Предколедно ходене до с. Гуцал - Какво направихме?

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Предколедно ходене до с. Гуцал - Какво направихме?

Мнение от TheBoss » 09 Дек 2004, 15:12

Сега намирам малко време за да разкажа по-подробно какво направихме за да зарадваме нашите малки приятели от Дома за деца лишени от родителски грижи - с. Гуцал.
Идеята за предколедно посещение се зароди след Голямото напиване в с. Чифлика. Но всъщност не е рожба на пиянски страсти. В разговори с Боби и с Василен решихме, че би било хубаво да стоплиме поне малко сърцата на тези прекрасни, но лишени от топлина деца. Написахме тема по въпроса и започна едно голямо обсъждане. Изписаха се сума ти мегабайти (за да бъдеме точни едната тема е видяна 1121 пъти и има написани 27 мнения, а другата - 637 пъти с 18 мнения). Но когато дойде денят Д, т.е. отидох да събирам пари на Екото бях ужасно разочарован и леко ядосан (използвам доста слаби думи за това, което изпитвах тогава). Половината от присъстващите на сбирката се оказа, че даже и не знаели за предстоящото мероприятия. А останалите ми казаха нещо от типа на: "Абе извинявай, ама сега нямам готовност да дам пари"или "Ами аз съм взел назаем за да дойда тука тази вечер." Това хубаво, ама след това тази групичка се качи на Витоша да си троши колите и съм сигурен, че са изгорили повече от тези нещастни 10 лв., които аз събирах (да не говориме за евентуалните щети, които биха получили от дрифт по заснежени завои).
Както и да е, имаше и доста хора, които дадоха пари без да правят разни уговорки (защо ли ми се струва обаче, че тези хора са същите дето дават при всяко наше ходене. А може би бъркам?). А това са: Боби, Пенчев, Малкия, Юта, Айс - 20 лв., Дизелбой, Явор, Енджи, Василен, Сем. Моркови, МадВаньо, Бавареца, Данини, Наскосан, Ландшарк, Куикзол, Гъзззар, БМВдрайвър, РЦанков, ДъБос, Екс-сайтър, Мънки, ЛА, Гад - 20 лв., Тод - 30 лв, БМВ323и. (някой от тях нямаха в момента, но после намериха време да се свържат с мен). Благодарение на Ева нашите приятели от Пежо Клуб България също се организираха и събраха пари. В крайна сметка се събраха 430 лв. От тях БМВ Клуб събрахме 300 лв., а Пежо 130 лв.(50 лева е дал лично шефът на Павката).Тъй като идеята беше за всеки да има индивидуален подарък с много зор успяхме да получиме от директорката и списък на децата. В неделята преди тръгването отидохме до ТЦ "Илиенци" за да закупиме част от нещата. И така от там купихме блузи , пуловери, играчки и гримове. За големите момчета и момичета купихме вълнени пуловери, а за малчуганите - ватирани блузки с най-различни картинки. Дори успяхме да ги вземеме така, че всяко дете си имаше дрешка, различна от тези на другите. А понеже има и няколко малки деца, за момчетата купихме комплекти с войници и бази, а за момичетата комплект детски гримове. (според Ева май с нищо не се различаваха от нейните). И така сметката до момента е: за момчетата - 5 блузи х 6 лв. =30 лв., 16 пуловера х 8.50 лв.= 136, войници - 3бр. х 2.10=6.30 лв.: за момичетата- 2 блузи х 6 лв.= 12 лв., 11 пуловера х 5.50лв. гримове - 2 бгр. х 1.30=2.60 лв. Или общо там са похарчени 247.40 лв. През седмицата отскочих до Женския пазар за да проверя какви са цените на плодовете и да договоря с един приятел арабин сладки неща. За късмет се оказа, че негов познат има магазин за чехли. Тези, които са ходили в Гуцал си спомнят, че децата нямаха даже и джапанки за да ходят до банята, камо ли да говориме за чехли. След кратка консултация как сме с парите "оргкомитетът" реши да вземем и чехли. На другия ден заедно с дъщеря ми отидохме пак на пазара за да купиме всички неща. Какво беше моето учудване когато арабинът, от когото ги купихме, след като направи отбивка в цената почти до 50%, извади един плик, в който имаше и 25 чифта чорапи. На моя иненадан поглед той отговори простичко: "Това е от мене. Господ гледа." И така от пазара взехме: сладки неща - по една холидейка, аеро щоколад, вафла "Gоflet Caramel", пакет бисквити "Cream Biscuit", пакет желирани бонбони, вафла "Карамел" за всеки в отделно пликче. Сложихме и по едно малко шоколадче, един луксозен бонбон и много обикновени бонбони(общо 1 кг.). А за малките отново имаше бонус - по едно шоколадово яйце. Сладките неща излязоха 47.70 лв., а за чехлите дадохме: 21 бр. х 2.30 лв. (при цена от 4.00 лв.) = 48.30 лв. и 13 бр. х 4.00 лв. (при цена от 6.00 лв.) = 52.00 лв. Или общо 100.30 лв.
Същия ден се свързах с Ани (Аница-баница) и тя ми напълни багажника с оригинални видеокасети. А след обяд към офиса мина и Веско, който беше купил картички. Седнахме да ги направим на компютъра и мисля, че се получиха доста добре. Решихме да ги отпечатаме цветни и отскочихме до близкото студио. Когато видяха какво искаме да ни отпечатат ни попитаха за какво са тези картички. С Веско разказахме на момчето за цялата идея с коледните подаръци. Накрая когато бяха принтнати 3-те (трите) листа, аз попитах: "Колко дължиме?" Отговорът беше : "2.10 лв." [спомнете си епизода с арабина, който е един чужденец в иначе така китната ни Родина, пълна с едни прекрасни хора]
Вечрта отидох на Екото с светла душа и с надеждата, че още някой ще даде пари и ще можеме да вземем още неща. Е да, ама не. Тези дето миналия четвъртък бяха казали: "Абе другата седмица ще дам, че сега нямам в мене." седяха и се спотайваха. Започнах да търся накой, който да вземе касетите в неговата кола. И отново удар. "Ами аз май няма да ходя." !!!???!!! Добре че се появи Кирето - Бавареца та ги натовари при него. Айс пък донесе няколко кутии с групови игри и 3 кутии с вафли лично от майка му. Поуспокоих се малко. Абе, то имало и свестни тука сред нас. Договорихме се с Боби и СпийдМастъра в петък да минат да купят плодове, пликчета и още 10 чифта чорапи за да попълниме бройката. Те са взели банани- 6 кг. х 0.85 лв.= 5.10 лв., ябълки 5 кг х 0.70 лв.= 3.50 и мандарини 3.60 кг. х 1.20 лв.=4.30 лв. Или общо: 12.90 лв. Но нали са млади, а и навярно са влюбени (не един в друг де) не са преброили правилно бананите и ябълките и се наложи Албена да купи за още два лева 1 банан и 4 ябълки. Взели са още и найлонови пликчета за 4 лв. и два пакета с по 5 чифта чорапи х 3 лв.= 6 лв. Или ако теглиме чертата - събрани са общо 430 лв.(300 - БМВ, 130 - Пежо), а са изхарчени 420.40 лв. Остават 10 лв., които би могло да се запазят за следващото ходене. Естествено, както се досещате, при тази активност с пари и заявки за участие нямаше и кой да пакетира. Албена, която определено не се числи към феновете на БМВ и не е много съгласна с моите идиотии, но ме търпи, сама предложи да изгуби половин ден за да ги опакова.
В събота сутринта се събрахме на Екото аз и семейство, Василен и съпруга(тя сам не го пуска никъде), ДизелБой, Тано, Кирето Бавареца и семейство, Боби и СпиидМастъра. И още 4 човека от Пежо Клуб- Веско, Иво и момичета. Не бях и очаквал друго след събитията през последните две седмици. Тръгнахме към втория сборен пункт - караулката на "Църна Маца". Там вече ни чакаха "Мънки, Ексайтъра и момичета" и останалата часто от Пежо Клуб: Ева, Гогича и още няколко момчета и момичета, които не познавам. Сформирахме колоната и потеглихме. Смятам да приключа до тука за да могат и други да споделят. Само изкам да отбележа, че по пътя към нас се присъдиниха Тод от Пловдив и Боби (БМВ323и) с група приятели.

П.С. Ако съм обидил някого с написаното до тука, то НЕ е било случайно.

П.П.С Пропуснах да благодаря на моя приятел Николай, който въпреки че не е фен на марката(даже постоянно ме бъзика на тема BMW vs OPEL Astra) даде огромно количество натурални сокчета Пфанер.
Последна промяна TheBoss на 09 Дек 2004, 17:18, променена общо 1 път
Изображение

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Re: Предколедно ходене до с. Гуцал - Какво направихме?

Мнение от MOPKOB » 09 Дек 2004, 15:39

TheBoss написа:"Това е от мене. Господ гледа."

:idea: :idea: :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Bobi » 09 Дек 2004, 15:54

Въпреки всички отрицателни емоции преди заминаването ни,децата останаха доволни.Успяхме да ги зарадваме (дори за малко),както и те нас.
Босаа наистина хвърли много труд за нещо,което си струваше.РЕСПЕКТ!!!!!!!!
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 09 Дек 2004, 16:43

Всички можеше да направим повече - никой от нас няма оправдание, че не е направил това или онова, че не е дал това или онова - независимо какви проблеми (финансови и други) сме имали...

Лично искам да благодаря на Boss-а за хвърлените усилия и ентусиазъм. Човекът прие цялото мероприятие отговорно и описания резултат дължим основно на неговите (и на неговото семейство, доколкото разбирам) инициативи и действия. Хвала. Де да имаше повече такива хора в този форум. Пък и не само в него.
You will find adventure
or the adventure will find you.

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 10 Дек 2004, 13:06

има една приказка " хвала на таквиз" в случая на The Boss. Радвам се и съм горд че успях да помогна и да дойда. също се надявам че внесохме добро настоение повреме на посещението
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 10 Дек 2004, 14:41

поклон пред вас, че отделяте внимание и грижи за тези деца! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
The Boss бих искал и аз да помогна с нещо ... но незнам с какво ... парите от шапките са още в Пенчев, ще му се обадя да ти остави пари за сираците от мен.

Весела коледа!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharpshooter » 10 Дек 2004, 15:02

Евала ти правя The Boss както и на другите момчета и момичета за това добро дело което сте направили :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
:bowdown: S50B32 :bowdown: :bowdown: Honda CBR 900RR FireBlade :bowdown:
House Music... Extazy is gonna make it allright tonight

Новини
Аватар

Re: Предколедно ходене до с. Гуцал - Какво направихме?

Мнение от Новини » 10 Дек 2004, 22:16

TheBoss написа:
А останалите ми казаха нещо от типа на: "Ами аз съм взел назаем за да дойда тука тази вечер."

Този който ти каза точно тази реплика бях аз. Мда, после бях на Витоша ама не с моята кола поради същата причина. Не се чувствам неудобно да си призная, че в тоя момент съм нямал пари едно кафе да изпия. Случва се. Виновен се чувствам само заради това, че не можах да отида да видя тези малчугани. На тях пари не им трябват - трябва им внимание... Другия път може и 100лв да дам ама какво от това... кой колкото може отделя. Недей да го натякваш защото при подобно мероприятие финикийските знаци нямат значение... ;) Също така недей да виниш и тези, които отидоха на Витоша с колите си а не успяха да дадат парички за дома. Някои от тях сигурно са сипали последните си пари в резервоара, а други имат по-различни възгледи. Това не ги прави виновни и не би следвало да ги караш да се чувстват така, когато четат тази тема... тя е хубава но защо във всичко трябва да се намесват парите... кой какво дал, кой не дал що не дал .....кой го е грижа? децата ли? ...

П.С. Ако е за отчета... При първото посещение дадох своя малък финансов принос...

П.С.2 Ако бях дал и на това ходене и го беше написал в темата в списъка, щях да умра от срам вероятно....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 10 Дек 2004, 23:02

вапроса нее в парите а в идеята ,вапроса беше 4е за ядене и пиене некаде да се покара малко се сабират пове4е хора от колкото да се зарадват децата ,вярно никои нее длъжен за нищо на никого но както и да е минало е ве4е дано следващия пат да сме още пове4е

спирам до тука 4е ми се вартят още една торба тъпи мисли апак и полза няма и да ги про4етат все тая

с респект и уважение кам всеки ,ваш наи скъсан

dizelboy
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Дек 2004, 23:46

от това което прочетох останах впечатлен - браво много хубава инияциятива сте предприели, съжелявам, че мога само с думи да ви окуражавам:) бтв новите емоции са супер :) ;)
No bling at the Ring

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 11 Дек 2004, 0:33

Мдам, браво на ДъБосс ;-)

Бях му обешал една бира почерпка, но като гледам колко нерви и емоции му е струвало това, броя на бирите ще се увеличи многократно.

Яд ме е че, неможах да дойда, но се надявам да се компенсирам следващия път.

И да още веднъж евала на босса, и всички останали който помогнаха!

ПС. Асен_Х прав си донякъде, но аз все си мисля, че ако човек има желание дори и без финансова подкрепа може да помогне и то с не малко.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 11 Дек 2004, 16:18

GaD написа: но аз все си мисля, че ако човек има желание дори и без финансова подкрепа може да помогне и то с не малко.

Именно ;)

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 14 Дек 2004, 12:38

всички знят, че живеем в свободна държава. всеки си има собствено мнемие и поглед върху нещата от живота. относно патуването до селото няма нужда да се карате, да се изпъкват грешки, недостатъци, да се обинявате един друг. кой с каквото можел помогнал. другя път може пък да не пъде така.
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 X5 2004

Мнение от Stu » 16 Дек 2004, 11:49

Пичове вие ме шашнахте . :shock: Аз сравнително от скоро чета във форума.Тая тема токущо я видях и се шашнах. Няколко дни по-рано, края на ноември, бях в Гуцал и видях дома и децата. Там Георги Дюлгеров снимаше част от новия си филм. Абсолютно ме шашва това че хора от подобен форум ангажират вниманието си сподобно нещо.
СВАЛЯМ ВИ ШАПКА НА ВСИЧКИ!!!

Определено ще дойда да се запозная с вас кефите ме много!! :lol:

Назад към Събори/Мероприятия