Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.
Модератор: I.Voykov
- vladimirbr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Mpaket
Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.
Пуснах тема в търговския отдел преди да видя че тук има тема за коментари, ама така се бях ядосал че въобще не обърнах внимание. Тука стана като СЕМ. Всичко се гледа под лупа и 5 човека преценяват какво им е кеф да направят с форума. Нали сме свободни хора в свободна страна със свобода на словото! Форума е създаден от феновете на BMW за да си помагат и дават мнение, а не да се ограничават. Сега почвам да пиша мнения в темите по всички раздели да ги докарам до 100 че утре някой като преспи може да реши да трие и профили. Приятна вечер.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
vladimirbr написа:Пуснах тема в търговския отдел преди да видя че тук има тема за коментари, ама така се бях ядосал че въобще не обърнах внимание. Тука стана като СЕМ. Всичко се гледа под лупа и 5 човека преценяват какво им е кеф да направят с форума. Нали сме свободни хора в свободна страна със свобода на словото! Форума е създаден от феновете на BMW за да си помагат и дават мнение, а не да се ограничават. Сега почвам да пиша мнения в темите по всички раздели да ги докарам до 100 че утре някой като преспи може да реши да трие и профили. Приятна вечер.
6. Потребители с по-малко от 100 мнения нямат право да публикуват обяви, а само да пишат отговори по съществуващи теми. При установяване на умишлен SPAM из разделите на форума с цел натрупване на определеният брой мнения, автора получава предупреждение и всички мнения се изтриват. При повторно нарушение потребителя ще бъде директно изгонен от форума.
Успех в начинанието.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Колега, идеята на промените е да се ограничат измамите и завлечените хора в търговските секции на форума
Може мерките да не са перфектни, но това не значи че няма да претърпят промени във времето
Имайте търпение и подкрепете опитите на управата на форума да го поддържа в приятен за всички нас вид

Може мерките да не са перфектни, но това не значи че няма да претърпят промени във времето

Имайте търпение и подкрепете опитите на управата на форума да го поддържа в приятен за всички нас вид

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vladimirbr написа:Пуснах тема в търговския отдел преди да видя че тук има тема за коментари, ама така се бях ядосал че въобще не обърнах внимание. Тука стана като СЕМ. Всичко се гледа под лупа и 5 човека преценяват какво им е кеф да направят с форума. Нали сме свободни хора в свободна страна със свобода на словото! Форума е създаден от феновете на BMW за да си помагат и дават мнение, а не да се ограничават. Сега почвам да пиша мнения в темите по всички раздели да ги докарам до 100 че утре някой като преспи може да реши да трие и профили. Приятна вечер.
Явно присъствието ти тук не ти е от нещата, дето имат значение за теб. Приятна вечер и на теб и ако решиш да си промениш решението и да го даваш по правилата - приятно използване на форума. Ако не - проблема си е твой, форума със сигурност няма да загуби.
P.S. Има идея да се отчита датата на регистрация и по-старите потребители с "100>" мнения да имат право... ще видим.
- mitaka333
- Потребител
-
- Кара: Е91 2.0d
P.S. Има идея да се отчита датата на регистрация и по-старите потребители с "100>" мнения да имат право... ще видим.
Дано това да стане скоро защото се чуствам ощетен
Дано това да стане скоро защото се чуствам ощетен
Е91 320d 177к.с
- vladimirbr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Mpaket
Mollov написа:vladimirbr написа:Пуснах тема в търговския отдел преди да видя че тук има тема за коментари, ама така се бях ядосал че въобще не обърнах внимание. Тука стана като СЕМ. Всичко се гледа под лупа и 5 човека преценяват какво им е кеф да направят с форума. Нали сме свободни хора в свободна страна със свобода на словото! Форума е създаден от феновете на BMW за да си помагат и дават мнение, а не да се ограничават. Сега почвам да пиша мнения в темите по всички раздели да ги докарам до 100 че утре някой като преспи може да реши да трие и профили. Приятна вечер.
Явно присъствието ти тук не ти е от нещата, дето имат значение за теб. Приятна вечер и на теб и ако решиш да си промениш решението и да го даваш по правилата - приятно използване на форума. Ако не - проблема си е твой, форума със сигурност няма да загуби.
Присъствието ми тук е много важно за мен! Не си ти човека дето ще ме оценяваш. А от твоето присъствие още по малко ще загуби форума. Аз когато съм се регистрирал и съм писал във форума ти не си знаел че има такъв. Най вероятно не си и бил чувал за марката BMW. Поне обмислете нещата предварително или ги пуснете за обсъждане преди да мажете!!! И още нещо - винаги го давам по правилата във форума! Поне не давам персонални оценки без да познавам човек.
- Mollov
- Мародератор
-
Ако си мислиш, че с елементарни опити за жалки обиди ще постигнеш нещо - лъжеш се... дори не смятам да ти отговарям на простотията, само едно ще ти кажа - още едно подобно мнение и ще си до тук. Аз оценки не давам, само съдя по написаното.
момчета,нали не мислите че това с 100 мнения е гаранция за нещо?!? Карам БМВ почти без прекасване от 1993г.,срещал сам се с много колеги и не сам измамил никои. Просто някои хора и 1 мнение да имат,не са изманици.Интересно ми е като почнете само 'старите",дето си знаете и колите и катните заби да си таргувате,какво ново ще си купите? Или ще си вартите едни и сащи неща,помежду си ,та да не ви измами някои?
Нали интересните неща са новите,а те идват с "новите" в форума? И това с "платените обяви",не го разбрах,ако си платя за такава мога да публикувам и вече не сам "измамник",така ли?

- Mollov
- Мародератор
-
Никой не казва, че ще има супер ефективност от налагането на това ограничение. По-горе съм написал достатъчно защо сме преценили, че има нужда от допълнително ограничение. Отиди в темата за Некоректни Търговци и след всичките 60 страници напиши, че форума няма нужда от подобряване на контрола върху регистрация на "измамници" и "тарикати на дребно".
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Ок всичко е добре но нали се сещате че има и такива дето си поръчват нещо по куриер и после не отиват да го вземат, чел съм доста такива уплаквания какво ще се направи по този въпрос? защото във купува може да пише всеки и може да си поръча куп неща от различни хора и да не отиде да си ги вземе. 

колега ,аз разбирам идеята,ама защо покраи "сухото гори и суровото",сега такива като мен какво да направят? ще търсим колеги с повече мнения да ни пускат обявите ,ще си препредаваме по телефоните.........,нали форума трябва да улеснява феновете ,не да ги затруднява 

- Mollov
- Мародератор
-
lastika написа:колега ,аз разбирам идеята,ама защо покраи "сухото гори и суровото",сега такива като мен какво да направят? ще търсим колеги с повече мнения да ни пускат обявите ,ще си препредаваме по телефоните.........,нали форума трябва да улеснява феновете ,не да ги затруднява
Пускането на обяви от името на друг човек също не е позволено.
6apa написа:Ок всичко е добре но нали се сещате че има и такива дето си поръчват нещо по куриер и после не отиват да го вземат, чел съм доста такива уплаквания какво ще се направи по този въпрос? защото във купува може да пише всеки и може да си поръча куп неща от различни хора и да не отиде да си ги вземе.
За съжаление няма как да сме ефективни във всички посоки. Това вероятно е изначално ясно. Раздел купува ще остане без ограничение, но ще се следи изкъсо със сигурност. Факт е обаче, че много по-малко (в пъти) са измамите в посока "Купувач - Продавач", от колкото стандартното "Продавач - Купувач".
Пускането на обяви от името на друг човек също не е позволено.
колега,не ме разбра,ще се наложи да молим колеги да ги пускат като техни обяви,и с техните телефони,и при всеки интерес да ни званят
колега,не ме разбра,ще се наложи да молим колеги да ги пускат като техни обяви,и с техните телефони,и при всеки интерес да ни званят

- mikimau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 323
Mollov написа:mikimau написа:Да предположим, че съм недобросъвестен продавач с под 100 мнения и по новите правила не мога да пусна обява в "Продава..",но мога да предлагам неща на търсещи колеги в "Купува части.."...така го разбирам аз.Греша ли?
Добър въпрос... лошото е, че преценихме че е добре все пак хората да могат да пускат теми когато търсят нещо. В случая купувача ще трябва сам да си преценява продавачите, а и в случая варианта за засечка (т.е. някой да търси точно нещо, което някой "недобросъвестен" се опитва да пробута) е по-малък от колкото в "Продава". Пак остава момента с одобряване на първите 20 мнения, което ще пази в известен смисъл.
..
За мен това е същото, само че на обратно.Сделките във форума носят риск и за двете страни, и всеки преценява от кого да пазарува.Но когато има обява, пусната по точни правила от потребител-независимо от броя на мненията, за мен ще е по истинска, отколкото отговор в "Купува.." с одобрен пост.
Излиза, че с 20+ мнения не мога да продавам в"Продава..", а с 1+ мнения мога да продавам в"Купува.."
- Mollov
- Мародератор
-
С 1+ мнения не можеш да продаваш и в купува, щото трябва да ти одобрим мнението.. освен това шанса да уцелиш да пробуташ нещо, което имаш, в "Купува" е много по-малък от това да си пуснеш всичко, което имаш и да чакаш да ти наскачат "рибите".
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума