Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от FaceOff » 11 Мар 2010, 1:14

Тази секция е само за обяви за продажба на цели автомобили.

Правила за публикуване на частна обява:

1. При пускане на обява за даден автомобил, моля публикувайте пълната налична информация за него! Предоставянето на VIN номера на колата е задължително! При липса на координати за връзка (включително и телефон за връзка), обявата ще бъде заключвана.
2. Всяка обява трябва да притежава и цена за придобиване на автомобила. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат директно заключвани и в последствие изтривани. Изключение правят автомобилите, които се продават "на бартер".
3. Изграждането на обявата трябва да стане според създаденият за целта шаблон. Обяви, които не са по шаблона ще бъдат своевременно заключвани.
4. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината на обявата. Обява с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде своевременно заключвана и Модерирана.
5. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимте за обявата.
6. Ако притежавате автомобил, който модел се продава и от друг потребител - НЕ публикувайте своята оферта в чуждата обява! Пуснете НОВА ТЕМА! Подобен тип вмешателство в чужда обява ще бъде премахвано веднага, а при системно вмешателство автора ще получава наказание.
7. Наличието на поне една (препоръчително е да са повече) реална снимка на автомобила и една на интериора във всяка обява е задължително. Автори на обяви, в които липсват снимки, ще бъдат предупреждавани, а при несъобразяване с предупреждението обявата ще бъде заключвана и модерирана.
8. НЕ пускайте линк към своя обява (снимки) в (от) друг форум - съставете я ТУК! Обяви, при които е налице „линкване“ на снимки и/или цяла обява от друг форум (или интернет автоборса) ще бъдат своевременно модерирани, а при системно неспазване на това правило от страна на автора – директно заключвани и автора им ще получава наказание.
9. При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите на форума!
10. При пускане на обява не вписвайте в заглавието "ПРОДАВА"! То се подразбира.
11. Във всяка тема имате право на едно обновяване ("UP") в рамките на 24 часа. Ако след "UP"-а няма други мнения, при следващия "UP" авторът предварително трие предишния и пуска следващия. При наличието на повече от три последователни UP-а, автора получава предупреждение. При наличието на повече от два последователни ъп-а след предупреждението, обявата се заключва своевременно.
12. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на автомобила(продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
13. Всяка обява може да се „ъп“-ва само от нейният автор или при невъзможността той да го направи – от негов представител. Коментарите с цел „ъп“-ване на темата са нежелателни и ще бъдат премахвани. При системно нарушаване на това правило, съответният потребител ще получава предупреждение и наказание.

Здравейте! Интересно ми е от какво е подтикнато решението за включване на тази т.12 към новите правила? Всички останали точки от горният списък са абсолютно логични и единствено ще допринесат за правилното развитие на раздел 'ОБЯВИ'. В момента нямам лична причина да задам този въпрос, освен това, че колата на мой приятел се 'предлага' от друг потребител на форума в 'Продава автомобили'. В същото време бих нарекъл собственика най-големият фен и 'ентусиаст' на марката, който за мое съжаление явно няма дори регистрация тук, но не мисля, че това го прави по-малко 'ентусиаст' от пълния със спамери форум, и след въвеждането на това правило той да няма възможността да продаде колата си тук? Благодаря!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Мар 2010, 11:18

Подбудено е от това, че в разделите има много теми, които са пуснати от хора нямащи (почти) нищо общо с колата и съответно не дават никаква информация за автомобила/продукта. Така ще се налага да звъниш задължително, а не всеки може да си позволи да върти по 5 телефона, като информация можеш да получиш и във форума. Да не говорим, че пускането на обявата все пак те задължава да я "обслужваш", а не просто да я плеснеш и да чакаш на жисием-а някой да звънне... освен това не винаги автора на темата и продавача са изяснили на 100% нещата и е възможно да има грешки в описанието.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Мар 2010, 12:24

За другите доводи -съгласен с 2 те ръце и един крак,ама за това че щял да навърти доста телефони-не съм съгласен,ако търсиш нещо -звъниш,това са необходими разходи,често ако пишеш ЛС или направо в темата е несериозно и "спамърско"
Както и молби от рода "снимай ми лявата кора на вратата"-това е несериозно,да звънне,да иде и да се разберат,какво очаква,да му я докара до офиса ли???
Ако няма пари за телефон-къде е тръгнал кола да си взима...

Освен това съм "ЗА" да се пише в темите на някой "търговци" описващи продуктите си като "уникални" и сложили някаква кола или часовник който нито е достатъчно стар/ра нито е нещо особенно-примери много особенно ...Е36
Или пък "Уникална цена"-това пък е супер смешно,какво и е уникално на една цена ,като същите автомобили са с 2-3000 лева под тая цена...уникално скъпа???

Просто не поощрявайте тези псевдо-търговци защото излиза лошо мнение на форума че тук в тоя форумповечето търговци на автомобили са малко измамници,предлагайки автомобили на по-високи цени...

уникална, уникално, мн. уникални, прил.
1. Който е единствен, неповторим. Уникална находка.
2. Прен. Който е оригинален, странен.

3.(прил.) единствен по рода си, неповторим, забележителен, изключителен, необикновен

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 11 Мар 2010, 16:21

Mollov написа:Подбудено е от това, че в разделите има много теми, които са пуснати от хора нямащи (почти) нищо общо с колата и съответно не дават никаква информация за автомобила/продукта. Така ще се налага да звъниш задължително, а не всеки може да си позволи да върти по 5 телефона, като информация можеш да получиш и във форума. Да не говорим, че пускането на обявата все пак те задължава да я "обслужваш", а не просто да я плеснеш и да чакаш на жисием-а някой да звънне... освен това не винаги автора на темата и продавача са изяснили на 100% нещата и е възможно да има грешки в описанието.

Да, имало е големи куриози с обяви от сорта 'колата е на мой приятел...' , но ако всичко, което си написал по-горе всъщност е изпълнено, дадена е максималната информация, касаеща евентуалния купувач, както би трябвало да е и ако самия собственик си я е пуснал лично (според новите правила), обявата е 'обслужвана' стриктно по правилата (както е в случая) и т.н. , с други думи ако обявата си е изцяло по правилата защо телефона за връзка да не е различен от личния телефон на пусналият обявата.. и в крайна сметка, ако търсиш кола си готов да похарчиш някой лев за телефон, според мен всичко друго от сорта 'снимай ми :censored: ' или ' какъв разход ти дава с тоя двигател..?' си е чист спам!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Мар 2010, 16:33

По принцип една наистина добре написана обява и сложен телефон за връзка не би трябвало да създаде нито едно мнение... нито едно.... който е сериозен няма да пише в темата, ами ще звънне, а който е несериозен - е, неговите мнения така или иначе не ги броиме.

НО "наистина добре написани" обяви са рядкост... малко хора си правят труда да изпипат всеки един аспект от обявата, като тогава вариантите за въпроси нарастват. И не си мисли, че "можеш ли да ми снимаш ....." е нелеп въпрос... особено ако си от провинцията (считано спорямо всеки един град) и нямаш опция да видиш нещото лично преди да го купиш... що трябва да се вкарваме в излишни проблеми за сметка на няк'ва си снимка, което не би трябвало да е проблем... все пак по телефона няма как да разбереш дали това, което искаш да видиш изглежда точно така, както на теб ти се иска (или ако не - да не се занимаваш повече).

Ние сме сложили изискване за снимки, но особено при автомобилите или дори автомобилните части не можем да задължим да има снимки на всеки 15 градуса завъртане на продукта. И като не можеш да видиш - искаш читава снимка... да си направиш сметката... това по телефона няма да го разбереш.

Аватар
Кара: е30кабрио318@325 е46купе е60комби
Мечтае да кара: bmw turbo

Мнение от ssttaannyy » 11 Мар 2010, 16:53

да си призная нямах време да изчета подробно темата,но за една обява е много важно да се спомене и местоположението на дадената стока или при регистрация на даден потребител графата местоположение да е задължителна

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Мар 2010, 23:33

Искам да коментирам специално мнението на колегата Mollov (с най-големи уважения :yes: ) в тая тема :arrow: viewtopic.php?f=46&t=194582 ... Та... Защо да не се толерират мнения от тоя тип, като те не са абсолютно никакъв спам (мнение, извън темата...) , а са си точно за автомобила (или частта) , която се продава :roll: След като има неуточнения в обявата, невярно посочени неща и т.н. , то следва да се оправят.. А как ще стане, без такива коментари ?? И как ако примерно бъдещия купувач не е запознат с автомобилната тематика, ще отиде да си купи автомобила с "всички екстри, без автоматик", ще се хвали пред приятели и някой ден като види Е46 с "всички екстри без автоматик" ще се чувства той ? Като измамен, нали ?! Ако греша някъде, се извинявам и моля да бъда поправен... Но ни най-малко не го считам за спам това :nono: Да не говоря за трупане на мнения , тъй като в тия секции не се отчитат мненията ... Мисля , че е добре да се преразгледа това :yes: Или по-точно да се уточни какво е редно да се направи ?? Да се съобщи за нередност или ... ? Благодаря предварително :yes:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Мар 2010, 23:38

uCnaHeTcA написа:Искам да коментирам специално мнението на колегата Mollov (с най-големи уважения :yes: ) в тая тема :arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&t=194582 ... Та... Защо да не се толерират мнения от тоя тип, като те не са абсолютно никакъв спам (мнение, извън темата...) , а са си точно за автомобила (или частта) , която се продава :roll: След като има неуточнения в обявата, невярно посочени неща и т.н. , то следва да се оправят.. А как ще стане, без такива коментари ?? И как ако примерно бъдещия купувач не е запознат с автомобилната тематика, ще отиде да си купи автомобила с "всички екстри, без автоматик", ще се хвали пред приятели и някой ден като види Е46 с "всички екстри без автоматик" ще се чувства той ? Като измамен, нали ?! Ако греша някъде, се извинявам и моля да бъда поправен... Но ни най-малко не го считам за спам това :nono: Да не говоря за трупане на мнения , тъй като в тия секции не се отчитат мненията ... Мисля , че е добре да се преразгледа това :yes: Или по-точно да се уточни какво е редно да се направи ?? Да се съобщи за нередност или ... ? Благодаря предварително :yes:

А не мислиш ли,че е по лесно да се разберете на лично вместо да се пълни темата.Или както ти самия предложи съобщи за нередност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 12 Мар 2010, 0:25

LiTtLeRoCk написа:
uCnaHeTcA написа:Искам да коментирам специално мнението на колегата Mollov (с най-големи уважения :yes: ) в тая тема :arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&t=194582 ... Та... Защо да не се толерират мнения от тоя тип, като те не са абсолютно никакъв спам (мнение, извън темата...) , а са си точно за автомобила (или частта) , която се продава :roll: След като има неуточнения в обявата, невярно посочени неща и т.н. , то следва да се оправят.. А как ще стане, без такива коментари ?? И как ако примерно бъдещия купувач не е запознат с автомобилната тематика, ще отиде да си купи автомобила с "всички екстри, без автоматик", ще се хвали пред приятели и някой ден като види Е46 с "всички екстри без автоматик" ще се чувства той ? Като измамен, нали ?! Ако греша някъде, се извинявам и моля да бъда поправен... Но ни най-малко не го считам за спам това :nono: Да не говоря за трупане на мнения , тъй като в тия секции не се отчитат мненията ... Мисля , че е добре да се преразгледа това :yes: Или по-точно да се уточни какво е редно да се направи ?? Да се съобщи за нередност или ... ? Благодаря предварително :yes:

А не мислиш ли,че е по лесно да се разберете на лично вместо да се пълни темата.Или както ти самия предложи съобщи за нередност.

Е как да се разберем на ЛС, след като не разбирам от автомобили и повярвам, че е с всички екстри и той и на ЛС ще твърди, че е с всички... :dunno: Инъче трябва да се сложи добра алтернатива за неверни обяви, инък става "прееби другарче..." :mhihi: :yes: Че да може от разбиращи да се уточнява кое как е и що е... :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 12 Мар 2010, 10:39

uCnaHeTcA написа:
LiTtLeRoCk написа:
uCnaHeTcA написа:Искам да коментирам специално мнението на колегата Mollov (с най-големи уважения :yes: ) в тая тема :arrow: viewtopic.php?f=46&t=194582 ... Та... Защо да не се толерират мнения от тоя тип, като те не са абсолютно никакъв спам (мнение, извън темата...) , а са си точно за автомобила (или частта) , която се продава :roll: След като има неуточнения в обявата, невярно посочени неща и т.н. , то следва да се оправят.. А как ще стане, без такива коментари ?? И как ако примерно бъдещия купувач не е запознат с автомобилната тематика, ще отиде да си купи автомобила с "всички екстри, без автоматик", ще се хвали пред приятели и някой ден като види Е46 с "всички екстри без автоматик" ще се чувства той ? Като измамен, нали ?! Ако греша някъде, се извинявам и моля да бъда поправен... Но ни най-малко не го считам за спам това :nono: Да не говоря за трупане на мнения , тъй като в тия секции не се отчитат мненията ... Мисля , че е добре да се преразгледа това :yes: Или по-точно да се уточни какво е редно да се направи ?? Да се съобщи за нередност или ... ? Благодаря предварително :yes:

Е как да се разберем на ЛС, след като не разбирам от автомобили и повярвам, че е с всички екстри и той и на ЛС ще твърди, че е с всички... :dunno: Инъче трябва да се сложи добра алтернатива за неверни обяви, инък става "прееби другарче..." :mhihi: :yes: Че да може от разбиращи да се уточнява кое как е и що е... :yes:

Абе , както аз вече написах в обявата , аз нищо не разбирам от е46 . Хареса ми колата и ако бях отишъл да си я купя щех в последствие да се почуствам мноо прецакан ... ... добре че си ти да ми отвориш очите :shock: :yes: :yes: :yes:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Мар 2010, 11:40

А дали това няма да стане практика ??

П.с. ЛС-то ми е пратено по погрешка - не познавам този потребител.
Във второ ЛС, след като го попитах какво точно иска от мен и дали не бърка - въпросния си каза, че е объркал получателите на ЛС-то :mhihi:

ХХХХХ написа:Година на производство: април 1991
Тип двигател: 6 цилиндров,бензинов 2.0л,150 к.с.
Цвят: тъмно сив
Екстри: ел.стъкла(4бр.),ел.огледала,ел.люк,климатроник,центр.закл.,ски сак,аларма,бордови компютър,лети джанти 16 цола.Джантите са оригинални от БМВ Е60(2003 година производство)
Телефон за връзка: 0886/хххх
Скайп: ххх
Имейл: хххх
Това е темата пусни я както ти я пращам,ако можеш я копирай и готово.

Изпращача на ЛС-то е регистриран преди месец, последно е влизал вчера, има нула (0) мнения, но продава през друг потребител...това няма как да бъде контролирано, нали?
От тук нататък се надяваме потребителя пуснал темата на въпросния да е коректен и да е достатъчно запознат с характера на продавача, за да не става и той "въучастник" на некоректен продавач предполага...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 12 Мар 2010, 11:43

Dimitroff написа:А дали това няма да стане практика ??

П.с. ЛС-то ми е пратено по погрешка - не познавам този потребител.
Във второ ЛС, след като го попитах какво точно иска от мен и дали не бърка - въпросния си каза, че е объркал получателите на ЛС-то :mhihi:

ХХХХХ написа:Година на производство: април 1991
Тип двигател: 6 цилиндров,бензинов 2.0л,150 к.с.
Цвят: тъмно сив
Екстри: ел.стъкла(4бр.),ел.огледала,ел.люк,климатроник,центр.закл.,ски сак,аларма,бордови компютър,лети джанти 16 цола.Джантите са оригинални от БМВ Е60(2003 година производство)
Телефон за връзка: 0886/хххх
Скайп: ххх
Имейл: хххх
Това е темата пусни я както ти я пращам,ако можеш я копирай и готово.

Изпращача на ЛС-то е регистриран преди месец, последно е влизал вчера, има нула (0) мнения, но продава през друг потребител...това няма как да бъде контролирано, нали?
От тук нататък се надяваме потребителя пуснал темата на въпросния да е коректен и да е достатъчно запознат с характера на продавача, за да не става и той "съучастник" на некоректен продавач предполага...

Ами мисля,че този който пусне темата малко или много поема някаква отговорност няма значение,че пуска обява на приятел, пуска я от свое име.Всичко опира до човека,аз лично не бих пуснал обява на познат без да съм сигурен в това което продава.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Мар 2010, 11:52

Веднага ти отговарям... наистина бутона за нередност не е там за да краси оформлението на форума... той е именно за такива сигнали. Което не го видим с колегите модератори оставяме на вас да видите. Разбира се няма как да видим всичко във всички обяви, но все пак не е малко. Поради факта, че много хора си мислят, че разбират всичко от модела и си позволяват да "коментират" се получават и МНОГО недоразумения. Пример - много не знаят как изглежда по-старият ///М волан за Е36 М3 и като видят такъв веднага са готови да "споделят вещо мнение" как продавача лъже.... ама дали лъже наистина?

Затова използвайте бутона за нередности, като разбира се се аргументирате както трябва, пък ние ще се погрижим за останалото. Коментарите в темите продължават да са крайно нежелани и затова са регламентирани и в самите правила.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 12 Мар 2010, 12:04

Mollov написа:
uCnaHeTcA написа:Искам да коментирам специално мнението на колегата Mollov (с най-големи уважения :yes: ) в тая тема :arrow: viewtopic.php?f=46&t=194582 ... Та... Защо да не се толерират мнения от тоя тип, като те не са абсолютно никакъв спам (мнение, извън темата...) , а са си точно за автомобила (или частта) , която се продава :roll: След като има неуточнения в обявата, невярно посочени неща и т.н. , то следва да се оправят.. А как ще стане, без такива коментари ?? И как ако примерно бъдещия купувач не е запознат с автомобилната тематика, ще отиде да си купи автомобила с "всички екстри, без автоматик", ще се хвали пред приятели и някой ден като види Е46 с "всички екстри без автоматик" ще се чувства той ? Като измамен, нали ?! Ако греша някъде, се извинявам и моля да бъда поправен... Но ни най-малко не го считам за спам това :nono: Да не говоря за трупане на мнения , тъй като в тия секции не се отчитат мненията ... Мисля , че е добре да се преразгледа това :yes: Или по-точно да се уточни какво е редно да се направи ?? Да се съобщи за нередност или ... ? Благодаря предварително :yes:

Веднага ти отговарям... наистина бутона за нередност не е там за да краси оформлението на форума... той е именно за такива сигнали. Което не го видим с колегите модератори оставяме на вас да видите. Разбира се няма как да видим всичко във всички обяви, но все пак не е малко. Поради факта, че много хора си мислят, че разбират всичко от модела и си позволяват да "коментират" се получават и МНОГО недоразумения. Пример - много не знаят как изглежда по-старият ///М волан за Е36 М3 и като видят такъв веднага са готови да "споделят вещо мнение" как продавача лъже.... ама дали лъже наистина?

Затова използвайте бутона за нередности, като разбира се се аргументирате както трябва, пък ние ще се погрижим за останалото. Коментарите в темите продължават да са крайно нежелани и затова са регламентирани и в самите правила.

:yes: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 12 Мар 2010, 12:09

аз не виждам къде е проблема да се коментира конкретна обява, или зададения въпрос
към продавача да е в темата а не на ЛС. Този въпрос може и да итересува още хора.

Все пак затова bmwpower-bg.net е форум, в който всеки да напише какво мисли и да
посъветва другите или пък да поиска съвет и т.н. Ако липсват коментарите то тези обяви
стават лошо подобие на mobile.bg и cars.bg, само дето няма търсене и филтри, и е
супер безмислено според мен. Може да се помисли по въпроса обяви по които собственика
не иска да се коментира да бъдат само платени и заключени ... но тогава трябва да са със
пълна и достатъчна информация.
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума