Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от Е.Димитров » 01 Мар 2010, 14:22

Имам един въпрос,как се разбира дали една обява е комерсиална,естествено има някакви условия обаче има няколко обяви от един и същи човек дето продава очила и часовници примерносъщо така няколко брокерчета на недвижими имоти и тн. ,защо тези хора не се санционират или не си плащат за комерсионални???

п/п
Моля също така да се забрани със закон думата "уникална,уникален" и тяхните производни за сериино произвеждани автомобили...има една особенно дразнеща обява на една Е36 която била "уникална" (за цената няма какво да говорим),какво и е уникалното на автомобил произведен в няколко милиона бройки-неразбрах :dunno:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Мар 2010, 14:24

Mollov написа:.........

Темата я прочетох ПРЕДИ да пуснеш тази за коментарите, преди да добавиш линковете към другите правила- сещай се дали не съм я видял почти веднага ;) И за разлика от 99% от юзърите тук правилата ги чета периодично дали няма промени...

От ДНЕС е въведено само това за мин. 100 мнения за да пускаш тема в Обяви- НИЩО друго ново няма... А това, че ти не знаеш правилата е твой проблем- щом 2 години след темата на Асен "Обяви" продължава да е анархия ясно колко си гледате работата... Правилата са елементарни- Координати, Шаблон, ВИН, Снимки, Цена... Нищо трудно за модериране, нали- нещо като липсва катинар и след 2 дена в коша според правилата... Айде да е малко по-леко- предупреждавате и давате 1-2 дена обявата да се оправи и ако не е- катинар и кош... И това са неща от преди 2 години, а ти ми обясняваш, че само лая :mhihi: Май си забравил- с правата ти идват и задължения... А не спазването на задълженията води до критика- не ме вълнува дали ви харесва или не след като съм абсолютно прав...

И се сети от къде е това цитатче: Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Първото ти изречение си попада точно в тази част от правилата... За такива неща си има ЛС, Скайп, телефони ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 01 Мар 2010, 14:25

Одобрявам новото правило за минимум 100 мнения. Така ще се лишим от доста некоректни и "преминаващи", които идват само да измамят някого или да въртят търговииката си тук :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 323

Мнение от mikimau » 01 Мар 2010, 14:26

Mollov написа:Ето един, който не е чел новите правила ;) :D

Ами то и аз сега ги виждам-при мен срещу Правилата стои дата на последно мнение 19 Ное 2009, 23:57
Само при мен ли е така?

Аватар

Мнение от ms » 01 Мар 2010, 14:27

При всички е така, но темата е глобална и я има във всеки подфорум...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 14:33

Явно ще трябва да го обясня по-простичко... правилата до днес бяха едни, след днес са редактирани, обновени и допълнени... това, че датата на мнението (кога е пуснато от съответният Админ) е от преди 2 години (или от ноември 2009г) няма нищо общо. Аз затова съм го уточнил (в глобалната тема), че става дума за от днес, а не да гледате кога е пуснато мнението. Явно нещата трябва да се правят съвсем праволинейно.... щом трябва, така ще стане.

Аватар

Мнение от ms » 01 Мар 2010, 14:42

Ти усети ли се какво написа- каза в прав текст, че въпреки правилата отдавна написани от Асен или който и да е досега не ви е пукало к'во става в Обяви-те :shock: Само един коментар имам: :clap: :clap: :clap:
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 14:44

Готово... правилата вече са в теми с дата от днес... дано това премахне всякакви съмнения и "идеи".

ms, ще те посъветвам да престанеш да даваш квалификации на модераторския и администраторският екип, както и да внимаваш малко повече като цяло за нещата, които пишеш. Толерантността е хубаво нещо, но когато нямаш основание, тогава вече става неприложима.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 14:44

ms написа:Ти усети ли се какво написа- каза в прав текст, че въпреки правилата отдавна написани от Асен или който и да е досега не ви е пукало к'во става в Обяви-те :shock: Само един коментар имам: :clap: :clap: :clap:

Ти нямаш спирка. Аз ти говоря едно, ти си пишеш някакви съвсем други неща.. проблема си е твой - 1 седмица почивка.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 14:59

Е.Димитров написа:Имам един въпрос,как се разбира дали една обява е комерсиална,естествено има някакви условия обаче има няколко обяви от един и същи човек дето продава очила и часовници примерносъщо така няколко брокерчета на недвижими имоти и тн. ,защо тези хора не се санционират или не си плащат за комерсионални???

п/п
Моля също така да се забрани със закон думата "уникална,уникален" и тяхните производни за сериино произвеждани автомобили...има една особенно дразнеща обява на една Е36 която била "уникална" (за цената няма какво да говорим),какво и е уникалното на автомобил произведен в няколко милиона бройки-неразбрах :dunno:

За комерс обявите е малко въпрос на преценка от страна на модератора (говорим за все пак наличието на условия, при които се определя дали е комерс обявата), като за някои теми е много трудно да се разбере дали са комерс или не... затова понякога се случва да изтървем нещо... няма как..

За "уникален" - тая дума трябва да я забранят с държавен вестник що се отнася до автомобилите, НО реално всеки потребител има правото да си мисли, че колата му е уникална (дори и заради CD-то, вързано на синджир към огледалото за задно виждане). Що се отнася до цената - нямаме някакви граници за ценообразуване, поради което сме оставили продавачите сами да се регулират по най-правилният начин. Все пак няма да оставим някой да злоупотребява с това. Не само с цената, ами и с информацията по обявата като цяло.

Потребител
Аватар

Мнение от El_Loco » 01 Мар 2010, 15:22

Малко глуповато се почувствах като прочетох новите правила. Специално това със 100те мнения. Съгласен съм обаче, че има логика. Но се чудя няма ли да е по добър вариант ако не зависи само от брой мнения, ами и от дата на регисрация/пребиваване във форума.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 15:35

Дам, това за регистрацията е в процес на обмисляне... въпреки че нищо не пречи на някой "потенциален" да си регистрира потребител и да го изчака примерно 1, 3 или дори 6 месеца.... да направи 20 мнения и да си "свърши работа". Ограничението е въведено почти изцяло за защита на потребителите, а не конкретно срещу новорегистриралите се с оглед ограничаване на възможностите им за ползване на форума.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Мар 2010, 15:38

Има ли възможност да се добави нещо като "Feed back" на всеки продавач??(kакто е в Ebay примерно) - нещата ще се опростят/отсеят много!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 15:46

По принцип има... в темите за Коректни/Некоректни търговци... ама почти никой не гледа там, освен когато не "гризне дървото" и не тръгне да се оплаква...

Но пак казвам - тоя рейтинг е безмислен когато си новорегистриран и имаш 20 мнения на кръст (за 1 месец)... като бастисам 10 човека с боклуци и измами кел файда после като ми сложите feedback?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Мар 2010, 15:46

Ясно :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума