xhpflashtool
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- kingkacho
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D GT F34
xhpflashtool
Вече мина година от както го ползвам стейдж 1 и 2 3ката само я пробвах доста грубо превключва иначе дърпа яко но не съм я ползвал . Стейдж 1 колата се държи доста по адекватно отколкото оригиналния софт и най вече потегляне от място преди имаше замисляне и тогава захапваше. Много по добре се държи при катерене и планински условия преди първо се мъчеше на по горна предавка докато се сети да слезе на долна доста често се налагаше да го правя ръчно. В градски условия също е по адекватна но аз карам на ръчни предимно в града.Минах над 5к км и забелязях нещо странно явно не бях обърнал внимание на това .Като карам извън градско на равно с 85/90 км кутията се чуди на коя скорост да застане 7 или 8 и се получава едно придърпване като подам по рязко газ отива на 8 като върна остава на 7. И така върнах на стоковия софт оставих само да показва на коя предавка (много ме дразнеше да не виждам на коя съм) и проблема изчезна. Но вече не ме харесваше как върви и качих стейдж 2 сега вече още по осезаемо се усеща разликата проблема при 85/90км не се е появявал а вече минах 8к. Интересно че при еднакво каране по един и същи маршрут стейдж 1 и 2 дават по малък разход с около 0.5/0.7 на 100км. На борд комп преди никога не падах под 6.8л на 100км сега съм 6.1/6.3 на 100 но като я настъпиш си качва като преди. Определено на стейдж 2 много по ми харесва как се държи колата и волана стана една идея по стегнат за мен това е + . Сега дори в града си я карам на автомат. За протокола кола F34 2d 184hp м спорт пакет само заден мост.Карам повече извън градско от колкото в града средната скорост ми е около 54/55км/ч на 5к/км по борд
Флаша е лесен независимо дали е от комп или телефон .За предпочитане е да ползвате enet кабел или enet wifi първия флаш става за 2/3 мин след това за не повече от минута.може и bluetooth адаптор но с него първия флаш е доста бавен. Ако ползвате телефон задължително на самолетен режим и загасен мотор че като звънне някой става мазело (от личен опит) не че е нещо фатално е и аз се шашнах направо умря кутията. За по сигурно флашнах с компа и всичко заспа.
Ако някой ползва нека сподели как е при него.
Четох по форумите че някой предпочитат да я направят да тръгва направо от 2ра първа въобще не ползват само в ръчни.
Флаша е лесен независимо дали е от комп или телефон .За предпочитане е да ползвате enet кабел или enet wifi първия флаш става за 2/3 мин след това за не повече от минута.може и bluetooth адаптор но с него първия флаш е доста бавен. Ако ползвате телефон задължително на самолетен режим и загасен мотор че като звънне някой става мазело (от личен опит) не че е нещо фатално е и аз се шашнах направо умря кутията. За по сигурно флашнах с компа и всичко заспа.
Ако някой ползва нека сподели как е при него.
Четох по форумите че някой предпочитат да я направят да тръгва направо от 2ра първа въобще не ползват само в ръчни.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Re: xhpflashtool
XHP-то си е супер. Аз карам и двете коли на стейдж 3, за мен на комфорт са си напълно ок смените. Разликата идва когато я настъпиш на кик или се сложи на спорт/спорт+. Единствено има едно нещо което ме дразни на единичката. Някой път много късно сменя от 4-та на 3-та и от 3-та на 2-ра, съответно много падат оборотите и се получава едно придърпване. Играх си с къстъм шифт мап, но все още се получава от време на време това придърпване. Иначе кутиите си стават доста по адекватни. Пробвал съм xHp-то и на една е90-ка в първата генерация на 6hp-то. Там впечатлението ми е, че прави кутията да не е чак толкова лигава, но все пак си остава сравнително бавна.

2 мнения
• Страница 1 от 1