С какви гуми карате?
Модератор: Технически модератори
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vicho
- старши ентусиаст
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: С какви гуми карате?
don_gori написа:Колеги имам 2 въпроса относно гумите за G21.
1 - за зимен комплект джанти кой размер е най-удачен - 225/45/17(най-добро ценово)
това е прекалено малка гума за този автомобил, то и 17-ската малее, но да кажем, че хората предпочитат комфорт и ги разбирам
ако търсиш заместител на 225/50/17 , най-близо е 245/45/17
don_gori написа:2 - патерица примерно 17 или 18 инча с централен отвор 66,6мм и 5х112 междуболтово разстояние ще стане ли за резервна ? Ето няколко линка
https://m.olx.bg/d/ad/pateritsa-17ka-5h ... 9rkTJ.html
https://m.olx.bg/d/ad/17-ili-18-tsolova ... 9kM4x.html
за да си сигурен, че ще стане си носи фланец 15-20мм, иначе офсета е важен и ще трябва да мериш на място
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Благодаря за отговора колега, ще ходя да меря на място резервната гума че съм с S2NH M Sport Brake и сигурно ще има някаква специфика в джантите. Като имам резултат ще пиша
Колеги включване с ъпдейт покрай резерванта гума тип "патерица". След една неприятна случка реших, че няма да се размина без такова нещо в багажника. Хубавото беше че бяхме 2 коли и моя приятел си беше оборудван как си трябва, а не като мен само с преходника за секретния болт
Та намерих един човек от Димитровград, който имаше различни размери и модели за да мерим намясто. Оказа се че моите апарати са прекалено големи(особенно предните) и трябва да слагам патерица от AMG за 800лв Спряхме се на един компромисен вариант, в който 18ката влезна на задната ос понеже там апаратите се излизат толкова и ако стане нещо с предната просто трябва да сменя джантите и да сложа патерицата отзад. Това е задния апарат, който отново се разминава на някакви милиметри от джантата
Резервната гума е от Mercedes , ако някой се интересува това е серийния номер - A1644000002 и размера на самата гума.
Така седи на колата и какво място заема в багажника, остава сега един калъф да й взема и този проблем съм го решил.
След тези проби започнах да се чудя дали ще успее да влезне нормална 17-ка в моята кола Търся си зимен комплект джанти, но искам да са на 17 инча, колата е със сините апарати и тази екстра по VIN S2NH M Sport Brake, има ли някой който е виждал дали влиза джанта 17ка на тези апарати ?
Поздрави !
Та намерих един човек от Димитровград, който имаше различни размери и модели за да мерим намясто. Оказа се че моите апарати са прекалено големи(особенно предните) и трябва да слагам патерица от AMG за 800лв Спряхме се на един компромисен вариант, в който 18ката влезна на задната ос понеже там апаратите се излизат толкова и ако стане нещо с предната просто трябва да сменя джантите и да сложа патерицата отзад. Това е задния апарат, който отново се разминава на някакви милиметри от джантата
Резервната гума е от Mercedes , ако някой се интересува това е серийния номер - A1644000002 и размера на самата гума.
Така седи на колата и какво място заема в багажника, остава сега един калъф да й взема и този проблем съм го решил.
След тези проби започнах да се чудя дали ще успее да влезне нормална 17-ка в моята кола Търся си зимен комплект джанти, но искам да са на 17 инча, колата е със сините апарати и тази екстра по VIN S2NH M Sport Brake, има ли някой който е виждал дали влиза джанта 17ка на тези апарати ?
Поздрави !
- vicho
- старши ентусиаст
и после като чуя някой да ми казва "ама аз имам пътна помощ 24 часа", "ама тя е на 5 минути от всяко място в бг", "ама то, ако е имало да става"
ай сикана
карам си 5-та джанта по размер 19-ска в багажника и след това залагам на късмета, пътната помощ и уя-ми-янко
ай сикана
карам си 5-та джанта по размер 19-ска в багажника и след това залагам на късмета, пътната помощ и уя-ми-янко
Онзи ден спуках гума, нямам резервна, тези не са рънфлат, свалих я, сложих от гумените винтове от китай, които споменахме по-рано в темата, с компресора напомпах и ме закара до гумаджийнцата на 150км. По-удобно от резервна, за мен поне, като се замисля, че за 12г шофиране съм пукал два пъти.
Колеги аз пак да попитам, че съм пред купуване на зимен комплект джанти. Със сините апарати съм (като екстра от вин пише това S2NH M Sport Brake) и искам да сложа 17ки джанти, на табелката на вратата пише и за 17 инча данни за гумите. Ще влезнат ли в тези апарати , понеже като мерихме патериците и на 17ката апарата опираше и по дължина и по широчина, може би при нормалните джанти няма да има този проблем
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
Патерицата ляга много близо до апарата, защото е тънка и няма офсет. Нормална джанта може и да стане, щом пише на вратата. При F30 тези спирачки са с 18'' нагоре.
Never mistake motion for action...
Успяха да влезнат 17-ките Много се изненадах как всичко минава на някакви милиметри (под 1см) но явно така е изчислено.
Джантите се водят модел BMW Style 778 , 17 инча ЕТ22.
Джантите дойдоха с тези датчици , дали ще имам проблеми след като монтирам гумите с джантите Пробвах докато беше във въздуха с новата джанта , но на дисплея си показваше данните от свалената джанта (Температура и налягане).
Джантите се водят модел BMW Style 778 , 17 инча ЕТ22.
Джантите дойдоха с тези датчици , дали ще имам проблеми след като монтирам гумите с джантите Пробвах докато беше във въздуха с новата джанта , но на дисплея си показваше данните от свалената джанта (Температура и налягане).
- vicho
- старши ентусиаст
don_gori написа:Успяха да влезнат 17-ките
браво, много добре
трябва да покараш известно време (15 минути някъде) за да се инициализират и да започне да ги чете
Колеги вече започнах да се оглеждам за зимни гуми, понеже след месец два ще стане лудница. Гумите ги слагам на нов комплект джанти, така че не ме притеснява да си стоят монтирани, и като дойде времето да ги сменя пред нас.
Спрял съм се на оригиналния размер 225/50/17 , но се чудя дали да не потърся някакъв алтернативен по-широк/висок размер който разбира се да не бърка и километража. Колата е на задно само, обаче с едни 200кг батерии на задния мост така че очаквам с нетърпение да видя как се държи на сняг.
Както @vicho предложи за 245/45/17 височината на гумата идва 245х45%=110.26мм , оригиналния размер 225/50/17 е с височина 225х50%=112.5мм , което е малка разлика във височината но вече гумата е доста по-широка.
Спрял съм се на оригиналния размер 225/50/17 , но се чудя дали да не потърся някакъв алтернативен по-широк/висок размер който разбира се да не бърка и километража. Колата е на задно само, обаче с едни 200кг батерии на задния мост така че очаквам с нетърпение да видя как се държи на сняг.
Както @vicho предложи за 245/45/17 височината на гумата идва 245х45%=110.26мм , оригиналния размер 225/50/17 е с височина 225х50%=112.5мм , което е малка разлика във височината но вече гумата е доста по-широка.
Здравей ! Аз също съм пред дилема . Мисля да закупя 19 цола джанти с зимни гуми . Цената обаче изощо не ме радва . 17 и 18 цола стоят много малки на този автомобил , картинката е просто грозна . Около 2к евро ще струва цялата работа .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
- vicho
- старши ентусиаст
don_gori написа:Както @vicho предложи за 245/45/17 височината на гумата идва 245х45%=110.26мм , оригиналния размер 225/50/17 е с височина 225х50%=112.5мм , което е малка разлика във височината но вече гумата е доста по-широка.
ще имаш разлика в показанието на километража около 1% при 100 км/ч, което не мисля, че е драма... аз бих заложил на 245/45/17 - просто ми се струва, че ще стои по-правилно , а разлика в проходимостта на сняг едва ли ще усетиш, откъдето няма да излезеш с 245, няма да излезеш и с 225 в общия случай
Denis1903 написа:Здравей ! Аз също съм пред дилема . Мисля да закупя 19 цола джанти с зимни гуми . Цената обаче изощо не ме радва . 17 и 18 цола стоят много малки на този автомобил , картинката е просто грозна . Около 2к евро ще струва цялата работа .
реално 2,000 евро за премиум гуми (около 700-800 евро) и 19-ски за BMW с датчици и т.н. (1200-1300 евро) е добра цена, даже доста добра
аз също искам да си взема втори комплект 19-ски, но 3,000 евро (само за джанти) ми идват байгън за style 898M
Това са много пари да си чупи човек зъбите зимата. Аз бях взел за по 300 и малко Риал джанти 18ки и изглеждаха супер, на тези 19ки и фасовете се усещат…
- vicho
- старши ентусиаст
nxn написа:Това са много пари да си чупи човек зъбите зимата. Аз бях взел за по 300 и малко Риал джанти 18ки и изглеждаха супер, на тези 19ки и фасовете се усещат…
аз на 19-ски карам седем години насам... на профил 35/30... никъде, никога не съм пукал гуми, не ми е ДРУСАЛО и т.н. , това в България и околните държави (до Германия) , а и не е като да не съм от Враца и да съм карал през такива трапове дет не си виждал и по комиксите...
ако не си кретен и имаш малко усещане за нещата няма никакъв проблем, ако вече си мислиш, че света е твой - друга работа
ако си свикнал дакараш х5 с 20 цолова на 50-55 гума е друго, ама реално никога и никъде няма да ти трябва , освен, ако не ти се "лети" из северозападните дупки със 160
п.с. днеска кацнах от поредното 2,000км "приключение" из БеГето и гръците-крътат-врътътъ... даже не съм си гледал температурата и налягането на гумите... и не съм гледал дали ще взема завоя със 160... вземам го ... па вие гледайте гуми, муми, уя-ми-янко и последния да затвори врътътъ
п.п.с. возя си резервна 19-ска пълноразмерна ... защото обичам да чувствам спокойствие
В България на старото ми БМВ бях с 18ки спорт пакет . За една година смених два чифта нови гуми . После вече купувах втора ръка гума , защото разбрах за какво иде реч . Сега в Германия шофирам с 19ка и често да кажа ми се струва малка тази джанта за тази кола . Тук проблема е само когато паркирваш . Пазя си джантите само от бордюрите нищо друго .
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5