Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от Avramov » 01 Мар 2010, 22:50

Вие побъркахте ли се ?!? Я вместо да се чудите каква да е поредната глупост която да измислите някой да отвори Извън темата да погледне що за простотия е там. Някой от модераторите дето много разбират и знаят какво трябва да ми ограничи или не по-добре от мен, какво е общото на теми от типа "АМАН от Коледни лампички"; "Дизайн на ауди А7"; "Съвет - коремни преси"; "Галант с/у Легаси" и още куп идиотщини там, с БМВ.

Относно 100-те мнения и измамите. Човек като си е наивен винаги ще го излъжат. Има си начини да се пазиш от такива хора (понякога и те не помагат). Какво правят хора като мен (миналата година), който карат Опел, Рено и т.н. и нямат пари за БМВ, а искат. Къде да си пуснат те колите за бартер с БМВ (както направих аз)? Какво правят хорат, който карат БМВ, катастрофират и иската да си продадат колата на части за да си купят друга? Пишат 6 месеца в бесмислени теми като споменатите в началото ли?

Едни хора ми казаха на някоя от първите срещи на клуба, на който присъствах: "Не е нужно да караш БМВ за да си ентусиаст"; "Не всеки може да си позволи да кара БМВ, но това не означава, че не може да е фен на марката". Ще перефразирам малко: "Не е нужно да имаш 100 мнения, за да си ентусиаст"; " Никой не може да ми отнеме правото да бъда ФЕН на марката БМВ и да ми поставя ограничения за да споделям това свое виждане".

ПП: Останъл съм с убеждението, че точно ентусиастите правят този форум най-големия автомобилен форум в България и точно те са изградили реномето и респекта който притежава. Тея 10-тина човека Модератори можеха поне една анкета да пуснат преди да ни го (извинявам се за израза) набият като тираджия на магистрална пеперудка.
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 23:36

Ще си позволя да те поправя за няколко неща:

- никой нищо не ти "набива", а със сигурност правилата не ги решават Модераторите, а целия администраторски и модераторски екип, със все УС на BMW Club Bulgaria.
- никой не те спира да си фен на марката и да си казваш мнението (по различни теми). Ограничението не е въведено за да те спре да си фен и не мисля, че възможността да си продадеш колата на части те прави фен на марката.
- форума не ограничава възможността да продаваш автомобил от алтернативна марка. За това си има съответният раздел.
- раздела "Извън темата" е именно за нещата, които са извън темата т.е. BMW. Странно как очакваш раздел, притежаващ такова име да съдържа предимно и само теми, свързани с BMW.
- освен всичко друго, правилата на форума BMW Club Bulgaria няма как да те спрат да си фен. Дори и да не посещаваш този форум (по едни или други причини), ти винаги можеш да си истински фен. И обратното - изричното участие в този форум не те прави автоматично фен на марката.

Забелязвам, че повечето противници на новите въведения изобщо не четат какво е написано по темата, ами просто афектирани поради "еди-какво-си-не-ми-харесва-в-новите-правила" директно пишат мнение. От елементарно уважение би следвало да погледнете какво мислят и другите по въпроса, както и написаните обяснения и уточнения от страна на модераторският екип.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 02 Мар 2010, 0:18

Правилото за 100-те мнения има резон. Ефектът обаче ще е по-скоро излишно трупане на мнения за да се прескочи границата. Това съответно ще създава още повече работа на администраторите/модераторите за почистване.
Според мен доста по-ефективно би подействало друго правило срещу некоректни потребители, които имат за цел да продадат нещо, което е недобре описано/дефектно или с други думи - да те измамят. След всяка покупко-продажба на авточаст (или цял автомобил) да се оставя обратна връзка с оценка на продавача (или feedback) в самата обява най-отдолу. По този начин всеки следващ купувач ще може да си направи извода дали да купи нещо от този продавач или не. Положителните и отрицателни оценки ще могат лесно да се виждат като се влезе в профила на потребителя. Сравнително просто е и в същото време - много ефективно като мярка.
Разбира се трябва да се помисли и за система за регистриране/съхраняване на личните данни (имена, копия на лични карти), понеже това неминуемо ще доведе до тяхното изискване (с цел да се знае кой наистина стои зад самата обява).
Лично според мен обаче ще мине още доста време преди това да стане реалност :)
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 02 Мар 2010, 1:02

Реално това което описваш като идея е реалност, но в малко по-друг вид:
> Отрицателни: viewtopic.php?f=15&t=31221
> Положителни: viewtopic.php?f=15&t=169231

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 02 Мар 2010, 2:31

Сега се сетих - няма ли как да се направи примерно под аватара на потребителя или под местоположението да се добави и ОЦЕНКА - която да се взима от темите КОРЕКТНИ/НЕКОРЕКТНИ потребители.
Фактически да има 2 допълнителни реда-

ПРИМЕР

младши ентусиаст
Аватар

Кара: Е 36 Купе Individual
Коректен - примерно +3
Некоректен - примерно -1

щото пък ми се мернаха колеги които имат и плюсове и минуси за различни случаи естествено.

Но идеята ми е това да е във видимата част на самото мнение(без да се влиза в самия профил на потребителя) за да се вижда само и да се набива на очи,
и така вече всеки ще си преценява и ще провери във КОРЕКТНИТЕ ИЛИ НЕКОРЕКТНИТЕ за какво са му плюсовете и минусите на дадения потребител.

А също така и да се актуализират по често 1 вите страници на секциите с ++++ и ----- , защото маи последната корекция е 2008 г, и човек за да намери нещо - трябва да изчете всичките 40 страници за да провери дали е коректен даден продавач

Аз мисля че това простичко решение ,би спестило много други правила и мерки за сигурност ;)
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 02 Мар 2010, 8:26

Изрода написа:Сега се сетих - няма ли как да се направи примерно под аватара на потребителя или под местоположението да се добави и ОЦЕНКА - която да се взима от темите КОРЕКТНИ/НЕКОРЕКТНИ потребители.
Фактически да има 2 допълнителни реда-

ПРИМЕР

младши ентусиаст
Аватар

Кара: Е 36 Купе Individual
Коректен - примерно +3
Некоректен - примерно -1

щото пък ми се мернаха колеги които имат и плюсове и минуси за различни случаи естествено.

Но идеята ми е това да е във видимата част на самото мнение(без да се влиза в самия профил на потребителя) за да се вижда само и да се набива на очи,
и така вече всеки ще си преценява и ще провери във КОРЕКТНИТЕ ИЛИ НЕКОРЕКТНИТЕ за какво са му плюсовете и минусите на дадения потребител.

А също така и да се актуализират по често 1 вите страници на секциите с ++++ и ----- , защото маи последната корекция е 2008 г, и човек за да намери нещо - трябва да изчете всичките 40 страници за да провери дали е коректен даден продавач

Аз мисля че това простичко решение ,би спестило много други правила и мерки за сигурност ;)

Предполагам това няма да е проблем да се вижда отвън общата оценка, а след това който иска детайлно, може да влезе във всичките сделки на дадения продавач. Системата за оценяване е добре да се въведе и за купувачите, т.к. понякога има случаи когато се изпраща нещо по куриер, обаче междувременно другия се отказва и разходите по цялото разкарване се поемат от продавача.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Мар 2010, 10:18

Поздравления за предприетата стъпка. Определено ще има позитивен ефект.

Познавам няколко потребителя, които са изключително коректни, но пишат само когато имат технически коментар (а не като мен редовно в Извън темата), => имат 30ина мнения общо.
В този ред на мисли, можете да погледнете отново над това ограничение и да го промените на ХХ броя мнения в технически подфорум + продава. + Продава, за да се добие представа дали е некоректен купувач. Ако е такъв, той най-вероятно ще е и некоректен продавач.

От друга страна, моб.телефон е малко като да си напиша ЕГН-то, номера на личната карта и датата й на издаване в обявата. Знаете колко е лесно да се вземе тази информация от оператора. В този ред на мисли, не мисля че това е необходимо изискване. Цената - ДА, но моб.телефон може да бъде даден на ЛС, а не да виси във публична тема на форум, който постоянно се индексира в Google.

Прощавайте за параноята, но много хора сте стари IT лисици тук и знаете какви са възможните негативни последствия.

Не мисля че комуникацията купувач-продавач страда от липсата на моб.телефон в темата при частните обяви. Поне досега винаги сме се разбирали с колегите на ЛС и от там вече се чуваме за подробностите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Мар 2010, 11:53

В този ред на мисли, можете да погледнете отново над това ограничение и да го промените на ХХ броя мнения в технически подфорум + продава. + Продава, за да се добие представа дали е некоректен купувач. Ако е такъв, той най-вероятно ще е и некоректен продавач.

това е много трудно , това значи всяка една тема да я проверявам ръчно , от кой е и къде е писал ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 02 Мар 2010, 12:57

Супер тъпо е според мен филтъра да е само по брой мения... Аз съм тук от 4 години и това, че не съм спамил излишно с постове съдържащи само" :shock: :mhihi: :arrow: :lol: :yes: " и разни такива според мен не би трябвало да ме ограничава да си пускам обяви какво продавам или търся :evil: Сега ми остават още 20-ина мения да натрупам до 100 се чувствам принуден да ги направя по горе споменатия начин...! Добре е все пак, че сте оставили място където човек да си изрази мнението макар, че надали някой ще го е грижа... Как да е, отивам да си спамя :dunno: :evil:
The fun is not in the straight line...!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 02 Мар 2010, 13:03

NEDD написа:Супер тъпо е според мен филтъра да е само по брой мения... Аз съм тук от 4 години и това, че не съм спамил излишно с постове съдържащи само" :shock: :mhihi: :arrow: :lol: :yes: " и разни такива според мен не би трябвало да ме ограничава да си пускам обяви какво продавам или търся :evil: Сега ми остават още 20-ина мения да натрупам до 100 се чувствам принуден да ги направя по горе споменатия начин...! Добре е все пак, че сте оставили място където човек да си изрази мнението макар, че надали някой ще го е грижа... Как да е, отивам да си спамя :dunno: :evil:

Има хора които ги е грижа и мислят какво може да се направи по въпроса,а спаменето си е за твоя сметка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 02 Мар 2010, 13:05

NEDD написа:...Добре е все пак, че сте оставили място където човек да си изрази мнението макар, че надали някой ще го е грижа... Как да е, отивам да си спамя :dunno: :evil:

Напротив :idea:
Темата е точно за да се вземат в предвид мненията на хората и евентуално да се коригират новите правила така че всички да са доволни ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 02 Мар 2010, 13:08

NEDD написа: Как да е, отивам да си спамя :dunno: :evil:

Интересно е как при положение, че съм написал че се обсъжда корекция по правилото със 100-те мнения някои от вас все пак или не са го прочели, или не ги интересува и възнамерявят да си "спамят". Можете да сте сигурни, че това няма да доведе до нищо добро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDD » 02 Мар 2010, 13:57

Mollov написа:
NEDD написа: Как да е, отивам да си спамя :dunno: :evil:

Интересно е как при положение, че съм написал че се обсъжда корекция по правилото със 100-те мнения някои от вас все пак или не са го прочели, или не ги интересува и възнамерявят да си "спамят". Можете да сте сигурни, че това няма да доведе до нищо добро.

Това определено го казах под нервен изблик... Просто си съчинявах обявата 20-ина минути и после - хоп греда... И все пак Ви благодаря, че се отнесохте сериозно и дори ме питахте какво продавам, за да ми го пуснете.. :) Но, определено съм против филтрирането само по броя на мненията... Според мен е важно и кой от кога е регистриран. Например да не се разрешава на хора с по-малко от 1-2 месеца да пускат обяви... Или нещо подобно, това е просто като предложение. Оценявам усилията на всички които стоят за поддръжката на форума, и извинете за горния пост. Просто не се сдържах. :bchug:
The fun is not in the straight line...!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 02 Мар 2010, 14:13

Извинен си... то да беше само ти... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 6 in line, 1.8Т
Мечтае да кара: M6 G power

Мнение от cekunnn » 02 Мар 2010, 15:42

Аз съм в този форум от горе долу 2 години, и съм продал доста части послужили на колеги, но сега като гледам новите правила и аз съм скастрен и сега дори да реша да си продам БМВ-то не мога да си пусна обява в БМВ форума :shock: А отделно през последните месец и половина имам по-голяма активност а мненията ми не мърдат... на всеки 5, 6 мнения се дига с по 1 в профила ми :shock:
Последна промяна cekunnn на 02 Мар 2010, 18:59, променена общо 1 път
Ако следваш стадото, ще газиш в тор.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума