СОФИЯ - сбирки е46, сбирка 14.04.2024г - Железница
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: 5-та Национална Е46 сбирка - 06.06. - Чифлика, стр.205
Значиии има сериозен пропуск в организацията, ко прайм с натрапните 90каджии?
Трябва да измисли нещо, за да им стане кофти че са си тръгнали. 
(естествено всичко в кръга на шегата
)

(естествено всичко в кръга на шегата

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Първият записал се и платил за сбирката за двама човека - mustang1986, вече е факт. 

- SlavchoSlavchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0D 218 (2008)
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Карал:
520i e39 (97г)
e46 coupe 323 (2.5) 170 HP (2000г)
Аз ще взема пак да се натреса като миналата година. (нищо, че съм с е39).
И без това се навивам да си купя купе на е46 току виж по пътя съм направял размяната
И без това се навивам да си купя купе на е46 току виж по пътя съм направял размяната

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ще има ли дух на автомобилни събор или ще се наблегне на кюфтетата и шишетата 

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
От всичко ще има по много. Извадили сме си поуките от миналата година, когато го обърнахме на типичен фест с йедене и пийене. Тази година ще наблегнем на Е46 акцента.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Има ли проблем да дойдат фенове на модела с друг модел баварска машина?
Обещавам да паркирам накрая някъде.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Qugo написа:Има ли проблем да дойдат фенове на модела с друг модел баварска машина?
Разбира се, че няма проблем. Така или иначе доста фенове на е46 вече караме други модели

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Говорихме да не е като миналата година с всякакви видове автомобили, а да си останат само е46-ци и старите собственици на е46 (сега вече с е90), които са в бандата. Това се прави да не се разводнява мероприятието, тъй като желаещите са много и се губи идеята за сбирка на е46. Това решение не е лично мое, а е желание на масата хора.
Имайте предвид тази информация, за да няма сърдити.
Имайте предвид тази информация, за да няма сърдити.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Сбирката все още се нарича "Е46 Национална", не БМВ фест
И "разбира се, че няма проблеми" за мен, а и не само за мен, не е ОК! Мисля, че Тишо написа достатъчно ясно - дрес код - Е46, как по-ясно да го кажем... Обсъдено беше с останалите организатори, че не се върви в правилната посока с това да идват всякакви модели, нещата се изместват от основната идея на тази сбирка - да се събират хора СЪС 46-ци, да си говорят, да ги обсъждат, да се забавляват, нещата се размиват, най-малкото каква колона от Е46-ци, то ще е пак сборна формация... И да питат после по снимки и клипове, абе ква е тая Е46 сбирка бе...то кви ли бмв-та няма...
Който иска да идва, още има време да си купи/намери Е46
Всичко без никакви лоши чувства към останалите модели 
И щеше да е добре Божо преди да напише такова нещо в темата, да беше писал/звъннал на някой от тези, които толкова години полагаме толкова усилия за да я има тази Национална сбирка

Който иска да идва, още има време да си купи/намери Е46

И щеше да е добре Божо преди да напише такова нещо в темата, да беше писал/звъннал на някой от тези, които толкова години полагаме толкова усилия за да я има тази Национална сбирка

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
и никви деведесетки 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Huku написа:и никви деведесетки
Казал си........

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
т.е. ако си бях купил е60, а не е90 нямаше да мога да дойда? За мен е важна любовта към модела е46, а не с какъв модел се придвижваме. Както и да е, извинявам се за предишният ми пост, очевидно е бил прибързан.
Бахти, таман измих рено-то и сега: Не може с други коли! Сега ще ходя да го бартеросам за колело.
P.S.
Сори за офтопика, надявам се да си изкарате хубаво. Аз няма да мога да направя сефтето и тази година.

P.S.
Сори за офтопика, надявам се да си изкарате хубаво. Аз няма да мога да направя сефтето и тази година.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
В подкрепа на думите на колегите и колежката от Инциативния комитет искам да внеса едно разяснение.
Първо малко история. Спомняте ли си как и кога започна всичко? Беше есента на 2010-та, когато след поредната силна скара-бира на Железница многоуважаваният колега-модератор Dimitroff даде идеята за Национална Е46 среща. Първо обсъждахме варианти за някоя хижа, второ тъкмо навлизаха ограниченията за пушене на закрито и трето приближаваше зимата - абе с една дума разсъхнаха се нещата. За да си дойде всичко на мястото следващата пролет, когато всичко си намери своя естествен ход и се разбихме на Априлци. Няма да изпадам в повече детайли, всеки сам може да ги види в тази тема, някъде 200 страници назад
Някъде тогава се и заформиха всичките ни мероприятия като наш си, Е46 календар - национална сбирка началото на пролетта, две скари-бири на Железница в началото на лятото и на есента и коледна сбирка на кръчма края на ноември-началото на декември.
Наложихме традиции, защото самите ние го искахме и му се кефехме. Нещо повече, очертава се да му се кефим още много време, ако успеем да предпазим този доказал се формат от това да се изтърка. С това сме за заели една шепа хора на изцяло приятелски начала, на които ни пука за тази сбирка и искаме тя да продължи да съществува и да се развива както е било до сега. Или поне през последните 5 години. Оставим ли нещата на самотек гарантирано всичко ще приключи много бързо. Примери за това колкото си искате, включително и във форума. Какво стана със седмичните софийски сбирки толкова популярни преди 10 години? Нямаше ги никакви до преди година-две, когато Бойка, Стойчо и шепа хора около тях не се заеха да движат нещата и предизвикват интерес у хората. Може всички да сме фенове, но опрат ли нещата до общи дела то трябва организация и контрол. Иначе настава хаос и групова безотговорност.
С увертюрата до тук, сега по същество. Кой може и кой не може да идва на Е46 сбирката? Не знам дали знаете, но комунизмът отдавна си отиде и диктатура на пролетариата при нас просто няма как да се впише, та не става да спреш човек от такова мероприятие с думите "Не ставаш! Не те допускаме!" и т.н. Всичко при нас се прави от фенщина на доброволни начала, но да се върна няколко реда по-горе - това не значи, че не трябва контрол. Пример - миналата година. Колко от нас разбраха, че това беше 4-тата Национална Е46 сбирка? Аз поне не разбрах. Бяхме на един ранно-пролетен БМВ фест, същия като този, който се случва всяко лято по морето. Не че ни беше лошо, стана супер купон, но тотално се загуби идеята на Национална Е46 сбирка. Това си беше пропуск на нас организаторите, че допуснахме да се случи, за това тази година искаме да застраховаме сбирката от подобна грешка. В крайна сметка за това имаме Национален БМВ събор, Национален Фест, БМВ инвазия и какви ли не други мероприятия от много по-голям мащаб, където няма никакво значение с какъв модел кола си. Това е Е46 сбирка и искаме да остане такава.
Сега, ясно ми е много добре от къде тръгва всичко. Като разлисти човек тази тема назад и вижда толкова положителни емоции и хубави спомени е нормално да иска да е част от това. Но това са Е46 емоции, колкото и странно да звучи това. Този модел ни обединява вече толкова години, причина е за толкова приятелства и незабравими моменти и за това е много повече от една буква с две цифри след нея. Не ме разбирайте погрешно, смятам го за съвсем нормално да сме пристрастени до такава степен, че да си пазим стадото образно казано. Не виждам проблем от същата фенщина да се организират и Е39-каджийте, Е60-каджийте и т.н. Единсветно гледам от корабната секция т.е. Е38
правят подобни на нашите събирания и Е30-каджийте на два пъти, доколкото знам. Всеки е свободен да прави каквото иска щом се чувства добре и не пречи на друг. Не казвам, че който с друг модел дошъл предните години е пречел, но да попитам каква Е46 Национална сбирка ще бъде ако има примерно 20 46-ци и 20 други модели? На мен примерно ще ми е най-малкото не на място да се явя примерно на Е90 сбирка, при все че имам връзки там
Знам, че веднага и за друго ще ме зачекнете за това бързам да си сложа каската
Ще кажете, че колко от вас си накупиха други модели ама си идват. Всички от т.нар. "предатели" са хората поставили основите на тези срещи, на дългогодишни приятелства и запалили не един и двама по модела и марката въобще. Това включва дори теб Божо и вместо да се правиш на Лили Иванова сега даваш още повече поводи за бъзик за тази пластмасова кола дето си си взел
(нахлупвам каската по-ниско
) Ако ще и с Москвич да дойдеш пак ще си в кюпа. Така стоят нещата и с други от старите кримки като Митака и Драго примерно, които карат най-отзад в колоната и не спират на Е46 паркинга, макар и да са от главните организатори.
Та това в общи линии се имаше предвид под дрес-кода. Идеята е само една - символът, който ни обединява. За колегите с други модели, които не сте идвали друг път - със сигурност имате някой познат с Е46, навийте го, мятайте се в колата му и газ към Чифлика. Само, че без да разкъсвате колоната
Една колона от коли от един модел изглежда уникално, дори и да са Е90-ки
Може и да се сърдите, но наше право и решение като организатори и да въведем такова правило.
И тук слагам точка от варена бука,
щото знам, че никой няма да чете до тука
Първо малко история. Спомняте ли си как и кога започна всичко? Беше есента на 2010-та, когато след поредната силна скара-бира на Железница многоуважаваният колега-модератор Dimitroff даде идеята за Национална Е46 среща. Първо обсъждахме варианти за някоя хижа, второ тъкмо навлизаха ограниченията за пушене на закрито и трето приближаваше зимата - абе с една дума разсъхнаха се нещата. За да си дойде всичко на мястото следващата пролет, когато всичко си намери своя естествен ход и се разбихме на Априлци. Няма да изпадам в повече детайли, всеки сам може да ги види в тази тема, някъде 200 страници назад

