Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?

Мнение от Next » 27 Окт 2009, 0:23

oci написа: Обикновенно м 43 притриса от клапана за обезвъздушаване на картера и маркуча,

Колега може ли да ми го покажеш в реаломето къде се намират ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Окт 2009, 0:30

Next написа:
oci написа: Обикновенно м 43 притриса от клапана за обезвъздушаване на картера и маркуча,

Колега може ли да ми го покажеш в реаломето къде се намират ?

Маркуча номер 3, клапана номер 1
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15

Потребител
Аватар
Кара: 316i
Мечтае да кара: Ford Shelby

Мнение от Dinku » 06 Ное 2009, 13:25

Такаа сега ще ви обясна подробно какъв е проблема. Бях в оторизиран БМВ сервиз и след час работа и сравнително скромни пари - оставете дебитомер и такива неща, хората са образовани и точни и ми казаха къде точно е проблема, казаха ми и че това е дефект при Е46 и е често срещан. Смених :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Маруч - 68 лв. Под номер 3
Вентил - 83.36 лв.
Проблема е в засмукването на въздух от скъсани маркучи при температура, често срещан дефект. Проникващия въздух не позволява на двигатела да работи на 100% и това прави това колебание в оборотите и притрисане когато изключваме на без скорост в движение !
Колеги, след месеци главоблъскане оборотите са ми стабилни, няма притрисане , двигатела мърка !
ВЕРОЯТНОСТТА ТОВА ДА Е ВАШИЯ ПРОБЛЕМ Е ОГРОМНА ! Успех и ви пожелавам след тази смяна да изпитате чуството на светофар оборотите да стоят стабилно , невероятно е :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Ное 2009, 19:53

колеги ще приложа снимка на оборотомера ми да кажете при вас стрелката така ли стои, съботата клапана за картерните газове промих го с вд 40 разлика никакава, като развия капачката за маслото смуче, но не гасне колата...4удя се, ако го сменя ще се вдигнат ли малко :roll:
http://spower.snimka.bg/tuning/bmw-e46.280262.15917803
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 13 Ное 2009, 20:19

Бъди рахат и мойта така седи, въпроса е да не играе. Сменяй клапана смело и няма да смуче.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Ное 2009, 20:46

spower написа:колеги ще приложа снимка на оборотомера ми да кажете при вас стрелката така ли стои, съботата клапана за картерните газове промих го с вд 40 разлика никакава, като развия капачката за маслото смуче, но не гасне колата...4удя се, ако го сменя ще се вдигнат ли малко :roll:
http://spower.snimka.bg/tuning/bmw-e46.280262.15917803

С каквото и да го промиваш няма как да се оправи по простата причина, че това е клапан който пропуска само в едана посока с пружинка и когато се скапе стой постоянно е отворен и инжекциона засмуква от картера и така се нарушава цялостната работа на двигателя по принцип трябва да засмуква от въздушния вилтър и дебитомера да мери количеството на въздуха а кога смуче и от картера става буза. Така, смуче ли при отворена капачка за наливане на маслото сменяй задължително клапана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 14 Ное 2009, 12:21

поръчах го преди малко от ауто+ и ще пиша после каква е разликата след смяната :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 14 Ное 2009, 13:23

spower написа:поръчах го преди малко от ауто+ и ще пиша после каква е разликата след смяната :)

Никаква няма да е промяната щото съм го сменил преди 5 месеца фаида Йок.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 14 Ное 2009, 18:36

слетобеда го взех, ама ходих за риба и утре сутринта ще го слагам да видим дали няма да се вдигнат леко оборотите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 14 Ное 2009, 22:28

spower написа:слетобеда го взех, ама ходих за риба и утре сутринта ще го слагам да видим дали няма да се вдигнат леко оборотите

да да ще се вдигнат,само че в обратната посока :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 16 Ное 2009, 9:13

смених го веднага след смяната развих капачката за маслото и вече духаше, а не както преди да смуче въздух, вече не са падат както преди оборотите, но както колегата rudnev каза не се вдигнаха може би съвсем леко незнам при вас на това положение ли стои стрелката на оборотите ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Ное 2009, 10:51

Дамм в това положение... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 16 Ное 2009, 12:03

spower написа:смених го веднага след смяната развих капачката за маслото и вече духаше, а не както преди да смуче въздух, вече не са падат както преди оборотите, но както колегата rudnev каза не се вдигнаха може би съвсем леко незнам при вас на това положение ли стои стрелката на оборотите ?

Колега едно нещо което съм го пробвал съм сигурен,:) както и да е при някой може да е наистина тва проблема ама масово 98% от хората с мотори М43 като мен се заблуждават че е там проблем в тва клапанче и от безизходица щото и диагностиката нищо неказва,хората казват..... то е то е проблема..... само дето дадох 80 лева за него както и доста други хора :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 16 Ное 2009, 12:29

Rundev написа:
spower написа:смених го веднага след смяната развих капачката за маслото и вече духаше, а не както преди да смуче въздух, вече не са падат както преди оборотите, но както колегата rudnev каза не се вдигнаха може би съвсем леко незнам при вас на това положение ли стои стрелката на оборотите ?

Колега едно нещо което съм го пробвал съм сигурен,:) както и да е при някой може да е наистина тва проблема ама масово 98% от хората с мотори М43 като мен се заблуждават че е там проблем в тва клапанче и от безизходица щото и диагностиката нищо неказва,хората казват..... то е то е проблема..... само дето дадох 80 лева за него както и доста други хора :)

A мъркуча смени ли го ?
Стъпковото моторче как е и то ?
Проблема е комплексен, не е само от тоя клапан
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 16 Ное 2009, 15:36

kriso85 написа:
Rundev написа:
spower написа:A мъркуча смени ли го ?
Стъпковото моторче как е и то ?
Проблема е комплексен, не е само от тоя клапан

маркуча го свалих с идеята да го почистя, но нямаше нагар или напукано и пак го сложих
за съпковото моторче не клати оборотите седят си стабилни просто са една идея по ниски .. за справка на гаджето ми и взех компакт Е36 316 с м43 97г 11месец произведена, развих и капачката на маслото и смуче яко/клапана за смяна/ като отдалеча капачката мотора се разтриса и се мъчи да гасне, но оботоротите и са около 850-900, на е46цата като махана капачката за масло двигателя продължава да работи без данни за гаснене и тресене ..
прегледал съм всички вакум маркучи лятото ги сменях всичките прегледах и гуфрето на дебитомера не е спукан и не смучи въздух знам ли вече, не че ми е проблем така да си я карам колата и че по някакъв начин да пречи, но просто ме дразни този факт, че шибаната стрелка на оборотомера е по ниски от нормалното... :evil:

ПредишнаСледваща

Назад към E46