ПЛОВДИВ-сбирки

Регионална структура на БМВ Клуб България за гр. Пловдив

Модератори: pistata9889, Harry Poter, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Re: ПЛОВДИВ-сбирки

Мнение от aston_mm » 05 Мар 2011, 13:03

Съединението прави силата

Успехът се достига единствено и само с много усилия и борба.

Изображение

Изображение

Въпреки че начина на протест е малко странен и може би точно тази му форма няма да доведе до някакъв резултат, все пак е начало на нещо. Може би ще покаже на всички от които зависят цените на горивата, че българите се пробуждат от дълбок сън и до такава степен им е писнало от немотия и мизерия, че повече нямат какво да губят.

Да си анонимен и негативен критик е лесно. Но мъжеството изисква да не се страхуваме да покажем името си и да застанем зад него, тогава събеседниците ни ще имат по-голямо основание да повярват в идеите ни. Ако искаме да постигнем нещо трябва да се обединим около една обща крайна цел. Целта според мен е ясна за всички - ДА СЕ ЗАЯВИ ПУБЛИЧНО ,ЧЕ ИМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО В БЪЛГАРИЯ И ТО ОПРЕДЕЛЯ ОТ КОЙ ,КАКВО И НА КАКВА ЦЕНА ЩЕ КУПУВА. Ако зареждането по 15-ет пъти за 50ст. има символичен характер / показва,че не сме съгласни с цените на монополите /, то въздържанието от зареждане с гориво е ДИРЕКТЕН ШАМАР В ЛИЦЕТО НА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ГОРИВА. Или с две думи ,за да съществува една търговска структура / издържаща се с пари / са и необходими по-високи приходи от осъществените разходи. Та въпроса ми е, КОЕ СПОРЕД ВАС БИ ПРИЧИНИЛО ПО-СИЛНА БОЛКА/БИ ИМАЛО ПО-СИЛЕН ЕФЕКТ?? 1. Символичната подигравка със служителите на бензиностанциите. Или 2. Отказа да се зарежда/спирането на парите към всички бензиностанции. АКО ЕДНОТО ИМА ЕФЕКТ, ТО ДВЕТЕ ЗЕДНО ЩЕ ПРИНУДЯТ ДОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА!! Защо ли? ЗАЩОТО ВСЕКИ ЗНАЕ,ЧЕ ТОВА ЩЕ УДАРИ ПРЯКО ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ, А СКОРО ИДВАТ ИЗБОРИ И НАСТОЯЩИТЕ ПОЛИТИЦИ ИСКАТ СТАБИЛНА ИКОНОМИКА ЗА ДА ИЗПЪЛНИМ УСЛОВИЯТА ПО МААНСТРИХТ. САМО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ В СОБОДНАТА ЗОНА НА ШЕНГЕН, което е гаранция за продължително и благословено от Европа управление на ГЕРБ. ПРИЗИВЪТ МИ Е - НЕКА ИЗПЪЛНИМ И ДВЕТЕ ИНИЦИАТИВИ. 1. Да не зареждаме гориво от 10.03 до 13.03 и 2. На 13.03 да зареждаме по 50 ст. ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ ОГРОМЕН УСПЕХ И МОНОПОЛИТЕ ЩЕ СЕ ПРИТЕСНЯТ. ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ЗАЩИТАВАМЕ ИДЕИТЕ СИ СЕ ВИЖДА КОЛКО СМЕ СИЛНИ.

Аз пък мисля, че точно мислейки за малките си синове и дъщери трябва да тръгнем с" главите напред", за да не ги възпитаваме и обричаме в и на същия този манталитет с който така лесно обясняваме собственото си овчедушие.В противен случай и те ще обясняват на собствените си внуци че "преклонена глава сабя не я сече " и е по-добре друг да" извади горещите кестени", пък ако стане по - добре и ний ще се пишем за борци.

http://protest2011.weebly.com/index.html

Цените наистина са високи, аз имам лични наблюдения върху газта, тъй като зареждам от нея най-много. Лятото не знам какво толкова стана, но газта надхвърли 1.25. Тя се прави предимно от природен газ и в по-малка част от петрол. Добре как тогава лятото като няма силна дестабилизация на петрола газта скочи толкова. Природна газ колкото искате, от боклука, дори от изпражненията на кравите може да се извлича , да не говорим за тази в земята, общо взето е почти неизчерпаем ресурс. Сега цените удариха 140 $ на барел за петрол, но цените си бяха високи още преди проблема в Либия, как преди две години при 156 $ на барел петрол цените се запазиха пак високи, но по-ниски от сегашните . Не твърдя че разбирам нито дори, че съм силно запознат. Наистина имам си малкото късче истина , но то ми подсказва, че 2+2 не е равно 5 или дори 6. Тази седмица минах през македония , цена на дизел беше 2.05 влизам в България 2.54. Добре в ЕС сме и се качва цената на горивата, но 50ст на литър не е ли прекалено. В америка дизела примерно е доста скъп , но там целта е да се намалят емисиите му и за сметка на това държат по-ниски цени на бензина. В ЕС всички говорят колко е неекологичен дизела и подобно на САЩ вдигат цените , но къде е реформата за бензина. Живеем в страна със свободна пазарна икономика и ценообразуване, но може би е ред на държавата да се намеси в това и да съзададе орган който ако не регулира минимума поне да слага таван за максимума и в допълнение да се намеси и в контрола на качеството.
Друг пример, искаме да намалим емисиите в атмосферата, цената на билета сега между варна и добрич е 5 лева, от близки наблюдения знам, че тази цена е образувана при цена на дизела 1.80. Как сега при цена от 2.50 на дизела която и да е транспортна фирма да реализира нормална печалба , а и кой би си взел билет на 6 или 7 лева до варна. Така хората започват да се събират и да вкарват в употреба повече коли, транспортните фирми бележат спад, някои може и да не отцелеят и как това влияе на брутния вътрешен продукт или на екологията или на икономиката примерно.

Исканията не са толкова трудни, да се направи една малка статистика на ръстовете и спадовете на суровина петрол в световен мащаб и да се засече как това влияе на вътрешния пазар на горивата, сигурен съм че ще се усетят ясни разлики в това което трябва да е и в това което е . Да се направи справка в страните от ЕС как реално варират цените и какви са условията при зареждане ( примерно четох статия в Австрия цените същите, заплата на човека който зарежда 1500 евро , обслужване много по-добро от нашето). При толкова високи цени да си позволят такива заплати и обслужване... лесно е , да изкарат колко пари изкарва тук едно момче на колонка и какво е обслужването и цената трябва да се срине до 50 стотинки едва ли не . В днешно време горивото е един от основните фактори на цеообразуването ,другите два са ток и вода . Но предимно е горивото. Ако се намери изход и се намалят цените на горивата това би отразило влияние във всички сектори, транспорт, производство , сторителство , земеделие и т.н. Важно нещо е ако се преборим да намалим цената на горивото при исканията си да не забравим да поискаме , да се наблюдава дали пазара реагира адекватно и ако не държавата да се намеси и в останлите отрасли. Не можем да намалим горивата, а всички останали сектори да си пасуват. Според мен така не само държавата ще бележи възхода си и излизане от кризата , но и домакинствата ще започнат да излизат от кризата, защото в момента колкото и противоречиво да е държавата наистина излиза от кризата но домакинставата потъват в нея.

1. Статистика на цената на суровината петрол в световен мащаб за последните 5-6 години и как промените са се отразили на ценообразуването в страната.
2. Справка на цените из цялия ЕС, условията на зареждане и разходи за поддържане на бензиностанция и персонал в отделните страни. Ако не в цял ЕС то по в страните със сходни цени.
3. Да се сравни качеството на горивата в страната и страните от ЕС, които поддържат същото ниво на ценообразване

Това е до сравнителната част.

1. Регулиране цената на горивата в страната и предприемане мерки за намалянето и'
2. Съответно с регурлирането на цената , да се следи за влиянието и в другите отрасли и при не проявена гъвкава политика държавата да се намеси адекватно и в други отрасли

Може да се изисква дори комисия ако не по цеообразуване, което е в разрес със свободната пазарна икономика, то поне по поставяне на "таван" на максимумите на цените в страната , така ще се избегне до година пак да минаваме през целия процес. И ще спести време, ресурси и дебати, които биха възникнали в други сфери или отрасли в страната, които също са пряко засегнати от ценообразуванет.. Сещам се за пример макар и да се отклонявам от темата , който също има нужа от такъв таван: наеми на магазини , цени на дрехи и колко актуални са като колекция . Това е другата абсурдност.

Благодаря на модератоският екип на БМВ Клуб България!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 07 Мар 2011, 10:19

Шшш горивата ли са най-големия ни проблем??? що не се вземете в ръце и да протестирате за нещо по-наложащо? Който не му отърва да не кара кола (това ще даде по голям резултат). Кой ще помисли за тока, за осигуровките, за детските надбавки, за социалните помощи, за медицинското обслужване за неуредиците със законите за корупцията за подигравките в парламента за цирка в който го превърнаха и още хиляди други по-важни според мен болки на обществото ами сте ми заревали за горивото... аман от детинщини...
вярно че явно само за това мислите ама я помислете за другите неща... поне като ще стреляте си пестете куршумите за нещо полезно...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 07 Мар 2011, 11:08

Да оставим настрана как се формира цената на горивото. Ясно е, че аргументи могат да се намерят за всяка простотия, която носи пари.
Въпроса е друг - да привлечем вниманието на хората, да стане ясно, че това е проблем на всички, а не само на тези, които карат автомобили. Цената на горивата влияе на всички останали цени. И когато това стане ясно хората да се обединят и да намерят алтернатива.

Съгласно европейските ддс конвенции , данъка се начислява еднократно и се плаща от крайния потребител.
Но в България освен върху цената след акциз, ДДС се начислява и забележете: върху местните данъци когато прехвърляте колата си примерно.

И така данък върху данъка... абсолютно неправилно другаде но не и тук.

Аз така и не разбрах какво точно против протеста се има предвид ?
Човекът пусна един анонс в раздел Пловдив , по точно в "Сбирки" и го изядохте . Който иска ще протестира, който не ще - да си прави квото си иска !! Пусто не разбирам що като некой обяви малко активност и сто човека му скачат отгоре ? Като се заговори за криенето на акцизите и свързаните касови апарати сумати народ потриваше доволно ръчичики - глейте ги бензинджиите изпокриха се и т.н. ... Като се прави протест се има предвид и бъдещо последствие от действите - днес правиш бушон на бензиностанциите, утре може и по-масови прояви да има и ако има спекула, да се коригира. Толкоз от мене.

Въпреки че начина на протест е малко странен и може би точно тази му форма няма да доведе до някакъв резултат, все пак е начало на нещо. Може би ще покаже на всички от които зависят цените на горивата, че българите се пробуждат от дълбок сън и до такава степен им е писнало от немотия и мизерия, че повече нямат какво да губят.

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 07 Мар 2011, 20:29

BUHALA написа:Добре, а за каране някой няма ли да пише нещо..... снощи беше добре. Тая вечер правим ли нещо или си лягаме рано??

:wave: А тази ? :roll: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lachssilber-metallic (203)

Мнение от RxD » 07 Мар 2011, 20:34

аре ако ходите и има място при някой може ли да се повозя че до сега не съм :mrgreen: :mrgreen:

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 07 Мар 2011, 20:37

RxD написа:аре ако ходите и има място при някой може ли да се повозя че до сега не съм :mrgreen: :mrgreen:

:yes: Ок, ще ходим ако се съберем поне 3-4 автомобила... Следи темата !;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 07 Мар 2011, 22:33

23:00 SNG :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от e30-Mania » 07 Мар 2011, 22:48

:driving: С 20лв на заем ма доАдямммм :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Евала за ентусиазма и молба за придържане към правилата за писане. - BMW Lover

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 08 Мар 2011, 15:44

Ееее тези изобщо не им пука днес отивам и гледам 2.50 е вече ,направо се оляха :shock:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 08 Мар 2011, 19:43

Изчакай до утре - тогава ще видиш :mhihi:
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: БМВ 520 е39

Мнение от a4koy » 09 Мар 2011, 10:43

колеги нека който има възможност да се регистрира тук и да помогне за протеста надявам се ,че и другите съфорумници ще помогнат ако ние които правим водовъртеж в резервоарите ..то кой ще помогне !!!
Only God Can Judge Me!!!

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: M3 CSL
Детайли за колата: черна с ударен калник :P

Мнение от trifilis » 09 Мар 2011, 19:33

Искрено се надявам паркинга на метро да ни е тесен.

Потребител
Аватар

Мнение от a4koy » 09 Мар 2011, 22:51

дано си прав колега и не само на метро ами колкото може повече !!! дано повече хора дойдат ... и без тфа сбирката е в неделя може да се промени малко за тази неделя!
Only God Can Judge Me!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 10 Мар 2011, 10:56

Неделя, макар с протест, според мен ще им направите повече оборот отколкото имат попринцип...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Потребител
Аватар

Мнение от a4koy » 10 Мар 2011, 11:44

верно неделя е ...няма толкова хора по улиците,но тогава е национален протест не може който реши и аиде да правим протест...най добре щеше да е в понеделник коли много тогава щеше да се изнерви много повече обстановката и щеше да има повече скандали с които по нататък да се отнесем към медиите и те съответно да си свършат работата... да се покажем ,че в тази държава не може да си правят квото искат... данъци винетки затраховки сичко е в г**а и накрая пътищата стават от зле по зле и нагоре на тфа и горивата дигнаха :Х ...с тази икономика до никъде няма да стигнем...давам пример за САЩ оединили са се преди около 300 години и са къде къде напред а наща държава дето е 1 от най старите в Европа кво? нищо най долу на таблицата... и за кво защото никой не проявява характер и не се бори с тези балъци където се опитват да ни мачкат по всевъзможен начин за да искарат пари и да си живеят охолно
НЕ МОЖЕ ТАКА ТАЯ РАБОТА!!!
Only God Can Judge Me!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Пловдив