си го сменя тъпия о-ринг, ще кажеш ти. И ще си прав.
Ти лично видя ли ме да опикавам гумите ти? Не видя ли, че бях с гръб към колата ти , с лице към пръстта ,която се пада от лявата страна на колата ти? Защо реши, че ще го правя? Това твърдение ме обижда. Ако го докажеш, аз съм готов да дойда пред теб, да се изпикая в чаша и да си изпия пикнята. Пред теб. Ако не си сигурен, ще те помоля да си върнеш думите назад. Това съвсем сериозно ти го казвам и държа да се уточним много добре по този въпрос.
За телосножението ми - казах го , не за да се перча пред теб, а за да ти кажа , че всъщност, на човек като мен не му се налага да прибягва до сила. Смятам, че съм достатъчно цивилизован човек и мога да се разбера по културен начин. Ако ми черно пред очите, щеше да си разбрал до сега. Нямаше да си губя времето да ти обеснявам. Лично аз предпочитам да не се стига до саморазправа и вярвам, че няма да ни се наложи
"Карал ли съм те да стоиш до мен 2 дена." ???? Не си ме карал ти да седя аз до теб тези 2 дена. Тука искам да изтъкна, че влизаш в противоречие - Мое изискване беше да стоя до колата си тези 2 дена. Нали точно това беше първия ти въпрос. Избери си позиция. аз ли съм искал да стоя до теб , за което ти ме питаш колко майстори са ми позволявали , или ми казваш, че те обвинявам, че ти си ме карал да седя до теб. И по телефона, и в тези ЛС-та повторих, че не се очаква от теб да подслоняваш клиентите си. Първоначално говорихме по телефона, че ще остана при тебе. После каза, че няма да стане защото си имал болна баба и немало начин. Но си имал някаква гостилница в която може да отседна. Чак като пристигам при теб на обяд, се оказва, че в къщата няма места и аз реално погледнато нямам осигурен подлсон за през нощта а ние с теб до вечерта ще сме селото ти там. Но аз за минути си осигурих хотел, защото се бях подготвил предварително, за всеки случай. Не съм ти казал нищо, нали? Просто казвам, че както нямаше проблем да остана при тебе,както ти ми каза в първия ни разговор по телефона (поради което си бях подготвил една бутилка ракия и суджук в багажника, исках да го изкарам вечерта ако седнем там) изведнъж се оказва, че сам трябв да си намеря и хотел и то от селото ти. Това бие на очи. Не очаквам да ме водиш за ръчичка ама да беше казал - "виж кво пич, аз съм монтьор, не хотел. идваш , седиш тук 2 дена, но си осигури предварително подслон в Габрово". Щяхме да сме на чисто и нямаше да бие на очи обрата на събитията. Това ми е мисълта, не друго. Ти като ме остави в хотела, не предложи ли да минеш по късно , да излезем да пийнем по бира? Кво ти казах аз - не си ми бавачка, не се чувствай длъжен да ти отнемам и вечерта, виж си семейството а утре ние ще сме пак цел ден заедно. не беше ли така? Защо се опитваш да ме изкараш лигльо който е искал да го водиш за ръка?
Друго което искам да уточня - когато тръгнах на път за София, и говорихме по телефона, не казах, че ти си ми виновен. Аз съм доволно технически грамотен, за да знам какво значи горещ горен маркуч, и студен долен. Повече от очевидно е че термостата който сложихме не отваря. И ти за това нямаш никаква вина и аз никога не съм твърдял обратнато. Да съм ти казал "пич, ти ми прееба колата". Питах те имаш ли термостат и виско в магазина си, да купя от теб. Исках да се прибера с изправна охладителна система. Ти каза, че нямаш термостат и муфа, както наричаш вискосъдинителя. Това беше.
Изтъкнах ти, че колата придърпва при отнемане на газ. Ти заяви, че това не може да е от теб. Аз ти казах "ок, така да бъде, нека да покараме па ще видим". Като се прибрах, неделя ти се обадих пак по телефона и ти описах пак проблема, който си остана. Този път ти ми каза, че знаеш откъде може да идва това (тотално в противоречие с първоначалното ти мнение по въпроса, че не е от теб този проблем) и да съм ти дал малко време да помислиш и ще ми напишеш по ЛС. Което така и не получих,вече седмица. Така ли беше, искам да ми отговориш. Но нека да не говорим и за това- да речем, че аз вече знам къде е проблема и ще се оправя. Мисля, че трябва да се донастрои помпата.
За сина ти не искам да коментираме. Наистина не съм имал негативна мисъл и съвета ми беше чистосърдечен. От моя гледна точка ,щом едно дете може да каже "имаш ли портокал, дай ми портокал", може да каже и "благодаря". Но не съм аз човека който ще възпитава сина ти, нито ще го съди. Ако съм те обидил и си приел , че казвам, че сина ти е невъзпитан, моля да ме извиниш. да приемем, че не може да говори.
По въпроса за виското ми - ти нямаш никаква вина и не съм ти се смеел за това което ми обесняваш. Въобще се абстрахирай от температурните проблеми на колата, за тях никога не съм те държал теб отговрен.
Но така и така сме тука - след това проверих твърденията ти , и си пропуснал една малка специфика, която тука :
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 68695ec03e
ВладоБате много добре и логично обеснява. Аз като нямам голям кръг, как да се затопли този радиатор, че да зацепи този силикон. А ти го чу , че понякоето време, преди да тръгна, зацепи за момент. Тогава решихме, че все пак върти, но при твърде висока температура. Което не е баш така. Но пак казвам - това не е твой проблем, ти сменяш вериги. Това , че не си бил прав за вискосъдинителя ми , е без значение, аз имам глава на раменете си и мога да преценя сам впоследствие.
От моя гледна точка нещата са прости - вследствие на недоразумение, ти прибираш едни допълнителни 100 лв, за което ти сам признаваш, че е така. Моята молба към теб да ги върнеш, като вариантите ти за компенсация не ме устройват, склонен съм да изчакам, ако обещаеш , че ще ги върнеш. И за момент не съм казвал, че си ми ги откраднал. Казах, че ако наистина си коректен, както се представяш, ще ги възстановиш. Ако не го направиш, аз ще го счета за некоректно, както ти самия каза тук : "Можеш да сметнеш за некоректно от моя страно,но парите няма да ти върна." Прочети си го това в твоето старо ЛС. Ти самия признаваш, че би било некоректно ако не ги върнеш. Кво повече да ти кажа аз? За какво се налага да се обесняваме повече?
Надявам се , че вече се изяснихме подробно.Нито съм те обиждал, нито съм ти опикавал гумата, нито съм ти казвал, че ще дойда да те пребия за 100 лв. Дори и не съм намеквал това и ако съм го направил, искам да ми посочиш къде точно е станало това нещо.
Ако искаш да направим така - няма смисъл да ставаме писари, както ти сам каза. Правим една тема на всеобщо достояние. Аз няма да казвам нищо, просто ще постна нашите ЛС-та и ще опиша накратко случая. Ще оставим хората да преценят кой прав, кой кого обиждал и тн. Ако колегите решат, че в случая аз съм некоректния или съм те обвинил неоснователно или че нямам право да искам тези пари, лично аз сам ще си изтрия акаунта от този форум без повече приказки и без да чакам админите да ме баннат. Съгласен ли си?
П.С.
Държа обаче да ми отговориш за опикаването на гумите ти. Искам да знам откъде ти хрумна това.
Пресиян Василев написа:
Re: Цени за ангренаж
Изпратено на: 03 Апр 2012, 21:44
от Пресиян Василев
Добре ,прави тема,където трябва .
Мисля ,че ще стане интересна тема.По въпроса за опикаването ,израза е образен а не конкретен,но ти колега разбира се пак търсиш нещо .
По въпроса за настаняването ,казах ,че много колеги от форума са спали в къщи ,не че ти колега ще спиш.Мисля ,че помниш а ти помниш ,защото си детаилен човек .Казах така хората се настаняват във възрожденска къща-хотел ,с идеални условия на 20 лв за стая.Обади ми се и каза ,че разглеждате с жена ти хотели в Габрово и да оставя въпроса на теб.На какво си се надявал и с какви убеждения си останал ,нямам идея.
Това ,че реагира с завъртане на 2 телефона от сервиза и си уреди да спиш,след като питах в хотела на казака ,вече е голямо героиство.видиш ли в колата съ,м щял да те оставя .Що приказваш такива глупости бре човече .Ти ще ме изкараш ,че едва ли не съм те молил да доидеш ,да те измамя.
Случая искам обаче да обесниш в бъдещата тема ,не накратко а обстоино .Кое как и защо .
После пък аз ще пиша .
Като преценят кои крив кои прав ще видим.
Това е. Още веднъж се извинявам за огромния обем от текст но искам всичко да си е описано черно на бяло. През цялото време се чудех защо се налага да се обеснявам толкова за едно очевидно недоразумение и толкова много ли искам. Надявам се, че сте успели да проследите нишката и всички детайли. Твърдо заставам зад всяка своя дума казана във всяко едно ЛС. Пресиян ми се струва, че малко изопачава думите ми, но да речем, че това е мое мнение. Няма да коментирам повече. Решението оставям на вас, вие преценете кой прав, кой крив.
Бе,аз не пиша тук,макар,че има за какво,но само ще кажа,че "глада е по-силен от всичко".......
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
По темата на колегата mmc.
Ще се опитам сбито да напиша кое как е зада няма недуразумения.
Общо взето нещата пртекоха в този ред.Обажда се колегата,така и така,можеш ли /не можеш ли.
Уговаряме се ,и тои пристига в Габрово.Посрещам го на бензиностанция отиваме в сервиза и след преглед на автомобила започваме работа.
Аз лично нямам против колеги и клиенти да стоят при нас по време на ремонта.Въпреки ,че по правило това не е желателно в нито един сервиз.Но както и да е ,нямам какво да крия или да крада от колите на хората.
процеса на работа протича по следния начин.Ние сме трима монтьори работим засега в малък сервиз но функционален пригоден главно за горивна апаратура и двигатели (стендове и диагностика на достатъчно ниво) .
Мога да се похваля ,че никога не е било мръсно ,мазно или мизерно при мен.Помещението ми е малко но спретнато ,парно ,изолация , АЛдограма.
Преценяваме кое какво що и започваме ,като през целия етап на работа ,на колегата му е обяснявано ,кое как и защо се прави.Така или иначе бях залят с въпроси,на редица от които се чудех какво да отговоря ,но гледах да свърша нещата съвестно ,не през пръсти за да е доволен и колата да не създава излишни ядове.
На запоизнатите колеги е ясно ,че процедурата не е лека и време отнемаща.
Лошо впечатление му направило ,че дал на специално купения плод от него за детето ми не получил отговор ,,благодаря,,.За инфо синът ми е на 3 годинки и едва вдява здрасти и чао.
Лоша била обстановката ,мръсни ми били съдовете ,въпреки ,че всичко беше филтрирано през тензух и цедка на микрон.Е в какви съдове да съхранявам ,антифриз ,които така или иначе е консуматив.Е в туби от минерална вода в какво по дяволите .
Вискозния съединител на тази кола неработи,установих го лично след ремонта при пробното шофиране в порядък на поне 5 км.В моите ръце в смесена местност автомобила не е вдигал повече от 95 гр.Това е причината да пусна колегата да пътува спокоино за София ,като бях сигурен ,че колата ще го закара.
Но това не е толкова важно.
Обявил съм му 10% отстъпка за закупените авточасти от нашия магазин +50 лв надолу ако се вграждат при нас.
Наистина тои има право при конкретизирането на краината цена в края на ремонта.Наистина съм обявил ,че работата на шлаифиста е включена в цената за което му се извиних.Но започнаха да влизат с колегата в пререкание за това ,че колегата нави километраж и плаща по автомивки за измиване на главата и агренажния капак .Като сумата не е 2 лева.
КОЛЕГАТА ИЗРИЧНО НАСТОЯ ДА ПЛАТИ ТОВА КОЕТО Е ОБЯВЕНО ВЪВ ФОРУМА НА Л.С.
Това искаше ,това плати.
Аз пред него звънях в магазина и попитах съпругата ми ,нека каже такали е ,2 пъти колко ще плаща ТОТАЛ.Но тои настоя да плати обявеното като краина цена във форума.
Сега виждам ,че иска да връщам 117 лв .Защо? За получените обиди.Дане би да не съм свършил работа ?
Въпреки това му казах ,мога за конпенсация да му пратя каквито иска части за м51 на тази левова равностоиност.
От цялата работа се събира една излишна горчилка,която не съм заслужил ,бил 100 кг.нали по силен е от мен ,цигания било ,в къщи трябвало да спи.,на ръце ли да го нося ,тоалетнма нямало .Е как да няма тоалетна ,що за глупости
Незнам с какви очаквания е останал .Тоава не е Дару кар .
Прочетете и помислете .Пак повтарям ,колкото е искал толкова е платил.Никои не се е опитвал да го преметне.Исках да му подаря тръба за ЕГР и плъзгач ,е плати си ги защото настоя.
Друг е въпроса с колелетата ,мога да направя много по въпроса ,но не по този начин с обиди и заплахи .Наи лесната работа е пляс във форума,вижте го тоя габровец краде пари.
За сега толкова от мен .Които иска подробно ще пиша и поствам.
Ще се опитам сбито да напиша кое как е зада няма недуразумения.
Общо взето нещата пртекоха в този ред.Обажда се колегата,така и така,можеш ли /не можеш ли.
Уговаряме се ,и тои пристига в Габрово.Посрещам го на бензиностанция отиваме в сервиза и след преглед на автомобила започваме работа.
Аз лично нямам против колеги и клиенти да стоят при нас по време на ремонта.Въпреки ,че по правило това не е желателно в нито един сервиз.Но както и да е ,нямам какво да крия или да крада от колите на хората.
процеса на работа протича по следния начин.Ние сме трима монтьори работим засега в малък сервиз но функционален пригоден главно за горивна апаратура и двигатели (стендове и диагностика на достатъчно ниво) .
Мога да се похваля ,че никога не е било мръсно ,мазно или мизерно при мен.Помещението ми е малко но спретнато ,парно ,изолация , АЛдограма.
Преценяваме кое какво що и започваме ,като през целия етап на работа ,на колегата му е обяснявано ,кое как и защо се прави.Така или иначе бях залят с въпроси,на редица от които се чудех какво да отговоря ,но гледах да свърша нещата съвестно ,не през пръсти за да е доволен и колата да не създава излишни ядове.
На запоизнатите колеги е ясно ,че процедурата не е лека и време отнемаща.
Лошо впечатление му направило ,че дал на специално купения плод от него за детето ми не получил отговор ,,благодаря,,.За инфо синът ми е на 3 годинки и едва вдява здрасти и чао.
Лоша била обстановката ,мръсни ми били съдовете ,въпреки ,че всичко беше филтрирано през тензух и цедка на микрон.Е в какви съдове да съхранявам ,антифриз ,които така или иначе е консуматив.Е в туби от минерална вода в какво по дяволите .
Вискозния съединител на тази кола неработи,установих го лично след ремонта при пробното шофиране в порядък на поне 5 км.В моите ръце в смесена местност автомобила не е вдигал повече от 95 гр.Това е причината да пусна колегата да пътува спокоино за София ,като бях сигурен ,че колата ще го закара.
Но това не е толкова важно.
Обявил съм му 10% отстъпка за закупените авточасти от нашия магазин +50 лв надолу ако се вграждат при нас.
Наистина тои има право при конкретизирането на краината цена в края на ремонта.Наистина съм обявил ,че работата на шлаифиста е включена в цената за което му се извиних.Но започнаха да влизат с колегата в пререкание за това ,че колегата нави километраж и плаща по автомивки за измиване на главата и агренажния капак .Като сумата не е 2 лева.
КОЛЕГАТА ИЗРИЧНО НАСТОЯ ДА ПЛАТИ ТОВА КОЕТО Е ОБЯВЕНО ВЪВ ФОРУМА НА Л.С.
Това искаше ,това плати.
Аз пред него звънях в магазина и попитах съпругата ми ,нека каже такали е ,2 пъти колко ще плаща ТОТАЛ.Но тои настоя да плати обявеното като краина цена във форума.
Сега виждам ,че иска да връщам 117 лв .Защо? За получените обиди.Дане би да не съм свършил работа ?
Въпреки това му казах ,мога за конпенсация да му пратя каквито иска части за м51 на тази левова равностоиност.
От цялата работа се събира една излишна горчилка,която не съм заслужил ,бил 100 кг.нали по силен е от мен ,цигания било ,в къщи трябвало да спи.,на ръце ли да го нося ,тоалетнма нямало .Е как да няма тоалетна ,що за глупости
Прочетете и помислете .Пак повтарям ,колкото е искал толкова е платил.Никои не се е опитвал да го преметне.Исках да му подаря тръба за ЕГР и плъзгач ,е плати си ги защото настоя.
Друг е въпроса с колелетата ,мога да направя много по въпроса ,но не по този начин с обиди и заплахи .Наи лесната работа е пляс във форума,вижте го тоя габровец краде пари.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Аз вече имам чувството, че попадаме в някакъв омагьосан кръг и се повтаряме като развалена плоча. Още във първото си ЛС, където съм ти изброил тези дреболии, съм подчертал изрично, че макар и дреболии, правят впечатление. Но не е болка за умиране и ако накрая беше подходил коректно и беше върнал сумата (където е акцента през цялото време), която вследствие на недоразумение съм прибрал допълнително, щяхме да имаме хепи енд и нямаше да се стигне до тук. Това не го ли казах още във първото си ЛС?
Също така обясних няколко пъти, че вариантите ти за компенсация не ме устройват. Нито ще ида пак до Габрово за да ми ремонтираш нещо по колата, нито ти искам частите, имам си тук доволно много хора от които да пазарувам. И мисля, че имам пълното право да ти искам пари, след като съм ти оставил пари.
За това, че съм си питал, да, признавам, така беше. Но ако съм ти пречел, можеше да кажеш "виж кво колега, пречиш ми да работя, би ли се отдръпнал" Нямаше да се обидя ни най малко. Но ти не каза нищо и си говорихме свободно.
Не знам защо обесняваш колко е чисто в сервиза ти, при условие , че аз никога не съм говорил за чистотата в сервиза ти. Това е сервиз все пак, а не аптека. И аз съм наясно с това. Казах, че съдовете в които изляхте антифриза (желязно корито, ако трябва да сме точни) бяха кални. Не знам защо за прореден път изопачаваш думите ми. Ако бяха толкова чисти , колкот твърдиш, защо ще се налага да филтрираш антифриза? Значи индиректно признаваш, че са били мръсни и кални.
Ако мога да те поправя само за едно нещо : Казваш, че си филтрирал антифриза през "тензух и цедка на микрон". Аз, както вече е станало ясно на аудотирята, помня като слон и точно този момент си го спомням ясно. Изкарахте чисти, бели парцали. Първия беше твърде фин и то го смени с по-едър и ми каза "да става по бързо". "Цедка на микрон" не видях да използваш. Да, каза, че имаш, но каза, че няма нужда и ще става твърде бавно. Смееш ли да отречеш това и да ме наречеш лъжец?
