Разход на гориво
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Разход на гориво
Добреееееее, време е и този технически раздел да оспамим с такава тема! Може пък и да го раздвижим, знае ли се!
Започвам аз с малко приятни разходи от извънградски разходки с мирканско, седаново, префейсово 40i(т.е. М0 ревизията на В58) с x-drive и 19ки спорт пакет, на реални 174к км към момента, с редовно сменяно масло.
Данните от борда са изключително близки до истината, след засичане по колонка. Карам основно с лукойлска пикоч(95 и 100 ги редувам), просто защото само това имам под ръка в китното столично предградие, в което пребивавам.
Ранна неделна разходка по старото околовръстно, от Нови Искър до Ринг Мола, изцяло по ограниченията:
София-Сивири(Касандра), пак по ограниченията:
София-Парга, с много малко трафик и пак по ограниченията:

Започвам аз с малко приятни разходи от извънградски разходки с мирканско, седаново, префейсово 40i(т.е. М0 ревизията на В58) с x-drive и 19ки спорт пакет, на реални 174к км към момента, с редовно сменяно масло.
Данните от борда са изключително близки до истината, след засичане по колонка. Карам основно с лукойлска пикоч(95 и 100 ги редувам), просто защото само това имам под ръка в китното столично предградие, в което пребивавам.
Ранна неделна разходка по старото околовръстно, от Нови Искър до Ринг Мола, изцяло по ограниченията:
София-Сивири(Касандра), пак по ограниченията:
София-Парга, с много малко трафик и пак по ограниченията:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна empar на 05 Сеп 2025, 15:46, променена общо 2 пъти
- empar
- младши ентусиаст
-
Re: Разход на гориво
Поради ограничението за три прикачени файла, продължавам с втори пост.
Връщането, Парга-София, доста трафик и висене по толовете в Гърция, малко тапа на Кресна и по-палаво каране(5-10км/ч отгоре по гпс, почти през цялото време):
В общи линии, съм много приятно изненадан колко папка Грети(всичките ми коли си имат имена).
Откакто я имам, 8 месеца и 14к км, средният ми разход е 9.8 като бръмча и градско, където вече таван на разхода няма.
Стигах и до 15 "зимата".
Връщането, Парга-София, доста трафик и висене по толовете в Гърция, малко тапа на Кресна и по-палаво каране(5-10км/ч отгоре по гпс, почти през цялото време):
В общи линии, съм много приятно изненадан колко папка Грети(всичките ми коли си имат имена).
Откакто я имам, 8 месеца и 14к км, средният ми разход е 9.8 като бръмча и градско, където вече таван на разхода няма.
Стигах и до 15 "зимата".
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Ти тикаш ли я тая кола
На моята съм виждал 7,5 разход само 2 път и двата пъти съм я карал 80-90.
Първия път имаше много трафик след великденските празници и нямаше как да се кара повече и вървях с трафика.
Втория път беше късно вечерта и нямаше никакъв трафик, но и нямах сили да карам повече
Колата е горе долу същата, 540i xdrive на 19-ки спорт пакет, щатска, в момента е на 108К км, аз я взех на 78, масло сменям на 9-10К км. В щатите според историята е сменяно на около 9К мили.
При последното доста дълго пътуване ми направи 9,5. Пътувах Пловдив-Атина, от там фери до остров Крит, на острова имам около 500 км, и след това обратно фери, Атина-Пловдив.
По Гръдските магистрали съм бил с ограничението, по тол-овете почти не съм чакал, защото имам пас, само на 2 места мисля че имаше "тарикати" без пас-ове които бяха задръстили гишетата.
По острова на някой места съм си позволявал малко над ограниченията да я карам и също на прибиране Кърджали-Пловдив малко вдигна разхода.
П.С. Екрана страда, но беше почистен след прибирането.
П.С. 2 - В момента съм на Стейдж 1 на мотора и Стейдж 3 на кутията, но и преди двата ремапа разхода беше същия. Ремапа дава разлика когато се кара по-агресивно (на горе естествено
), при постоянна скорост няма разлика в разхода.

На моята съм виждал 7,5 разход само 2 път и двата пъти съм я карал 80-90.
Първия път имаше много трафик след великденските празници и нямаше как да се кара повече и вървях с трафика.
Втория път беше късно вечерта и нямаше никакъв трафик, но и нямах сили да карам повече

Колата е горе долу същата, 540i xdrive на 19-ки спорт пакет, щатска, в момента е на 108К км, аз я взех на 78, масло сменям на 9-10К км. В щатите според историята е сменяно на около 9К мили.
При последното доста дълго пътуване ми направи 9,5. Пътувах Пловдив-Атина, от там фери до остров Крит, на острова имам около 500 км, и след това обратно фери, Атина-Пловдив.
По Гръдските магистрали съм бил с ограничението, по тол-овете почти не съм чакал, защото имам пас, само на 2 места мисля че имаше "тарикати" без пас-ове които бяха задръстили гишетата.
По острова на някой места съм си позволявал малко над ограниченията да я карам и също на прибиране Кърджали-Пловдив малко вдигна разхода.
П.С. Екрана страда, но беше почистен след прибирането.

П.С. 2 - В момента съм на Стейдж 1 на мотора и Стейдж 3 на кутията, но и преди двата ремапа разхода беше същия. Ремапа дава разлика когато се кара по-агресивно (на горе естествено

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
2021 540д седан х-драйв mild hybrid София-Варна-София с нормално каране 5.3, София-Слънчака-София с ограниченията 6.2. А 740d най-новото със 150 на темпомат харчело 5.5 нафта.
I love the sound of V8 in the morning...
- empar
- младши ентусиаст
-
AlonsoBest написа:Ти тикаш ли я тая кола![]()
Твърдо нье! Има ли мегдан, газта е на пода. Старата мантра, че БМВ-тата не се мажат добре ако не влизат редовно в обороти си я спазвам.

Час след като пуснах темата се разходих до селата над Своге и обратно по дефилето и направих 11/100, което пак е много добре, предвид, че на връщане нямаше никакъв трафик и бях на спорт+ и тип-троник през повечето време.
пс. За толовете в Гърция и аз имам джиджавката, но когато колоната е 1км и бързата лента се отвори в последните 100м пак си виси човек като цифка.

пс2. На колегата с дизеловата 40ка разходът също е приятна изненада.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
msi200 написа:А 740d най-новото със 150 на темпомат харчело 5.5 нафта.
По нанадолнище е възможно

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Пишете и колко е среден-среден, откакто ги имате
B58-ците си харчат горе-долу като Е39 с М52 

При мен фейсово комби 530е хдрайв с б48, като основно се кара бая натоварено, до пръскане, по магистралата със 150 под 8 не пада, извънградско може 7, но до там, силата разбира се е градско.
8 мнения
• Страница 1 от 1