Скандал с катаджия => 5 РПУ Пловдив => Happy End! + БО
Модератори: mitaka7, Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Кой член, кой закон, коя точка-без вина няма престъпление
Доколото аз знам разпорежданията са устни и писмени-устните се изпълняват незабавно, освен ако не подтикват лицето към което са отдадени към извършване на престъпление, в противен случай освен акта по ЗДвП за отнемане на педимство се пише втори акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.Разбира се може да се обжалва.Ако пък по някакъв начин се възпрепятства полицая да си свърши задълженията-по ЗМВР това си е основание за задържане. И да не забравяме, че ако беше имал друг късмет, щяха да му извадят щанга, щото и такива субекти има
И смятам, че е редно правилата за движение да се знаят преди човек да кара, да не гледаме сламката в чуждия двор, да видим гредата в нашия
Пък за сбърканото ни отвсякъде правораздаване не ми се говори...

Пък за сбърканото ни отвсякъде правораздаване не ми се говори...

Никой не мое ма връне на селу!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
Аз не съм адвокат, но за отнемане на предимство да те влачи някакъв тъпанар в районното не ми изглежда нормално.Ако държиш мога да попитам юрист какви са правата на гражданина в такава ситуация и дали полицая действа правилно.А държавата се управлява със закони не с Библейски писания.Когато Библията се приеме за Конституция на Република България тогава отново можем да си поговорим за сламки и греди.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ок
А ти преосмисли мнението за благородната роля на "богопомазаните" адвокати докато слушаш бюлетина с убитите и ранени на пътя за денонощието и мърморейки, че затова са виновни от КАТ, тъй като нищо не правят 

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
Не ме разбирай неправилно.Аз не толерирам нарушителите и хулиганите на пътя.Аз не мразя полицията, но съм много против полицейския произвол.Полицая е назначен да следи за спазването на закона, а не да го нарушава или да раздава правосъдие.Ако полицията си гледа съвестно работата, вярвам ще има много по малко убити на пътищата.Въпроса изобщо не е до съвест, а до закон и прилагането му.Полицая има достатъчно права, които го защитават.Просто трябва да действа законосъобразно, а не като башибозук. 

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
ivan1590 написа:Аз не съм адвокат, но за отнемане на предимство да те влачи някакъв тъпанар в районното не ми изглежда нормално.
Съгласен съм, че не е нормално, ама айде на бас, че колегата, който е пуснал темата, от тук нататък цял живот ще помни кой е с предимство в кръгово

someone написа:Съгласен съм, че не е нормално, ама айде на бас, че колегата, който е пуснал темата, от тук нататък цял живот ще помни кой е с предимство в кръгово
Недей, че ще изгубиш баса

По скоро вече ще знам на изуст правата си и такива ****** ще им пращам и на тях проверки след като ми пишат измислени актове.
Вярно е, че има и свестни куки- евала, че са устояли на изкушенията в системата...
Вярно е, че в моя град кръгово няма и е нормално да помня от листовките, че като съм вече в кръговото аз съм с предимство.
Вярно е, че има и други случаи за кръговите, както и вероятно, че на въпросното просто липсва знака. Или поне останах с такова обеждение, защото от другата страна имаше навсякъде...

- saleen
- старши ентусиаст
-
Не.Не е нормално да шофираш, без да знаеш правилника. И ми е интересно каква проверка ще пратиш на бясната мутра с G klasata която си засякъл и дали няма да чакаш с нетърпение
да ти спасят задника!
Извинявам се за острия тон, не искам да обиждам никого. За толкова години зад волана не мога да кажа, че съм бил жертва на такова отношение от полицията, но съм ставал свидетел няколко пъти на саморазправа след отнемане на предимство и чувството е отвратително да гледаш, камоли да го изпиташ на себе си.

Извинявам се за острия тон, не искам да обиждам никого. За толкова години зад волана не мога да кажа, че съм бил жертва на такова отношение от полицията, но съм ставал свидетел няколко пъти на саморазправа след отнемане на предимство и чувството е отвратително да гледаш, камоли да го изпиташ на себе си.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Аз съм всеки ден минавам през това колело и на по следващото също си без предимство когато си вътре в колелото, на всякъде има знаци кой е със и без предимство, просто трябва да се гледат. Тези две колела са на принципа на дясно стоящия, на тях винаги се намаля, пък и по принцип ви препоръчвам много много нележете на кълката че сте с предимство защото има достатъчно джигити
.
п.с. В закона даже никъде не пиши че трябва на зелен светофар задължително да преминеш!!!

п.с. В закона даже никъде не пиши че трябва на зелен светофар задължително да преминеш!!!

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Tenata написа:Аз съм всеки ден минавам през това колело и на по следващото също си без предимство когато си вътре в колелото, на всякъде има знаци кой е със и без предимство, просто трябва да се гледат. Тези две колела са на принципа на дясно стоящия, на тях винаги се намаля, пък и по принцип ви препоръчвам много много нележете на кълката че сте с предимство защото има достатъчно джигити.
Да не се обидят майните, но там кръговите са тотално сбъркани. На всякъде който е в кръгово е с предимство. В Пловдив обаче не е, и ако не си от там или незнаеш може яко да се прецакаш. Да не говорим, че там не са и чували за зелена вълна, тва на през 100 метра спираш на червено!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Tenata написа:Аз съм всеки ден минавам през това колело и на по следващото също си без предимство когато си вътре в колелото, на всякъде има знаци кой е със и без предимство, просто трябва да се гледат. Тези две колела са на принципа на дясно стоящия, на тях винаги се намаля, пък и по принцип ви препоръчвам много много нележете на кълката че сте с предимство защото има достатъчно джигити.
Да не се обидят майните, но там кръговите са тотално сбъркани. На всякъде който е в кръгово е с предимство. В Пловдив обаче не е, и ако не си от там или незнаеш може яко да се прецакаш. Да не говорим, че там не са и чували за зелена вълна, тва на през 100 метра спираш на червено!!!
В грешка си колега

- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
- Tenata
- младши ентусиаст
-
към колега Saleen,
точно на тези две колела(и не само на тях) за които съм написъл важи правилото на дясно стоящия или казано на по-разбираем език който е вътре в колелото няма предимство и трябва да пропусне дясно стоящите
, и пак повтарям има знаци навсякъде по колелата просто трябва да се гледат
.
п.с. В Пловдив, квартал "Тракия" има само едно колело което е нормално и както трябва да бъде, останалите са на принципа на дясно стоящия, те хората от Пловдив не ги знаят та какво остава за тези които са от други градове. Гледай те знаците и карайте със съобразена скорост!!!
точно на тези две колела(и не само на тях) за които съм написъл важи правилото на дясно стоящия или казано на по-разбираем език който е вътре в колелото няма предимство и трябва да пропусне дясно стоящите

п.с. В Пловдив, квартал "Тракия" има само едно колело което е нормално и както трябва да бъде, останалите са на принципа на дясно стоящия, те хората от Пловдив не ги знаят та какво остава за тези които са от други градове. Гледай те знаците и карайте със съобразена скорост!!!

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Точно незнам за кои кръгови говоря понеже не ви знам улиците и булевардите, но там е парадокса, че са сбъркани. В едно и също кръгово кръстовище, влизат два булеварда, единия е с предимство при навлизане в кръговото другия не, при което се получава, че движещите в кръговото в даден участък са с предимство в другия не. За тва говоря, че са сбъркани, поначало би трябвало, който е в кръговото да е с предимство, както е в СФ и в цял свят.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
Съгласен съм че трябва да са като всички останали, но си има управници те решават а не ние за жалост 

63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5