Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от Maverick_VS » 19 Мар 2010, 23:33

ms написа:
Maverick_VS написа:Да не говорим, че недоволните в тая тема сте, ако не на пръстите на едната ръка, то със сигурност ще се съберете на двете ;) (и това от над 30000 потребители регистрирани - 15 000 да ги сложиш сравнително активни пак клоните към нулата ;) )

Забрави ги тея 15000 "сравнително активни"- я има 3000, я не... Тези дето четат основно или пък само от време на време мятат едно око на форума трудно се класират при активните ;) Сигурно са повече тези дето четат без регистрация, отколкото са активните потребители тук...

Колко са недоволни- никой не знае... Сети се сам дали нов юзър (правилата засягат тях все пак- не мен и теб) ще рискува да спори сериозно с мод.- вече за спорове в тази тема ми дадоха почивка, дали изкарах и до 3-та страница на темата ме съмнява... Ти ще се пробваш ли, ако си регистриран онзи ден или ще си кротуваш :?:

Ми хубаво - не 3000, 1000 да са - колко от тях се разписаха в тази тема да си изразят недоволството - пак си клонят към нулата в процентно отношение. Аз също ако бях регнат онзи ден нямаше да си позволя да споря с мод, но тук не става въпрос да спорят с мод, а да си кажат мнението - да кажат, че не им харесва това ограничение, че са направили еди колко си сделки чрез форума и няма оплакали се от тях и т.н....все неща от този род. Какво ще допринесат за форума хора, за които най-важните раздели са извън темата и продава и въпреки това не са видяли темата за промяната на правилата в търговските раздели, за да си изкажат мнението...Ти на такива активни ли им викаш...
Нали се сещаш, че някой, който се е регнал днес, и първото му мнение е да си пусне халогените за Е36 за 30лв.(нарочно давам този пример, тъй като аз търсих такива преди седмица), на които не им се знае произхода, грам не ме вълнува. Нито ще търгувам с такива, нито те от своя страна ще разгледат и попрочетат нещо друго из форума.
Сериозните хора, които ги интересува форума и марката, няма да се регнат на първо място, за да си пуснат частите. Тук малко по друг начин стои въпроса с продажбата на коли - там според мен трябва малко да се либерализира режима - дано модовете го осмислят.

Не знам доколко съм прав в тези мои размисли, но оправдавам може би на 90% промяната в правилата. Пък и в крайна сметка не виждам какво толкова се мрънка - ще се свикне...който не може да свикне прав му път - истинските ентусиасти с под 100 мнения никога не биха напуснали форума, заради това - за другите ми е все тая ;)!

Като за финал - модовете и екипът правят всичко това на доброволни начала - доколкото знам не им се плаща, а се сещате колко нерви и време им отнема и никой от тях не ви е длъжен да ви обръща специално внимание на недолвоствата (а те между другото доста често са много толерантни и подробни в обясненията) - така че по-кротко с критиките и споровете и свиквайте. Да се надяваме, че ще е за едно по-светло бъдеще на форума :mhihi:

Темата май се поизчерпа по мое мнение... :confused:

Пп. бахти от колко време не бях писал толкова - айде отивам в бедруум да поразпусна, че ме заболяха пръстите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 20 Мар 2010, 12:30

7. НЕ пускайте линк към своя обява (снимки) в (от) друг форум - съставете я ТУК! Обяви, при които е налице „линкване“ на снимки и/или цяла обява от друг форум (или интернет автоборса) ще бъдат своевременно модерирани, а при системно неспазване на това правило от страна на автора – директно заключвани и автора им ще получава наказание.

а това с каква цел е ? Да не постваме директен линк към обява в друг форум ОК ама защо пък да съм длъжен да си качвам снимките тука ?

П.П. ако има 1000 души дето са активни в тоя форум всички получават по една бира от мен
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Мар 2010, 12:36

Това е с цел да не се линква масово от online автоборсите... като пускаш обявата тук - съставяш я тук... да я съставиш тук значи да сложиш цялата информация във форума... а не да пускаш тема с линкче вътре, телефонче и айде... така не става :nono:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 20 Мар 2010, 12:36

както не си и длъжен да пускаш обява тук :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 20 Мар 2010, 12:37

Що да не си пусна линк към снимките от мобилето например?
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Мар 2010, 12:38

Toneloker написа:Що да не си пусна линк към снимките от мобилето например?

Защото е забранено и не е по правилата.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Мар 2010, 12:48

Да разбирам значи, че така оформена обява е забранено :arrow: viewtopic.php?f=46&t=188851 ;)
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Мар 2010, 12:59

Дам... за новите теми... за по-старите като тази - след 10 дни :)

Потребител
Аватар

Мнение от ozzye » 20 Мар 2010, 13:42

А горе-долу каква част от коректните потребители тук имат по над 100 мнения. И дали е това дали имаш например 200 поста е критерий за това дали си мушенник или не. Мисля че, за някого, който е решил да си пробута БОКЛУКА на някой колега от форума, няма да е проблем да си повиси 1 цял ден тука и да направи дори и 150 поста, и пак да си пусне обявата. Мислите ли че по този начин не ограничавате срвнително-новите потребители, които не винаги са измамници, да използват пълноценно Форума.
Това само пречи на нормалните работещи потребители като мен, които нямат свободно време по цял ден да висят във Форума, да си продадт или да си купят нещо за количката.
Ама "здраве-да-е" след 6 месеца ще мога да пиша и аз в раздел Купува/Продава с това темпо.
Лека и безаварийна всички колеги.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 21 Мар 2010, 2:52

ама ревизирайте го това правило :) нека пак обявата да е задължително да се напише тука с всичките и изисквания и ако всичко е ОК предполагам няма да е проблем да е даден линк към сайт със снимка на продаваното нещо било то и в мобиле.бг като всички други изисквания са покрити примерно ако продавам кола ама съм написал абсолютно всичко за нея както си трябва и както е в правилата защо да е проблем да дам линк към мобиле.бг където има качени снимки на колата, предполагам не е проблем :)

Предлагам ви ако наистина нежелаете да се пускат линкове към определени сайтове направете примерен адресник в който са по-големите сайтове за снимки ще е много по-удачно или просто направете правилото:Потребител публикувайки обява в сайта няма право да дава линкове към други обяви в други сайтове било то и форуми които съдържат обяви или нещо от тоя сорт :yes:

Mollov написа:Дам... за новите теми... за по-старите като тази - след 10 дни :)

горния линк си е чиста реклама на автокъщата и според мен ако целта ви е да накарате такива тарикати да си плащат нетрябва да има толеранс към никого било то и модератор
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Мар 2010, 10:08

LiTtLeRoCk написа:
Toneloker написа:Що да не си пусна линк към снимките от мобилето например?

Защото е забранено и не е по правилата.

Защото правиш реклама на мобилето и насочваш потребители от един сайт към друг,а всеки собственик на сайт иска да разработва собственият най-малкото защото подръжката му струва нещо,е и в крайна сметка иска да почне да печели в един момент от него-колко от пишещите тук го приемат като даденост и не се замислят ,че това им удоволствие струва на някого нещо. ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Мар 2010, 10:45

brankovv написа:....
горния линк си е чиста реклама на автокъщата и според мен ако целта ви е да накарате такива тарикати да си плащат нетрябва да има толеранс към никого било то и модератор

Линкът не го дадох заради това, че нарушава нещо, все пак има време за корекция в обявата- ако ли не следва катинар... Това беше прост пример защо е забранено...
А и човека няма нужда да се рекламира- тук има няколко човека които се занимават с внос и се знаят ;)

А за снимките никой не те кара да ги качваш във форума- просто трябва да се виждат... Дали ще дадеш линк към сайт за снимки да се разгледат (желателно е като са много на брой) или просто адреса на снимката ще го сложиш в [img]......[/img] таг и ще се вижда директно тук е без значение. Трудно ли е да сложиш в таг линк към снимките в мобиле-то или карс.бг- едва ли... Единствено изискване е да не се дава линк към цялата обява на друго място- щом веднъж си я написал някъде, ще я напишеш и тук... Кое е трудното за разбиране в случая- пускаш обява тук, значи правиш всичко от нулата и не се циганиш за няколко снимки дето трябва да качиш ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: жените и колите да пищят...
Мечтае да кара: САМОЛЕТ...

Мнение от ВАНКО БМВ-ТО » 24 Мар 2010, 11:30

///M Power написа:
ВАНКО БМВ-ТО написа:въпрос: аз имах може би над 300 мнения, защо в момента са по-малко от 100?
кой и с какво право ги изтри?
за цените на продаваемия детайл: цените по-принцип са плаващи, не сме в магазин защо е задължително да се посочват, с какво това ще повлияе?
как да посочиш цена на "кола на части"?
при условие, че продаваш автомобил на части, значи трябва да се пише цена на всеки детайл, така ли?
не мисля, че с тези правила, ще спрете измамите, някой правила наистина си заслужават, но според мен повечето не са съвсем правилно формулирани.
все пак има и един модернатор, поне за един зная аз, който много често спами в чужди теми и много често подигравателно и иронично, едва ли ще го накажете и него...

1.Ако прочетеш правилата , ще видиш че мненията в продава/купува и извън темата не се отчитат ( явно 200 са ти били там и сега не се показват)
2.Цени на всичките части не е нужно , но мисля че на основните части няма да е никакъв проблем! Преди имаше много теми в които се каже че се продава кола , ама никакви подробности ;)
3. Тоз човек е наказван много пъти , и отделно не е модератор на продава/купува , аз лично съм му изтрил повече мнения от колкоти ти си имал във форума !

Правилата ги прочетох,
Съгласен съм мненията в тези раздели да не се броят щом тъка сте решили, но не трябва ли да е от момента на влизане в сила на това правило?!?
Защо е със задна дата???
аз никога не съм се борил за мнения, но с тези ограничения наистина ще се наложи да пиша глупости тук там за да имам количество, явно качеството не е толкова важно...
Следващия въпрос, посочвайки цената на определена част(детаил) директно даваме възможност на някой друг да подбие цената на това което предлагаме, които е сериозен и има нужда от това което предлагаме, тои пише на л.с. илки се обажда по телефона, останалите си правят "лаф мохабед" във форума...
Когато колега иска предложенията да са придружени с цени, това вече е друго нещо...
За модернатора: това че са му биле изтрити теми не го прави по добър нито го е спряло да се заяжда и подиграва
та той е модернатор, какво значение има на кой профил е , него никой неможе да го изгони и той може да прави каквото си иска, тъка ли?!?
А нас ни плашите с изгонване...
Немисля че това е честно и коректно...
наказвайте тези, който наистина са се провинили, а не тези който наспазват тъпите правила
защо неопитате да се допитате до съфорумци, с кое правило са съгласни и с кое не са?!?

П.С. малко ми е смешно, но в деня когато написах коментар за правилата имах 99 мнения, сега имам 92- това наказание ли е?!?
По този начин ли мислите да си налагате правилата, като на тези, който не са съгласни с тях биват отнемани точки?!?
Защо продължавате да ми триете стари мнения???
Последна промяна ВАНКО БМВ-ТО на 24 Мар 2010, 11:42, променена общо 1 път
ДОБРИТЕ МОМЧЕНЦА ОТИВАТ В РАЯ,
ЛОШИТЕ, КЪДЕТО СИ ИСКАМЕ...

GSM:+359 897 66 00 64

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Мар 2010, 11:38

Ако се допитаме (което няма да стане по много причини), ще се окаже, че никой не иска правила. А после същите тези хора започват да реват, че е хаос и не е наред. Тези правила минаха през доста обсъждания и десетки корекции преди да влязат в сила, за да са максимално коректни. Променяме ги така, че да са в най-голяма полза за форума и всички се съобразяваме с тях. Там, където има отклонения, се стараем да ги поправим. Напиши ми на лс за кой модератор става дума, защото аз не се сещам, а така са обвинения във въздуха.
Never mistake motion for action...

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 24 Мар 2010, 11:49

brankovv написа:
Mollov написа:Дам... за новите теми... за по-старите като тази - след 10 дни :)

Обявите ми са редактирани и коригирани по новите правила - дишайте спокойно!
Тук е последното място на което бих рекламирал каквото и да било :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума