Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от OxoBoxo » 12 Мар 2010, 12:13

Според мен трябва по някакъв начин да се гарантира и качеството на стоките, които се продават особено претендиращите за "оригинални", т.е да се задължат продавачите да прикачват файл(сканирано копие) на "сертификата за съответствие" това е от осбено важно за маслата(знаете какви поразии може да станат) и най-вече заради огромната разлика в цената за БМВ-маслата: 15-36лв/л :shock:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Мар 2010, 12:19

Чак толкова няма как да следим нещата... все пак става дума за дистанционно следене... подобно ниво на контрол не би могло да се изпълнява, не и за 99% безплатни теми и една малка шепа комерс обяви със символична цена за пускане.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Мар 2010, 12:45

Mollov написа:
uCnaHeTcA написа:.......

Веднага ти отговарям... наистина бутона за нередност не е там за да краси оформлението на форума... той е именно за такива сигнали. Което не го видим с колегите модератори оставяме на вас да видите. Разбира се няма как да видим всичко във всички обяви, но все пак не е малко. Поради факта, че много хора си мислят, че разбират всичко от модела и си позволяват да "коментират" се получават и МНОГО недоразумения. Пример - много не знаят как изглежда по-старият ///М волан за Е36 М3 и като видят такъв веднага са готови да "споделят вещо мнение" как продавача лъже.... ама дали лъже наистина?

Затова използвайте бутона за нередности, като разбира се се аргументирате както трябва, пък ние ще се погрижим за останалото. Коментарите в темите продължават да са крайно нежелани и затова са регламентирани и в самите правила.

А не е ли по-добре едно средно положение да бъде- при забелязана неяснота да се пусне едно питане в темата (въпреки, че нямам интерес към колата) за да може продавача да уточни нещата... Говоря за дребни неща. Примерно пише "ксенон", ама оригинален е или не, че не всеки ги различава, пише година преди фейса, обаче е с вид след фейса- що е променяно, пише "М пакет"- ама оригинал или не... Ей такива неща- дреболии като се замислиш, ама определят не малка сума от цената...
Да, ще се пълнят темите с въпроси и отговори- ако е коректно написана обявата обаче няма да ги има, то си зависи от продавача все пак... От една страна новите правила са с цел да няма измами (или поне да е много трудно да излъжеш някой), от друга обаче казвате да не се обаждаме ако нямаме интерес... Имало е преди време и случаи да се продават коли дето са сериозно блъскани и продавача си премълчава и отрича да има удари колата- и за такива неща ли трябва да си траем понеже правилата са такива... И да пусна доклад как ще ти докажа, че тая кола преди 3 месеца е срещала челно товарният влак примерно :roll:

Проблем ли е да се пише в темата при забелязана конкретна нередност за да са наясно колегите (а и продавача да отговори- лесно е да пропусне човек нещо като пише, все пак тея коли имат един куп екстри) и в същото време да бъде докладвана от бутона :?: А вие после си преценявайте дали коментара заслужава да стои там или да се изтрие...
Май трябва да е няк'во средно положението, ама вие си решавате ;)

ПС: Един прост съвет към колегите- като колата е в друг град, намерете кой да отиде да я види... Форума е голям, хора има из цяла БГ и все някой ще помогне...
Изображение
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Мар 2010, 12:48

За всичко което си писал има лесно решение, колега - продавача сам пуска коректно обявата си, като уточнява всичко, което ти засегна.
Ксенон: Да (оригинален)
М пакет: Да (допълнително монтиран)

VIN-a решава много от зададените въпроси м-пакет, ксено, и т.н. - друг е въпроса, че често липсва в обявата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 12 Мар 2010, 12:51

ms написа:Да, ще се пълнят темите с въпроси и отговори- ако е коректно написана обявата обаче няма да ги има, то си зависи от продавача все пак... От една страна новите правила са с цел да няма измами (или поне да е много трудно да излъжеш някой), от друга обаче казвате да не се обаждаме ако нямаме интерес... Имало е преди време и случаи да се продават коли дето са сериозно блъскани и продавача си премълчава и отрича да има удари колата- и за такива неща ли трябва да си траем понеже правилата са такива... И да пусна доклад как ще ти докажа, че тая кола преди 3 месеца е срещала челно товарният влак примерно :roll:

Проблем ли е да се пише в темата при забелязана конкретна нередност за да са наясно колегите (а и продавача да отговори- лесно е да пропусне човек нещо като пише, все пак тея коли имат един куп екстри) и в същото време да бъде докладвана от бутона :?: А вие после си преценявайте дали коментара заслужава да стои там или да се изтрие...
Май трябва да е няк'во средно положението, ама вие си решавате ;)

ПС: Един прост съвет към колегите- като колата е в друг град, намерете кой да отиде да я види... Форума е голям, хора има из цяла БГ и все някой ще помогне...

напълно подкрепям колегата, а и написах нещо подобно 2-3 мнения по назад.
Не виждам какъв проблем са коментарите за дадена стока, освен ако продавача не е гузен за нещо.
А гузен ли е - то тогава не би трябвало да я има обявата въобще.

Прави ми впечатление, че се продват коли и части с определно завишени цени спрямо пазарните в момента.
Може би се разчита, че клиента чете само форума, кон с капаци е и понеже тук са само "ентусиасти"
никой не би преебал и натоварил другия ...

Задължително трябва да се остави възможност да се коментира, то нали затова е форум и обявите са на
принципа на форума, а не е тъп каталог
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Мар 2010, 12:52

VIN-а е задължителен да се пише, така че това няма да е проблем в обявата...

Аватар

Мнение от ms » 12 Мар 2010, 12:59

Dimitroff написа:...

Варианта с коректната обява го забрави- има-няма 10% са такива в пълният смисъл...

ВИН-а хубаво решава нещата, ама къде го тоя сайт дето да ми изкара на момента всички екстри с които е излязла колата от завода :?: Може и да има- не споря, ама аз поне не го знам...
Просто винаги ще има дребни неща които да се уточняват, ама винаги...

Mollov, той ВИН-а добре е задължителен, ама имаше тея дни поне 6-7 обяви пуснати СЛЕД 01.03 и бяха без написан ВИН :roll: К'ва полза, че е задължително условие като не е написан...

ЕДИТ:

1: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=193966
2: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=194657
3: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=194492
4: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=194002
5: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=192891

Това само от 1-ва страница, обяви от този месец и без ВИН... На половината май не им дреме, че е задължителен :roll:
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 12 Мар 2010, 14:38

Някои от темите вече бяха "маркирани", другите вече са... ясно е, че първите няколко седмици не може да има 100% ефективност, най-малкото новите модератори в търговските раздели трябва да "улегнат" малко ;)

Аватар

Мнение от ms » 12 Мар 2010, 15:08

Това е ясно- ще се оправят нещата с времето...

Отговори ми на предното мнение- онова дългото... Там ми е интересен отговора ти, другото ще се оправи, мод. ще "улегнат"...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Мар 2010, 16:08

И аз да напиша нещо към по-горния ти пост:
ще се пълни "непълно" зададената обява с коментари - така е по-изгодно за продавача, защото ще му се ъпва по-често обявата.
И ще започне практиката да не се уточняват тези неща - м-пакет, ксенон, кожа (естествена/изкуствена, оригинална, допълнително монтирана) , за да може потребителите да си питат и така темата винаги да е най-отпред.
А и всеки като види такава тема (2-3 страници обява) се чувства длъжен и той да сподели своето виждане :mhihi:
И така стават километрични въпроси и отговори.

Иначе наистина е честа практика да са некоректно зададени обявите , и доста хора в последствие може да се чувстват излъгани.
Но няма как всеки да знае абсолютно всичко за даден модел БМВ или за дадена резервна част.
Примерно в Е46 има тема за ВЪПРОСИ ОТНОСНО ПОКУПКА, и там има доста инфо, ако някой си купува Е46 и пита там обикновено му се отговаря изчерпателно, а и има доста инфо от стари запитвания. Но не всеки потребител е запознат с вътрешната структура на всеки отделен под-форум и затова може да се получи недоразумение и дори "прецакване" :confused:
Всъщност няма как да се регламентира това нещо, защото доста често и коректно зададени обяви се "о-спамват" от потребители , които не са достатъчно наясно с артикула/автомобила или не им изнася цената и т.н.
Аз все си мисля, че новите правила са добро начало, но трябва постепенно да се усъвършенстват в хода на развитието на форума.
И не на последно място, да се преценява винаги за конкретния случай - ако даден коментар (въпреки, че е Офф-Топик) внася яснота по темата да не бъде модериран , а продавачът да бъде предупреден да коригира неточностите (някой път може и да са несъзнателни )
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 12 Мар 2010, 18:50

Прав си, че е изгодно за продавача- ама и за мен е изгодно да има отговори на някои въпроси, а не да бия примерно 1000км. Варна-София-Варна щото нещо е било спестено от продавача, а аз не разбирам от модела толкова, че да го забележа... Пък тези дето са наясно с нещата не се обаждат, щото нямат интерес и спазват правилата... "Майсторите" дето се чувстват длъжни да споделят и те нещо се лекуват лесно- отнасят предупрежденията и ако не слушат получават кило банани, не е трудно...

Аз затова и казах- пускам си мнението с конкретен въпрос който има нужда от отговор (най-простото: защо Е46 '99г. е с предница СЛЕД фейса) и цъквам бутона за оплакване... После модовете да решават к'во да правят с темата и моя коментар- дали ще трият или не... Къде е проблема- щото по новите правила понеже нямам интерес трябва да си трая...

ПС: Едно много просто предложение, стига платформата на форума да го позволява: ВСИЧКИ теми които се пускат да са на модериран режим- да види някой дали всичко нужно е написано, да прецени набързо и доколкото може има ли нужда от доп. информация която трябва да се даде и тогава да се одобрява... Да, доп. работа е, но поне ще има задължителен контрол и шанса за пускането на пълни глупости като "Всички екстри без кожа", пък колата е ръчни стъкла отзад става минимален...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Мар 2010, 13:40

Предпожението ти не е лошо, ама нали се сещаш, че трябва да имаме по един модератор, запознат на 99% със всяка една моделна генерация на BMW, пусната през последните 25 години.... Е30/Е32/Е34/Е36/Е38/Е9/Е46/ЕХХ и така до Е92... за да може още на ниво модератор да се преглеждат нещата... това просто няма как да стане, предполагам си наясно..

Затова е и бутона "Докладвай" - вместо да спамиш в темата, пускаш доклад срещу продавача... модераторите реагират бързо и нещата се изчистват. И това говорим ако е някоя тънкост, по-основните липси на инфо се виждат още от модератора. А ти като имаш въпрос от рода на "що е с новият фейс, пък е 2000г" си в правото си да го зададеш, АКО имаш интерес към колата... а не просто да си го забелязал и да пишеш. Който е с реален интерес - пише, който не е - докладва проблема...

Аватар

Мнение от ms » 13 Мар 2010, 20:36

Добре- така да е, ще го караме на доклади щом искате...

Ама като гледам колко бързо реагирате на доклад хич не ми харесва тая процедура... За тази тема viewtopic.php?f=17&t=194779 съм пуснал Доклад още снощи, малко след публикуването и... Глобалните модове и админите сте грубо 8-10 човека- не го ли видя някой :?: А ти като писа в тази тема и отвори форума не забелязали, че има нещо което не му е тук мястото :?: А после като ви нареждам, аз ще съм виновен, нали :roll:

ПС: Не е нужно мод. да са запознати с всички модели в подробности, но основните неща са лесни... Стига да знаят кога излизат фейслифт моделите и да знаят основните външни разлики... Нищо трудно, нали...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 13 Мар 2010, 21:21

Дай сега да се разберем нещо... имам чувството, че ти направо настояваш за 100% ефективност на всички - от администратори до модератори на определен раздел. Тука хората са се събрали да вършат работа на добра воля и форума НЕ им е от най-висок приоритет. Освен всичко друго, ти НЕ плащаш за услугата да ползваш форума, така че със сигурност не плащаш за заплати на модератори и админи, според което да държиш сметка на всеки и на всичко. Осъзнай се малко и се поспри... това не можело така, другата процедура не му харесвала... със сигурност не сме тук за да ти се харесваме или да вършим нещата както на теб ти е приятно и удобно.

Аватар

Мнение от ms » 14 Мар 2010, 0:15

Абсолютно ми е ясно, че рискувам постоянен бан, обаче няма начин да си затрая пак...

Давам идея като имам основателна забележка да я напиша и да пусна доклад за темата, а вие си решавайте после- казвате "Няма да пишеш в темата, само пусни доклад"... Така да е, ваша работа...
Давам предложение за модериран режим на обявите и ти ми казваш, че не е лесно приложимо поради някои съображения- добре, нямам намерение да споря колко е лесно или трудно...
Казвам, че сте неефективни при обработването на докладите и давам конкретен пример (темата още е в този форум 24часа след пуснат доклад)- ти се заяждаш... Ако ме убедиш, че мястото на тази тема е тук ще се извиня, ама няма как да стане тоя номер- тя си е за Извън темата... Разбери ме правилно- през *** ми е за конкретната тема, но утре ако пусна доклад за 200% сигурна измама колко народ ще изгори за тези 24 часа- в темата няма да пиша, понеже така искате вие...

Не искам 100% ефективност, ама поне 70% може да постигнете- достатъчно хора сте... Не искам форума да е приоритет №1 на модовете, ама като са се хванали доброволно на хорото да си наглеждат модераторския панел като са във форума- как иначе ще видят докладите... Не ми говори за заплати- не само аз, а май и клуба не ви плаща такива и всичко се крепи на едната добра воля за работа май :roll: И що пък трябва да се харесвате на мен или на някой друг :?: Вас не трябва да ви забелязва никой, освен тези дето са сгрешили някъде нещо, никой не говори за харесване... На мен, че не ми харесва е ясно отдавна мисля ;)
Мен ако питаш дори и различните цветове на никовете ви е прекалено- излишно се набива в очи кой е шефа, всички знаем кои са основните модове и админи... Ама никой не ме пита де :mhihi:
Обещах ти на ЛС мисля, че на 1 април преглеждам всички обяви- пускам нужните доклади и чакам да видя действия от вас... Ако искаш да го пробваме от понеделник- не ми пречи да помагам на екипа да вкара в ред нещата, нормално е да има пропуски при много обяви...

ПС: Ако ще получавам бан бъдете така добри да ми дадете мейл (а по-добре телефон) на някой администратор, за да мога да се оплача ако реша...

ПС2: Напълно сериозно- направете ме модератор в Обяви-те за 1 седмица, да видя толкова ли е трудно да се контролира положението там... Ако не се оправя ми изтрийте потребителя и само ще чета...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума