Неработещ парктроник БМВ 330ци Е46 кабрио
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Неработещ парктроник БМВ 330ци Е46 кабрио
Здравейте колеги ! Откакто преди една година купих въпросното бмв парктроника ми работеше само първия двн и не съм се занимавал даго оправям . Та по въпроса четох доста теми, но не намерих отговор и мисля че темата ще е полезна за всички с оригиналния парктроник на БМВ . Давам на задна , контакт и проверявам датчиците дали „жужкат” , но нито един датчик не жужка , което ме кара даси мисля че нямам проблем с датчиците . Ако може някой компетентен по въпроса да даде съвети какво друго да проверя .
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
- Denmark
- младши ентусиаст
- Кара: E39 Touring
Re: Неработещ парктроник БМВ 330ци Е46 кабрио
На диагностиката принципно показва кой сензор е заминал, но както казваш може проблема да не е в тях. Провери бушона, ако и това не е, вероятно е бибитката (малко вероятно) или кабел някъде, което е кофти.
На мойта кола, седан pre-face се сваля цялата лента със сензорите и може да се видят буксите дали са вкарани добре. При купето не знам дали е така.
На мойта кола, седан pre-face се сваля цялата лента със сензорите и може да се видят буксите дали са вкарани добре. При купето не знам дали е така.
Кой от всичките бушони е за парктроника колега ?Denmark написа:На диагностиката принципно показва кой сензор е заминал, но както казваш може проблема да не е в тях. Провери бушона, ако и това не е, вероятно е бибитката (малко вероятно) или кабел някъде, което е кофти.
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
- Кара: криво ляво!
- Мечтае да кара: и малко по-напред!
- Детайли за колата: 328i Touring, m52B28TU, ГИ Romano
Издава ли ти някакъв звук като дадеш на задна? При мен беше изгорял единия датчик и пишеше постоянно. Оставих я на един 'майстор' и след него спря да се обажда въобще. Питах го, каза че го бил изолирал софтуерно докато сменим датчика, ама аз реших да си проверя и се оказа че е смъкнал модула, та разправии и чудеса. Вземи провери дали модула си е на мястото, а за схемата на бушоните, трябва да го пише PDC. Тук във форума някой беше пуснал схема на български, мисля че беше в темата за diy.
Поздрави
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Поздрави
- VladiE
- ентусиаст
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Бушон 24 е за PDC
Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk
Никакъв звук не издава нито някаква грешка . Сега ще сменя бушона на ПДЦ и ще видим дали ще тръгне . Благодаря виG0-SH0W написа:Издава ли ти някакъв звук като дадеш на задна? При мен беше изгорял единия датчик и пишеше постоянно. Оставих я на един 'майстор' и след него спря да се обажда въобще. Питах го, каза че го бил изолирал софтуерно докато сменим датчика, ама аз реших да си проверя и се оказа че е смъкнал модула, та разправии и чудеса. Вземи провери дали модула си е на мястото, а за схемата на бушоните, трябва да го пише PDC. Тук във форума някой беше пуснал схема на български, мисля че беше в темата за diy.
Поздрави
Момчета смених бушон 24 , но нямаше ефект и даже на схемата никъде не пишеше ПДЦ . Качвам снимки на схемата да видите дали правилния бушон съм изкарал .
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
А италианец! Точно 24 ти е бушона колега, за огледалото за задно виждане и парктроника. Assistanza parcheggio ти е парктроника, на втората снимка първата колона. Не знам на кабриото къде e модула, но би трябвало да е от ляво зад кората в багажниканякой с кабрио да ме поправи ако греша).Вземи провери дали е там, ако е там, да не се е намокрил.
Благодаря колега . Какво точно представлява този модул или някакво клипче от youtube да знам какво да човъркам там .G0-SH0W написа:А италианец! Точно 24 ти е бушона колега, за огледалото за задно виждане и парктроника. Assistanza parcheggio ти е парктроника, на втората снимка първата колона. Не знам на кабриото къде e модула, но би трябвало да е от ляво зад кората в багажниканякой с кабрио да ме поправи ако греша).Вземи провери дали е там, ако е там, да не се е намокрил.
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
Здравей колега, модула при теб е малко по-трудно достъпен заради свалящия се таван. Зад една от задните кори се пада, най-вероятно от шофьорската страна. Мисля че ще трябва да извадиш седалката за да можеш да свалиш кората. Ето 2 видеа за разглабяне:
https://www.youtube.com/watch?v=NB8tsitGQJE
https://www.youtube.com/watch?v=ClBBZw-OaEo
До колкото разбрах, до модула трябва да има още 1 бушон и 2 релета, ако махаш кората, може и тях да провериш.
Успех!
До колкото разбрах, до модула трябва да има още 1 бушон и 2 релета, ако махаш кората, може и тях да провериш.
Успех!
Ехе стана тя сега ... значи както казваш и според мен нещо му има на модула(или някой кабел не прави връзка добре или както казваш да има допълнителен бушон и той да е изгорял) . С моя развален английски дати кажа неможах да разбера точно кое от всичките тези работи е модула на парка .G0-SH0W написа:Здравей колега, модула при теб е малко по-трудно достъпен заради свалящия се таван. Зад една от задните кори се пада, най-вероятно от шофьорската страна. Мисля че ще трябва да извадиш седалката за да можеш да свалиш кората. Ето 2 видеа за разглабяне:
Успех!
- G0-SH0W
- кандидат ентусиаст
Моя изглежда ето така:
Твоя може и бял да е. На самия модул би трябвало да пише PDC, не вярвам да са писали и на модула на италиански
Твоя може и бял да е. На самия модул би трябвало да пише PDC, не вярвам да са писали и на модула на италиански
Хаха .. и мен ме съмнява да е на италиански . Гледах клипчета в интернет и е от пасажерската страна . За един парктроник сега да разхвърлям кори ала бала тя работата става дълга и широка . Явно ще си карам без парктроник и тази годинаG0-SH0W написа:Моя изглежда ето така:
Да не отварям нова тема,ще пиша тук..
При първоначално поставяне на задна скорост (за първи път след запалване на двигателя) парктроника пищи постоянно,след това спира и не работи ,нито индикира за близки предмети,нито при допир "трептят " самите датчици
При първоначално поставяне на задна скорост (за първи път след запалване на двигателя) парктроника пищи постоянно,след това спира и не работи ,нито индикира за близки предмети,нито при допир "трептят " самите датчици
- DoesNot
- младши ентусиаст
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
RaiN написа:Да не отварям нова тема,ще пиша тук..
Най-вероятно повреден датчик, на диагностика излиза.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2