Наложихме традиции, защото самите ние го искахме и му се кефехме. Нещо повече, очертава се да му се кефим още много време, ако успеем да предпазим този доказал се формат от това да се изтърка. С това сме за заели една шепа хора на изцяло приятелски начала, на които ни пука за тази сбирка и искаме тя да продължи да съществува и да се развива както е било до сега. Или поне през последните 5 години. Оставим ли нещата на самотек гарантирано всичко ще приключи много бързо. Примери за това колкото си искате, включително и във форума. Какво стана със седмичните софийски сбирки толкова популярни преди 10 години? Нямаше ги никакви до преди година-две, когато Бойка, Стойчо и шепа хора около тях не се заеха да движат нещата и предизвикват интерес у хората. Може всички да сме фенове, но опрат ли нещата до общи дела то трябва организация и контрол. Иначе настава хаос и групова безотговорност.
С увертюрата до тук, сега по същество. Кой може и кой не може да идва на Е46 сбирката? Не знам дали знаете, но комунизмът отдавна си отиде и диктатура на пролетариата при нас просто няма как да се впише, та не става да спреш човек от такова мероприятие с думите "Не ставаш! Не те допускаме!" и т.н. Всичко при нас се прави от фенщина на доброволни начала, но да се върна няколко реда по-горе - това не значи, че не трябва контрол. Пример - миналата година. Колко от нас разбраха, че това беше 4-тата Национална Е46 сбирка? Аз поне не разбрах. Бяхме на един ранно-пролетен БМВ фест, същия като този, който се случва всяко лято по морето. Не че ни беше лошо, стана супер купон, но тотално се загуби идеята на Национална Е46 сбирка. Това си беше пропуск на нас организаторите, че допуснахме да се случи, за това тази година искаме да застраховаме сбирката от подобна грешка. В крайна сметка за това имаме Национален БМВ събор, Национален Фест, БМВ инвазия и какви ли не други мероприятия от много по-голям мащаб, където няма никакво значение с какъв модел кола си. Това е Е46 сбирка и искаме да остане такава.
Сега, ясно ми е много добре от къде тръгва всичко. Като разлисти човек тази тема назад и вижда толкова положителни емоции и хубави спомени е нормално да иска да е част от това. Но това са Е46 емоции, колкото и странно да звучи това. Този модел ни обединява вече толкова години, причина е за толкова приятелства и незабравими моменти и за това е много повече от една буква с две цифри след нея. Не ме разбирайте погрешно, смятам го за съвсем нормално да сме пристрастени до такава степен, че да си пазим стадото образно казано. Не виждам проблем от същата фенщина да се организират и Е39-каджийте, Е60-каджийте и т.н. Единсветно гледам от корабната секция т.е. Е38

Знам, че веднага и за друго ще ме зачекнете за това бързам да си сложа каската

Та това в общи линии се имаше предвид под дрес-кода. Идеята е само една - символът, който ни обединява. За колегите с други модели, които не сте идвали друг път - със сигурност имате някой познат с Е46, навийте го, мятайте се в колата му и газ към Чифлика. Само, че без да разкъсвате колоната

И тук слагам точка от варена бука,
щото знам, че никой няма да чете до тука