Но факт е, че сега като натискам маркучите и чувам малките камъчета как дерат по малката пластмасова тръба около главата. Този звук съм абсолютно сигурен, че го нямаше преди. Така, че все пак метода ти на пречистване не е особено ефикасен. Както и да е , в крайна сметка не е фатално.
Колко пъти да повтарям, че е напълно излишно да говорим за температурните проблеми на колата? Защо постоянно се въртиш там? И да бях прегрял колата и да бях спукал глава, нямаше да те държа теб отговорен. Какво общо има смяната на вериги със дефектен, макар и нов термостат? Но ще ти направя една услуга и ще ти обесня подробно как стоят нещата по този въпрос, колкото и да си мислиш, че си прав:
Да, колата не е дигала повече от 95 градуса, но ние я карахме точно 5 минути и се прибрахме в сервиза ти. За 5 минути ако си мислиш , че е загряла добре...Снимка ли трбяваше да направя как при леко нанагорнище (хълмовете извън селото ти , ако трябва да сме точни) дигна 101 за точно 10 секунди? Със стария термостат никога не съм я виждал над 95 при каквито и да е натоварвания
За вискосъдинителя ми не си прав, за пореден път ти го казвам. Ето още веднъж обяснението на VladoBate, видях, че линка не се отваря в старото ми ЛС:
viewtopic.php?p=3239082
След 15 минути каране , при постоянна температура от 95 градуса, долния маркуч беше студен. Ситуацията изцяло се вписва в обяснението на човека и аз съм напълно съгласен с него. След смяната на термостата, сега колата държи между 86 и 90 градуса при най-големи натоварвания. Най-често стои на 87. Виското не е зацепвало при тези температури ,но не мисля, че и трябва. Направи ми впечатление, че трън ти е в очите това, че съм бил казал, че понеже виското било купено от Laviatan, "със сигурност работело на 100%". Не е вярно това. Казах, че съм го купил от него преди 2 години. Ти веднага обвини виското, преди да си пипнал долния маркуч. Ако си спомянш, дори го чухме как се активира за момент, преди да тръгна , въпреки студения радиотор и форса на място. Ако мога да си позволя една малка забележка тук : не е хубаво веднага да обвиняваш частите на колегата, без да си сигурен. Факт е, че радиатора е бил студен през цялото време, докато е работел само малкия кръг. Очевдино въздуха който идваше от радиатора не е бил достатъчно горещ. Ние все пак гледахме температурата на таблото която дефакто е температура във главата, не в радиатора. Сигурен съм, че го знаеш това много добре но побърза да обвиниш виското и индиректно да поставиш под съмнение качеството на частите на Laviatan. Не, че съм му адвокат ,но преди да отправяш обвинения, бива да си сигурен в правотата си. Това чисто приятелски съвет. Мога да те уверя, че ако от тук насетне колата стигне 95 градуса, 2та маркуча и радиатора са горещи, веднага ще се обадя на колегата Laviatan и ще му кажа , че виското не зацепва добре. А и да не забравяме, че все пак е на 2 години. Надявам се, че вече няма да ми се налага да говорим за температурните проблеми.
Сега за това, че съм настоял да платя това което е уговорено. Да, така беше. И бях почнал леко да се ядосвам, задето за пореден път ми се обеснява, че трябва да платя допълнително за нещо което вече веднъж е уговорено , т.е. да се опитат да ме изпързалят. И се стараех да не си изпусна нервите и да ти покажа, със твоите лични ЛСта, че това е предварително уговорено. Исках просто да сме на чисто, никой на никого да не дължи нищо и затова ти казах, че каквото сме се разбрали, това ще ти платя. Това лошо ли е? Ако си имал нещо против или някакви забележки, защо когато ти подадох ръка, ти подаде своята? Аз мислех, че всико е наред тогава. В крайна сметка и двамата знаем, че е станало недоразумение и съм ти оставил повече пари. Ти го призна това още във първото си ЛС. Но пак напомням, че ти самия пак там каза "Може да го сметнеш за некоректно, но няма да ти ги върна". Ами да, прав си, смятам го за некоректно. Не искам пак да говорим за вариантите за компенсации, не ме устройват. Продай си там частите и ми плати 100-те лева. Проблем ли е? Защо държиш да ми пратиш части а не пари? Ти с круши ли ги плащаш тези части на доставчиците си, че си на далавера някаква?
За сина ти казах просто какво ми е направило впечатление. Ако си го приел като обида, ти се извиних изрично още в миналото ЛС и поисках повече да не го коментираме. Какво повече искаш да направя? Защо продължаваш да говориш и за това?
Написах вече няколко пъти, че от самата смяна на вериги съм доволен, като изключим ефекта на придърпването, но да речем че е търпимо. Макар , че ако мога пак да те цитирам , беше ми обещана "фина центровка на помпата ,на горива и аванс". А ти само веднъж бутна помпата към калника, на око. И това беше "финната центровка". Но да почертая - на този етап не съм сигурен, че помпата не е центрована правилно, защото нямам необходимите знания, все още. Когато центровам помпата наново и АКО това придърпване изчезне , ще ти се обадя по телефона, не по ЛС и ще ти обесня спокойно и подробно, че не си настроил помпата като хората. Както казах, в момента не съм сигурен за това, ще проверя, както проверих твърденията ти за виското , и ще ти кажа. Ако не изчезне това придърпване след предстоящата сега центровка, ще приемем, че макар и на око , си центровал добре помпата. "невинен до доказване на противното". така, че бъди спокоен по този въпрос. Все пак ми е любопитно какво имаше предвид когато каза "знам откъде може да идва това придърпване, дай ми време да помисля и ще ти пусна ЛС". Така и не каза , до ден днешен.
Продължаваш да твърдиш, че съм те заплашвал и въпреки това не посочваш къде съм го направил това, при все че цялата ни кореспонденция е тук. Молбата ми е към аудиторията :Колеги, покажете ми вие поне къде съм заплашвал. Цитрайте ме и кажете "ето това тук е заплаха".
За пореден път сме в изходна позиция. Очевидно е, че аз пари няма да получа, частите не ти ги искам. Пак казвам - през моите и твоите ръце минават повече от 100 лв ежедневно. Но тук въпроса е принципен. Ако кажеш, че 100 лв са твърде много пари за да ги събереш, нямаш, криза е, ок, ще те разбера и ще те съжаля ама истински.
Добрата новина, е , че поне колегите които впоследствие ще прочетат адекватните ти постове във този форум и ще останат респектирани от знанията по дизелите особено, и евентуално ще се засилят към теб, да знаят какво да очакват и да си имат едно на ум след като са прочели това. А па ти колкото си искаш повтаряй, че си коректен. Те самите ще преценят.
За финал искам да ти опиша една примерна,хипотетична случка: Отиваш и пазаруваш в Метро. Отиваш на каса и сметката ти е 400 лв, ти вадиш пачка 100левки и по невнимание оставяш не 4 а 5 банкноти. Касиерката не забелязва или се прави на ударена. На пакринга се усещаш, върщаш се при касиерката и искаш да ти върнат допълнителните 100 лв които си оставил по невнимание. Тя си признава, че да, ти си оставил 100 лв отгоре но въпреки това категорично отказва да ти върне парите и ти заявява , че можеш да се върнеш в магазина и да напазруваш неща от които ти нямаш нужда.
Случая е напълно идентичен, според мен. Представи си тази случка и какво ти би направил пред онази касиерка ,ама хубавичко си го представи.
Мисля, че изписахме твърде много за едни 100 лв. Повече наистина няма какво да кажа. Постарах се да опиша доволно добре и спокойно ситуацията. Всеки сам да си вади изводите.
Пак казвам - заставам зад всяка дума която съм казал и твърдя че това е самата истина. Ако админите решат, че лъжа, или че аз съм некоректния, съм готов да напусна този форум доброволно.
Също така обясних няколко пъти, че вариантите ти за компенсация не ме устройват. Нито ще ида пак до Габрово за да ми ремонтираш нещо по колата, нито ти искам частите, имам си тук доволно много хора от които да пазарувам. И мисля, че имам пълното право да ти искам пари, след като съм ти оставил пари.
За това, че съм си питал, да, признавам, така беше. Но ако съм ти пречел, можеше да кажеш "виж кво колега, пречиш ми да работя, би ли се отдръпнал" Нямаше да се обидя ни най малко. Но ти не каза нищо и си говорихме свободно.
Не знам защо обесняваш колко е чисто в сервиза ти, при условие , че аз никога не съм говорил за чистотата в сервиза ти. Това е сервиз все пак, а не аптека. И аз съм наясно с това. Казах, че съдовете в които изляхте антифриза (желязно корито, ако трябва да сме точни) бяха кални. Не знам защо за прореден път изопачаваш думите ми. Ако бяха толкова чисти , колкот твърдиш, защо ще се налага да филтрираш антифриза? Значи индиректно признаваш, че са били мръсни и кални.
Ако мога да те поправя само за едно нещо : Казваш, че си филтрирал антифриза през "тензух и цедка на микрон". Аз, както вече е станало ясно на аудотирята, помня като слон и точно този момент си го спомням ясно. Изкарахте чисти, бели парцали. Първия беше твърде фин и то го смени с по-едър и ми каза "да става по бързо". "Цедка на микрон" не видях да използваш. Да, каза, че имаш, но каза, че няма нужда и ще става твърде бавно. Смееш ли да отречеш това и да ме наречеш лъжец?
Но факт е, че сега като натискам маркучите и чувам малките камъчета как дерат по малката пластмасова тръба около главата. Този звук съм абсолютно сигурен, че го нямаше преди. Така, че все пак метода ти на пречистване не е особено ефикасен. Както и да е , в крайна сметка не е фатално.
Колко пъти да повтарям, че е напълно излишно да говорим за температурните проблеми на колата? Защо постоянно се въртиш там? И да бях прегрял колата и да бях спукал глава, нямаше да те държа теб отговорен. Какво общо има смяната на вериги със дефектен, макар и нов термостат? Но ще ти направя една услуга и ще ти обесня подробно как стоят нещата по този въпрос, колкото и да си мислиш, че си прав:
Да, колата не е дигала повече от 95 градуса, но ние я карахме точно 5 минути и се прибрахме в сервиза ти. За 5 минути ако си мислиш , че е загряла добре...Снимка ли трбяваше да направя как при леко нанагорнище (хълмовете извън селото ти , ако трябва да сме точни) дигна 101 за точно 10 секунди? Със стария термостат никога не съм я виждал над 95 при каквито и да е натоварвания
За вискосъдинителя ми не си прав, за пореден път ти го казвам. Ето още веднъж обяснението на VladoBate, видях, че линка не се отваря в старото ми ЛС:
viewtopic.php?p=3239082
След 15 минути каране , при постоянна температура от 95 градуса, долния маркуч беше студен. Ситуацията изцяло се вписва в обяснението на човека и аз съм напълно съгласен с него. След смяната на термостата, сега колата държи между 86 и 90 градуса при най-големи натоварвания. Най-често стои на 87. Виското не е зацепвало при тези температури ,но не мисля, че и трябва. Направи ми впечатление, че трън ти е в очите това, че съм бил казал, че понеже виското било купено от Laviatan, "със сигурност работело на 100%". Не е вярно това. Казах, че съм го купил от него преди 2 години. Ти веднага обвини виското, преди да си пипнал долния маркуч. Ако си спомянш, дори го чухме как се активира за момент, преди да тръгна , въпреки студения радиотор и форса на място. Ако мога да си позволя една малка забележка тук : не е хубаво веднага да обвиняваш частите на колегата, без да си сигурен. Факт е, че радиатора е бил студен през цялото време, докато е работел само малкия кръг. Очевдино въздуха който идваше от радиатора не е бил достатъчно горещ. Ние все пак гледахме температурата на таблото която дефакто е температура във главата, не в радиатора. Сигурен съм, че го знаеш това много добре но побърза да обвиниш виското и индиректно да поставиш под съмнение качеството на частите на Laviatan. Не, че съм му адвокат ,но преди да отправяш обвинения, бива да си сигурен в правотата си. Това чисто приятелски съвет. Мога да те уверя, че ако от тук насетне колата стигне 95 градуса, 2та маркуча и радиатора са горещи, веднага ще се обадя на колегата Laviatan и ще му кажа , че виското не зацепва добре. А и да не забравяме, че все пак е на 2 години. Надявам се, че вече няма да ми се налага да говорим за температурните проблеми.
Сега за това, че съм настоял да платя това което е уговорено. Да, така беше. И бях почнал леко да се ядосвам, задето за пореден път ми се обеснява, че трябва да платя допълнително за нещо което вече веднъж е уговорено , т.е. да се опитат да ме изпързалят. И се стараех да не си изпусна нервите и да ти покажа, със твоите лични ЛСта, че това е предварително уговорено. Исках просто да сме на чисто, никой на никого да не дължи нищо и затова ти казах, че каквото сме се разбрали, това ще ти платя. Това лошо ли е? Ако си имал нещо против или някакви забележки, защо когато ти подадох ръка, ти подаде своята? Аз мислех, че всико е наред тогава. В крайна сметка и двамата знаем, че е станало недоразумение и съм ти оставил повече пари. Ти го призна това още във първото си ЛС. Но пак напомням, че ти самия пак там каза "Може да го сметнеш за некоректно, но няма да ти ги върна". Ами да, прав си, смятам го за некоректно. Не искам пак да говорим за вариантите за компенсации, не ме устройват. Продай си там частите и ми плати 100-те лева. Проблем ли е? Защо държиш да ми пратиш части а не пари? Ти с круши ли ги плащаш тези части на доставчиците си, че си на далавера някаква?
За сина ти казах просто какво ми е направило впечатление. Ако си го приел като обида, ти се извиних изрично още в миналото ЛС и поисках повече да не го коментираме. Какво повече искаш да направя? Защо продължаваш да говориш и за това?
Написах вече няколко пъти, че от самата смяна на вериги съм доволен, като изключим ефекта на придърпването, но да речем че е търпимо. Макар , че ако мога пак да те цитирам , беше ми обещана "фина центровка на помпата ,на горива и аванс". А ти само веднъж бутна помпата към калника, на око. И това беше "финната центровка". Но да почертая - на този етап не съм сигурен, че помпата не е центрована правилно, защото нямам необходимите знания, все още. Когато центровам помпата наново и АКО това придърпване изчезне , ще ти се обадя по телефона, не по ЛС и ще ти обесня спокойно и подробно, че не си настроил помпата като хората. Както казах, в момента не съм сигурен за това, ще проверя, както проверих твърденията ти за виското , и ще ти кажа. Ако не изчезне това придърпване след предстоящата сега центровка, ще приемем, че макар и на око , си центровал добре помпата. "невинен до доказване на противното". така, че бъди спокоен по този въпрос. Все пак ми е любопитно какво имаше предвид когато каза "знам откъде може да идва това придърпване, дай ми време да помисля и ще ти пусна ЛС". Така и не каза , до ден днешен.
Продължаваш да твърдиш, че съм те заплашвал и въпреки това не посочваш къде съм го направил това, при все че цялата ни кореспонденция е тук. Молбата ми е към аудиторията :Колеги, покажете ми вие поне къде съм заплашвал. Цитрайте ме и кажете "ето това тук е заплаха".
За пореден път сме в изходна позиция. Очевидно е, че аз пари няма да получа, частите не ти ги искам. Пак казвам - през моите и твоите ръце минават повече от 100 лв ежедневно. Но тук въпроса е принципен. Ако кажеш, че 100 лв са твърде много пари за да ги събереш, нямаш, криза е, ок, ще те разбера и ще те съжаля ама истински.
Добрата новина, е , че поне колегите които впоследствие ще прочетат адекватните ти постове във този форум и ще останат респектирани от знанията по дизелите особено, и евентуално ще се засилят към теб, да знаят какво да очакват и да си имат едно на ум след като са прочели това. А па ти колкото си искаш повтаряй, че си коректен. Те самите ще преценят.
За финал искам да ти опиша една примерна,хипотетична случка: Отиваш и пазаруваш в Метро. Отиваш на каса и сметката ти е 400 лв, ти вадиш пачка 100левки и по невнимание оставяш не 4 а 5 банкноти. Касиерката не забелязва или се прави на ударена. На пакринга се усещаш, върщаш се при касиерката и искаш да ти върнат допълнителните 100 лв които си оставил по невнимание. Тя си признава, че да, ти си оставил 100 лв отгоре но въпреки това категорично отказва да ти върне парите и ти заявява , че можеш да се върнеш в магазина и да напазруваш неща от които ти нямаш нужда.
Случая е напълно идентичен, според мен. Представи си тази случка и какво ти би направил пред онази касиерка ,ама хубавичко си го представи.
Мисля, че изписахме твърде много за едни 100 лв. Повече наистина няма какво да кажа. Постарах се да опиша доволно добре и спокойно ситуацията. Всеки сам да си вади изводите.
Пак казвам - заставам зад всяка дума която съм казал и твърдя че това е самата истина. Ако админите решат, че лъжа, или че аз съм некоректния, съм готов да напусна този форум доброволно.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пресиян Василев написа:КОЛЕГАТА ИЗРИЧНО НАСТОЯ ДА ПЛАТИ ТОВА КОЕТО Е ОБЯВЕНО ВЪВ ФОРУМА НА Л.С.
Това искаше ,това плати.
Пресиане, най-малкото като "човек от форума", на който искаш да направиш услуга с по-качествен (примерно!) сервиз и с отстъпки и т.н. не ти прави чест да говориш такива откровенни глупости. Не знам за какви обиди става дума, след като веднага след като е разбрал разминаването, човека ти е писал, че е станал малък гаф... какво означава - ми не мога да ти върна парите? Толкова поискал, толкова дал... ми той ако беше поискал да ти даде и 1000лв отгоре, без да се усети... пак ли щеше просто да си прибереш парите, които не са за теб??? Понякога се изумявам как хората си правят някакви преценки за ситуацията така, че да им изнася на тях. Ако се бяхте усетили на място за тия 117лв, щеше ли да му ги поискаш отгоре над парите, които трябваше да ти даде? Айде стига.
Стана дума, че акцентът е именно за тези 117лв... да си измисляш някакви странични дреболии като "тук не е Дарукар", тоалетни и т.н. е нелепо и непрофесионално. Човека се е объркал и ти е дал повече пари от реално необходимото (все пак тия 117лв са за нещо, което човека сам си е донесъл). Не виждам причина да коментираме повече ситуацията, като на базата на предишни наши решения относно некоректни търговци/потребители мисля че ти е ясно какво следва, ако оставиш ситуацията така. Ти сам ще прецениш дали името ти, репутацията ти и участието ти в този форум си струват 117лв, които не са твои.
Като цяло, всичко се свежда до казаното от теб:
"Изпратено на: 28 Мар 2012, 19:18
от Пресиян Василев
Здравеи.
Така като огледах нещата виждам ,че си прав.Наистина един вид си платил 2 пъти зъбните колела.
Можеш да сметнеш за некоректно от моя страно,но парите няма да ти върна.Подхождам мъжки без заобиколки и ти го казвам директно.
Причините са няколко и не зависят от теб и мен.Разхвърляни са вече в магазин и склад и колегата ми е твърдо против."
Назад към Авточасти и аксесоари